Web Analytics Made Easy - Statcounter

خیلی از بازیگران زن برای تثبیت جایگاه کاری مجبورند برخی کارها را انجام بدهند یا سرمایه گذار ببرند. من این موارد را وقتی می‌بینیم خیلی متاسف می‌شوم چرا بازیگران زن اینگونه انتخاب می‌شوند.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - لیلا بوشهری بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگویی با برنامه مادمازل از برخی اتفاقات سینما پرده برداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بوشهری در این گفتگو می‌گوید: اصل موضوع را بارها بیان کردم که خانم‌هایی که ازدواج می‌کنند  به خاطر محدودیتی که در زندگی شخصی خودشان دارند، قطعا نمی‌توانند روابط گسترده‌ای با خیلی افراد داشته باشند. این مسئله به معنای این است که نمی‌توانند با خیلی‌ها رابطه داشته باشند. من و خیلی از بازیگرانی که با آنها ارتباط دارم و همکاران من هستند، به هر دفتری که می‌رویم نخستین سئوالی که می‌پرسند این است که سرمایه‌گذار سراغ دارید؟ و اگر سرمایه گذار سراغ داشته باشید چه بازیگر باشید و چه بازیگر نباشید به شما نقش خواهند داد وکسی که نقش می‌گیرد باید آدمی را داشته باشد تا  او را ساپورت کند.

بیشتر بخوانید:

برنامه بازیگران زن علیه فساد در سینما

این بازیگر در ادامه اشاره می‌کند : این پیشنهادات به ما هم می‌شود و حرف نخست را کسی می‌زند که سرمایه‌گذار خصوصی را معرفی می‌کند و آن آدم می‌آید و کار می‌کند. ازدواج برای چنین روابطی محدودیت می‌آورد.

او در ادامه این گفتگو محدودیت‌های ازدواج را تشریح می‌کند و می‌گوید: " وقتی کسی سرمایه‌گذاری را می‌آورد قطعا روابطی باید داشته باشد با آن فرد، من این کار را نمی‌کنم. در واقع  با زنان در سینما به صورت کالا برخورد می‌شود. برخی دفاتر می‌گویند شما بیا پول بده و هر کسی را می‌خواهی بیاور به عنوان سرمایه‌گذار و این نقش برای تو. این کار با اصول هنر مغایرت دارد. زمانیکه من وارد سینما شدم اصلا این مقوله‌ها نبود، این سئوالات که شما پول داری و آیا کسی سرمایه‌گذار شما می‌شود مطرح نبود.

بیشتر بخوانید:

مجید سعیدی: از گفتن صحنه‌های زننده‌ای که در سینما دیده‌ام، شرم می‌کنم

بازیگر فیلم جهنم سبز در مورد فعالیت‌های بانوان متاهل در سینما چنین می‌گوید " خانم‌های متاهلی که همسر  فرزند دارند و  در سینما همچنان فعالیت می‌کنند تعدادشان زیاد نیست خیلی دیده‌ایم که بازیگران زن پس از جدایی، پر کار شدند و به نسبت زمانی که خانواده داشتند. خیلی از بازیگران زن برای تثبیت جایگاه کاری مجبورند برخی کارها را انجام بدهند یا سرمایه گذار ببرند. من این موارد را وقتی می‌بینیم خیلی متاسف می‌شوم چرا بازیگران زن اینگونه انتخاب می‌شوند. من راهکار و آینده‌ای برای سینمای خودمان با این روند نمی‌بینیم. مثلا در یکی از برنامه‌های معتبر یکدفعه آدمی را می‌بینیم که زیاد او را نمی‌شناسند و صدای خوبی هم ندارد، اما یکدفعه این فرد در آن برنامه مطرح می‌شود. واقعا مشخص است که این فرد با دادن پول وارد این برنامه خاص شده است، تمام ستاره‌های نوظهور سینما با پول وارد این حرفه شده‌اند.

دوستانی که در سینما اعتقاد دارند سینمای سالمی داریم دارند اصل ماجرا را لاپوشانی می‌کنند تا ماجرا به بیرون درز نکند. اما الان اتفاقی که افتاده این است که قضیه رو شده و واقعا نمی‌دانم همکاران چرا دچار فریبکاری و خود فریبی شده‌اند و حقیقت را نمی‌گویند. سینمای ما کالا شده و با بازیگران عین کالا برخورد می شود.

بیشتر بخوانید:

شاهین فتحی: اکثر عوامل سینما از طریق راه‌های غیر عرفی وارد سینما می‌شوند!

