Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@11:14:31 GMT

نابودی طبیعت با ماهی قرمز و سبزه

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۹۶۲۶۴

نابودی طبیعت با ماهی قرمز و سبزه

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ نوروز نیز به آخر رسیده و باز شهروندان برای بیرون کردن نحسی ۱۳ راهی دشت و دمن می‌شوند؛ سبزه‌ها را روی سقف یا کاپوت ماشین می‌گذارند تا وقتی به نزدیکی رودخانه‌ای می‌رسند آن را به همراه ماهی گلی‌های سفره عید به آب بسپارند.

رسم رفتن به دامن طبیعت در سیزدهمین روز از بهار رسمی کهن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کسی تاریخ درست شکل گیری آن را نمی‌داند، ولی برخی مردم شناسان می‌گویند این آئین ریشه در احترامی دارد که ایرانیان از دیرباز برای طبیعت قائل بوده اند. طبیعتی که هم در قرآن وصف زیبایی آن فراوان آمده و آن را نشانه‌ای برای اندیشیدن به خداوند قرار داده است و هم از آنجا که برای تامین غذا بقای انسان‌ها بدان وابسته بوده برایش احترامی دو چندان قائل بوده اند. زایندگی آن هم به قدری بوده که انسان‌ها طبیعت را همپای مادر در جایگاهی رفیع قرار دهند.

اینک، اما انگار برخی از سنت دیرینه خود گسسته اند و طبیعت برایشان بیش از ابزاری برای تفریح جایگاهی ندارد. هم انبوهی از زباله را روانه طبیعت می‌کنند و هم تغییراتی در آن پدید می‌آورند که به باور بسیاری از دوستداران و کارشناسان طبیعت در نهایت می‌تواند زیستگاه‌های انسانی را هم با خطر روبرو کند. همین است که شاید باید در روز ۱۳ دعا کرد که باران ببارد بلکه کمتر پای انسان‌ها به طبیعت باز شود.

سعید محمودی مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه ماهی گلی یک گونه مهاجم است و ورود آن به اکوسیستم و رودخانه‌ها باعث از میان رفتن گونه‌های بومی می‌شود، افزود: ماهی‌های گلی در طبیعت ماندگاری بالایی دارند و به سرعت به عنوان گونه مهاجم عمل کرده و می‌توانند اکوسیستم را بر هم بزنند.

وی تصریح کرد: این گونه ها، گونه‌های بومی را از میان می‌برند و اگرچه بهترین کار این است که اصلا آن‌ها را در سفره هفت سین قرار ندهیم، ولی در عین حال کسانی که آن‌ها را خریداری کرده اند بهتر است این ماهی‌ها را به مرکز‌های خاص آن تحویل دهند و در هر صورت آن‌ها را در طبیعت رها نکنند.

محمودی همچنین از شهروندان خواست تا به جای رها کردن سبزه‌ها در طبیعت بهتر است آن‌ها را به مرکز‌هایی که شهرداری تعبیه کرده تحویل دهید تا تبدیل به کود شود.

وی ادامه داد: بیایید با پیوستن به چالش‌های «بی زباله و از خودمان شروع کنیم» در روز طبیعت، رفتار درست با محیط زیست را فرهنگ سازی کنیم.

مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست فارس بیان کرد: شاید آنچه بیش از رهاکردن ماهی گلی و سبزه به طبیعت آسیب می‌رساند رها کردن زباله در طبیعت باشد، بنابراین نه تنها نباید پلاستیک را در طبیعت رها کرد بلکه مواد خوراکی تجدید پذیر را هم نباید به طبیعت ریخت چرا که طبیعت نمی‌تواند به سرعت آن‌ها را تجزیه کند. در این صورت تنها تصویری زشت و تخریب شده از طبیعت می‌ماند.
محمودی بیان کرد: از سوی همه علاقه‌مندان محیط زیست، از مردم می‌خواهیم از روشن کردن آتش، شکستن چوب و شاخه درختان و ریخت زباله خودداری کنند. مردم می‌توانند برای پخت و پز و روشن کردن آتش از محل‌های مشخص شده استفاده کنند.

وی گفت: همانطور که مردم خود شاهد بوده اند، برخی از خود در طبیعت زباله به یادگار می‌گذارند و این نشانه خوبی نیست. باید زباله‌ای که تولید می‌کنیم را از طبیعت برگردانیم و تحویل مرکز‌های خاص دهیم.

محمودی ادامه داد: طبیعت، مادر ما است و باید آن را حفظ کنیم.

مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست فارس بیان کرد: همانگونه که ابزار تفریح را آماده می‌کنید به فکر کیسه زباله هم باشید و زباله‌های تولید شده در روز طبیعت را با خود حمل کنید تا به اولین سطل زباله برسانید.

روز ۱۳ بدر همزمان است با شروع فصل زادآوری پرندگان و پستانداران، کارشناسان محیط زیست از مردم می‌خواهند به هیچ روی وارد مناطق حفاظت شده زیست محیطی و پارک‌های ملی نشوند.

همچنین بهتر است شهروندان از رفتن به حریم رودخانه‌ها و محل‌های شکننده طبیعی خودداری کنند.

۱۳ بدر به نوعی آخرین دید و بازدید نوروزی است. مردم در این روز به دیدار مادر زمین می‌روند؛ آیا نباید به عنوان یک مهمان به گونه‌ای رفتار کنیم که نزد میزبان خاطره‌ای خوش بماند؟

انتهای پیام/ن

رها نکردن ماهی گلی و سبزه در طبیعت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۹۶۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای احیای کامل تالاب نئور

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: در ادامه روند مبارزه با گونه‌های مهاجم، اولین مرحله پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور در نیمه اول اردیبهشت‌ سال جاری از گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن قاسم‌پور، در بازدید از تالاب نئور اظهار کرد: با شروع فصل بهار و باز شدن یخبندان تالاب، پاک‌سازی فیزیکی گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی با استفاده از توان محیط‌بانان، کارشناسان، صیادان بومی و کارگران محلی با هدف حذف جمعیت ماهیان مهاجم کاراس و احیای کامل گونه بومی گاماروس در سطح تالاب نئور آغاز شد.

وی افزود: در این مرحله در مجموع حدود ۵۰ هزار متر تور برای صید و جمع‌آوری ماهی گونه مهاجم کاراس در تالاب نئور استفاده خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اظهار داشت: مراحل بعدی پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور از گونه مهاجم ماهیان کاراس در مرداد و شهریور سال‌جاری طبق نظر کارشناسان و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور بمنظور احیاء دریاچه تداوم خواهد داشت.

حسن قاسم‌پور با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر و با تلاش همکاران حفاظت محیط زیست استان، بیش از ۹۰ تن، گونه مهاجم کاراس از تالاب حفاظت شده نئور جمع‌آوری شده است، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل برابر مطالعات انجام شده و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور، مبارزه جدی با این گونه مهاجم را از دوسال گذشته شروع کرده است و نتایج خوب و قابل قبولی حاصل شده است و تلاش برای احیای کامل تالاب نئور جزو اقدامات اولویت‌دار مدیریت زیست بومی این اداره کل است.

کد خبر 749123

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی