Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عباس قنبری باغستان، رایزن علمی ایران در شرق آسیا، درباره اهدای کتاب به دانشگاه‌های جنوب شرق آسیا عنوان کرد: این کتاب‌ها متعلق به شعرا و مفاخر ادبی ایران در حوزه‌های مختلف تاریخی، فرهنگی و ادبی کشور به دو زبان به نگارش درآمده است.   وی ادامه داد: کتابخانه‌های دانشگاه‌های «یوام»، «یوپی‌ام»، «یوکی ام»، «یواس ام»، «یو تی ام»، «موسسه بین المللی مطالعات پیشرفته اسلامی (IAIS)»، «مرکز مطالعات پیشرفته در مورد اسلام، تمدن و علم دانشگاه یو تی ام» (کاسیس)، «دانشگاه یو آی تی ام» شاه عالم و «دانشگاه بین المللی اسلامی مالزی» از مراکز علمی مالزی بودند که این کتاب‌ها را دریافت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  اهدای 500 جلد کتاب نفیس ادبی به دانشگاه های اندونزی به گفته وی پیش از این، حدود ۵۰۰ جلد کتاب نفیس ادبی، تاریخی و فرهنگی مربوط به ایران به کتابخانه‌های دانشگاه‌های اصلی کشور‌های اندونزی و برونئی دارالسلام در جنوب شرق آسیا اهدا شده است.   قنبری افزود: «دانشگاه اندونزی»، «دانشگاه شریف هدایه»، «دانشگاه محمدیه شعبه جاکارتا» و «وزارت امور دیانت اندونزی» از جمله مراکزی بودند که این آثارفرهنگی- تاریخی را دریافت کردند؛ براین اساس، کتابخانه‌های مرکزی دانشگاه بین الملل اسلامی برونئی دارالسلام، دانشگاه یو بی دی (برونئی دارالسلام) نیز دریافت کننده این آثار بودند.   قنبری گفت: توزیع این کتاب‌ها با همکاری نمایندگان دانشجویان ایرانی در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی مختلف در کشور‌های مالزی، اندونزی و برونئی و با هدف تقویت روابط علمی- فرهنگی انجام شد که مورد استقبال  کتابخانه‌های این مراکز علمی  قرار گرفت.   دیوان حافظ، بوستان و گلستان سعدی، پرده نای (مولوی)، کیمیای سعادت (غزالی) ۱ و ۲، شاهنامه فرودسی، رستم و سهراب، پهلوان جهان (برگزیده شاهنامه فردوسی)، سیصد و شصت و پنج روز (در صحبت مولانا)، شاهکار نگارگری ایران، رباعیات حکیم عمر خیام و چندین عنوان دیگر از جمله آثار نفیس فرهنگ و هنر ایرانی بودند که در کتابخانه‌های دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور‌های جنوب شرق آسیا قرار گرفتند.   این کتاب‌ها از سوی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین پژوهشکده اسلام و غرب به دانشگاه‌های این سه کشور جنوب شرق آسیا اهداء شده است.   انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۰۱۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، احتمال می‌رود مواد شیمیایی که برای ایجاد رنگ در جلدهای سبز زمردی کتاب‌های قرن نوزدهمی استفاده شده‌اند، حاوی مواد سمی باشد و کتابخانه ملی فرانسه با شناسایی این کتاب‌ها، آن‌ها را قرنطینه کرده است.

به این منظور کتابخانه ملی فرانسه ۴ عنوان کتاب قرن نوزدهمی را که تصور می‌شود روی جلد سبز زمردی آنها با آرسنیک پوشانده شده باشد، از قفسه‌های خود حذف کرد.

این کتابخانه روز پنجشنبه خبر داد دست زدن به این کتاب‌ها که چاپ بریتانیا هستند، احتمالاً فقط آسیب جزیی ایجاد می‌کند؛ اما برای بررسی بیشتر از رده کتاب‌های در دسترس خارج می‌شوند. متصدیان کتابخانه گفته‌اند این آثار را در قرنطینه قرار داده‌اند تا در یک آزمایشگاه خارجی تجزیه و تحلیل شوند و میزان آرسنیک موجود در هر جلد تعیین شود.

مؤسسه پاریس پس از اینکه محققان آمریکایی دریافتند ناشران در دوره ویکتوریا از آرسنیک برای رنگ‌آمیزی صحافی‌های کتاب استفاده می‌کردند، نسخه‌های دربردارنده آن‌ها را شناسایی کرد. رنگدانه‌های سبز حاوی آرسنیک به نام یک شیمیدان آلمانی‌الاصل با عنوان سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شِل نامیده می‌شدند.

محققان دانشگاه دلاوِر از سال ۲۰۱۹ با آزمایش صدها جلد کتاب برای تعیین میزان فلزات سنگین به کار رفته در آن‌ها، فهرستی از کتاب‌های بالقوه خطرناک را تهیه کرده‌اند.

کتابخانه ملی فرانسوی در بیش از ۱۶ میلیون عنوان خود، ۴ نسخه از کتاب‌های موجود در این فهرست را یافت که شامل ۲ جلد از «تصنیف‌های ایرلند» اثر ادوارد هیز که در سال ۱۸۵۵ منتشر شد، یک گلچین دو زبانه از شعر رومانیایی توسط هنری استنلی در سال ۱۸۵۶ و کتاب «انجمن سلطنتی باغبانی ۶۳-۱۸۶۲» است.

کتابخانه ملی فرانسه اعلام کرد که دیگر کتاب‌های دارای جلد سبز را که در فهرست پروژه کتاب سمی جای ندارند نیز بررسی خواهد کرد.

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آرسنیک و بیشتر استفاده از آب آشامیدنی و غذای آلوده، می‌تواند منجر به ایجاد زخم‌های پوستی و سرطان پوست شود. درباره کاربرد اشیای حاوی آرسنیک چیزی گفته نشده است.

برمبنای نتایج به دست آمده از «پروژه کتاب سمی» صحافی‌های سبزی که با آرسنیک پوشیده شده برای کتابداران، کتاب‌فروشان، گردآورندگان و محققان خطرات سلامتی ایجاد می‌کنند و باید در استفاده از آن‌ها جانب احتیاط را رعایت کرد.

کد خبر 6089030

دیگر خبرها

  • منتخبان مسابقات ملی «سدید»‌ در لرستان معرفی شدند
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • انتقال شرکت‌های مهم چینی به مالزی
  • ببینید | آمادگی کامل ایران برای حضور دائمی در قطب جنوب
  • امیردریادار ایرانی: ایران برای حضور دائمی در قطب جنوب آمادگی دارد/ حرف اول را در جهان می‌زنیم + فیلم
  • امیردریادار ایرانی : آمادگی کامل ایران برای حضور دائمی در قطب جنوب/ حرف اول را در جهان می‌زنیم + فیلم
  • آزادی ۶ مرزبان ایرانی بازداشت شده توسط طالبان