سینما باند بازی شده و اگر وارد باندی نشوید دیده نخواهید شد و باید در تیم مشخصی باشید. الان نمی‌خواهم مثال بزنم در سریال‌ها فقط تعداد مشخصی از بازیگران استفاده می‌شوند. بازیگرانی که دیده می‌شوند در تیم کسی هستند که لیدر گروه است و به صورت مستقل اگر بخواهی عمل کنی مدت‌ها بیکار خواهی ماند و بازیگر پر کاری نخواهی بود.

این بازیگر در مورد اعتراض به پشت پرده سینما گفت: یک عده از بازیگران زن مدتی پیش رفتند و اعتراضشان را به برخی مدیران ارائه کردند و از روابط پشت پرده گلایه‌مند بودند و اصرار داشتند اسامی‌ آنها محفوظ بماند و 30 نفر از بازیگران خواستار رسیدگی به این وضعیت شدند. در این لیست افرادی بودند که پر کار نیستند و تقریبا همه آنها متاهل هستند، اما به این موضوع رسیدگی نشد. این ماجرا در حدی بود که موجی بوجود آمد و اتفاقی نیفتاد.

بیشتر بخوانید:

سرنوشت ماموران لاپوشانی فساد در سینما چه شد؟

بوشهری در ادامه اشاره می‌کند: اگر قرار به افشاگری باشد باید اسامی خیلی‌های مطرح شود. این قضیه بیشتر شامل دستیاران کارگردان‌ها می‌شود، دستیارانی که عمدتا نوپا هستند و تازه شروع به کار کرده‌اند و فکر می‌کنند ازاین  طریق می‌توانند به فلان بازیگر خانم دست پیدا کنند. افشاگری اسامی فایده ندارد یک منبعی باید وجود داشته باشد که  فرد معترض به روابط پشت پرده سینما، پیش این فرد مشخص برود.  کارکرد افشاگری در ایران جواب نخواهد داد. مدیران متولی از این قضایا چشم پوشی می‌کنند نسبت به خیلی از وظایفشان. بازیگران زن اگر اعتراضی به این وضعیت بکنند مقطعی شنیده می‌شود اما اتفاقی نمی‌افتد چون کسی که باید صدایشان را بشنود و  راهکاری را ارائه بدهد، نیست. افرادی که متولی هستند از برخی افشاگری‌ها می‌ترسند چون تصور می‌کنند که این خانم شاید دروغ گفته باشد.

بیشتر بخوانید:

روایت بازیگر زنی که صدبار مورد آزار جنسی قرار گرفت

بازیگر فیلم شاهرگ در ادامه یادآور شد " مجبورم هستم درباره ماجرای نامه افشاگرایانه‌ای 30 بازیگر زنی که به برخی مدیران نوشته شد  چیزهایی بگویم، چون اگر سکوت کنم جنایت بزرگی است.  بازیگران زنی که از وضعیت کم کاری خودشان گله مند بودند و نامه‌ای سرگشاده نوشتند، افراد موجهی نبودند. تا یک زمانی تیتر نخست تمامی پارتی‌ها بودند و الان سنشان بالا رفته یا ازدواج کرده‌اند و در چنین شرایطی  آمده‌اند به این وضعیت معترض شدند. این افراد (یعنی همان سی بازیگر زنی که به مدیران نامه نوشتند) آدم‌های حاشیه سازی بودند و شیطنت‌هایی داشتند. شاید اگر افرادی بودند که اهل حاشیه نبودند اتفاق دیگری می‌افتاد. به عنوان مثال یکی از این سی نفر  زمانیکه خودشان ازدواج نکرده بودند  با یکی از مدیران وارد رابطه‌ای شده بودند و سر هر کاری این آقای مدیر سفارش آن خانم را می‌کرد و تقریبا همه می‌دانستند که ارتباط این خانم و آن آقای مدیر چیست و چرا این بازیگر زن پر کار است. این خانم الان ازدواج کرده وشرایط قبلی ندارد. به نظرم این خانم حق اعتراض به این شرایط را ندارد. من هم جای مدیران فعلی بودم به نامه اعتراضی این سی نفر توجه نمی‌کردم.

بیشتر بخوانید:

صبا کمالی : هفتاد درصد کسانی که در سینما کار می کنند، فاسد هستند

اتحادی میان بازیگران زن در مورد روابط پشت پرده سینما وجود ندارد. چون خانم‌های معمولا روابط خوبی با یکدیگر ندارند و رقابتی در این فضا میان بازیگران زن وجود دارد و سایر بازیگران در کنار فرد معترض نمی‌ایستند چون ممکن است خودشان زیر سئوال بروند و نکته مهم این است در مورد این مسئله کسی باید افشاگری کند که موجه باشد.

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۲۷۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقا چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

فیلم «مست عشق» بالاخره پس از حواشی فراوان اکران شد و در نخستین روز نمایش عمومی خود، یک رکوردشکنی سهمگین از خود به جای گذاشت و توانست با جذب ۵۱ هزار مخاطب، رکورد فروش روز نخست سینما را از آن خود کند. مجموع فروش این فیلم برای روز نخست، ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بوده است.

آخرین ساخته حسن فتحی یکی از مهم‌ترین فیلم‌های چند سال اخیر است که حاشیه‌های زیادی در اطراف آن شکل گرفت و حالا بعد از چند سال رنگ پرده دیده است. یکی از پروژه‌های مهم و بین‌المللی سینمای ایران درباره شخصیت محبوب عارفان و صالحان مولانا جلال‌الدین محمد بلخی. در ادامه مروری داریم بر متن و حاشیه و اطلاعات فیلم مست عشق.

بازیگران و عوامل فیلم مست عشق

یکی از ویژگی‌های جذاب فیلم مست عشق ترکیب حضور بازیگران آن است. از ستارگان مطرح سینمای ایران و ترکیه همگی در این اثر سینمایی دور هم جمع شده‌اند و می‌توان این فیلم را یکی از مهم‌ترین و پرستاره‌ترین آثار سینمایی چند سال اخیر دانست؛ پارسا پیروزفر بازیگر مطرح و محبوب سینمای ایران در نقش مولانا بازی می‌کند و شهاب حسینی نیز در نقش شمس تبریزی با گریمی متفاوت و دیدنی در این اثر حضور دارد. حسام منظور دیگر بازیگری است که یکی از نقش‌های اصلی این فیلم یعنی شخصیت حسام‌الدین چلبی (همنشین و شاگرد مولانا) را بر عهده گرفته است.

بوراک توزکوپاران بازیگر مطرح سینمای ترکیه در نقش سلطان ولد (پسر بزرگ مولانا) حضور دارد. بوران کوزوم دیگر بازیگر مطرح ترکیه است که نقش علاءالدین (پسر مولانا) را بازی می‌کند. اما شاید یکی از مهم‌ترین چهره‌های این فیلم هانده ارچل ستاره تلویزیون و سریال‌های ترکیه است که در مست عشق در نقش کیمیا خاتون (دختر مولانا) حضور یافته است. بنسو سورال در نقش مریم، سلما ارگچ در نقش کِرّا خاتون (همسر مولانا)، ابراهیم چلیکول در نقش اسکندر و خالد ارگنچ ستاره مطرح ترکیه که پیش از این در سریال دیدنی حریم سلطان بازیگر نقش محوری بود در نقش پدر مولانا، از دیگر بازیگران این فیلم هستند.

مهران برومند تهیه‌کننده این اثر است که با سرمایه‌گذاران کشور ترکیه این فیلم را تولید کرده و تمامی تصاویر در کشور ترکیه ضبط شده است. فاهیر آتاک اوغلو آهنگساز آثاری همچون عمر و حریم سلطان، آهنگسازی موسیقی فیلم را بر عهده داشته و علیرضا قربانی موسیقی تیتراژ آن را اجرا کرده است.

خلاصه داستان

داستان فیلم مست عشق بخشی از زندگی «مولانا» و «شمس تبریزی» در سال‌های ۶۴۰ تا ۶۴۵ هجری قمری را به تصویر می‌کشد. این فیلم درباره‌ی رابطه «مولانا» با «شمس تبریزی» و عشقی که او نسبت به «شمس» داشت و تأثیر فراوان او بر زندگی و اشعار «مولانا» و عشق و ارتباط او با خدا و عرفان را به تصویر می‌کشد.

پرسش بزرگی که مست عشق مطرح می‌کند

صفحه اینستاگرامی فیلمتو که اخبار حوزه سینما را پوشش می‌دهد درباره ساختار فیلم می‌نویسد: آیا «مست عشق» سخنی تازه در باب یکی از رازآلوده‌ترین روابط انسانی دارد؟ آیا سازندگان، مخاطب را به نکاتی مگو، ارجاع می‌دهند؟ پاسخ منفی است. پس چرا باید «مست عشق» را دید؟ به این دلیل که فیلم دارای هویتی مستقل است و خوانش مخصوص به خود از سوژه را دارد. وانگهی، یکی از کارکرد‌های سینما، تصویری کردن شنیده‌ها و خوانده‌شده‌ها است؛ حتی اگر حرفی تازه نداشته باشد.

مهم این است که حالا، در ویترین سینمای ایران فیلمی وجود دارد که فراز‌هایی از زندگی شمس و مولانا به همراه اتفاقات زمانه را تبدیل به یک روایت سرگرم‌کننده، با چاشنی قصه، فضاسازی، موسیقی، بازی‌های خوب و ... کرده. تازه، در حد توان، تلاش کرده منصف باشد و از قدیس‌سازی و تاکید اغراق‌آمیز بر جغرافیا (ایرانی بودن مولانا) بپرهیزد. چون هدف اصلی فیلم همانی است که بار‌ها شمس بیان می‌کند: «عشق یا تکلیف؟» و آن‌چه مولانا را از مرحله زهد به عرفان می‌رساند، رهایی از قید تکلیف و راهی شدن در وادی عشق است.

روایتی عامه‌پسند با حضور کم‌جانِ مولانا

الهه آرانیان در روزنامه خراسان می‌نویسد: در «مست عشق» حضور مولانا در قامت یک شاعر و عارف را خیلی کم رنگ خواهید دید و بیشتر روایت عاشقانه و معمایی از سرگذشت شمس تبریزی و این‌که چه بر سرش آمده و مرده یا زنده بودنش، شما را درگیر خواهد کرد. رفت و برگشت بین گذشته و حال و روایت آن چه قبلاً اتفاق افتاده و پل زدن به سمت آن‌چه در زمان حال رخ داده، به جذابیت فیلم کمک کرده‌است. در روزگارِ مصادره مفاخر و بزرگان ایرانی، تأکید بر ایرانی‌بودن مولانا و زاده‌شدن او در بلخ و نیز زبان استوار فیلم نامه و استفاده از زبان رسمی فارسی در «مست عشق» شایسته تحسین است.

تیتراژ پایانی فیلم با صدای علیرضا قربانی و آهنگ سازی حسام ناصری از دیگر نقاط قوت آن است که در چند روز گذشته در فضای مجازی با بازخورد خوب مخاطبان همراه بوده‌است. طراحی صحنه و طراحی لباس شخصیت‌ها نیز متناسب با روزگار مولانا در قرن هفتم هجری است. عده قابل‌توجهی از مخاطبان هم به تدوین فیلم انتقاد کرده‌اند. به هر حال «مست عشق» را با همه کم‌وکاستی‌هایش باید دید و امیدوار بود که زندگی دیگر چهره‌ها و بزرگان فرهنگ و ادبیات این سرزمین هم به تصویر کشیده شود.

نظر کاربران چیست؟

آیدین سیارسریع: ساختن فیلمی درباره مولانا کار سختیه. اگه روی سیر و سلوک و تحول درونی مولانا تمرکز بشه جذابیتی برای مخاطب سینما نداره. از طرفی اگه کشمکش بیرونی اضافه و پرداخت هالیوودی پررنگ شه، میشه همین که دوستان زحمت کشیدن. ترکیبی از گیم آو ترونز و کلید اسرار. پس اصلا چه کاریه کلا؟

سوین: فیلم «مست عشق» بنظرم ارزش دیدن داره و جدا از بازیگران موسیقی فوق‌العاده‌ای داشت. هرچند میشه انتقاد‌هایی مثل دوبله شدن دیالوگ‌های ترکی و کم بودن صحنه‌های شمس و مولانا مطرح کرد. بازیگری هانده ارچل این‌بار عالی بود.

پرسفونه: واقعا از مست عشق خوشتون اومد؟ جز بازیگر خوشگل و دکور خفن چی داشت واقعا؟

محدثه: هانده ارچل یه استوری از مست عشق نذاشت حداقل بگه آره منم تو این کار بودم، بعد ما کم مونده رو تیشرتمون پوستر مست عشق رو چاپ کنیم چرا، چون ایران بعد عمری با یه کشور خارجی کار داده بیرون. ترکیه اونقدرا که باید و شاید خارجی نیست از هیجانت کم کن ایرانی.

مهرو: یه جوری از مست عشق بد می‌گید که آدم جرات نمیکنه بگه خوشش میاد. درسته شاهکار سینمایی نبود، وقتی اینقدر که داره له میشه هم نبود. همینجوری هم فتحی مجبور شده فیلم رو سلاخی کنه.

ماندانا: "مست عشق" رو دیدیم و به نظرم:

۱: بازی شهاب حسینی خوب نبود، حداقل نسبت به بازی ابراهیم چلیکول.

۲: فیلمنامه‌ش خوب نبود، انتظاری که داشتم رو ندیدم، روایت‌های سطحی داشت.

۳: جلوه‌های بصری قشنگی داشت.

۴: اگه کتاب ملت عشق بخونی برات جذاب‌تره؛ که من نخوندمش!

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • کانون «نگاره و سینمای» دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • ذوق خانم بازیگر برای ازدواج با مهران مدیری!
  • ذوق خانم بازیگر برای ازدواج به مهران مدیری!
  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟
  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقا چیست؟
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند (فیلم)