Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی بیگدلی» تحلیلگر مسائل آمریکا در تشریح ابعاد سخنان اخیر رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر خروج از سوریه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: ابقای نیروهای آمریکا در سوریه بر خلاف سخنان اخیر دونالد ترامپ مبنی بر خروج نیروهای نظامی ایالات متحده از سوریه را باید یک تاکتیک سیاسی قلمداد کرد، اما از ظاهر امر این مفهوم به دست می‌آید که هیچگونه هماهنگی در این خصوص وجود نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید بدانیم رقمی که در سوریه و خاورمیانه صرف شده است دلیل اصلی ترامپ برای خروج از سوریه بود اما به هر حال ساختار نظامی و امنیتی تصمیم‌گیرنده در خصوص پرونده سوریه که در راس آن مهره‌های امنیت ملی آمریکا حضور دارند دقیقاً مخالف تصمیم ترامپ گام برمی‌دارند؛ چراکه این دقیقاً با سیاست‌های کلی آمریکا در خاورمیانه مغایر است. ترامپ به دنبال آن است تا بتواند با استفاده از این تاکتیک، کشورهای حاشیه خلیج‌فارس را وادار به تامین هزینه ابقای خود در سوریه کند یا اینکه آنها را به هر نحوی که شده وادار به مداخله جدی‌تر در این پرونده کند.

وی ادامه داد: سخنان ترامپ بدون هماهنگی با ارکان اصلی آمریکا از جمله وزارت خارجه و وزارت دفاع این کشور مطرح شد؛ چراکه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا و حتی وزیر دفاع این کشور از اظهارات ترامپ کاملاً بی اطلاع بودند و از شنیدن آن تعجب کرده بودند. مساله اصلی این است که بر اساس شواهد و داده‌های موجود، ولیعهد عربستان به صورت ضمنی هزینه ادامه حضور آمریکا در سوریه را پذیرفته است اما اصل ماجرا این است که ترامپ در صدد بود تا برخلاف نظر استراتژیست‌های نظامی و امنیتی آمریکا گام بر دارد که شاهد موضع‌گیری تیم امنیتی او بودیم که و ابقاء نظامیان در سوریه تایید شد. موضوع اصلی‌تر این است که خارج شدن آمریکا از سوریه باعث می‌شود که روسیه در محورهای میدانی و سیاسی دست برتر را داشته باشد و به عنوان قدرت یکه‌تاز این پرونده به ایفاء نقش خود ادامه دهد.

فاصله گرفتن ترکیه از غرب و ناتو، به علاوه اشتیاق فرانسه برای ورود به پرونده‌های منطقه باعث می‌شود که  آمریکا نقش و جایگاه خود در سوریه را در خطر ببیند که البته روند فعلی بازیگری برخی از کشورها مانند ترکیه، روسیه و ایران در سوریه هم کنشگری آمریکا را تهدید می‌کند. چراکه در سفر اخیر پوتین به آنکارا شاهد اعطاء امتیازهای نظامی و هسته‌ای از سوی مسکو به ترکیه بودیم که نشان می‌دهد یارکشی‌ها در حال تغییر است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اظهارات ترامپ نیاز به اخذ مجوز از کنگره نداشته است، گفت: ترامپ برای اذعان سخنان خود نیاز به اخذ مجوز از کنگره یا هر نهاد مسئول دیگر ندارد؛ از این جهت او بر این عقیده است که هیچ مقام یا نهادی نمی‌تواند او را مجبور کند که چه موضعی را اتخاذ کند. در واقع ترامپ به دنبال آن است تا بتواند میان عربستان، اروپا و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس در پرونده سوریه اتحاد و انسجام ایجاد کند. اینکه دیده می‌شود تعرفه‌های آمریکا علیه اروپا افزایش پیدا می‌کند، ‌دقیقاً در راستای اعمال فشار بر کشورهای قاره سبز است تا به آنها بگوید که باید وارد صف‌بندی‌های مورد نظر واشنگتن در خاورمیانه شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهوری آمریکا در دیدار خود با ولیعهد عربستان، تصویری از خریدهای تسلیحاتی ریاض از واشنگتن را در جلوی دوربین ارائه داد که محمد بن‌سلمان با خنده خود باعث عصبانیت ترامپ شد. او انتظار داشت تا ولیعهد عربستان رقم فروش تسلیحات را تایید و حتی خواستار افزایش آن باشد ولی در عوض شاهد بودیم که واشنگتن اقدام به اعمال فشار بر عربستان کرد. به گونه‌ای که ترامپ ریاض را مسئول تامین هزینه ادامه حضور آمریکا در سوریه می‌داند. باید توجه داشت که ولیعهد عربستان برای احقاق دو شرط راهی لندن و پس از آن واشنگتن شده بود؛ نخست جلب سرمایه‌گذاری در عربستان و دوم خطاب قرار دادن ایران که هیچ‌کدام از این دو موضوع به صورتی که سعودی‌ها خواهان آن بودند محقق نشده است. لذا تجمیع مولفه‌‌ها نشان می‌دهد که هدف از اظهارات ترامپ بیشتر جنبه اقتصادی دارد و از سوی دیگر او می‌خواهد حضور خود در سوریه را مهم جلوه دهد و این پیام را مخابره کند که اولاً ریاض تامین هزینه را در دستور کار قرار دهد و دوماً اگر آمریکا از سوریه خارج شود، داعش مجدداً تجدید قوا خوهد کرد.  

