Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-03-29@09:36:21 GMT

هرآنچه درباره گیاهان خانگی باید بدانید

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۱۴۷۰۴

گیاهان خانگی رنگ سبز طبیعی را به محیط اضافه می‌کنند، هوا را تازه و مرطوب نگه می‌دارند، آلاینده‌های هوا را جذب و از سرماخوردگی فصلی جلوگیری می‌کنند و استرس افراد را کاهش می‌دهند.

در مقابل نگهداری از بعضی گیاهان نیز ممکن است باعث بروز حساسیت شود. به همین دلیل بهتر است گیاهان خانه را هوشمندانه انتخاب کنید و از وجود بخشی از طبیعت در محل زندگی بخوبی استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقش گیاهان در کاهش استرس

همه ما به‌طور غریزی از وجود رنگ سبز طبیعی احساس آرامش می‌کنیم. نگهداری از گیاهان در منزل یا محل کار به شکل محسوس باعث کاهش استرس افراد بخصوص ساکنان شهرهای صنعتی می‌شود.

همچنین مطالعات نشان داده است نگهداری گیاهان سبز رنگ در محیط کار، باعث فعالیت بیشتر کارکنان و بروز اشتباهات کمتر می‌شود.

گیاهانی با رنگ سبز به افراد بیمار احساس بهتری منتقل می‌کنند و محیط شادابتری به ارمغان می‌آورند.

از همه مهم‌تر، گیاهان با مرطوب نگه داشتن محیط می‌توانند از سرما خوردگی فصلی و بخصوص شیوع آن جلوگیری کنند البته هنگام انتخاب باید به گیاهان حساسیت‌زا توجه شود.

آلرژی گیاهان خانگی
در کنار ویژگی‌های مثبتی گیاهان خانگی در حفظ سلامت و افزایش کیفیت هوا دارد، افرادی که بیشتر دچار حساسیت می‌شوند یا به گیاهان و بوی عطر آلرژی دارند، باید بیشتر در انتخاب گیاهان خانگی دقت کنند.

باید به این نکته توجه داشته باشید که پیش از نگهداری گیاهان در خانه ویژگی‌های آنها را کامل بدانید.

برای مثال نگهداری از گل‌هایی که بیشتر گل می‌دهند و گل‌های آنها هاگپراکنی دارند، می‌تواند انواعی از آلرژی را تشدید کند.

در این شرایط بهترین انتخاب برگ‌هایی هستند که در عین داشتن زیبایی، گل نمی‌دهند و مشکلی برای حساسیت افراد به وجود نمی‌آورند.
گل گیاه تاج خروس یکی از گیاهانی است که می‌تواند حساسیت افراد را تشدید کند. گل درخت سرو و درختانی مثل افرا، نارون و واش بیابانی نیز می‌توانند حساسیت‌زا باشد که البته این گیاهان معمولا در اطراف محل زندگی ما وجود ندارد.

آفت‌های مزاحم در کنار گیاهان مراحم
یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است گیاهان برای محیط به‌وجود آورند، آفت‌زدن آنهاست. بسیاری از برگ‌ها بعد از مدتی دارای آفت یا کرم‌های ریز می‌شوند که باعث تجمع حشرات در اطراف آنها می‌شود.

در این شرایط باید هوشیار باشید و به محض مشاهده کوچک‌ترین شواهدی از بروز آفت، گیاه آفتزده را از دیگر گیاهان برای چند هفته جدا کنید. در صورت امکان آفت را از بین ببرید تا از به وجود آمدن قارچ و جمع شدن حشرات جلوگیری شود.

تصفیه‌کننده‌های طبیعی هوا در محیط بسته
انسان‌ها و حیوانات در هر بازدم دی‌اکسید کربن تولید می‌کنند و گیاهان این گاز را با اکسیژن تمیز جایگزین می‌کنند.

همچنین گیاهان خانگی توانایی از بین بردن سمومی مثل بنزن و فرمالدئید در هوا را که خطر بزرگی برای سلامت انسان در محیط کار یا زندگی محسوب می‌شوند دارند.

یکی از مزایای نگهداری از گیاهان در خانه، تصفیه هوای خانه و توانایی از بین بردن دی‌اکسید کربن بیش از حد موجود در فضاهای بسته است. بعضی از گیاهان خانگی تا 87 درصد هوای بسته داخلی را تصفیه می‌کنند.

از زمانی که سیستم‌های تهویه خانه و محل کار به شکل امروزی درآمد، به منظور حفظ بیشتر انرژی درها و پنجره‌ها بیشتر عایقبندی شده و معمولا هم در گرما و هم در سرما بسته می‌ماند.

این موضوع باعث می‌شود گازهایی مثل دی‌اکسید کربن بیشتر در هوا بماند و هوای محیط را برای تنفس سنگین و نامناسب کند.

به این ترتیب چنین فضایی هوایی گرفته پیدا می‌کند که می‌تواند عامل انتقال بیماری‌ها، ویروس‌ها و رشد قارچ‌ها باشد.

گرچه گیاهان نمی‌توانند این آلودگی‌ها را از بین ببرند، اما دی‌اکسید کربن موجود در هوا را به سرعت جذب می‌کنند که خود از بروز رخدادهای بعدی پیشگیری می‌کند.

همچنین گیاهان با افزایش رطوبت محیط، طراوت و دمای هوا را حفظ می‌کنند. این در حالی است که دستگاه‌های تهویه هوا با وجود تصفیه و پاکسازی هوا، نمی‌توانند مثل گیاهان به صورت طبیعی اکسیژن تولید کنند.

بهترین گیاهان تصفیه‌کننده هوا
پیچک
پیچک گیاهی است که نگهداری از آن در خانه‌ها و باغچه‌ها معمول است. این گیاه ساقه رونده و خزنده دارد و براحتی تکثیر می‌شود.

پیچک مثل یک فیلتر برای هوای خانه و فضاهای بسته عمل می‌کند و برای افرادی که به بوی سیگار حساسیت دارند، بسیار مناسب است.

سرخس‌ها گروهی از گیاهان آوندی هستند که رشد کامل و مداوم دارند. نگهداری گلدان این گیاه در خانه به حفظ رطوبت هوا و بخصوص جلوگیری از خشک شدن پوست کمک می‌کند البته این در صورتی است که خاک گیاه همیشه مرطوب نگه داشته شود تا خود گیاه خشک نشود و بتواند رطوبت را حفظ کند.

گیاه برگ ماری
گیاه معروف به گیاه برگ ماری، گیاهی گلدار با برگ‌های همیشه سبز و لاغر و بلند است. این گیاه در سرزمین‌های استوایی آفریقا و جنوب‌شرقی آسیا رشد می‌کند، اما نمونه‌های تزئینی آن در ایران نیز وجود دارد که می‌توان در گلدان از آن نگهداری کرد.

ارتفاع این گیاه گاهی تا 140 سانتی متر هم می‌رسد و اواخر بهار می‌توان آن را قلمه زد. این گیاه برخلاف بسیاری از گیاهانی که در طول شب دی‌اکسید کربن آزاد می‌کنند، در شب هم دی‌اکسید کربن جذب می‌کند و اکسیژن به محیط می‌دهد و به همین دلیل انتخاب مناسبی برای اتاق خواب است.

پوتوس
گیاه پوتوس از خانواده گل شیپوریان، گیاهی تزئینی است که به آب فراوان نیاز ندارد و فقط لازم است نور غیرمستقیم دریافت کند.

این گیاه عناصر شیمیایی مثل بنزن را در هوا جذب می‌کند و براحتی می‌توان آن را قلمه زد. برگ قاشقی نیز گیاه دیگری از همان خانواده است که نیاز به آب زیاد ندارد و در طول تابستان گل‌های زیبایی دارد. این گیاه نیز نقش بسیار مفیدی در پاکسازی هوا ایفا می‌کند.

اگر به‌دنبال گیاه مقاومی برای نگهداری در محیط شهری آلوده هستید، فیلودندرون از خانواده گل شیپوریان بهترین انتخاب است.

این گیاه عناصری مثل زایلن و بنزن موجود در هوا را جذب می‌کند و فقط به میزان متوسط آب و نور نیاز دارد.

گیاه عنکبوتی
گیاه عنکبوتی یکی از بهترین انتخاب‌های تصفیه کننده هوا به شمار می‌رود. این گیاه مدام در حال جذب آلودگی‌هایی مثل بنزن، مونوکسید کربن و زایلین (در مواد لاستیکی و چاپی وجود دارد) است. همچنین برای جذب سموم موجود در سیگار گیاه بسیار مناسبی است.

این گیاه نیاز به نور غیرمستقیم و آبیاری یک روز در هفته دارد و خیلی سریع برگ تازه می‌دهد. بنابراین همواره می‌تواند به تصفیه هوا کمک کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سرماخوردگی استرس طبیعت استرس سرما سلامت آلرژی آلرژی حشرات حشرات کربن گاز سلامت کربن انرژی سرما تنفس رشد سیگار رشد پوست خاک ایران خواب خانواده خانواده زیبایی سیگار تصفیه خون گیاهان خانگی گیاه عنکبوتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۱۴۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قابل ملاحظه رشد گیاهان با افزایش آلودگی صوتی

آلودگی صوتی به عنوان یکی از انواع آلودگی‌ها نه تنها بر انسان بلکه روی گیاهان و حیوانات تاثیر منفی می‌گذارد و رشد گیاهان را به‌طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.

به گزارش ایسنا رشد بی‌رویه جمعیت توأم با توسعه صنعتی و فناوری، مشکلات عدیده‌ای را برای شهرنشینان به همراه داشته است. آلودگی محیط‌ زیست یکی از مهمترین این معضلات است. در این میان آلودگی صوتی به عنوان یکی از مهمترین آلاینده‌های زیست محیطی در ایجاد این‌گونه مشکلات در شهرهای بزرگ سهم بسزایی داشته است. آلودگی صوتی با فناوری صنعتی رابطه مستقیم دارد و به عبارت دیگر همزمان با رشد و ارتقای فناوری، مشکل صدا نیز ابعاد گسترده‌تری یافته است و باعث بروز مشکلات بیشتری خواهد شد.

این نوع از آلودگی در بیشتر کشورهای صنعتی به عنوان یکی از مهمترین موضوعات زیست‌محیطی تلقی می‌شود و حتی در مدیریت کلان شهرسازی، معماری داخلی مراکز بهداشتی درمانی، آموزشی و تحقیقاتی، مسکونی و تجاری و طراحی ماشین آلات صنعتی مورد توجه ویژه قرار گرفته است. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که هیاهو و دغدغه های زندگی ماشینی، ناراحتیهای جسمی و روحی شهروندان کلانشهرها را باعث می‌شود که عوارض جسمی، روحی و روانی ناشی از سر و صدای ترافیکی در مقایسه با انواع دیگر بسیار زیانبارتر است. این مسائل باعث شده است که جهان امروز برای مبارزه با این معضل هزینه‌های هنگفتی را صرف کند.

برای آشنایی بیشتر با آلودگی صوتی در ادامه به تعریف صوت و آلودگی صوتی و اثر صوت بر گیاهان و حیوانات و استانداردهای صوت می‌پردازیم.

تعریف صوت و آلودگی صوتی

بر اثر ارتعاش مولکول‌های هوا و تغییرات مداوم فشار، صوت بوجود می‌آید. این امواج به‌صورت طولی در هوا منتشر می‌شود  و در محدوده فرکانسی معینی می‌تواند توسط انسان قابل درک باشد بنابراین امواج صوتی شکلی از امواج مکانیکی هستند که به‌صورت امواج طولی منتشر می‌شوند و ضمن برخورد با گوش، احساس شنیدن را ایجاد می‌کنند.

امواج مکانیکی می‌توانند بصورت فرکانس‌های متفاوت در محیط منتشر شوند، اما محدوده فرکانس‌های قابل درک برای انسان بین ۲۰ تا ۲۰.۰۰۰ هرتز است. امواج کمتر از ۲۰ هرتز را مادون صوت و امواج بیش از ۲۰.۰۰۰ هرتز را فراصوت می‌گویند.

سروصدا یا آلودگی صوتی را می‌توان به‌صورت صدای ناخواسته‌ای دانست که موجب بر هم زدن آرامش در زمان استراحت و یا تمرکز افراد در حین انجام کار می‌شود، به همین دلیل صدای موسیقی نیز اگر در یک موقعیت و زمان نامناسب اجرا شود به عنوان منبع آلودگی صوتی در نظر گرفته می‌شود.

واحد اندازه‌گیری صدا بر حسب دسیبل (dB) و بر اساس تغییرات فشار هوا، مقدار آن بین صفر دسیبل (آستانه شنوایی) تا ۱۳۰ دسیبل (آستانه کری) بالا بیان می‌شود. گوش انسان بلندی صدا را در فرکانس‌های مختلف یکسان درک نمی‌کند، بر همین اساس فیلتری روی دستگاه‌های اندازه‌گیری صدا نصب می‌شود (فیلتر وزنی A) تا محدوده اندازه‌گیری منطبق بر آنچه می‌شنویم، باشد و واحد تراز صدا بصورت dB(A) نوشته می‌شود.

اثر سر و صدا روی گیاهان و حیوانات

سر و صدا رشد گیاهان را به‌طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد  همچنین رشد گیاهان گلخانه‌ای تحت تأثیر صدای موسیقی افزایش می‌یابد. در حیوانات سر و صدا سبب مهاجرت بی‌موقع حیات وحش و پرندگان، خونریزیهای گوش، سقط جنین، بی‌اشتهایی، کاهش شیر در حیوانات شیرده و کوتاه شدن طول عمر آنها می‌شود.

منابع سروصدا

عمده‌ترین منابع سر و صدا در محیطهای شهری ناشی از وسایل حمل و نقل است که شامل حمل و نقل جاده‌ای، هواپیماها و قطارها می‌شود. ترازهای صوتی ناشی از وسایل حمل و نقل جاده‌ای شامل موتورسیکلت، خودروهای سواری، خودرو سنگین و نیمه‌سنگین) سهم عمده‌ای در تولید آلودگی صوتی شهرها دارند.

از منابع دیگر سر و صدا در جوامع شهری می‌توان به فعالیت‌های صنعتی، فعالیتهای ساختمانی و تجهیزات و دستگاه‌های موجود در محیط زندگی و منزل اشاره کرد که هر یک سهم مشخصی را در تولید آلودگی صوتی زیست محیطی دارند.

استانداردهای آلودگی صوتی

در فاصله بین یک تا دو دهه اخیر، در بیشتر کشورهای جهان توجه خاصی نسبت به مسئله صدا و آلودگی ناشی از آن به وجود آمده که منجر به تدوین آئین‌نامه‌ها و اجرای قوانین خاص مبارزه با آلودگی صوتی در آن کشورها شده است. در کشور ما نیز اقداماتی در خصوص مبارزه با این آلاینده زیست محیطی انجام شده است. دو نوع استاندارد در این زمینه وجود دارد که عبارتند از:

۱. Ambient or Environment Standards: این استاندارد حد آستانه مجازی را برای محیط‌های مختلف شهری تعیین می‌کند. در صورتی‌که هر فردی به عنوان عابر و یا ساکن در یک منطقه مسکونی و یا شاغل در یک منطقه تجاری یا صنعتی تحت آستانه‌های مجاز زیست‌محیطی قرار داشته باشد، دچار عوارض سوء صدا نخواهد شد.

۲. Emission Standards: با استفاده از این استاندارد، میزان ترازهای خروجی منابع ایجاد کننده صدا قابل مقایسه و ارزشیابی می‌باشد. استانداردهای زیست‌محیطی لازم است بمنظور آسایش و آرامش انسان تعیین گردد.

نکته قابل توجه این است که تعیین دقیق این استانداردها به نوع رفتار، فرهنگ، آداب و رسوم و بالاخره به ساختار فیزیکی شهرها بستگی خواهد داشت، به همین دلیل در تعیین این نوع استانداردها در کشورهای مختلف تفاوت‌هایی دیده شده است.

 در جدول زیر استاندارد زیست محیطی کشورمان را که توسط سازمان حفاظت محیط زیست اعلام شده،‌ آمده است. مطابق این استاندارد مناطق شهری کشورمان به ۵ دسته تقسیم شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هر آنچه برای باورکردن فرازمینی‌ها نیاز است بدانید؛ شواهدی در آسمان ایران!
  • اگر فکر می‌کنید باهوش هستید جواب این مسئله ریاضی را پیدا کنید
  • تعطیلی بازار‌های کوثر اصفهان ۱۳ فروردین ۱۴۰۳
  • فقط ۶۰ درصد افراد می توانند این سوال را حل کنند!
  • کاهش قابل ملاحظه رشد گیاهان با افزایش آلودگی صوتی
  • توصیفات ویلیام گولدینگ از طبیعت در «خداوندگار مگس‌ها»
  • این گیاه زیبا یک مسکن طبیعی ، تقویت کننده حافظه است و سرشاز از ویتامین C، مس و منگنز میباشد
  • شروع به کار دستگاه دروگر سنبل آبی در تالاب انزلی
  • راهکار‌های ساده خانگی درمان مشکلات روده در طب سنتی + فیلم
  • تفاوت نفتکش با کشتی های حمل گاز LNG را بدانید (فیلم)