Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
عوامل خطر‌سازی وجود دارد که می‌تواند خطر ابتلا به سکته مغزی و بیماری‌های قلبی را در زنان افزایش دهد.

با عوامل خطرساز، برای ابتلا به سكته مغزي و بيماري‌هاي قلبي در زنان آشنا شويد:

تری گلیسیرید و جنسیت: اگرچه هر کسی با هر جنسیتی می‌تواند دچار افزایش تری گلیسیرید شود اما زنان در معرض سنین یائسگی، کسانی که قرص‌های ضد بارداری مصرف می‌کنند و مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک بیشتر در معرض تری گلیسیرید بالا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
فاکتورهای مشترک در این زمینه برای مردان و زنان عبارت است از اضافه وزن، عدم تحرک، و سابقه خانوادگی ابتلا به تری گلیسیرید بالا. کم کاری تیروئید نیز می‌تواند یک عامل مشترک برای هر دو جنس زن و مرد باشد. استرس: بر طبق نتایج مطالعات، زنانی که تحت استرس و فشار روانی شدید قرار می‌گیرند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی و به دنبال آن سکته مغزی هستند. این خطر در زنان مسن بسیار بیشتر از مردان است. هورمون‌ها: بنیاد ملی قلب و سکته مغزی کانادا اعلام کرده است که هورمون استروژن در زنان، عامل افزایش سلامت قلب در سنین 12 تا 50 سالگی است. اما خواص حفاظتی این هورمون بنا به دلایلی مانند کاهش استروژن ناشی از سن یائسگی کم می‌شود. مصرف قرص‌های ضد بارداری: قرص‌های ضد بارداری از آن دست قرص‌‌هایی هستند که بیشتر زنان با وجود عوارض موجود، بر اثر عدم‌ آگاهی از عوارض خطرناک آن اقدام به مصرف خودسرانه و طولانی مدت می‌‌کنند. این قرص‌ها دارای دو جزء اصلی استروژن و پروژسترون هستند که هر جزء از این هورمو‌ن‌ها عوارضی بر بدن بر جا می‌گذارند. عوارض گوارشی نظیر تهوع، استفراغ و افزایش وزن به علت احتباس آب در بافت‌‌های بدن از عوارض هورمون استروژن موجود در این قرص‌ها است. مصرف آنها بر روی سیستم انعقاد خون تاثیر گذاشته و موجب افزایش فاکتورهای انعقادی می‌‌شود. بنابراین احتمال خطر ابتلا به سکته‌های مغزی در افرادی که از این نوع قرص‌ها استفاده می‌‌کنند، بالا می‌‌رود. دیابت: دیابت به خودی خود یک وضعیت سلامتی است که می‌تواند باعث عوارض مرگبار در زنان و مردان شود اما دیابت بارداری در زنان یک هشدار اولیه برای خطرات قلبی در آینده است. به این ترتیب که زنان با سابقه دیابت حاملگی 43 درصد بیش از دیگران در معرض حمله قلبی یا سکته مغزی هستند. هورمون درمانی جایگزین: برخی از زنان بعد از یائسگی تصمیم به انتخاب این نوع درمان می‌گیرند. در حالی که انجام هورمون‌ درمانی خطر بروز برخی مشکلات جدی مانند پوکی استخوان، سرطان روده و بیماری‌های قلبی را کاهش می ‌دهد اما از طرف دیگر احتمال تشکیل لخته خون و بروز سکته مغزی در صورت بلندمدت بودن این درمان نیز وجود دارد. کلسترول بالا: استروژن یکی از عوامل کلیدی کنترل کلسترول در زنان است و بعد از یائسگی، همراه با کاهش آن، خطر ابتلا به کلسترول بالا در زنان بیشتر می‌شود. کلسترول بد خود عامل تحت فشار قرار دادن سیستم قلبی عروقی است و باعث بیماری‌های قلبی، نارسایی قلبی و سکته مغزی می‌شود.

*‌ منبع: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

در همین زمینه: مجله مغز

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۲۷۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی ضربان‌ساز قلبی که تا ۳۰۰ سال در بدن کار می‌کند!

آفتاب‌‌نیوز :

ضربان‌ساز‌ها دستگاه‌های الکترونیکی در دنیای پزشکی هستند که اطمینان حاصل می‌کنند قلب کاربر به شکل نرمال کار می‌کند. اگر ریتم قلب ضعیف شود، ضربان‌ساز با افزایش جریان الکتریکی موجب می‌شود تا قلب به ریتم اصلی خود بازگردد. هر زمان که لازم باشد، ضربان‌ساز تلاش می‌کند و در صورت لزوم پالس‌های سریع‌تری را ارائه می‌دهد تا فرد زندگی نرمالی را تجربه کند. ضربان‌ساز برای ایجاد پالس به برق نیاز داشته و این انرژی از طریق یک خازن تامین می‌شود که باید سریع شارژ و تخلیه شود. این انرژی الکتریکی باید به اندازه کافی باشد تا برای تنظیم مجدد قلب مناسب باشد.

مین دوک نگوین و همکارانش برای بهبود ذخیره‌سازی انرژی، روی طراحی جدیدی برای خازن‌ها کار می‌کنند، آن‌ها می‌خواهند میزان انرژی از دست رفته بعد از هر بار شارژ/دشارژ را کم کنند و تعداد دفعاتی که خازن با اطمینان شارژ یا تخلیه می‌شود را افزایش دهند.

مین دوک نگوین می‌گوید: «ضربان‌ساز باید با ضربان قلب شما همگام باشد، بنابراین باید بتواند تا میلیارد‌ها بار شارژ و تخلیه شود. در غیر این صورت، شما باید هر چند ماه یکبار ضربان‌ساز را تعویض کنید.»

نگوین و تیمش روی نوعی خازن کار می‌کنند که از چندین لایه نازک از مواد مختلف استفاده می‌کند. آن‌ها با افزودن لایه‌ها توانستند راندمان را به بیش از ۹۰ ٪ افزایش دهند. این بدان معنی است که کمتر از ۱۰ ٪ از بار الکتریکی مورد استفاده برای شارژ را از دست می‌رود. این طراحی جدید دو برابرکمتر از طراحی‌های قدیمی انرژی از دست می‌دهد. این دستگاه در محدوده دمایی گسترده ۲۵ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد کار می‌کند و می‌تواند تا ۱۰ میلیارد بار شارژ و تخلیه کند. در واقع این دستگاه می‌تواند تا ۳۰۰ سال عمر کند.

نتایج یافته‌های آن‌ها در قالب مقاله‌ای با عنوان “Towards Design Rules for Multilayer Ferroelectric Energy Storage Capacitors – A Study Based on Lead-Free and Relaxor-Ferroelectric/Paraelectric Multilayer Devices” در نشریه Advanced Materials به چاپ رسیده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • آشنایی با زنان عارفی که مردان دانشمند از محضرشان درس گرفتند
  • طراحی ضربان‌ساز قلبی که تا ۳۰۰ سال در بدن کار می‌کند!
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