Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-07@10:46:58 GMT

با جیگر همیشه زندگی می کنم

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۰۹۳۸۱

با جیگر همیشه زندگی می کنم

رکنا: «جیگر» را حالا دیگر بیشتر مردم می‌شناسند؛ از بزرگ و کوچک گرفته تا زن و مرد.جیگر حتی بین آنهایی که کمتر تلویزیون تماشا می‌کنند و گاهی پز این را می‌دهند که وقتشان گرانبهاتر از آن است که پای برنامه‌های تلویزیون تلف شود هم طرفدار دارد و این طیف نیز در شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر درباره دلبری‌های این عروسک دوست‌داشتنی چیزهایی می‌نویسند! نگاه جیگر به دنیا واقعی و در عین حال فانتزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او خری است که دوست دارد، اسب باشد اما شاید خودش نمی‌داند همین موقعیت است که دوست‌ داشتنی‌اش کرده است‌!

در روز سیزده بدر با کاظم سیاحی، گوینده عروسک جیگر هم‌صحبت شدیم تا از روند رشد این عروسک برایمان بگوید.

سال گذشته زمانی که سری جدید مجموعه کلاه‌قرمزی ضبط می‌شد، فکر می‌کردید عروسک جیگر به این میزان مورد استقبال قرار گیرد و مردم دوستش داشته باشند؟

هنوز بدرستی نمی‌دانم امسال میزان استقبال از عروسک جیگر چگونه است و او چقدر توانسته مردم را با خود همراه کند. جیگر چند سالی است که به جمع عروسک‌های مجموعه کلاه قرمزی اضافه شده، همه عروسک‌های این مجموعه طرفداران زیادی دارند و جیگر هم علاقه‌مندان خاص خود را دارد.

اگر سری به شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام Instagram و توییتر بزنید، طرفداران جیگر را پیدا خواهید کرد.

خیلی خوشحالم که این اتفاق افتاده!‌ این استقبال به لطف کار خوب آقایان طهماسب و جبلی رخ داده است. عروسک‌های مجموعه کلاه قرمزی به مرور زمان هم پخته‌تر شده‌اند و هم زوایای تازه‌ای از شخصیت آنها نمایش داده می‌شود. همه عروسک‌ها در هر سری رشد می‌کنند و شاید به همین دلیل است که مردم را با خود همراه می‌کنند.

این پختگی و رشد شخصیت جیگر در فیلمنامه طراحی شده یا خود شما هم ویژگی‌هایی را به او اضافه کردید؟

هر کاری که ما انجام می‌دهیم با نظارت آقایان جبلی و طهماسب است. بر اساس طراحی آنهاست که در هر سری از مجموعه کلاه قرمزی چه بخشی از شخصیت عروسک‌ها نشان داده شود و آنها تا چه اندازه رشد کرده و پررنگ شوند.

بر اساس همین طراحی‌هاست که عروسک‌هایی مانند کلاه قرمزی و پسرخاله تقریبا به حاشیه رفته‌اند و عروسک‌هایی مانند گابی و جیگر پررنگ‌تر شده‌اند؟

کلاه قرمزی و پسرخاله بیشتر از بیست و پنج سال است در این مجموعه حضور دارند و به نظرم کامل شده‌اند، اما این که این عروسک‌ها به حاشیه رفته‌اند را قبول ندارم، چون اگر این دو شخصیت نباشند کلا مجموعه اعتبارش را از دست می‌دهد. کلاه قرمزی و پسرخاله جای ثابت و طرفداران خود را دارند. معتقدم این دو تا در مرکز قصه‌ها قرار دارند تا بقیه دیده شوند.

شخصیت جیگر نه بزرگ است و نه بچه. به همین دلیل، هم بچه‌ها دوستش دارند و هم آدم‌بزرگ‌ها با او ارتباط برقرار می‌کنند. خود شما وارد 40 سالگی شده‌اید و در این سن این‌قدر خوب می‌توانید جیگر را بین مردم عزیز کنید؛ شخصیت خود شما بزرگسال است یا آدم‌بزرگی هستید که کودک درون‌تان فعال و سرزنده است؟

همه شخصیت‌هایی که در مجموعه کلاه قرمزی حضور دارند دنیا را از دریچه نگاه کودکان می‌بینند به همان سادگی و بدون پیچیدگی. جیگر هم مانند دیگر عروسک‌ها، کودکی است با ویژگی‌های منحصر به فرد خودش. او همه چیز را ساده می‌بیند و آنچه می‌خواهد را به زبان می‌آورد هر چند قانع کردن او زیاد هم سخت نیست.

مجموعه کلاه قرمزی به مناسبت نوروز تولید می‌شود در زمان‌هایی که مشغول ساخت آن نیستید آیا به جیگر فکر می‌کنید که در زمان تولیدش می‌توانید او را همچنان دوست‌داشتنی ارائه کنید؟

بله‌! جیگر از آن شخصیت‌هایی است که همیشه در گوشه ذهنم هست و با او زندگی می‌کنم. معمولا دو سه ماه قبل از ضبط تمرین و روخوانی را شروع می‌کنیم در این دوره شخصیت او پررنگ می‌شود و همه ما تلاش می‌کنیم او خلاق‌تر و دوست‌داشتنی‌تر شود، اما واقعیت این است از زمان حضورش در مجموعه کلاه‌قرمزی همیشه در ذهنم هست و به او فکر می‌کنم.گاهی حتی در موقعیت‌های خاصی که قرار می‌گیرم به این فکر می‌کنم اگر الان جیگر بود چه واکنشی نشان می‌داد؟

شما در تئاتر و تلویزیون نقش‌های زیادی بازی کرده‌اید، اما با نقش جیگر بین مردم محبوب شدید حتی بین افراد خاص که کمتر تلویزیون نگاه می‌کنند، فکر می‌کردید با یک شخصیت عروسکی اینقدر معروف شوید؟

هر نقشی ترس‌های خودش را برای بازیگر Actor یا گوینده دارد‌؛ این که آیا این نقش را مردم دوست خواهند داشت یا نه‌! مجموعه کلاه قرمزی این امتیاز را دارد که سازندگان آن بخصوص آقایان جبلی و طهماسب آنقدر کار بلد هستند که می‌توان چشم بسته به آنها اعتماد کرد و مطمئن بود نتیجه کار خوب خواهد شد و مردم با آن ارتباط برقرار کرده و دوستش خواهند داشت.چند نسل با مجموعه کلاه قرمزی خاطره دارند و همین آینده را روشن می‌کند و نشان می‌دهد راهی که انتخاب کرده‌ایم راه خوب و روشنی است. در آغاز حضور شخصیت جیگر در مجموعه کلاه قرمزی ترس‌هایی داشتم، اما به مرور ترس‌هایم جایش را به اعتماد داد.

40 ساله شده‌اید و به نظر می‌رسد کم‌کم باید محصول کاشته‌های خود را برداشت کنید؛ به نظرتان آینده کاریتان چگونه خواهد بود؟ آیا برنامه‌ریزی خاصی دارید؟

راستش در جامعه ما با برنامه‌ریزی زندگی کردن، سخت است‌! ما از روز بعدمان هم خبر نداریم و نمی‌دانیم چه در انتظارمان است. برنامه‌ریزی زمانی اهمیت دارد که بدانی ریسک‌ها و خطرهایی که می‌کنی به نتیجه خواهد رسید. با همه اینها من هم مثل بقیه مردم برای آینده‌ام برنامه‌هایی دارم. تلاش می‌کنم به آن چیزهایی که دوست دارم و آرزویم هست، برسم‌؛ اما این‌که چه پیش بیاید و چقدر بتوانم برنامه‌هایم را عملی کنم، آینده مشخص می‌کند.

و اگر صحبت دیگری درباره جیگر هست بفرمایید؟

جیگر اگر به اینجا رسیده و بین مردم محبوب شده است، مدیون افراد زیادی است‌؛ یکی از مهم‌ترین آنها آقای عیسی یوسف‌پور، عروسک‌گردان شخصیت جیگر است. ما دو نفر همکاری خوبی با هم داریم و آقای یوسف‌پور از من بزرگ‌تر و باتجربه‌تر است و یکی از شانس‌های من این است که با او همکاری می‌کنم.

منبع: رکنا

کلیدواژه: سقوط هواپیما سلامت مهم ترین های 24 ساعت سقوط جت شخصی در ایران کلاه قرمزی اینستاگرام Instagram بازیگر Actor کاظم سیاحی حوادث عکس فیلم قتل حوادث خراسان رضوی مشهد ویدیو ها طلاق جسد تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۰۹۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه‌ای برهنه نبوده‌ایم بلکه متنوع به لحاظ حجاب بوده‌ایم | طرفداران جمهوری اسلامی کلاه بر سرش گذاشتند | تمام جهان را در مقابل‌مان قرار داده‌ایم

وقتی شما حیاء جامعه را مورد سؤال قرار می‌دهید، مردم را دعوت به اخلاق نمی‌کنید و بی اخلاقی موضوع شما قرار می‌گیرد، خبر خطای یک نفر میلیون‌ها لایک می‌خورد، ولی خبر ابداع چهار تا لایک بیشتر نمی‌خورد؛ بعد باعث می‌شود که یک کمپانی خارجی این ابداع را ببرد. کلاهی که طرفداران جمهوری اسلامی روی سر آن گذاشتند این بود که موضوع ایدئولوژیک جمهوری اسلامی که می‌خواست غرب‌ستیزی داشته باشد و بعد انسجام فرهنگی ایجاد کند را به ظاهر افراد تغییر دادند؛ بعد زنان موضوع قرار گرفتند.

استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه مسأله حجاب ابعاد عجیب و غریب ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی پیدا کرده است، گفت: وقتی شما حیاء جامعه را مورد سؤال قرار می‌دهید، مردم را دعوت به اخلاق نمی‌کنید و بی اخلاقی موضوع شما قرار می‌گیرد، خبر خطای یک نفر میلیون‌ها لایک می‌خورد ولی خبر ابداع چهار تا لایک بیشتر نمی‌خورد؛ بعد باعث می‌شود که یک کمپانی خارجی این ابداع را ببرد.

جماران در خبری نوشت: کلاهی که طرفداران جمهوری اسلامی روی سر آن گذاشتند این بود که موضوع ایدئولوژیک جمهوری اسلامی که می‌خواست غرب‌ستیزی داشته باشد و بعد انسجام فرهنگی ایجاد کند را به ظاهر افراد تغییر دادند؛ بعد زنان موضوع قرار گرفتند.

مشروح گفت‌وگو با تقی آزاد ارمکی را در ادامه می‌خوانید:

فرمانده انتظامی کشور چند روز پیش اعلام کرد که «موضوع عفاف و حجاب را کاملا فرهنگی و اجتماعی می‌بینیم و اصلاً امنیتی و انتظامی نمی‌بینیم». شما به عنوان جامعه شناس ریشه مسائل اجتماعی از جمله این قضیه را چطور می بینید؟

به نظر من حجاب یک موضوع اساسی نیست، ولی در شرایط امروز دارد اساسی می‌شود و متأسفانه ابعاد عجیب و غریب ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی پیدا کرده و درگیری، تزاحم و برخورد هم از دل آن در آمده است. لذا من مسأله حجاب را بیشتر مسأله امنیتی می‌دانم؛ تا یک مسأله فرهنگی و عقیدتی. یک علت اساسی نگاه من این است که به طور پنهان وارد یک جنگ شده‌ایم و شاید در موضع پیچیده‌ترین جنگ زمانه قرار گرفته‌ایم. یک زمانی جنگ کلاسیک و اشغال سرزمینی بود؛ مثل جنگ عراق علیه ایران که همه آدم‌ها می‌توانستند ببینند واقعا جنگ اتفاق افتاده؛ چون سرزمین ما اشغال شده و صدام آثار و نشانه‌های فرهنگی را ویران کرده بود. امروز بر خلاف گذشته وارد جنگ شده‌ایم بدون اینکه این اتفاقات بیفتد و این تخریب‌های صورت بگیرد. ما الآن در جنگ با همه غرب قرار گرفته‌ایم.

تمام جهان را در مقابل خودمان قرار داده‌ایم

یعنی شما هم قائل به «جنگ ترکیبی» هستید که در حاکمیت بر آن تأکید دارند؟

کاملا؛ در جنگ با غرب به معنای وسیع آمریکا، اروپا و حتی روسیه قرار گرفته‌ایم. تمام جهان را در مقابل خودمان قرار داده‌ایم و ما در مقابل جهان قرار گرفته‌ایم و طبیعی است که این شرایط نیاز به اعلام وضعیت امنیتی دارد. یعنی جمهوری اسلامی الآن نمی‌تواند اعلام کند که ما حکومت نظامی هستیم و کسی حرکت نکند که مبادا نیروهایی اقدام کنند و شرایط جنگی به هم بریزد. مثلا اسرائیل از ترس حمله ایران اعلام شرایط اضطرار کرد و مردم جمع کردن آب و مواد غذایی را شروع کردند و به پناهگاه رفتند. در واقع به نوعی اعلام شد که ایران می‌خواهد حمله کند و شما آماده باشید. ولی جمهوری اسلامی هیچ وقت اعلام نکرد که امکان دارد اسرائیل ایران را بزند.

شرایط جامعه ایرانی کاملا خاص شده، بدون اینکه ما قصد ورود به جنگ داشته باشیم

به نظر من امروز به طور نانوشته و پنهان حکومت نظامی برقرار شده است. مثلا اگر کسی بخواهد در دانشکده من را ببیند، درها بسته است و هیچ کس به جز دانشجو حق ورود به دانشکده ندارد؛ این وضعیت پنهان به معنای این نیست که شما سراپا در مقابل غرب قرار گرفته‌اید و اراده جنگ دارید؛ شرایط جامعه ایرانی کاملا امنیتی شده، بدون اینکه ما قصد ورود به جنگ داشته باشیم. وقتی قصد ورود به جنگ نداریم، باید مسائل داخلی خودمان را حل کنیم.

عرضم این است که حکومت ما مثل اسرائیل به جامعه اعلام نمی‌کند که من وارد جنگ شده‌ام. وقتی گفته شد احتمالا تعدادی اشیاء خارجی در آسمان اصفهان بودند، تحت هیچ شرایطی آژیر کشیده نمی‌شود؛ ولی شرایط امنیتی است و همه نیروهای نظامی و امنیتی آماده‌باش صد درصد هستند و پلیس و نیروهای امنیتی در شهر آشکارا حضور گسترده دارند. شما برای این سطح از حضور نیروها در شهر مستمسک نیاز دارید؛ و پدیده‌ای به نام «حجاب» اینجا موضوعیت پیدا می‌کند. کنترل انضباط اجتماعی و اخلاق اجتماعی موضوع می‌شود به خاطر اینکه ساده‌ترین و قابل دسترس‌ترین موضوعی که می‌تواند جامعه را تحت تأثیر قرار بدهد و کل نیروها را سازماندهی کند تا وارد قصه شوند، همین است.

تا وقتی شرایط امنیتی از دستور کار جمهوری اسلامی خارج نشود، ماجرای زد و خورد، درگیری و حضور نیروهای انتظامی و امنیتی در سراسر شهرها به نام حجاب باقی خواهد ماند؛ الّا اینکه ما از این شرایط عبور کنیم. یعنی احساس کنیم که نه غرب می‌خواهد ما را سرنگون کند، نه اسرائیل اراده‌ای دارد و نه ما اراده ورود به جنگ داریم. یعنی جامعه یواش یواش دارد می‌فهمد که اسرائیل که نمی‌خواهد ما را بزند و غرب هم که اراده اشغال سرزمین ندارد که بخواهد جایی را بزند.

جنگ با ایران همیشه در دستور کار آمریکا بوده است

به نظر می‌رسد اگر در آمریکا دولت جمهوری‌خواه بر سر کار بود، شرایط پیچیده‌تر می‌شد. مثلا اگر به جای بایدن، ترامپ رئیس جمهور آمریکا بود، شاید به جنگ هم می‌رسید. از سوی دیگر آمریکا الآن در قضیه اوکراین درگیر است و نمی‌خواهد وارد درگیری نظامی دیگری شود. نظر شما در این خصوص چیست؟

اینها دلایل آمریکایی است که چرا وارد این ماجرا نشده‌اند؛ ولی جنگ با ایران همیشه در دستور کار آمریکا بوده است. اما چرا در این شرایطی که اجماع بین‌المللی هم وجود دارد، اقدام صورت نمی‌گیرد؟ این از بحث ما خارج است. ولی جامعه می‌بیند که همه چیز برای یک جنگ آماده بود ولی انجام نشد؛ پس می‌گویند که جنگ منتفی است. وقتی این در افکار عمومی شکل بگیرد، گزاره شرایط اضطرار از منظر نظام سیاسی و حضور همه جانبه نیروهای امنیتی منتفی خواهد شد.

گام دوم سیاست‌های حجاب نمی‌تواند با مسیر فعلی دنبال شود

گام دوم سیاست‌های حجاب نمی‌تواند با مسیر فعلی دنبال شود و باید توجیه‌های اجتماعی و فرهنگی بدهند. وقتی فرمانده انتظامی کشور می‌گوید که مسأله ما امنیتی نیست و اجتماعی و فرهنگی است، نشان می‌دهد که حساسیت امنیتی منتفی است، الآن دنبال توجیهی برای حضورشان به لحاظ فرهنگی و اجتماعی هستند.

اساسا چرا مسأله حجاب در دستور کار جمهوری اسلامی قرار گرفت؟ مگر جمهوری اسلامی امروز با بی‌حجابی رو به رو شده است؟ مگر از روز اول با این مسایل رو به رو نبوده است؟ من معتقدم که ایران از اول با بی‌حجابی رو به رو بوده است. به دلیل اینکه جامعه ایرانی متنوع است؛ به لحاظ دینی، قومیتی، زبانی، جفرافیای سرزمینی و فرهنگی. ما اصرار کردیم که قالب واحدی در باب حجاب برای زنان طرح کنیم. خود «ارائه قالب واحد» به سرعت درون و بیرون نظام آلترناتیوهای خودش را پیدا کرد. مثلا وقتی روی چادر تأکید شد، قالب‌های جدیدی مثل مانتو و روسری آمد و حجاب اداری و حجاب بازار و غیره درون حکومت درست شد.

ما از این غفلت کرده‌ایم که جامعه ای متنوع به لحاظ حجاب بوده‌ایم

یعنی یک تکثر در عین وحدت همیشه شکل گرفته؟

در خود جامعه نگاه کنید. مثلا اقوام مختلف ایرانی یکی از یکی عفیف‌تر و باحجاب‌تر هستند. البته مفهوم «غیرت» و حمایت از خانه و همسر و ناموس در برخی اقوام بیشتر از جاهای دیگر است. ببینید که در همین اقوام ایرانی چه تنوع حجابی وجود دارد؛ در حالی که خودش خیلی متنوع با حجاب مرکزی و حاشیه‌های شمالی و جنوبی است، داخل خودش چقدر تنوع به لحاظ موقعیت‌های فرهنگی و قبیله‌ای جاری و ساری هست. شما یک شکل خیلی تاریخی، مهم، مطلوب و قابل دفاع حجاب لری، کردی، آذری، کاشانی، رشتی و... دارید. اصلا جامعه به لحاظ حجاب متنوع بوده و داخل همان مقوله حجاب و بی‌حجابی قابل حل بوده است. مثلا حجاب خانم‌های پیر و جوان را ببینید که چقدر فرق می‌کند. ما از این غفلت کرده‌ایم که جامعه متنوع به لحاظ حجاب و بی‌حجابی بوده‌ایم.

ما هیچ وقت جامعه برهنه نبوده‌ایم و برهنگی برای غرب بوده است/ کلاهی بر سر جمهوری اسلامی رفت که باید جامعه یکسان و یکدست شود

ما هیچ وقت جامعه برهنه نبوده‌ایم و برهنگی برای غرب بوده است. سخت‌ترین دوره‌ای که حجاب رسمی چادر را حاکم کردیم، این را در زیست اجتماعی می‌دیدیم و در خانه ما جاری بود و در ورزشگاه، عروسی، خلوت و بازار ما وجود داشت. حالا چرا یک دفعه یادشان می‌آید باید اینها را همسان کند؟ این بر می‌گردد به قصه مهمی که در جمهوری اسلامی در دستور کار قرار گرفت؛ و آن «یکسان‌سازی فرهنگی» است. کلاهی بر سر جمهوری اسلامی رفت که باید جامعه یکسان و یکدست شود.

 

اصلا تجربه بشری برای سیاستگذار فرهنگی ما مهم نیست و تجربه زیسته مردم ایران هم اهمیت ندارد

برخی اندیشمندان معتقدند این یکدست‌سازی در هیچ جای دنیا نتیجه مطلوب نداشته و همه آنها شکست خورده است. از شوروی گرفته تا خود ایران که دوره پهلوی اول به شکل دیگری این یکدست‌سازی را شاهد بوده‌ایم. این تجربه‌ها نمی‌توانست درس‌آموز باشد؟

اصلا تجربه بشری برای سیاستگذار فرهنگی ما مهم نیست و تجربه زیسته مردم ایران هم اهمیت ندارد و قرار نیست به تجربه گوش کنند. بر اساس یک ضرورت‌های تاریخی انقلاب اسلامی شکل گرفت و همه گروه‌های سیاسی و فرهنگی آنجا بودند. وقتی جمهوری اسلامی شکل گرفت، این تنوع را یادمان رفت و به یک ایدئولوژی پناه بردیم. آنجا بود که یواش یواش دموکراسی، توسعه و امثال اینها را تعطیل کردیم. آدم‌هایی که درون این ایدئولوژی عمل می‌کنند، دیگران را به نگاه رقیب می‌بینند؛ لذا به حرف کسی گوش نمی‌دهند و فقط در گزاره‌های درون ایدئولوژی عمل می‌کنند.

مردم با فرهنگ کسانی هستند که قابلیت تنظیم زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی خودشان را در بدترین و بهترین شرایط دارند

ایرانیان هیچ وقت مردمان بی‌عفتی نبوده‌اند؛ تن‌فروشی همیشه پدیده نظام‌های سیاسی است. به نظر من گروه‌های گنگ که یک نوعی خودشان را با نظام سیاسی هم تنظیم کرده‌اند، فحشا، دزدی و اعتیاد را دامن می‌زنند؛ پس فحشا یک پدیده سیاسی است. چون مردم با فرهنگ کسانی هستند که قابلیت تنظیم زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی خودشان را در بدترین و بهترین شرایط دارند؛ در بدترین شرایط نمی‌میرند و در بهترین شرایط مست نمی‌شوند.

دیگر خبرها

  • جامعه‌ای برهنه نبوده‌ایم بلکه متنوع به لحاظ حجاب بوده‌ایم | طرفداران جمهوری اسلامی کلاه بر سرش گذاشتند | تمام جهان را در مقابل‌مان قرار داده‌ایم
  • فیلمبرداری «دست خدا» آغاز شد/ روایتی سینمایی از تصمیم زن عروسک‌فروش
  • دستگیری کلاه‌بردار اینترنتی خریدار احشام در کرمانشاه
  • شکار گوسفند توسط شغال در بام خرم آباد +فیلم
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • آخوندی: توانستیم یک مجموعه ورزشی مخروبه را دوباره فعال کنیم
  • اسوههای زندگی را با این کتاب بشناسیم
  • معلق ماندن مردم در تاب پارک سیرجان در پی قطع برق
  • سخنی در باب محتوای «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی/ تحریف تاریخ به شیک ترین شکل ممکن
  • زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»