Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، هند آماده می‌شود تا در چند روز آینده سه تا چهار میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری در توسعه میدان گازی «فرزاد بی» در اختیار ایران قرار دهد. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که تهران از فعالیت‌هایش در این حوزه کاست. این خبر را دو منبع اعلام کردند که با این مسئله آشنایی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

روابط میان دو کشور که پیوندهای تجاری طولانی با یکدیگر دارند، پس از آن آسیب دید که ایران سال گذشته در پی سرمایه‌گذاران دیگری برای این حوزه گازی برآمد و براساس گزارش‌های رسانه‌ها، این احتمال وجود دارد که تهران اختیار آن را به شرکت روسی گازپروم می‌دهد. 

هند در واکنش به این مساله به پالایش‌گاه‌هایش دستور داد که واردات نفت از ایران را قطع کنند. 

به گفته این دو منبع که نمی‌خواستند بنا به حساسیت‌های مربوط به این مسئله نام‌شان فاش شود، در ملاقاتی در دهلی نو در ماه فوریه، ایران از گستره فعالیت‌هایش برای توسعه برنامه میدان فرزاد بی کاست و از هند خواست تا در پیشنهاد خود در این رابطه بازبینی کند.

دهلی نو و تهران در تلاش بودند تا از تفاوت‌ها درباره حقوق‌شان در توسعه میدان فرزاد بی بکاهند، چراکه این میدان را شرکت «او‌ان‌جی‌سی ویدش»، بازوی شرکت سرمایه‌گذاری خارجی نفت و گاز طبیعی، در سال ۲۰۰۸ کشف کرده بود. 

شرکت‌های هندی امیدوار بودند که حق توسعه اموال خود در این میدان را به‌دست آورند، چراکه این کشور جنوب آسیا یکی از کشورهایی بود که در طول سال‌های تحریم ایران به‌خاطر برنامه هسته‌ای‌اش همچنان به تجارت با این کشور ادامه داد. 

به گفته این دو منبع، شرایط جدید شرکت‌های هندی را محدود به تولید گاز و توسعه این میدان می‌کند.

به گفته این منابع، گرچه پیشنهاد رسمی در این مورد هنوز ارائه نشده، اما بودجه‌ای از سه الی چهار میلیارد دلار برای آن اختصاص داده شده است که فرآوری گاز و توسعه پروژه‌های فرودست را شامل نمی‌شود. 

او‌ان‌جی‌سی در پاسخ به ایمیل رویترز برای اظهارنظر در این رابطه اعلام کرد: «از آن‌جا که مذاکرات هنوز در جریان است، اظهارنظری در این رابطه نخواهیم کرد.»

به در خواست ایران، شرکت‌های هندی در سال گذشته میلادی پیشنهادی ۱۱ میلیارد دلاری برای توسعه این میدان نفتی ارائه کردند که فعالیت‌های بالادست و زیرساخت‌های فرودست را نیز دربر می‌گیرد. 

تخمین زده می‌شود که این میدان گازی ۲۲ تریلیون متر مکعب ذخیره داشته باشد که ۱۶ تریلیون متر مکعب از آن جبران‌پذیر است. 

در روزهای آینده، «بیژن زنگنه»، وزیر نفت ایران، به دهلی نو سفر خواهد کرد و دو کشور درباره برنامه توسعه بازبینی‌شده گفت‌وگو خواهند کرد. 

ایران، برای محکم کردن پیوندهای خود با هند، تخفیف حمل‌ونقل بیشتری را برای فروش نفت پیشنهاد کرده است و در عین حال موافقت کرده که درخواست هند مبنی بر سهم داشتن در تولید این میدان را مدنظر قرار دهد. 

«دارمندرا پرادهان»، وزیر نفت هند، ماه گذشته میلادی پس از ملاقات با زنگنه در دهلی‌نو گفت که کشورش موافقت کرده است روند واردات نفت از ایران را تسریع کند. 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران و هند بیژن زنگنه وزیر نفت فرزاد بی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۳۴۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است

به گزارش جماران؛ وزیر امور خارجه امروز درباره سفرش به گامبیا برای شرکت در نشست سران سازمان همکاری اسلامی و رایزنی‌اش با همتای مصری گفت که تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل ‌کشی در غزه جدی‌تر شده است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه که بامداد امروز (شنبه)  ۱۵ اردیبهشت ماه برای شرکت در پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اسلامی در رأس هیأتی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد، در این باره عنوان کرد: به منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان‌ همکاری اسلامی به گامبیا در غرب قاره آفریقا سفر کردم. ‌شعار این دوره از اجلاس «ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفت‌وگو‌ درباره توسعه پایدار» است. 

 

 

‌وی در این باره در شبکه اجتماعی اکس نوشت: در بانجول علاوه بر سخنرانی و تبیین مواضع کشورمان در نشست عالی، با دیگر وزرای خارجه و مقامات کشورهای اسلامی بر مباحث توسعه پایدار کشورهای اسلامی، بررسی چالش‌های جهان اسلام به ویژه موضوع فلسطین و وضعیت جاری در غزه تمرکز داریم. 

️ وزیر خارجه اضافه کرد: توسعه روابط با کشورهای قاره آفریقا با بهره‌گیری از ظرفیت دیپلماسی چندجانبه از دیگر اولویت‌های این سفر است.

دیگر خبرها

  • نخستین واکنش یحیی السنوار به پیشنهاد مطرح شده در قاهره برای توافق
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • جان‌فشانی در سنگر تولید
  • برگزاری رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گزاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • حذف فتوحی و باهر از جدول مقدماتی شمشیربازی گرندپری سئول   
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • مدیرعامل شرکت پتروایران منصوب شد
  • گزیده‌های نفتی هفته