Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@11:21:24 GMT

اسپيس ايکس رفتگر زباله‌هاي فضايي به فضا فرستاد

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۱۳۲۷۴

اسپيس ايکس رفتگر زباله‌هاي فضايي به فضا فرستاد

خبرگزاري آريا - دانش > فضا - همشهري آنلاين:
شرکت فضايي اسپيس ايکس وسيله پاک کردن زباله‌هاي فضايي اطراف کره زمين را به فضا فرستاد.
به گزارش سي‌بي‌اس شرکت اسپيس ايکس که آلون ماسک، کارآفرين آمريکايي مالک آن است، با پرتاب موشک فالکون 9 علاوه بر سه تن ملزومات براي ايستگاه فضايي بين‌المللي (ISS)، يک سيستم تجربي به نام RemoveDEBRIES که به مدار زمين فرستاد که دانشمندان اميدوارند بتواند به پاک کردن بخش بالاي جو زمين از زباله‌هاي فضايي کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زباله‌هاي فضايي يک مشکل عمده مدار پاييني کره زمين هستند، به‌طوري‌که در حال حاضر بيش از 500000 قطعه شامل ماهواره‌هاي ازکارافتاده، بوسترهاي موشک استفاده‌شده و ساير خرده‌ريزهاي فضايي در آن سرگردان‌اند.
با اينکه بسياري از اين قطعات بزرگ‌تر از يک تيله نيستند، اما تهديدي براي ماهواره‌ها و ساير وسايل در گردش در مدار زمين هستند: در سال 2015، يک قطعه باقيمانده از يک ماهواره هواشناسي قديمي روسي که با سرعت 13 کيلومتر در ثانيه حرکت مي‌کرد، باعث شد که فضانوردان مقيم ايستگاه فضايي بين‌المللي مجبور به پناه گرفتن موقتي درون کپسول سويوز شوند.
نخستين آزمايش با اين وسيله شامل پرتاب کردن يک تور براي به دام انداختن ماهواره‌هاي ازکارافتاده است. کارشناسان مي‌گويند با توجه به اينکه اين خرده‌ريزها به دور خود مي‌چرخند يا شکل نامنظمي دارند، به دام انداختن آن‌ها با اين روش در مقايسه با روش‌هاي ديگر مانند استفاده از بازوي روباتي گزينه کم‌خطرتري است.
يک آزمايش ديگر شامل استفاده از يک زوبين قابل بازيابي است که روش ساده‌تري است، اما خطر بيشتري دارد چراکه ممکن است زوبين به جاي مناسبي از خرده‌ريز برخورد نکند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۱۳۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، سازمان فضایی چین اعلام کرد، فضاپیمای شنژو-۱۷ به همراه سه خدمه آن با موفقیت در شمال چین فرود آمد. براین اساس، این کپسول با سه فضانورد در ساعت ۶:۳۷ بعد از ظهر با موفقیت به محل فرود دانگ فنگ در منطقه خودمختار مغولستان داخلی شمال چین بازگشت. 

طبق نتایج بررسی‌های اولیه، هر سه خدمه به نام‌های تانگ هونگبو، تانگ شنجی و جیانگ شینلین در وضعیت خوبی هستند.

تانگ هونگبو، رکورد طولانی‌ترین اقامت یک فضانورد در فضا را به نام خود ثبت کرده که در مجموع ۲۷۹ روز برای دو سفر خود به ایستگاه فضایی چین بوده است.

چین اعلام کرده است که ماموریت فضایی سرنشین‌دار شنژو-۱۷ موفقیت آمیز بوده است. طبق گزارش آژانس فضایی این کشور، فضانوردان این مرحله از ماموریت‌های فضایی در سلامت کامل هستند و شنژو-۱۷ به عنوان دومین مأموریت سرنشین‌دار مرحله کاربرد و توسعه ایستگاه فضایی چین ثبت شد. این سه فضانورد اکتبر سال گذشته میلادی به ایستگاه فضایی چین پرتاب شدند و حدود نیم سال در مدار زمین اقامت داشتند.

خدمه شنژو-۱۷، ۸۴ آزمایش علمی را در مدار انجام دادند و بیش از ۲۰۰ نمونه را در زمینه‌های مختلف مانند بیوتکنولوژی و پزشکی فضایی بررسی کردند که نمونه‌ها برای مطالعه علمی تحویل داده شدند.

پیش از این، کابل پنل‌های خورشیدی ماژول هسته تیان‌هه در اثر برخورد زباله‌های فضایی قرار گرفته بود که باعث از بین رفتن نسبی منبع تغذیه شده بود و خدمه شنژو-۱۷ با پیاده‌روی‌های فضایی خارج از ایستگاه نخستین مأموریت بیرونی تعمیر ایستگاه مداری چین را اجرا کردند.

براساس اعلام سازمان فضایی چین، این کشور به غیر از ماموریت‌های سرنشین‌دار، قصد دارد کاوشگر ماه چانگ‌ای‌۶ را در اوایل ماه می‌پرتاب کند. این کاوشگر قرار است طی این ماموریت نمونه‌هایی را از سمت دور ماه جمع آوری کند که نخستین نمونه از این نوع در تاریخ بشر است.

با بازگشت فضانوردان به زمین، تمامی مذاکرات و مطالعات مربوط به عملکرد پیشرفته فنی فضانوردی و تکنولوژی‌های مرتبط با ایستگاه مداری شروع شده و اطلاعات و داده‌های مورد نیاز برای مأموریت‌های آینده برنامه‌ریزی و ارزیابی می‌شود.

فرود موفقیت‌آمیز فضانوردان شنژو-۱۷ در شمال چین نشان از توانایی و تجربه چین در زمینه فضانوردی دارد؛ علاوه‌براین، این کشور در جهت پیشبرد تحقیقات و مأموریت‌های فضایی خود با پیشرفت‌های قابل توجهی روبه‌رو است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • فو فایتر؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها
  • اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت
  • فو فایتر ؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک ها(+عکس)
  • هفتمین سفر فضایی «ویرجین گلکتیک» ماه آینده انجام می‌شود
  • غول جدید ماهواره‌ای به رقابت با ایلان ماسک می‌رود
  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند