Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر چهارشنبه و در پایان نشست روسای جمهوری ایران، ترکیه و روسیه در جمع خبرنگاران گفت: روز جشن بزرگ برای منطقه روزی است که جنگ  در سوریه پایان بیابد، تروریست ها از منطقه خارج شده باشند و دروازه های سوریه روی همه آوارگان باز شود و در یک انتخابات آزاد مردم سوریه بتوانند سرنوشت و آینده خود را تعیین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر روحانی با قدردانی از میهمان نوازی دولت و ملت ترکیه ، به تروریسم به عنوان معضل منطقه اشاره کرد و گفت: منطقه ما در سالهای اخیر مبتلا به معضل مهمی به نام تروریسم شد؛ترویست هایی که از سوی برخی از کشورها تربیت شده و مورد حمایت مالی و تسلیحاتی قرار گرفتند همان تروریست هایی که می توانستند نه تنها اشیای باستانی موزه های سوریه بلکه حتی  نفت این کشور را استخراج و بفروشند.

رئیس جمهور با بیان اینکه برخی قدرتهای بزرگ جهانی از جمله آمریکا می خواستند برای سالهای طولانی از گروههای تروریستی همانند داعش و النصره برای پیشبرد اهدافشان در منطقه استفاده کنند، گفت: ملتهای بزرگی چون ملت سوریه و عراق و با کمک کشورهای دوست، این توطئه بزرگ آنها را خنثی کردند و امروز دیگر قدرتی به نام داعش وجود نداردگرچه باقیمانده هایی از آن هنوز در گوشه و کنار وجود دارند.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه اکنون امید مردم منطقه برای مبارزه پیگیر علیه تروریسم از همیشه بیشتر شده است، اظهارداشت: در مسیر مبارزه با تروریسم حدود 15 ماه پیش در شهر آستانه اجلاسی تشکیل شد و در آن روندی مورد نظر قرار گرفت که این روند منتهی به نوعی آتش بس و کاهش تنش در چهار منطقه در سوریه شد .

رئیس جمهور افزود: در این روند، کشور روسیه، ترکیه و ایران نقش اساسی را ایفا کردند و در ضمن برگزاری جلسات فراوان در سطح کارشناسی و وزرا، اولین نشست سران را در نوامبر سال گذشته در سوچی تشکیل دادند که  از آثار مهم آن، تشکیل کنگره ملی میان معارضان و نمایندگان دولت سوریه در سوچی بود.

دکتر روحانی اظهارداشت: این قدمی امیدبخش بود که باید این روند را ادامه دهیم. از آن زمان تاکنون تحولات بسیار زیادی در سوریه اتفاق افتاده که برخی خوشایند و برخی تلخ است اما بسیار خوشحالم که در مجموع امروز امید در سوریه از دیروز برای رسیدن به صلح بیشتر است و آوارگان سوری امروز امید فراتری نسبت به گذشته دارند که در آینده ای نه چندان دور به خانه های خود بازگردند.

رئیس جمهور با ابراز خرسندی از برگزاری دومین نشست سران سه کشور ایران ، ترکیه و روسیه در آنکارا گفت: در جلسات سه جانبه، بحث های بسیار مفید و صریح  نسبت به سوریه و آینده آن داشتیم وخوشحال کننده ترین لحظه، آن زمانی بود که سه کشور توافق کردند برای کمک رسانی به مردم مظلوم سوریه و نجات مجروحان بیش از گذشته با یکدیگر همکاری کنند. این لحظه شیرین و زیبا را امیدوارم در مقام عمل به گونه ای اجرا کنیم که بتوانیم به مردم مظلوم سوریه و بویژه  مجروحان بیش از پیش کمک کنیم.

دکتر روحانی تصریح کرد: از دید جمهوری اسلامی ایران که همواره آن را تکرار کرده ایم سوریه راه حل نظامی ندارد و از راه سیاسی باید  حل و فصل شود و باید همه کمک کنیم جنگ متوقف شود و راه حل صلح آمیز دنبال شود و مردم آواره و ستم دیده به خانه های خود بازگردند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه "وضعیت انسانی در سوریه امروز بسیار اسفناک است و باید کمک کنیم که مردم احساس آرامشی در زندگی خود داشته باشند"، گفت: مبارزه با تروریسم باید ادامه یابد و باقیمانده های تروریست ها از سوریه رانده شوند.

دکتر روحانی با بیان اینکه کاری که باید انجام دهیم کمک برای آینده سوریه است و هیچ کشوری حق ندارد برای آینده این کشور تصمیم بگیرید، اظهارداشت: آینده سوریه متعلق به مردم سوریه است و آنان هستند که در نهایت با رای به اصلاح قانون اساسی و شرکت در انتخابات آزاد، برای آینده خود تصمیم می گیرند.ما کشورهای سه گانه به عنوان ضامن روند آستانه، به تلاشهای خود در این مسیر ادامه خواهیم داد.

رئیس جمهور در پایان بار دیگر از رئیس جمهور ترکیه به خاطر برگزاری موفقیت آمیز این نشست و تصمیماتی که در آن اتخاذ شد، تشکر کرد و ابراز امیدواری نمود که تلاش ها تا رسیدن به اهداف نهایی برای کمک به مردم سوریه و ثبات و امنیت در منطقه ادامه یابد.

  رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه نیز در این نشست خبری گفت: ایران، ترکیه و روسیه در موضوع سوریه به وحدت نظر رسیدند و دنیا نیز باید این موضوع را مورد توجه قرار دهد که در سوریه تحت هر شرایطی باید حفظ تمامیت ارضی سوریه  و مبارزه با تروریستها اولویت اصلی همه باشد و این فقط مخصوص سوری ها نیست و کشورهای منطقه هم باید توجه داشته باشند که گروههای تروریستی باید نابود شوند.

اردوغان با بیان اینکه با دوستان ایرانی و روس خود به دنبال این هستیم که با کار گروهی برای برقراری امنیت در سوریه و حفظ جان بی گناهان تلاش کنیم، اظهار داشت: گروههای تروریستی در سوریه اهداف کلی یکسانی دارند و ما آنها را عامل اصلی به وحدت نرسیدن سوریه و آرامش نداشتن مردم می دانیم. حضور گروههایی را که با تمامیت ارضی سوریه مشکل دارند، تحت هیچ شرایطی در این کشور قبول نمی کنیم.

رییس جمهور ترکیه با اشاره به اینکه "در سوریه بحران ابتدا با ظهور داعش شروع شد، اما گروههای تروریستی دیگر نیز سعی کردند از آب گل آلود ناامنی در این کشور ماهی مقصود خود را صید کنند"، تصریح کرد: ترکیه خود را متعهد می داندکه برای حل کامل این معضل با دیگر کشورهای منطقه همکاری کند. اگر سوریه آرامش نگیرد قطعا ترکیه هم آرامش نخواهد گرفت. تاکید داریم که ترکیه و سوریه همسایگان خوبی هستند و امنیت سوریه مساوی با امنیت ترکیه است.

وی با اشاره به اینکه نمی دانیم چه کسانی از بحران سوریه سود بردند، اما خوب می دانیم چه کسانی به دنبال ادامه دادن این بحران هستند، گفت: به عنوان کشورهای اصلی منطقه اجازه نخواهیم داد، نه در سوریه، نه در منطقه و نه در آینده این منطقه، بخشهایی از یک کشور در اختیار گروهای تروریستی باقی بماند و  اجازه نمی دهیم با بازی ها و اتفاقاتی که سعی دارند از بیرون برای منطقه ایجاد کنند، امنیت ما را به خطر بیاندازند.

رییس جمهور ترکیه تاکید کرد که ایران، ترکیه و روسیه بر سر موضوعات بین المللی و منطقه ای یکدل هستند و اعتقاد دارند تنها راه حل مشکل سوریه دیپلماسی و مذاکره است .

ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه نیز در این نشست خبری با تشکر از همتایان ایرانی و ترک خود و با بیان اینکه مذاکرات سه جانبه امروز در محیطی مثبت برگزار شد و بسیار مفید بود، گفت: مساله سوریه را از جوانب مختلف بررسی کردیم. هدف ما ایجاد امنیت و ثبات در این کشور است و در مذاکرات امروز، چنانکه در بیانیه مشترک نیز مورد اشاره قرار گرفت، به نقاط مشترک خوبی در این زمینه دست یافتیم که باید بر آنها تمرکز کنیم.

وی اضافه کرد: هر سه کشور ایران، روسیه و ترکیه بر مشارکت در تقویت حاکمیت و حفظ تمامیت ارضی سوریه اصرار دارند و این موضع اصولی ما است.

رییس جمهور روسیه با اشاره به اینکه تلاشهایی در کار است که اختلافات در سوریه کنار گذاشته شده و جلوی تجزیه کشور گرفته شود و وحدت خاک و استقلال و حاکمیت این کشور حفظ شده و سوریه در طی سالهای آینده به صلح و ثبات برسد، اظهار داشت: در نشست امروز به طور کلی درباره گامهایی که به حل بحران در سوریه کمک می کند، گفتگو کرده و بر مبانی نشست آستانه تاکید داشتیم.

پوتین تصریح کرد: ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن آتش بس در سوریه به تلاشها برای کاهش تنش و نابودی داعش و دیگر تروریستها ادامه خواهند داد و اقدامات خود را تا بازگشت آوارگان سوری به خانه های خود و بازسازی تاسیسات زیربنایی سوریه ادامه خواهند داد.

وی با اشاره به اینکه سه کشور توجه خاصی به نشست آستانه برای حل بحران از طریق سیاسی دارند، خاطرنشان کرد: باید گفتگوهای ملی سوریه بر اساس قطعنامه شورای امنیت اجرایی شود. همچنین گفتگوهای ملی سوری که در سوچی برگزار شد نیز نتایج مفیدی در بر داشت.

رییس جمهور روسیه با بیان اینکه روسیه، ایران و ترکیه گامهای خوبی در زمینه رفع بحران سوریه و در چارچوب توافقنامه های به دست آمده در سوچی برداشتند، گفت: سه کشور تاکید دارند سرنوشت سوریه باید از سوی خود سوری ها تعیین شود.

پوتین با اشاره به اینکه در نشست امروز همچنین توجه خوبی به مسایل انسانی در سوریه شد، افزود: مساله کمکهای انسانی در سوریه نباید سیاسی شود. ضرورت دارد همه طرفها عطف به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به حل معضل انسانی در سوریه متعهد باشند.

وی با اشاره به اقدامات مهم انجام شده در ایام اخیر در غوطه شرقی و تخلیه افراد مسلح از این منطقه اظهار داشت: دوستان من از هر گام مثبتی برای حل بحران سوریه دفاع و حمایت می کنند. ما به کمک دیگر کشورها به ارسال کمکهای انسانی به سوریه ادامه می دهیم و تلاش های خود را در این زمینه عمیق تر خواهیم کرد.

رییس جمهور روسیه با بیان اینکه رییس جمهور ایران در نشست امروز تدابیر مفید جدیدی برای موضوع تبادل اسرا ارائه کرد، تصریح کرد: ما تلاش های خود را برای حل بحران در سوریه و سپس بازسازی این کشور ادامه خواهیم داد و شرکتهای روسی برای مشارکت در بازسازی خرابی های جنگ در سوریه آمادگی دارند.

پوتین خاطرنشان کرد: متاسفانه گروههای تروریستی تلاش دارند که عملیات آشتی ملی در سوریه را با اختلال و مانع مواجه کنند و در این مسیر از روشهای مختلف جعل اسناد، عملیاتهای تحریک آمیز و به میان کشیدن بحث استفاده از سلاحهای شیمیایی استفاده می کنند، اما ایران، روسیه و ترکیه تلاش دارند با گسترش همکاری ها و تبادل اطلاعات جلوی این تلاشهای خرابکارانه را بگیرند.

وی از مواضع روسای جمهور ایران و ترکیه در این نشست تشکر و تاکید کرد که سه کشور تلاشها و همکاریهای خود را برای رسیدن به صلح و ثبات عمیق و پایدار در سوریه ادامه خواهند داد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استقلال بازی جنگ خاک سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۲۷۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«کمیته تماس منطقه‌ای» درباره افغانستان؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است

نماینده ویژه ایران در امور افغانستان گفت «افغانستان مستقل، ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای را در بستر ایجاد یک سلسله توافقات جمعی با همسایگان دارد».

یه گزارش ایسنا، «حسن کاظمی قمی» سفیر و نماینده ویژه رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان پس از یک هفته حضور در این کشور، روایت خود را درباره گفت‌وگوها با مقام‌های مختلف افغانستان و همچنین مقام‌های بین‌المللی بیان کرد.

کاظمی قمی روز پنجشنبه و در رشته‌توئیتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هفته جاری کابل پُرمشغله، پُربار و سراسر مسئله بود. گفت‌وگوهای بسیار با مقامات عالی حکومت سرپرست افغانستان، ریاست دفتر یوناما، نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه، جمعی از دیپلمات‌های مقیم و صاحب‌نظران و سیاستمدارانی داشتم که به یک موضوع توجه نشان می‌دادند: ابتکار کمیته تماس منطقه‌ای».

او همچنین بیان کرد که «ابتکار کمیته تماس منطقه‌ای خود زمینه تولد نخستین کنفرانس همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان را رقم زد تا آشکار سازد که افغانستان مستقل، ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای را در بستر ایجاد یک سلسله توافقات جمعی با همسایگان دارد».

سفیر ایران تاکید کرد «توافقاتِ براساس احترام به حاکمیت کشورها، تضمین و اجرای معاهدات دوجانبه و بین‌المللی، رعایت حسن همجواری و ترسیم منافع مشترک اثربخش خواهد بود».

دیدار هیأت ایرانی با ملابرادر

در همین راستا، کاظمی قمی نوشت: «قطار پیشرفت روندی که آغاز شده، متوقف نمی‌ماند، اراده عالی در مسیر نیل به مطلوب و گشایش دروازه‌های افغانستان به جهان برای ایفای یک نقش مسئولانه و مثبت خدشه‌ناپذیر است و سیاست‌گذاری‌ها در موضوعاتی چنین مهم را نباید متاثر از بیانات و اعلامات خبری تفسیر کرد».

امروز همچنین کاظمی قمی با «ملا عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخست‌وزیر دولت سرپرست افغانستان دیدار و دوطرف درباره تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی و همکاری‌های دوجانبه در زمینه های گوناگون رایزنی کردند.

در این جلسه که وزرای انرژی و آب، کشاورزی، اطلاعات و فرهنگ و همچنین سفیر افغانستان در تهران حضور داشتند، عبدالغنی برادر روابط میان افغانستان و ایران را بهتر و مثبت توصیف و تاکید کرد هر ۲ کشور باید برای توسعه روابط همکاری نمایند. 

طبق گزارش ارگ، عبدالغنی گفت: امسال به فضل الهی سطح بارندگی بیشتر بوده که در نتیجه آن پس از چندین سال خشکسالی، آب هلمند به ولایت نیمروز و به سیستان ایران رسیده که این کمک خواهد کرد که مشکلات بیشتر مردم هر ۲ کشور را حل کند». 

ملابرادر

این مقام طالبان همچنین خواستار ایجاد تسهیلات بیشتر در ترانزیت تولیدات و محصولات افغانستان به کشورهای اروپایی از طریق ایران شد و این امر را گامی اساسی برای افزایش سطح ترانزیت و تجارت بین ۲ کشور یاد کرد. 

معاون اقتصادی نخست‌وزیر دولت سرپرست افغانستان گفت در پی سفر اخیر او به ایران، کمیته‌های فنی هر دوطرف با هم همکاری می‌کنند و در زمینه‌های مختلف نتایج خوبی به دست آورده‌اند.

او همچنین خواستار هماهنگی بیشتر میان تهران و کابل در زمینه مهاجران شد.

دیدار هیأت ایرانی با ملابرادر

طبق این گزارش، سفیر ایران در کابل نیز از رسیدن آب هیرمند به سیستان و بلوچستان ابراز خرسندی کرد افزود ایران آماده همکاری با افغانستان برای حل مشکلات بانکی تجاران، تلاش مشترک برای حفاظت از محیط زیست و به‌روزرسانی بخش کشاورزی است.

کاظمی قمی همچنین بر همکاری در افزایش سطح تجرت و ترانزیت افغانستان از طریق ایران تاکید کرد.

نماینده ایران در امور افغانستان امروز همچنین با رئیس یانک مرکزی این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • نشست خبری معاون علمی رییس‌جمهور
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است
  • ایران تنها کشوری است که با تمام قدرت علیه اسرائیل ایستاده است
  • دیدار وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای در آستانه
  • «کمیته تماس منطقه‌ای» درباره افغانستان؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • رئیسی: داعیه‌داران دانشجو دوستی در آمریکا دانشجویان را به خاطر دفاع از مظلوم به خاک و خون می‌کشند
  • رئیس‌جمهور مصر به ترکیه سفر می‌کند