Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرهنگ قاسم سبزعلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آتش‌سوزی جنگل‌های شمال کشور در ایام تعطیلات نوروز گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۵۰ هکتار از اراضی جنگلی در شمال کشور دچار حریق شده و متاسفانه به ۱۰ درصد از این اراضی خسارت‌های جدی وارد شده، اما ۹۰ درصد آتش‌سوزی‌ها خسارت جدی به جنگل‌ها وارد نکرده و لاش‌برگ‌ها در سطح جنگل مانع از آسیب جدی به آنها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به بازدید کارشناسان از جنگل‌ها گفت: گزارش کارشناسان از مناطق جنگلی که دچار حریق شدند؛ نشان‌دهنده این است که خوشبختانه در روزهای اخیر جنگل‌ها در حال بازگشت به حالت طبیعی هستند.

فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی به افزایش دما در روزهای ابتدایی سال جاری اشاره کرد و گفت: افزایش دما و وزش بادهای گرم در ابتدای سال باعث شد تا در استان‌‌های شمالی از گیلان تا گلستان در مناطق مختلف در جنگل‌ها و مراتع آتش‌سوزی‌هایی اتفاق بیفتد. متاسفانه بخشی از آتش‌سوزی‌ها در مناطق صعب‌العبور اتفاق می‌افتد و امکان حضور آتش‌نشان در آن مناطق وجود ندارد، بالگردها نیز در بخش‌های صعب‌العبور جنگل نمی‌توانند فرود آیند و فقط می‌تواند آب‌پاشی کنند.

سرهنگ سبزعلی با تاکید براینکه مهمترین چالش ما در سطح کشور فرهنگ‌سازی است، بیان کرد: معتقدم اگر در کنار هر درخت یک مامور هم باشد، اما تا فرهنگ‌سازی مناسب در این زمینه صورت نگیرد باز هم جنگل‌ها آتش‌خواهند گرفت و هیچ تاثیری ندارد. حریق‌های صورت گرفته در ابتدای سال جاری در شمال کشور در طول ده سال گذشته در کشور بی‌سابقه بوده است.

وی با بیان اینکه عمل اصلی آتش‌سوزی‌های اخیر صددرصد انسانی بوده، ادامه داد: متاسفانه زمانی سفرهای بین‌ استانی آغاز می‌شود حریق در جنگل‌ها هم شروع می‌شود کم‌توجهی و سهل‌انگاری مردم علیرغم تذکراتی که در این زمینه داده می‌شود باعث بروز آتش‌سوزی می‌شود. البته اقدامات مناسبی در این زمینه صورت گرفته و با کمک دولت و مجلس درصدد وضع قوانینی در زمینه ممنوعیت روشن کردن آتش در مناطق جنگلی و مرتعی هستیم. امیدواریم قانون‌گذار جریمه و پرداخت خسارت‌های سنگین برای آنها در نظر بگیرد تا مانع آتش‌سوزی در جنگل‌ها شود.  

فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تصرفات در اراضی ملی گفت: خوشبختانه تصرفات در اراضی ملی با توجه به تعاملات گسترده با دستگاه‌های قضایی و پیگیری‌هایی که در این زمینه می‌شود نسبت به سال‌های گذشته به حداقل رسیده است و دستگاه‌های مختلف مانند نیروی انتظامی، قوه قضاییه، سازمان ملی مسکن و زمین و امور اراضی و سازمان جنگل‌ها در این زمینه به جد کار می‌کنند از همین رو این موضوع به شدت در حال کاهش است.

وی ادامه داد: اما موضوعی که در حال حاضر وجود دارد تغییر کاربری مستثنیات مردم است. متاسفانه این روزها بسیاری از مردم باغات و اراضی کشاورزی را به ویلا و خانه‌های شخصی تغییر کاربری می‌دهند، البته ما تا جایی که بتوانیم جلوی اقدامات را می‌گیریم.

سرهنگ سبزعلی همچنین درباره افرادی که اراضی جنگلی را به اراضی کشاورزی تبدیل می‌کنند، گفت: این اقدامات منع قانونی دارد و با این افراد به شدت برخورد می‌شود و ضمن جبران خسارت نیز جریمه‌های سنگین برای آنها وضع می‌شود اگرچه از این دست اتفاقات کمتر صورت می‌گیرد، اما قطعا این موضوعات وجود دارد و امیدوارم با اقدامات پیشگیرانه‌ای که انجام می‌دهیم بتوانیم جلوی این اقدامات را نیز بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: تصرفات در اراضی جنگل‌ها کمتر است، گفت: بیشتر مشکلات و اتفاقات ما در مراتع است و بیشتر تصرفات و تغییر کاربری‌ها در این بخش‌ها انجام می‌شود، اما اینکه اراضی جنگلی را به تصرف درآورده و تغییر کاربری دهند بسیار کمتر اتفاق می‌افتد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سرهنگ قاسم سبز علی فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی آتش سوزی جنگل ها و مراتع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۱۵۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزاد سازی ۳۵ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در اسلامشهر

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود ایلکا بعد از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران از آزادسازی ۳۵ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در اسلامشهر خبر داد.

وی گفت: ۳۵ مورد دستور قضائی تبصره دو ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها صادره شده توسط دادستان محترم اسلامشهر شامل بنای ویلایی، دیوارکشی و محوطه سازی با حضور پرسنل اراضی مدیریت جهاد کشاورزی و شهرداری اسلامشهر و همراهی نیروی انتظامی کلانتری واوان این در بخش مرکزی شهرستان اسلامشهر اجرا شد.

مدیر جهاد کشاورزی اسلامشهر عنوان کرد» با قلع و قمع این ساخت و سازها ۳۵ هزار مترمربع از اراضی مرغوب کشاورزی بخش مرکزی شهرستان اسلامشهر به چرخه تولید بازگشت.‌

ایلکا بیان کرد: گزارش‌های مردمی توسط ستاد استانی از طریق سامانه ۱۳۱ اخذ و در سریع‌ترین زمان از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی جلوگیری می‌شود.

کد خبر 6098334

دیگر خبرها

  • صدوراخطار توقف عملیات برای ۱۰ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در تنگستان
  • آزاد سازی ۳۵ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در اسلامشهر
  • ۱۷۵هکتار اراضی کشاورزی چهارباغ آزاد سازی شد
  • مقابله با تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار از اراضی زراعی البرز
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • قلع و قمع ۱۲ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • برای جلوگیری به موقع از تغییر کاربری نیاز به کمک مردم داریم + ویدئو
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی در استان آذربایجان غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی