Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@18:56:29 GMT

تحول در اصلاح نژاد دام با فناوری های نوین

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۲۵۲۵۰

تحول در اصلاح نژاد دام با فناوری های نوین

تهران- ایرنا - به کارگیری فناوری های نوین تولید مثلی در پژوهشگاه ابن سینا اصلاح نژاد دام در کشور را متحول کرده است.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی- ابن سینا، دکتر ابوالفضل شیرازی مجری این پروژه کشوری گفت: به دنبال تولد هشتمین گوساله نژاد جرزی حاصل به کارگیری فناوری 'تولید آزمایشگاهی جنین گاو با استفاده از تکنیکOvum pick up'، پژوهشگاه ابن سینا کاربرد این فناوری در تسریع روند اصلاح نژاد را با سرعتی دو برابر امکان پذیر دانسته و گسترش این فناوری در سطح کشور را در دستور کار خود قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: تاکنون اصلاح نژاد گاو صرفاً از طریق لاین پدری و با استفاده از اسپرم گاوهای ممتاز انجام می گرفت، اما کاربرد فناوری 'تولید آزمایشگاهی جنین گاو با استفاده از تکنیکOvum pick up' امکان انتخاب حیوان ممتاز دهنده تخمک را فراهم می کند و بدین ترتیب سرعت اصلاح نژاد دام مضاعف می شود.
وی گفت: در همین ارتباط کشورهای پیشرفته دنیا مانند استرالیا، کانادا، برزیل و ژاپن با به کارگیری فناوری مذکور، تلفیق آن با انتخاب ژنومیک دام برتر و جایگزین نمودن انتقال جنین های حاصله بجای بخش عمده ای از روش مرسوم تلقیح مصنوعی، زمینه رونق اقتصادی در صنعت دامپروری خود را فراهم کرده اند.
شیرازی با بیان این که تولید آزمایشگاهی جنین از گاوهایی با خصوصیات ممتاز ژنتیکی با هدف افزایش تعداد حیوانات برتر گله، مهمترین راهکار کاهش هزینه تمام شده محصولات لبنی و گوشت در شرایط کنونی صنعت دامپروری می باشد، تصریح کرد: کاربرد این فناوری ضمن افزایش تولید شیر و سایر شاخص های تولید مثلی، به ویژه زمانی که با مطالعات ژنومیک همراه شده باشد، امکان افزایش ماندگاری دام در گله و مقاومت آن به بیماری ها و سایر شرایط استرس زای محیطی را محقق و بدین ترتیب تأثیر بسزایی در رونق صنعت دامپروری خواهد داشت.
وی افزود: با توجه به تغییرات اقلیمی کشور، کم آبی و خشکسالی، بسیاری از برنامه های مرتبط با اصلاح نژاد دام کشور باید مبتنی بر انتخاب نژادهای مناسب گاو جهت تولید شیر و گوشت باشد، اما انجام این مهم که از برنامه های ششم توسعه بخش کشاورزی می باشد، تاکنون محقق نشده است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا با اشاره به برنامه های پیش رو و سابقه 17 ساله محققین این مرکز در زمینه فناوری های نوین تولید مثلی دام در کشور، چشم انداز پژوهشگاه ابن سینا در راستای دستیابی به عنوان 'قطب علم و فناوری در زمینه بیوتکنولوژی تولید مثل دام در کشور ' را توسعه فعالیت ها از جمله ایجاد بانک جنینی از نژادهای مختلف برتر در حیوانات مزرعه ای دانست.
علمی (1) ** 1201 **2017

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي اصلاح نژاد دام فناوري توليدمثلي پژوهشگاه ابن سينا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۲۵۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، سروش هاشمی روز دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ گفت: مقارن با روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی، سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان برگزار می‌شود.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان افزود: سخنرانان بین‌المللی این سمینار، پروفسور گرون آرون استاد تمام دانشگاه صنعتی بیلدیز ترکیه، دکتر نیلکون اوگون مدیرعامل شرکت مشاور مرمت کشور ترکیه از سخنرانان بین‌المللی این سمینار هستند.

سروش هاشمی گفت: دکتر فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها بافتها و محوطه‌های تاریخی، دکتر مهرداد حجازی استاد تمام دانشگاه اصفهان، دکتر محمود هاشمی دانشیار دانشگاه اصفهان، دکتر علی بیت اللهی عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، مهندس سیمین فرهنگی مهندسین مشاور طرح و ساخت طراد، سخنرانان ملی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین هستند.

او افزود: این سمینار روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ از ساعت ۹ الی ۱۴ در سالن همایش پارک علم و فناوری سمنان واقع در میدان استاندارد، بلوار جوان، پارک علم و فناوری سمنان برگزار می‌شود.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با همکاری معاونت میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان و دانشگاه سمنان برگزار می‌شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898514

دیگر خبرها

  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • کاهش حجم پرونده‌های قضایی با اصلاح قوانین
  • نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی سال جاری انجام می شود
  • عملیاتی شدن نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • با یک آپارتاید علمی از سوی کشور‌های غربی مواجه هستیم
  • متاسفانه با یک آپارتاید علمی از سوی کشورهای غربی مواجهیم
  • تاکید بر تعاملات بین المللی ایران در حوزه علمی فناوری با دانشگاه‌های جهان
  • حمایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران از پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه بیرجند
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود