Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@17:09:13 GMT

دودهای هزینه‌بر و بحرانی به نام مصرف سیگار!

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۹۴۶۳۱

دودهای هزینه‌بر و بحرانی به نام مصرف سیگار!

سیگار کشیدن موجب بسیاری از بیمارهای مختلف برای انسان می‌شود در حالی که هیچ منفعتی برای بدن انسان ندارد و یکی از مهم‌ترین علل بیماری و مرگ قابل پیشگیری است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آوای‌شمال، مدارک و شواهد علمی نشان داده است که استعمال دخانیات عمده‌ترین مشکل قابل پیشگیری بیماری‌ها در جهان است که تاثیر مخربی بر سلامت افراد و بهداشت عمومی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اعتیاد به سیگار شایع‌ترین، سخت‌ترین و بدترین نوع اعتیاد است که بسیاری از بیماری‌ها را به همراه خود دارد و ترک آن باعث بازگشت سلامتی فرد خواهد شد و همچنین مهم‌ترین عامل مرگ‌های قابل پیشگیری است.

آگاه شدن درباره اثرات منفی سیگار بر سلامتی و افزایش محدودیت‌ها، سیگار کشیدن را در کشورهای پیشرفته به میزان درخورتوجهی کاسته است.

در حالی که سیگار کشیدن و مصرف سایر انواع توتون در کشورهای توسعه یافته در حال کاهش است، در کشورهای در حال توسعه، این میزان رو به افزایش و همچنین سیگار کشیدن در میان افراد دارای سطح تحصیلات و درآمد پائین‌تر در حال افزایش است.

امین برم‌نجفدری پزشک عمومی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما، با بیان اینکه سیگار کشیدن یکی از مهم‌ترین علل بیماری و مرگ قابل پیشگیری است، گفت: نیکوتین به شدت سمی بوده و خوردن حدود ۴۰ میلی‌گرم نیکوتین خالص، یا مقدار موجود در دو نخ سیگار، کشنده است.

وی با بیان اینکه هنگامی که سیگار دود می‌شود، بیشتر نیکوتین سوزانیده شده و تنها یک تا چهار میلی گرم آن توسط بدن فرد جذب شده که همان میزان نیز بسیار خطرناک است، تصریح کرد: با سوختن توتون یک قیر چسبناک از ترکیب صدها ماده شیمیایی ایجاد می‌شود، که سرطان و بیماری راه‌های هوایی را ایجاد می‌کند.

این پزشک یادآور شد: با بوئیدن دود سیگار، منواکسیدکربن به جای اکسیژن با هموگلوبین موجود در گلبول‌های قرمز متصل می‌شود.

وی عنوان کرد: کسانی که «سیگار کشیدن» را ترک می‌کنند، به طور عمومی می‌توانند پس از چند سالی به سطح افراد غیرسیگاری برسند، به ویژه اگر ترک سیگار را در جوانی انجام داده باشند.

سمانه زمانی‌پور پزشک عمومی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما، با بیان اینکه مطالعات نشان می‌دهد که عوامل ژنتیکی در وابسته شدن یا نشدن فرد به سیگار نقش دارند، گفت: در میان افرادی که مبتلا به اختلالات خاص روانپزشکی هستند، احتمال سیگار کشیدن بیشتر است.

وی افزود: آگاه شدن درباره اثرات منفی سیگار بر سلامتی و افزایش محدودیت‌‌ها، سیگار کشیدن را در کشورهای پیشرفته به میزان درخورتوجهی کاسته است.

این پزشک تصریح کرد: سیگار کشیدن و مصرف سایر انواع توتون در کشورهای توسعه یافته در حال کاهش است، در کشورهای در حال توسعه، این میزان افزایش یافت و همچنین سیگار کشیدن در میان افراد دارای سطح تحصیلات و درآمد پائین‌تر در حال افزایش است.

زمانی پور یادآور شد: آگاه شدن درباره اثرات منفی سیگار بر سلامتی و افزایش محدودیت‌ها، سیگار کشیدن را در کشورهای پیشرفته به میزان قابل توجهی کاسته است.

وی گفت: سیگار کشیدن یکی از مهم‌ترین علل بیماری و مرگ قابل پیشگیری است و نیکوتین به شدت سمی است.

زمانی‌پور افزود: خوردن حدود ۴۰ میلی‌گرم نیکوتین خالص، یا مقدار موجود در دو نخ سیگار، کشنده است اما زمانی که سیگار دود می‌کند بیشتر نیکوتین سوزانیده شده و تنها یک تا چهار میلی‌گرم آن توسط بدن فرد جذب می‌شود.

سیگار کشیدن موجب بسیاری از بیمارهای مختلف برای انسان می‌شود در حالی که هیچ منفعتی برای بدن انسان ندارد، سیگار کشیدن مشکلی اجتماعی است که موجب مشکلات زیادی از نظر اقتصادی می‌شود.   انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۹۴۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برنامه ملی ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خوشاب

 
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛رئیس شبکه دامپزشکی خوشاب گفت: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، یک بیماری حاد ویروسی با واگیری بالا، شدید، اخطار کردنی و قابل انتقال مرزی در نشخوارکنندگان کوچک اهلی و حیات وحش است که با ایجاد واگیری و تلفات بالا، خسارات اقتصادی قابل ملاحظه‌ای در این گونه دام‌ها به وجود می‌آورد؛ بنابراین مهار کامل و در نهایت ریشه کنی این بیماری در دستور کار سازمان دامپزشکی کشور قرار گرفته است.

محمود ترخاصی افزود: طرح سراسری واکسیناسیون دام‌های سبک شهرستان علیه این بیماری با استفاده از توان ۸ نیروی عملیاتی دامپزشکی بخش دولتی و خصوصی بصورت رایگان از ابتدای سال جاری آغاز شده است.

او گفت:تا کنون بیش از ۲۱ هزار راس دام سبک مورد مایه کوبی قرار گرفته اند و پیش بینی می‌شود کلیه جمعیت دامی موجود در واحد‌هایی روستایی و عشایری با اولویت مناطق مجاور با مناطق چهارگانه حفاظت شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست و مجاور حیات وحش، علیه این بیماری ایمن سازی شود.

دیگر خبرها

  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • سیب زمینی جوانه زده قابل مصرف است؟
  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی
  • آغاز برنامه ملی ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خوشاب
  • چرا دانشمندان خوردن روزی دو تخم‌مرغ را توصیه می‌کنند؟
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند