Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-28@02:55:41 GMT

رونق در بازاز مسکن

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۲۰۱۸۶

به گزارش خبرگزاري صداو سيما به نقل از پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي ،علي چگني با مروري بر وضعيت بازار مسکن از سال 92 تاکنون، شرايط اقتصادي حاکم بر کشور و ساير متغيرهاي اقتصادي تاثيرگذار بر بازار مسکن، گفت: تقريبا از نيمه دوم سال 96 ، قيمت ها و معاملات در بخش مسکن به ويژه در شهر تهران رشد پيدا کرد. متعاقب آن پروانه هاي ساختماني و سرمايه گذاري در ساختمان هاي شروع شده، نيز رشد يافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراين شاخص ها نشان مي دهند که بازار مسکن دچار تغيير و تحول شده است.
مديرکل دفتر برنامه ريزي و اقتصاد مسکن افزود: پيش بيني مي کنيم که سال 97 روند رونق با افزايش ملايم قيمت ها ادامه پيدا کند.
وي با يادآوري اينکه مسکن کالايي است که دوره ساخت آن طولاني است، گفت: شاهد رشد پروانه هاي ساختماني و رشد سرمايه گذاري در ساختمان هاي شروع شده در سال 96 بوديم که طبيعتا پيش بيني ها حاکي است که اين موج شروع شده رشد در پروانه هاي ساختماني و ساختمان هاي شروع به ساخت به ساختمان هاي نيمه تمام و تکميل شده هم برسد.
چگني تصريح کرد: انتظار رشد شديد در هيچکدام از متغيرهاي بخش مسکن، پيش بيني نمي شود.
مديرکل دفتر برنامه ريزي و اقتصاد مسکن با تاکيد بر اين مطلب که تصميمات بخش اقتصاد کلان در بخش مسکن تاثيرات فراواني خواهد گذاشت، گفت: البته ماه هاي پاياني سال 96، شرايط بازار ارز، متلاطم بود و تصميمي که نهاد پولي کشور يعني بانک مرکزي در مورد فروش اوراق و تغييرات در نرخ سود اتخاذ کرد، سبب شد تا مجددا بخشي از منابع مالي به آن سمت شود و بازار مسکن نيز مقداري تحت تاثير قرار گرفت که اميدواريم اين نوسانات در سال 97 کمتر رخ دهند و بازار مسکن رشد با ثباتي را داشته باشد.
وي افزود: پيش بيني مي کنيم که در سال آينده همچنان تا حدي پروانه هاي ساختماني و سرمايه گذاري در بخش مسکن رشد کند و منجر به افزايش زنجيره فعاليت و کسب وکار در بخش مسکن در سال 97 بشود.
وي ادامه داد: آثار اين موضوع در اقتصاد ملي اين است که رشد GDP (توليد ناخالص داخلي) را افزايش مي دهد و وقتي ارزش افزوده در اين بخش افزايش پيدا مي کند، به تبع آن ارزش افزوده در بخش ساختماني نيز افزايش خواهد يافت.
چگني همچنين در مورد قيمت ها و معاملات نيز نکاتي را ارايه کرد و گفت: پيش بيني مي شود قيمت ها و معاملات نيز در حد تورم و کمي بالاتر از آن تغييراتي داشته باشد. معتقدم، اگر معاملات در سطحي که از نيمه دوم سال 96 شروع شد، باقي بماند گردش بازار مناسبي در مسکن خواهيم داشت که البته پيش بيني ها حاکي است، تعداد معاملات رشد شديدي نخواهد داشت اما در حد قابل قبولي مي ماند. ­
وي تاکيد کرد: پيش بيني مي کنيم که رشد قيمت ها در بازار مسکن، ملايم تر مي شود. تقريبا در دي ماه 96، نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد و در بهمن ماه رشد قيمت ها 22 درصد گزارش شد که همه آنها از روند رو به رشد بازار معاملات مسکن حکايت داشتند.
مديرکل دفتر برنامه ريزي و اقتصاد مسکن همچنين يادآور شد: روند حرکت همه متغيرهاي بازار مسکن از سال 92 تا 95 روند نسبتا ثابتي بود. قيمت ها بر اساس قيمت هاي جاري نسبتا ثابت بود و بر اساس قيمت هاي ثابت، نزولي بود. نرخ رشد توليد در مسکن به شدت کم شده بود به طوريکه به زير 400 هزار واحد مسکوني در شهرها رسيد.
وي ادامه داد: در فاصله سال هاي 92 تا 95، پروانه ساختماني بسيار کم صادر شد و رشد نزولي داشت و به همين دليل بخش خصوصي رغبت و علاقه اي به ساخت مسکن و سرمايه گذاري در اين بخش، نداشت. به دليل آنکه حاشيه سود و سودآوري در بخش مسکن به شدت کم شده بود و از سوي ديگر قدرت خريد مردم کاهش پيدا کرد و ورود متقاضيان غيرمصرفي در بازار به شدت کمتر شد.
چگني با تاکيد بر اينکه اقتصاد يک زنجيره به هم پيوسته است، در مروري بر بازار معاملات مسکن در فاصله سال هاي 92 تا 95، گفت: در کنار بازار مسکن در فاصله سال هاي 92 تا 95 شاهد بوديم که ساير بازارها حرکات و تغيير و تحولاتي را تجربه کردند که همه آنها بر بازار مسکن نيز تاثيرات خود را گذاشتند. بدين معنا در فاصله سال هاي ذکر شده، بازار ارز، تحولات فراواني داشت و فقط در سال 96، 30 درصد افزايش قيمت را تجربه کرد.
وي افزود: ­بازار طلا، بازار اتومبيل نيز رشد قابل توجهي را تجربه کرد و در کنار آن، بازار سرمايه تقريبا در ايران به اضافه بورس، رشد قابل توجهي را تجربه کرد. از طرفي شاخص تورم در سال هاي مختلف رشدي داشت. اگر همين متغيرها را در کنار هم بگذاريم شاهد هستيم که بخش مسکن از همه آنها در فاصله سال هاي 92 تا 95 بيشتر عقب ماند.
مديرکل دفتر برنامه ريزي و اقتصاد مسکن ادامه داد: بخشي از آن به سيکل هاي رونق و رکورد برمي گردد که بازار مسکن دوره چهارساله رکود را تجربه کرد که اين رکود از قيمت و معاملات و بعد توليد، پروانه توليد و سرمايه گذاري و پس از آن ارزش افزوده را در برگرفت. يعني نرخ رشد ارزش افزوده بخش مسکن منفي بود.
وي يادآور شد: در فاصله سال هاي 92 تا 95، تقريبا سودآوري بخش مسکن به پايين ترين حد خود رسيده بود و بازار نهاده هاي توليد مسکن نيز به شدت تحت تاثير قرار گرفته بود به طوريکه با ظرفيت بسيار پايين توليد مي کردند بسياري از آنها نيز تعطيل شد که اينها مشکلات اساسي در اقتصاد ايجاد کرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۲۰۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات مصوبه «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها»‌ مجلس

نماینده مردم تهران جزییات مصوبه «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها»‌ی مجلس و نحوه اثرگذاری این مصوبه بر بازار مسکن و اجاره‌ها را تشریح کرد.

به گزارش ایلنا، علی خضریان درباره مصوبه مجلس مبنی بر ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی، گفت: گرانی و نابسامانی بازار مسکن و اجاره‌بها ما را بر آن داشت که با تدوین طرحی از آشفته بازار جلوگیری کنیم؛ بنابراین طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی را تدوین کردیم که مراحل تصویب این طرح در مجلس طی شد و اکنون برای بررسی به شورای نگهبان ارسال شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در تشریح محور‌های مصوبه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی، بیان کرد: تکمیل سامانه ملی اسکان از طریق اخذ اطلاعات از دستگاه‌ها و همچنین خوداظهاری خانواده‌ها و مالکین با استفاده از طریق منوط کردن ارائه خدمات دستگاه‌ها به ثبت اطلاعات توسط مردم در این سامانه یکی از محور‌های این مصوبه است.

طراح، طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی گفت: طرح شناسایی خانه‌های خالی توسط شهرداری‌ها و تأیید آن توسط سامانه ملی املاک و اسکان و ارائه مشوق‌های مالیاتی و غیرمالیاتی به موجرینی که قرارداد بلندمدت منعقد می‌کنند یا واحد‌های خود را به خانواده کم درآمد دارای سه فرزند و بیشتر اجاره می‌دهند یا واحد را قیمت مناسب اجاره می‌دهند و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای ثبت قرارداد‌های اجاره و خرید و فروش توسط متعاملین و مشاورین املاک در سامانه ثبت معاملات املاک از دیگر موضوعاتی است که در این طرح پیگیری می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه براساس این طرح سقف افزایش اجاره‌بها توسط شورای عالی مسکن در شرایط وجود تورم بالای ۳۰ درصد تعیین می‌شود، افزود: ساماندهی سکو‌های ثبت اگهی از طریق تایید اصالت ملک با سامانه ملی املاک و اسکان و تأیید مالک یکی دیگر از اقداماتی است که براساس این طرح باید اجرایی شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس با اشاره به اینکه طبق این مصوبه برای ارائه دامنه قیمت منصفانه با استفاده مشخصات مکانی و فنی هر واحد سامانه‌ای ایجاد می‌شود، ایجاد سکوی ثبت رسمی معاملات، اخذ عوارض از اراضی بایر و بلااستفاده و ممنوعیت خرید و فروش واحد‌های طرح‌های حمایتی قبل از تکمیل واحد‌ها را از دیگر محور‌های این مصوبه برشمرد.

دیگر خبرها

  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان
  • خبر خوب برای مستاجران ؛ اجاره‌بها زیاد ممنوع !
  • خبر خوش برای مستاجران
  • مصوبه مجلس درباره ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها
  • جزئیات مصوبه ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بهای مسکونی
  • جزییات مصوبه «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها»‌ مجلس
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • رهاشدگی قیمت ها در بازار اجاره بها و رهن مسکن