Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مازند مجلس»
2024-04-27@07:34:35 GMT

دید و بازدیدهایی که گران تمام شدند

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۹۹۲۶۲

دید و بازدیدهایی که گران تمام شدند

مازندمجلس: به گزارش هنرنیوز ، این روزها صف برخی از موزه‌ها بلند و باعث خوشحالی بسیاری از مسؤولان شده؛ این در حالی است که برخی از مردم چون تجربه خوبی از شلوغی‌ها نداشتند و شاهد بی‌ملاحظگی‌های فرهنگی بودند به دوستان و آشنایان خود رفتن به موزه‌ها در این ایام را توصیه نمی‌کردند.

اما چه رفتارهایی موجب می‌شود ما تجربه خوبی از بازدید یک موزه نداشته باشیم؟

زمانی که برای خرید بلیت، صف را رعایت نمی‌کنیم و وقت فروشنده بلیت و افراد دیگری که در صف ایستاده‌اند را با ارائه کارت‌های متفاوت برای تخفیف می‌گیریم، در حالی که ۲۵۰۰ یا ۵۰۰۰ هزار تومان بهای بلیت مبلغ ناچیزی است در حدی که حتی نمی‌توان با آن یک کالای اساسی در زندگی روزمره خریداری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مبلغ ناچیز در واقع برای افزایش بینش فرهنگی و احترام به خودمان هزینه می‌شود.

چرا سعی می‌کنیم سن فرزندانمان را کمتر از آنچه هست به بلیت‌فروش نشان دهیم تا از پرداخت هزینه و خرید بلیت برای آنها شانه خالی کنیم؟ شاید با این کار، مسؤول فروش بلیت موزه را متقاعد کنیم، اما به کودکان‌مان دروغ گفتن و ناهنجاری اجتماعی را آموزش می‌دهیم که در اصل تربیت خودمان را زیر سوال برده‌ایم.

ممکن است با لمس کردن و دست کشیدن به آثاری که در موزه‌ها قرار دارند، آلودگی‌هایی را به اشیاء منتقل یا به آن‌ها آسیب وارد کنیم به همین دلیل است که کارشناسان موزه با دستکش اشیاء را جابه‌جا می‌کنند و این آثار را در محفظه شیشه‌ای نگهداری می‌کنند. خط قرمز اطراف برخی از اشیاء موزه‌ای را برای بازدیدکنندگان گذاشته‌اند و وقتی از آن عبور می‌کنیم با تذکر کارشناس موزه مواجه می‌شویم و نظر دیگر بازدیدکننده‌ها را به خودمان جلب می‌کنیم، در واقع با این کار شخصیت خودمان را زیر سوال می‌بریم.

عکاسی با فلاش به آثار موزه‌ای آسیب وارد می‌کند به همین دلیل هم بارها به بازدیدکنندگان توصیه می‌شود بدون فلاش عکاسی کنند.

وقتی به شکل پارتیزانی جلوی افرادی که در حال تماشای آثار هستند، ظاهر می‌شویم تا از آن شئ عکس بگیریم، بازدیدکنندگان دیگر را عصبانی می‌کنیم.

تماشای هر اثر مدت زمانی دارد که باید آن را به شکلی تنظیم کنیم که فرصت تماشای آثار را به افراد دیگر هم بدهیم.

گاهی افرادی دیده می‌شوند که سعی می‌کنند اطلاعات‌شان را به رخ دیگران بکشند و برداشت‌شان از هر اثر را با صدای بلند فریاد بزنند که فارغ از آلودگی صوتی در محیط فرهنگی موزه، شاید اطلاعات یا برداشت اشتباهی را به دیگران منتقل کنند.

برخی هم به جای آن‌که خودشان موزه را ببینند، تمام گالری‌ها و اشیاء را از اینستاگرام برای یک یا نهایت دو بازدیدکننده به صورت زنده پخش می‌کنند. در نهایت هم اگر از آن‌ها درباره یکی از آثار شاخص بپرسید با آنکه از همه آثار فیلم گرفته‌اند، اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.

آن‌هایی که فضای موزه را برای صحبت کردن با صدای بلند و قدم زدن در سالن‌ها انتخاب می‌کنند هم می‌توانند بدون پرداخت هزینه برای دیدن آثار فرهنگی و تاریخی و ایجاد آلودگی صوتی و مزاحمت برای دیگران، به پارک بروند.

علائم هشداردهنده و توضیحات مربوط به آثار هر چند هم که کوتاه و گُنگ باشد، برای زیبایی نصب نشده‌اند، دست‌کم این‌که اطلاعات جزئی درباره یک اثر می‌دهند.

دستمال کاغذی مچاله شده و بطری خالی آب وزن و حجم زیادی ندارند و با رها کردن زباله‌هایمان روی صندلی یا محفظه‌های شیشه‌ای فقط باعث تاسف بازدیدکنندگان دیگری که این صحنه را می‌بینند، می‌شویم.

ایسنا

منبع: مازند مجلس

کلیدواژه: می کنیم اشیاء بازدیدکنندگان خودمان فرهنگی موزه ها می شویم هزینه تماشای دیگران عکاسی افرادی نهایت آلودگی درباره اطلاعات منتقل زمانی توصیه تجربه افراد دیگری شیشه ای آن ها پرداخت موزه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۹۹۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تو زیبایی

  ازایراد گرفتن به بینی‌مان که امضای اکثر ما ایرانی‌‌هاست آغاز می‌کنیم تا به کوچک بودن لب و جوش‌های وقت و بی‌وقت‌مان می‌رسیم، بعد تصاویر فلان سلبریتی یا فلان مدل مشهور زارا در ذهن‌مان نقش می‌بندد و آنجاست که سرخورده و مأیوس از خلقت‌مان پروژه عظیم زیبا شدن را شروع می‌کنیم. راستش را بخواهید آغاز قصه بسیاری از افرادی که تا حد مرگ زیر تیغ رفتند هم از همین جاها آغاز می‌شود. پس باید حواس‌مان را جمع کنیم حالا که در دیوارهای مدرنیته و زیر بمباران رسانه و علم پیشرفته زندگی می‌کنیم یک وقت کارمان به جایی نرسد که حتی خودمان را نشناسیم یا احساس غالب‌مان به خودمان انزجار و تنفر باشد. 

۱- تو زیبایی چون منحصر به فردی
تا حالا به این فکر کرده‌‌اید که از هرکدام ما در کل عالم هستی و بین میلیاردها انسان زنده و مرده فقط یک نسخه وجود دارد؟ چهره ما مثل اثر انگشت‌مان می‌ماند و وجه تمایز ظاهری ما با باقی آدم‌ها همین است و همین تفاوت است که خیابان‌ها و شهرها را زیبا می‌کند. اگر همه ما شبیه هم بودیم و هیچ تفاوتی نداشتیم زندگی چقدر خسته‌کننده و تکراری می‌شد اما الان از صبح تا شب در مترو، خیابان، مدرسه و دانشگاه ما شاهد شکل‌ها، رنگ‌ها و اندازه‌های متفاوتی از آدم‌ها هستیم و اگر به چشم‌مان عینک زیبایی بین زده باشیم در هر کدام می‌توانیم قشنگی منحصر به فردی را جست‌وجو کنیم، در دختری رگه‌های آبی چشم‌هایش، در زنی لبخند شیرین و گرمش، در پسری موهای فرفری و درهمش و... پس ما زیباییم چون منحصر به فردیم. 

۲- تو زیبایی چون با اعتماد به نفسی
حقیقتا اعتماد به نفس مستقیم بر تصویر ما و بر ذهن دیگران تأثیر می‌گذارد. فردی که دائم از خودش بدگویی می‌کند، خودش را آن‌طور که باید قبول نداشته باشد و نپذیرفته باشد در برابر تعاریف دیگران امتناع کند و منکر زیبایی‌هایش باشد تصویر خوبی از خود برای بقیه به جا نمی‌گذارد اما از آن طرف اگر واقعا خود را باور داشته باشید و نقص‌ها و زیبایی‌های‌تان را پذیرفته باشید همیشه احساسی خوشایند برای دیگران از خودتان بر جای می‌گذارید. اگر در خاطرات‌تان هم بگردید به‌کرات انسان‌های زیبایی می‌بینید که به دلیل این‌که به خودشان اعتماد نداشتند، تصویر زیبایی در ذهن شما ندارند. پس اعتمادبه‌نفس‌تان را با پذیرش خودتان بالا ببرید تا هم زیبایی‌های‌تان را بیشتر ببینید و هم جهان را. 

۳- تو زیبایی، چون واقعی هستی
بعید می‌دانم فردی باشد که این روزها با گشتن در فضای مجازی و دیدن عکس‌های بی‌نقص بلاگرها و مدل‌ها خودش را با آنها مقایسه نکرده باشد اما به‌نظر شما چند درصد این عکس‌ها آنچه واقعا هست را به نمایش می‌گذارد. اینفلوئنسری در مصاحبه‌ای می‌گفت ما دائم تحت رژیم‌های سخت پزشکان حاذقیم و مربی‌های رژیم داریم. مرتب ورزش می‌کنیم. بهترین آرایشگرها، مو و صورت‌مان را آرایش می‌کنند. بهترین عکاس‌ها از بهترین زاویه‌ها عکس برمی‌دارند. بهترین ادیتور‌ها عکس‌ها را فتوشاپ می‌کنند. حالا ما آدم‌های معمولی‌ که هر از گاهی به جای شام میوه می‌خوریم و برای آرا و ویرا کردن به آرایشگاه زری خانم می‌رویم، خودمان را با آنها مقایسه می‌کنیم.بیایید از این قیاس کردن دست برداریم و خودمان را با گودی زیرچشم‌ها و جای جوش‌های‌مان دوست داشته باشیم.

۴- تو زیبایی چون خالقت زیباست
خداوند در قرآن آیه‌ای دارد که می‌فرماید«وا... یحب جمال». یعنی آهای بنده خوبم من زیبایی هارا دوست دارم و تو را زیبا آفریدم. وقتی در این آیه غرق شویم و به لطافت خداوند فکر کنیم واقعا به این نمی‌رسیم خالقی که زیبایی دوست دارد پس چطور می‌تواند مخلوقی زشت و کریه بیافریند؟همه ما زیباییم، فقط باید درک کنیم زیبایی حقیقی آن‌چیزی است که در قلب‌ها و دل‌های‌مان می‌گذرد و چهره ما فقط ماسکی است که در این جهان از آن استفاده می‌کنیم، حالا این‌که گاهی به خاطر بلوغ تغییر کند، جوش بزند، دماغش قوز شرقی داشته باشد، چه فرقی می‌کند؟ نه این‌که به خودمان اهمیت ندهیم و نرسیم‌؛ قطعا باید مراقب خود و جسم‌مان باشیم و به آن برسیم اما اهمیت بیش از حد به ظواهر، ما را در همان سطح نگه می‌دارد و هیچ‌گاه اجازه این‌که تجربه‌های عمیق‌تر داشته باشیم را به ما نمی‌دهد. پس بکوشیم بیشتر روح‌مان را زیبا و صاف و شفاف کنیم، چون زیبایی حقیقی چیزی فراتر از پوست شفاف و چشم رنگی و بینی نوک بالاست. 

۵- تو زیبایی چون مراقب خودتی
کارهایی را انجام بدهید که بعد آن احساس خوبی به خودتان داشته باشید. مثلا ورزش کردن با بدن ما این کار را می‌کند پس فعالیت بدنی را ولو ۱۰دقیقه در برنامه خود بگنجانید. مدیتیشن کردن یا به خود رسیدن‌های معقول مثل این‌که روتین پوستی مرتبی داشته باشید یا مدل موی‌تان را گاهی مرتب کنید، باعث می‌شود خودتان را بیشتر دوست داشته باشید. به‌خصوص برای دخترها که این اصطلاحا قرتی بازی‌ها در وجودمان است اما باید حواس‌مان را جمع کنیم که این به خود رسیدن‌ها افراطی نشود و طوری نباشد که طبیعی بودن و بکر بودن‌مان را از ما بگیرد. یادتان که نرفته؟ ما با تفاوت‌های‌مان زیباییم!

۶- تو زیبایی چون عروسک خیمه شب بازی نیستی
دنیای مد و فشن مثل چرخ و فلک دائم در حال تغییر است و هر روز یک ترند جدید، استایل جدید و  مدل جدیدی را به بازار می‌آورد و هدفش بیشتر از زیبایی، پول و تجارت و فروش است، مثلا اگر شما یک کلاه خاص تولید کنید و به اصحاب رسانه بدهید تا جلوی شات‌های دوربین از آن استفاده کنند، تبریک می‌گویم شما مد‌سازی کردید و از فردای آن روز احتمالا این گزینه از برند و مغازه‌‌تان پر فروش می‌شود و سود کرده‌‌اید. پس دنیای مد و فشن و رسانه صرفا به فکر زیباتر شدن ما نیست بلکه به فکر جیب خودش است و ما اگر بخواهیم تابع دنیای مد باشیم هر روز باید در کلینیک‌ها و مغازه‌ها باشیم تا یک روز هیکل‌مان را ساعت شنی کنیم و یک روز اسکینی، یک روز لباس راه راه بخریم و یک روز لباس پلنگی. پس بیایید عروسک خیمه شب بازی سرمایه گذاران نباشیم و از آنچه داریم، لذت ببریم. 

دیگر خبرها

  • بادامکی: باید برابر آلومینیوم باتجربه‌تر بازی می‌کردیم/ پرتاب اشیاء از سمت هواداران حریف بود
  • پربیننده‌ترین مسابقات ورزشی تاریخ در اینترنت
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در اصفهان
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • میرزازاد: فصل تلخی را پشت سر می‌گذاریم
  • تو زیبایی
  • مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی، دیگر دانشگاه‌ها را به تقلید از ما واداشته است
  • چرا ساخت استادیوم‌های فوتبال این قدر گران تمام می‌شود؟ (زیرنویس فارسی)
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه