Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@11:34:52 GMT

شهرضا، بی‌بهره از صنعت توریسم

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۰۰۸۱۶

شهرضا، بی‌بهره از صنعت توریسم

شهرضا - شهرستانی با سابقه تاریخی و فرهنگی غنی، باید همه ساله و در ایام مختلف میزبان شمار فراوانی از گردشگران داخلی و خارجی باشد، اما برعکس چیزی که به نظر می رسد این منطقه تنها به استراحتگاهی برای مسافران تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان شهرضا، نوروز که می‌آید همه چیز تغییر می‌کند، از لباس و سر و ظاهر آدم‌ها گرفته تا کوچه و میدان و شهر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه چیز نو می‌شود و همه تلاش می‌کنند با زنده شدن دوباره زمین، هم‌آهنگ شوند.

بسیاری از ایرانیان تلاش می‌کنند تا سال جدید را با مسافرت آغاز کنند و طلیعه بهار را در جایی، غیر از شهر و دیار خود سپری کنند به همین دلیل در هر منطقه ای مردم و مسئولان می کوشند تا مهمترین جاذبه‌های تاریخی و گردشگری خود را به دیگران معرفی کنند.

شهرضا در جنوب اصفهان و در فاصله ۷۰ کیلومتری از مرکز این استان قرار دارد، دیرینگی تمدن این منطقه را بر اساس آنچه «مسیح‌الله جمالی» در کتاب «تاریخ شهرضا» آورده است، به حدود سه هزار سال قبل می‌رسانند.

مردمان شهرضا از دیرباز به داشتن عالمان و فرهیختگانی که هر یک، در رشته علمی خود سرآمد دوران بوده‌اند مشهورند. از میان آنان می‌توان به پروفسور هدایت، پدر علم تغذیه ایران، حکیم صهبا، محی الدین الهی قمشه‌ای، پروفسور پرویز معین و ... اشاره کرد.

مشخص است شهرستانی با چنین سابقه تاریخی و فرهنگی غنی، باید همه ساله و در ایام مختلف میزبان شمار فراوانی از گردشگران داخلی و خارجی باشد، اما این گونه نیست.

حسین ظهیری، جوانی است که به همراه خانواده از اهواز به قصد بازدید از اماکن تاریخی اصفهان، حرکت کرده و در مسیر، وارد شهرضا شده است. او می‌گوید: سال قبل هم وارد شهرضا شدیم، شهر زیبایی است، اما چیزی که برایم تعجب‌آور است اینکه، در این شهر هتل بزرگی همانند آنچه در شهرهای تاریخی و بین‌راهی وجود دارد، نیست.

محسن جمالی هم که همانند حسین، از اهواز راهی اصفهان شده و به شهرضا رسیده است، می‌گوید: جالب است که در شهرضا هیچ مکان تاریخی همانند آنچه در کاشان، اصفهان و نطنز وجود دارد، برای بازدید مسافران نوروزی آماده نشده است.

مردم و مسئولان شهرضا تلاش زیادی کرده‌اند تا فرهنگ، هنر و تاریخ این شهرستان را به دیگران معرفی کنند و در این راه موفقیت‌هایی نیز به دست آمده، اما شهرضا از کمبودی رنج می‌برد که اگر فکری برای آن نشود، دورنمای صنعت گردشگری در آن روشن نخواهد ماند.

به جز آستان امامزاده شاهرضا(ع) که به علت شهرت ملی، در همه ایام سال به ویژه نوروز و ماه‌های محرم و صفر، میزبان شماری از زائران از سراسر کشور، به‌ویژه استان‌ها و شهرهای همجوار است، محل مهم دیگری که بتوان از آن به عنوان جاذبه توریستی یا گردشگری یاد کرد، سازماندهی نشده است.

به گفته فرهاد عرب، رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرضا، این مکان مذهبی و تاریخی در پنج روز نخست تعطیلات نوروز میزبان بیش از ۴۰ هزار مسافر نوروزی بوده است که هشت هزار نفر از این تعداد، در صحن‌ها و سوییت‌های این مکان، اسکان داشته‌اند.

اداره میراث فرهنگی شهرضا شمار آثار ارزشمند این شهرستان را بیش از ۲۰۰ مورد و شمار آثار تاریخی به ثبت رسیده آن را بیش از ۵۰ اثر اعلام می‌کند، اما هیچ یک از آن‌ها را نمی‌توان به عنوان یک جاذبه توریستی که گردشگران بازدید از آن را در برنامه سفر خود قرار دهند، ذکر کرد.

بخشی از کارخانه تاریخی «نوین» که در مرکز شهر قرار دارد، همه ساله به عنوان ستاد خدمات سفر شهرضا مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما سایر بخش‌های این بنای تاریخی تعطیل است.

مطالعه آمارها نشان می‌دهد، موقعیت بین‌راهی شهرضا تا چه اندازه در جذب مسافران نوروزی مؤثر بوده و لازم است برای استفاده از این ظرفیت زیرساخت‌های لازم برای پذیرش و اسکان مسافران فراهم شود.

محمدمهدی مولائیان، جانشین ستاد هماهنگی خدمات سفر شهر شهرضا در گفت‌و گو با خبرنگار ایمنا از شهرستان شهرضا، با بیان اینکه تا پایان روز هفتم فروردین امسال بیش از ۵۰ هزار مسافر نوروزی وارد شهرضا شده‌اند، اظهار کرد: در این مدت حدود ۸۲۰۰ خانوار از مسافران نوروزی وارد شهرضا شده‌اند.

در شهرضا هتل استاندارد و بزرگ، مُتل و سازماندهی مناسب برای اسکان توریست وجود ندارد؛ مجموعه این نواقص باعث شده تا شهرضا به استراحتگاهی برای مسافران تبدیل شود که پس از زیارت آستان شاهرضا(ع) و دمی آساییدن در اطراف این امامزاده، این شهرستان را به مقصد شیراز، اصفهان، یاسوج یا دیگر مناطق اطراف، ترک کنند، این در حالی است که سایر خدمات بهداشتی و درمانی، امنیتی و انتظامی و راهداری و ... به خوبی در این شهرستان عرضه می‌شود و مسافران از این نظر مشکلی برای توقف در شهرضا ندارند.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۰۰۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان چالدران به بهره‌برداری می‌رسد

فرماندار شهرستان چالدران در مراسم آغاز عملیات اجرایی سه طرح بهداشتی و درمانی در این شهرستان گفت: سه طرح بهداشتی و درمانی نیز که مربوط به مصوبات سفر اول استاندار آذربایجان‌غربی بوده آماده بهره‌برداری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدرضا عبدالله‌نژاد امروز _شنبه پانزدهم اردیبهشت_ در مراسم آغاز عملیات اجرایی سه طرح بهداشتی و درمانی شهرستان چالدران اظهار کرد: این طرح‌ها با هدف توسعه زیرساخت‌ها و ارائه خدمات بهتر به مردم منطقه اجرایی می‌شود.

وی افزود: هر سه پروژه خانه بهداشت روستای مخور، مرکز ویژه جامع سلامت شهر سیه‌چشمه و مرکز فوریت‌های پزشکی سیه‌چشمه از مصوبات سفر دوم استاندار آذربایجان‌غربی هستند.

فرماندار شهرستان چالدران گفت: مجموعاً ۲۷۰ میلیارد ریالی قرارداد منعقد شده برای احداث این پروژه‌ها بوده که از این میزان ۱۳۰ میلیارد ریال تخصیص نقدی انجام گرفته است.

عبدالله‌نژاد تصریح کرد: از جمله پروژه‌هایی که در شهرستان چالدران و در حوزه بهداشت و درمان جهت بهره‌برداری آماده شده دو پروژه از مصوبات سفر اول استاندار به چالدران شامل خانه‌های بهداشت روستاهای سازاغل و مادلو است.

وی ادامه داد: پروژه دیگر در این راستا بهره‌برداری از پایگاه فوریت‌های پزشکی قره‌چی بولاقی بوده که در آینده نزدیک با هزینه‌کرد ۱۰۰ میلیاردریالی مورد افتتاح و به بهره‌برداری خواهد رسید.

مجتبی علیزاده مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چالدران نیز در آئین آغاز عملیات اجرایی طرح‌های بهداشتی و درمانی این شهرستان گفت: در مجموع تعداد ۶ مرکز جامع سلامت و ۴۰ باب خانه بهداشت برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به ساکنین شهرستان چالدران در حال خدمات‌رسانی هستند.

کد خبر 750554

دیگر خبرها

  • تقویت ظرفیت‌ها و مدل‌های بهره‌برداری از کارگزاران دانش و فناوری
  • لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست
  • رویداد صدرا بستر افزایش همکاری بین دانشگاه و صنعت است
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان شهرضایی
  • صنعت و دانشگاه دغدغه فرماندهان دفاع مقدس را رفع کردند
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • سه پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان چالدران به بهره‌برداری می‌رسد