Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@15:31:44 GMT

حل تنش‌های منطقه‌ای؛ اولویت سیاست خارجی

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۳۲۸۸۶

احمد بخشایش اردستانی، کارشناس مسائل سیاسی و عضو هیئت علمی دانشگاه، درباره اولویت سیاست خارجی کشور با توجه به افزایش چالش‌ها و تهدیدات آمریکا گفت: در سال جدید با توجه به افزایش تهدیدات و تنش‌ها از سوی آمریکا نباید به برجام چندان بها دهیم. اروپایی‌ها در مقام مقایسه میان تعامل و تجارت با آمریکا و ایران، نهایتا به طرف آمریکا تمایل پیدا می‌کنند، اما از سوی دیگر می‌توان در فضای بین‌الملل دولت امریکا را به عنوان دولتی که به تعهدات بین‌المللی خود وفادار نیست، معرفی کرد و بر روی این مسئله مانور داد و این مسئله را جا انداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اینکه بیش از این انرژی خود را بر روی برجام بگذاریم چندان مطلوب نیست و باید انرژی خود را صرف حوزه‌های دیگر سیاست خارجی بکنیم.

موفقیت در سیاست خارجی با تقویت اقتدار و انسجام داخلی

وی افزود: نکته دوم این است که اقتدار نظام و کشور از داخل نشئت می‌گیرد نه از خارج. لذا اگر خواهان موفقیت در سیاست خارجی هستیم باید اقتدار داخلی را تقویت کنیم. بحران‌ها و چالش‌هایی‌ که علیه کشور از سوی دشمنان و در ارتباط با سیاست خارجی به وجود می‌آید، ناشی از مباحث داخلی مانند شورش‌ها، آشوب‌ها و اعتراضات است و لازم است دولت و نظام با یکدیگر همگن‌تر شوند.

بخشایش اردستانی اظهار کرد: الان برداشت دولت با سایر اجزای حاکمیت از مباحث متفاوت است و به عنوان نمونه می‌توان به تحلیل و برداشت دولت و نظام از آشوب‌ها و اعتراضات دی‌ماه اشاره کرد که دولت ریشه این اعتراضات را فقط مربوط به مسائل معیشتی و اعتراض به عملکرد دولت نمی‌دانست. این دوگانگی چندان به نفع کشور در فضای بین‌المللی نیست و متاسفانه این دوگانگی و تنش‌ها میان دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب بیشتر شده و این دعوای داخلی بر روی سیاست خارجی تأثیر می‌گذارد.

حل و فصل تنش‌های منطقه‌ای با تقویت محور مقاومت

این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: در مجموع باید گفت در سال جدید در حوزه سیاست خارجی باید بیش از گذشته در تقویت جبهه مقاومت بکوشیم و از طریق تقویت این محور، رابطه با عربستان سعودی را آرام‌تر کنیم. واقعیت این است نه ما می‌توانیم عربستان را از بین ببریم نه عربستان قادر به از بین بردن ماست. اگر عربستان سر عقل بیاید و ما هم در مباحث مختلف کمی کوتاه بیاییم می‌توان به بهبود روابط امیدوار بود.

وی تأکید کرد: لذا در سال جدید باید تنش‌های منطقه‌ای را از طریق تقویت جبهه مقاومت حل و فصل کرد و بر این مبنا اولویت سیاست خارجی کشور فعالیت بیشتر در حوزه منطقه‌ای است. البته این به معنای فراموش کردن کشورها و قدرت‌های فرامنطقه‌ای نیست و باید با زبان خودشان با آنها صحبت کرد ولی در عین صحبت، باید کار خودمان را انجام دهیم.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۳۲۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زاخارووا: اظهارات بورل یک اعتراف بزرگ و راه تحقق صلح است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه به اظهارات اخیر «جوزف بورل» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره جنگ اوکراین واکنش نشان داد.

زاخارووا در کانال خود در پیام‌رسان تلگرام، اظهارات بورل را به منزله یک اعتراف بزرگ و راه حلی کامل برای تحقق صلح دانست.

زاخارووا اعلام کرد: این یک اعتراف بزرگ است! راه کامل صلح به شما ارایه می‌شود؛ توقف کمک‌های تسلیحاتی غرب به نظام کی‌یف.

گفتنی است روز گذشته «جوزف بورل» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی اعلام کرد: بدون تامین سلاح برای کی‌یف از سوی غرب، درگیری در اوکراین طی ۲ هفته پایان خواهد یافت.

بورل افزود: موجودیت اوکراین به ما وابسته است. من چگونگی پایان جنگ اوکراین را می‌دانم. می‌توان آن را تنها با توقف کمک‌ها طی ۲ هفته عملی کرد.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: اگر کمک‌های تسلیحاتی متوقف شود، اوکراین نخواهد توانست مقاومت کند و ناچار می‌شود تسلیم شود. در این صورت جنگ پایان خواهد یافت.

کد خبر 6096145

دیگر خبرها

  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • زاخارووا: اظهارات بورل یک اعتراف بزرگ و راه تحقق صلح است
  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود