Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالقاسم رحیمی انارکی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه سقف تسهیلات خرید مسکن در صورتی باید افزایش یابد که بازپرداخت اقساط نیز در استطاعت متقاضیان مسکن باشد،گفت: موضوعی که برای بالا بردن سقف تسهیلات خرید مسکن مهم است این است که اگر سقف تسهیلات خرید مسکن افزایش یافت، بازپرداخت اقساط نیز در استطاعت متقاضیان مسکن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرعامل بانک مسکن با تأکید بر اینکه پرداخت تسهیلات تا ۵۰ درصد قیمت مسکن، همواره در دستور کار بانک مسکن بوده است، خاطرنشان کرد: حفظ قدرت خرید و پرداخت تسهیلات تا 50 درصد قیمت مسکن همواره در دستورکار بوده است چرا که اگر اقساط در استطاعت متقاضیان دریافت تسهیلات نباشد، این موضوع به مطالبات معوق تبدیل می‌شود. 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،اواخر تابستان سال گذشته بود که آخوندی وزیر راه و شهرسازی از ارائه پیشنهاد جذابی به دولت برای کاهش اقساط وام خرید مسکن خبر داد، اما ظاهرا هنوز این پیشنهاد در دولت و یا بانک مرکزی جدی گرفته نشده و نسبت به آن بی اعتنایی وجود دارد.

بانک مسکن نیز در همان روزها نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و اعلام کرد در صورتی دوره بازپرداخت اقساط تسهیلات صندوق پس‌انداز یکم افزایش می‌یابد که دولت یارانه‌ای برای تامین منابع بپردازد.

اگر چه از این پیشنهاد بسیاری از کارشناسان و متقاضیان مسکن به خصوص خانه اولی‌ها خرسند شده و این اقدام را در بالا بردن قدرت خرید و رونق خرید و فروش مناسب ارزیابی کردند، اما واکنش به این مطلب از سوی بانک مسکن که امکان افزایش دوره بازپرداخت اقساط را طی شرط و شرطی ارزیابی می کرد این نتیجه را حاصل می‌کند که اجرای این پیشنهاد شاید به سال جاری هم قد ندهد.

سال گذشته نرخ سود تسهیلات خرید مسکن در بافت‌های فرسوده به 8 درصد و برای خانه اولی‌ها در سایر بخش‌های شهری به ۹،۵ درصد کاهش یافت.

این کاهش نرخ سود در دوره ای رخ داد که بخش مسکن در دوره پیش رونق قرار داشت.

بت شکن مدیرعامل سابق بانک مسکن درباره جزئیات کاهش این نرخ گفته بود که پس از سال 1369 هیچ گاه نرخ سود تسهیلات مسکن تک رقمی نبوده است و در برخی از سال‌ها نیز که در ظاهر این نرخ زیر 10 درصد بوده به‌دلیل پرداخت یارانه سود از سوی دولت بوده است.

وی گفته بود که اما هم‌اکنون با بهبود شرایط اقتصادی و کاهش چشمگیر نرخ تورم برای نخستین بار در دو و نیم دهه اخیر نرخ سود تسهیلات مسکن به صورت طبیعی کاهش یافته است و نکته مهم در نرخ سود جدید تسهیلات مسکن در استفاده نکردن از منابع پرقدرت بانک مرکزی است. بدین ترتیب کاهش نرخ سود بدون تکیه به بانک مرکزی و براساس سپرده‌گذاری متقاضیان اتفاق افتاده است.

در حال حاضر اقساط تسهیلات ۸۰ میلیون تومانی خرید مسکن(خانه اولی ها)با بازپرداخت ۱۲ ساله، ماهانه ۹۳۸ هزار تومان است و همانطور که مدیران ارشد بانک مسکن تاکید و اعلام کرده اند نرخ سود تسهیلات مسکن بیشتر از این نمی تواند کاهش یابد به نظر می رسد که فعلا سقف تسهیلات افزایش نمی یابد چرا که همین بازپرداخت اقساط نیز برای خانه اولی ها چندان در استطاعت نیست.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۰۴۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت‌های مردمی چشم انتظار تسهیلات پروژه‌های نهضت ملی هستند

یکی از مهم ترین اقداماتی که نقش بسیار موثری در بهبود و تسریع در روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن به ویژه در بخش نوسازی بافت های فرسوده دارد پرداخت تسهیلات ساخت است که طبق آمارها متاسفانه همکاری بانک ها در این بخش چندان مناسب نبوده و همچنان روند کند پرداخت تسهیلات باعث شده مشارکت های مردمی در این بخش کمرنگ شود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، بررسی های نشان می دهد که تنها یک بانک همچنان رکوددار پرداخت تسهیلات است و از سوی  دیگر عدم همکاری بانک ها باعث می شود که ظرفیت های مردمی و مشارکت آنها در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن کمرنگ شود.

در همین راستا آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران به باشگاه خبرنگاران گفت: نوسازی بافت های فرسوده یکی از مهم ترین بخش ها در حوزه استفاده از ظرفیت های مردمی است. اگر همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات نوسازی از جمله ۵۵۰ میلیون تومانی بیشتر شود ما شاهد تسریع در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن خواهیم بود.

او اظهار کرد: بازار مسکن نیازمند همکاری و مشارکت های مردمی است و یکی از عوامل اصلی در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن و نوسازی بافت های فرسوده تزریق منابع مالی است که در این بین باید همکاری بانک ها بیشتر شود.

وی تاکید کرد: باید در این بخش همکاری تمامی  دستگاه ها به ویژه  بانک ها در  پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن بیشتر شود تا شاهد بهبود وضعیت بازار مسکن و تسریع در روند ساخت مسکن در کشور باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • متقاضیان وام دست به عصا رانندگی کنند!
  • سهم صفر درصدی مشارکت ۱۸ بانک در نهضت ملی مسکن
  • ۹۲ درصد متقاضیان واجد شرایط تسهیلات نهضت ملی مسکن، قرارداد امضا کردند
  • جزئیات جدید از تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد
  • مشارکت‌های مردمی چشم انتظار تسهیلات پروژه‌های نهضت ملی هستند