Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-24@10:11:45 GMT

چراغ سبز ارشاد و فرمانداری شوشتر به سیرک متخلف +عکس

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۰۲۰۰۴

چراغ سبز ارشاد و فرمانداری شوشتر به سیرک متخلف +عکس

در آستانه سومین سال خداحافظی ایران با سیرک حیوانات، از گوشه‌وکنار خبر می‌رسد، برخی سیرک‌بازان و معرکه‌گیران دوباره حیات وحش را به صحنه کشانده و دستکم برای ایام نوروز هم که شده توانسته‌اند بدون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست، قانون را زیر پا گذاشته و با به کارگیری حیوانات در نمایش‌های سخیفی که دیگر در اغلب کشور‌های جهان منسوخ شده، درآمدزایی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری تسنیم: در آستانه سومین سال خداحافظی ایران با سیرک حیوانات، خبر می‌رسد، برخی سیرک‌بازان و معرکه‌گیران متخلف بدون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست و در سایه عدم نظارت این سازمان قانون را زیر پا گذاشته و حیات وحش را به صحنه‌های نمایش کشانده‌اند.

 فروردین ۹۵ بود که سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد فرصت دوساله‌ای که برای حذف تدریجی حیوانات از سیرک‌ها تعیین کرده به پایان رسیده و دیگر برای اجرای نمایش با حیوانات مجوزی صادر نخواهد کرد. در همین راستا نام ایران به فهرست کشور‌های بدون سیرک حیوانات اضافه شد و حیواناتی از قبیل: شیر، ببر، خرس، میمون، مار و کروکدیل که در سیرک‌ها و نمایش‌های خیابانی در شرایطی اسفبار به ابزاری برای درآمدزایی صاحبانشان تبدیل شده بودند بازنشسته شده و به باغ‌های وحش انتقال یافتند.

اما حالا در آستانه سومین سال خداحافظی ایران با سیرک حیوانات، از گوشه‌وکنار خبر می‌رسد، برخی سیرک‌بازان و معرکه‌گیران دوباره حیات وحش را به صحنه کشانده و دستکم برای ایام نوروز هم که شده توانسته‌اند بدون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست، قانون را زیر پا گذاشته و با به کارگیری حیوانات در نمایش‌های سخیفی که دیگر در اغلب کشور‌های جهان منسوخ شده، درآمدزایی کنند.

نمایش خیابانی یا اصطلاحا معرکه‌گیری با مار در بابلسر در نخستین روز‌های تعطیلات نوروز یکی از مواردی بود که فعالان محیط زیست در فضای مجازی مطرح کرده بودند، اما حالا متخلفان پا را فراتر گذاشته با چاپ و انتشار پوستر تبلیغاتی برای اجرای غیرقانونی نمایش با حیوانات از مقامات محلی برای حمایت از این قانون‌شکنی قدردانی می‌کنند.  

تینا کامران، فعال محیط زیست خوزستان با ابراز تاسف از برگزاری سیرک حیوانات در خوزستان به تسنیم می‌گوید: متاسفانه آگهی تبلیغاتی این سیرک را روز یازدهم فروردین یعنی یک روز مانده به آخرین اجرا مشاهده کردیم و مسئولان محیط زیست استان را در جریان گذاشتیم.

وی با اشاره به گذشت دو سال از ممنوعیت به‌کارگیری حیوانات وحشی در سیرک‌ها و نمایش‌های خیابانی می‌گوید: مسئولان محیط زیست استان می‌گویند که این سیرک بدون اخذ مجوز محیط زیست مشغول به فعالیت شده و از مار و میمون در نمایش‌ها استفاده می‌کند، اما خرس ندارد و یک انسان است که در پوست خرس نمایش اجرا می‌کند.

تینا کامران با بیان اینکه مسئولان محیط زیست خوزستان طبق قانون موظف بودند، حیوانات این سیرک متخلف را که بدون مجوز محیط زیست، در نمایش‌های خود به کار گرفته ضبط کنند می‌گوید: متاسفانه فرصت برخورد قانونی با این سیرک متخلف در آخرین شب اجرا هم از دست رفت و حالا بیم آن می‌رود که سکوت محیط زیست خوزستان در برابر این قانون‌شکنی، راه را برای تکرار موارد مشابه هموار سازد.

این فعال محیط زیست از مسئولان نهاد‌های ذی‌ربط مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فرمانداری‌ها درخواست می‌کند با توجه به اینکه اجرای نمایش با حیوانات در کشور ممنوع اعلام شده و کشورمان با افتخار به فهرست کشور‌های بدون سیرک حیوانات جهان ملحق شده، پیش از صدور مجوز اجرا برای سیرک‌ها از پایبندی آن‌ها به قانون و عدم به‌کارگیری حیوانات در نمایش‌های آن‌ها اطمینان حاصل کرده و از تبدیل شدن حیوانات به ابزاری برای سودجویان قانون‌شکن جلوگیری کنند.

سیرک حیوانات تاکنون در ۴۰ کشور شامل ایران، هندوستان، سنگاپور، تایوان، لبنان، فلسطین اشغالی، پرو، پاراگوئه، پاناما، مکزیک، گواتمالانا، السالوادور، اکوادور، کاستاریکا، کلمبیا، بولیوی، اکراین، سوئد، اسلوونی، صربستان، رومانی، پرتغال، لهستان، نروژ، هلند، مالتا، مقدونیه، لاتویا، مجارستان، یونان، فنلاند، استونی، دانمارک، قبرس، جمهوری چک، کرواسی، بلغارستان، بوسنی‌و‌هرزگوین، بلژیک و اتریش به طور کامل ممنوع اعلام شده. ممنوعیت سیرک حیوانات همچنین در بخش‌هایی از استرالیا، آمریکا، کانادا، انگلیس، آلمان، ایرلند، اسپانیا فرانسه، آرژانتین و برزیل اعمال شده و تا ممنوعیت سراسری در این کشور‌ها فاصله چندانی ندارد. ایران در فروردین ۹۵ به فهرست کشور‌های بدون سیرک حیوانات که آن زمان شامل ۱۹ کشور بود جای گرفت. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003LU6

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۰۲۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلنگ و میمون و مار پیتون در خیابان‌های مازندران/ و حالا پرسه توله شیر در خانه باغ مرد ساروی

به گزارش خبرآنلاین؛ مردم استان مازندران طی سالهای اخیر شاهد صحنه هایی از جانوران حیات وحش در محل سکونت خود بودند که چندان بی شباهت با صحنه فیلم های سینمایی و هالیوودی نبوده است.

ایرنا در خبری نوشت:هیچگاه خاطره هیجان انگیز و البته ترسناک پرسه پلنگ در یکی از خیابان های شلوغ و پررفت و آمد شهر قائمشهر در اردیبهشت ۱۴۰۱ از اذهان مردم مازندران پاک نمی شود. صبحی که مردم خیابان کارگر این شهر در مسیر رفتن به سر کار و یا بردن فرزندانشان به مدرسه بودند که صحنه ای خارج از حالت معمول را مشاهده کردند.

پلنگ وارد محیط زندگی آنها شده بود و خودش را به در و دیوار می‌زد تا از میان انسان‌هایی که او را احاطه کرده بودند، فرار کند. از سوی دیگر هم آدم‌های گوشی به دستی که سعی می‌کردند فیلم خوبی از این پلنگ به یادگار بگیرند، حضور داشتند و این پلنگ نگون بخت که در میان ازدحام جمعیت گیر کرده بود و از در و دیوار بالا می‌رفت تا راهی برای فرارش پیدا کند، از ترس قالب تهی کرده بود.

خیلی زود فیلم‌های پلنگ فراری که از دیوار بانک هم حتی بالا می‌رفت و روی اسپلیت بانک جا خوش کرده بود، در فضای مجازی دست‌به‌دست شد. پلنگ که گیر افتاد ابتدا خبر زنده‌گیری او منتشر شد. اما یک ساعت بعد خبرها تیتر دیگری را به نمایش گذاشتند، پلنگ مازندران تلف شد. خبر برای آنها که با محیط‌زیست و حیات‌وحش آشنایی بیشتری دارند، دردناک‌تر شد.

ماجرای دیگر از این دست اتفاقات مربوط به سرگردانی چند هفته ای یک میمون نر آن هم حیوان غیر بومی ایران در مرداد ۱۴۰۲ در باغات روستاهای هریکنده بابل، قراخیل و حاجی کلا منطقه جاده نظامی قائمشهر این سوال در اذهان خطور می کند چطور هراز گاهی این حیوانات سر از خیابان و باغ های استان در می‌آورده‌اند؟

آبان ماه پارسال بار دیگر در اتفاق خارق العاده حیات وحشی در مازندران رسانه ای شد که مشاهده مار پیتون در سطل زباله یکی از مناطق شهری آمل بود. درهمان زمان فیلم کوتاهی نشان می دهد شهروند آملی در حال خالی کردن زباله در سطل متوجه حضور مار پیتون در آن می شود.

در ادامه این دست رخدادها، فردی در روزهای اخیر با انتشار و به نمایش گذاشتن تصاویر حیوانات کمیاب و نادر از جمله شیر و ببر در فضای مجازی با هدف فروش انواع گونه های جانوری اقدام کرده است که ان موضوع از چشم حافظان محیط زیست مازندران دور نمانده است و با توجه به اینکه بر اساس قانون شکار و صید، جرم محسوب می شود، با شکایت رسمی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران این فرد به دستگاه قضایی معرفی شد.

بنا به اعلام محیط زیست مازندران، ‌این فرد در حوزه شکار و صید سابقه ‌دار بوده که در سال های گذشته در زمینه خرید و، فروش و نگهداری حیوانات وحشی، محکومیت کیفری داشته است.

در تازه ترین اظهار نظر از سوی اداره کل محیط زیست مازندران اعلام کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست ساری درپی انتشار تصاویری از یک توله شیر درفضای مجازی، اقدام به شناسایی متخلف کرد و با همکاری ماموران نیروی انتظامی و با داشتن حکم قضایی یک قلاده توله شیر را که به صورت غیر مجاز در خانه باغ (مخفیگاه) متخلف نگهداری می‌شد، کشف و ضبط کردند.

در این گزارش آمده است که فرد متخلف به جرم نگهداری غیر قانونی حیوانات وحشی به مراجع قضایی معرفی و حیوان نیز به صورت موقت به پناهگاه حیات وحش سمسکنده انتقال داده شد تا به یکی از مراکز مجاز باغ وحش تحویل داده شود.

بنا به اعلام اداره کل حفاظت از محیط زیست مازندران، بیش از ۳۵۵ گونه پرنده، ۱۷ گونه خزنده، ۹ گونه دوزیست، ‌ ۲۷ گونه مار، سه گونه لاک پشت، ‌۶۳ گونه پستاندار و ۷۰ گونه ابزیان آبهای داخلی تنوع جانوری این استان است.

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898299

دیگر خبرها

  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست
  • شور ساحری در صحنه سیرک
  • کشف یک قلاده شیر از خانه یک متخلف در ساری
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه مرد ساروی چیست؟
  • پلنگ و میمون و مار پیتون در خیابان‌های مازندران/ و حالا پرسه توله شیر در خانه باغ مرد ساروی
  • کشف توله شیر در خانه‌باغی در ساری
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه باغ چه بود؟
  • شکارچی غیرمجاز در شهرستان قوچان دستگیر شد
  • جوسازی موذیانه مدعیان حمایت از حیوانات و معضل افزایش حیوانات ولگرد