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سوریه عربستان سعودی دونالد ترامپ محمد بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۳۵۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل

منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفته‌اند توافق امنیتی میان عربستان سعودی و آمریکا رو به نهایی شدن است در شرایطی که چشم‌اندازها برای عادی‌سازی روابط ریاض-تل‌آویو مبهم است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در حال نهایی‌سازی توافق امنیتی دوجانبه با عربستان سعودی برای ارائه ضمانت‌های امنیتی و همچنین کمک‌ به برنامه هسته‌ای است و این در حالی است که هنوز چشم‌اندازهای مبهی برای تحقق توافقی جهت عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو وجود دارد.

دولت آمریکا به ریاست جو بایدن از چند ماه پیش به دنبال میانجی‌گری برای عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل  در ازای موافقت با توافقی دیگر با عربستان سعودی برای ارائه کمک در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و همچنین ضمانت‌های امنیتی و دفاعی به این کشور خاورمیانه است.

دو منبع مطلع روز پنجشنبه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند در پیش‌نویس یک سند، اصول و طرح‌هایی برای احیای تلاش‌های ایالات متحده آمریکا جهت شکل‌دهی به «منطقه ناپایدار خاورمیانه» که بعد از عملیات 7 اکتبر موسوم به «طوفان‌الاقصی» از ریل خارج شدند مشخص شده است.

رویترز نوشته مذاکره‌کنندگان آمریکا و عربستان فعلاً توافق امنیتی دوجانبه میان دو طرف را در اولویت قرار داده‌اند و این توافق قرار است در مرحله بعد، بخشی از بسته گسترده‌تری باشد که به «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل ارائه می‌شود. نتانیاهو آنگاه بایستی در خصوص دادن امتیاز برای برقراری رابطه با عربستان تصمیم بگیرد. 

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت: «به حصول توافق بسیار نزدیک شده‌ایم.» وی همچنین تصریح کرد که اختلاف‌ها در جزئیات مربوط به این توافق ممکن است «به زودی» حل و فصل شوند.

دیپلمات‌های مطلع در کشورهای حاشیه خلیج فارس و چند منبع در واشنگتن به رویترز گفته‌اند توافق امنیتی آمریکا-عربستان خواستار ارائه ضمانت‌های رسمی از سوی ایالات متحده برای دفاع از طرف سعودی است. به موجب این توافق همچنین ریاض در ازای توقف خرید سلاح از چین و محدود کردن سرمایه‌گذاری‌های پکن در آن کشور از سلاح‌های پیشرفته آمریکایی برخوردار خواهد شد. 

منابع مطلع مضاف بر این می‌گویند توافق امنیتی دوجانبه میان دو طرف تبادل تکنولوژی‌های نوظهور از جمله در زمینه هوش مصنوعی را شامل خواهد شد. یک مقام آمریکایی به شرط عدم افشای نام گفت: «مفاد توافق طی چند هفته نهایی خواهند شد.»

از طرف اسرائیل، نتانیاهو برای پیوستن به این توافق بایستی با بازگرداندن آرامش به نوار غزه و مسیری جهت تشکیل کشور مستقل فلسطین موافقت کند. این دو شرط مواردی هستند که بنیامین نتانیاهو و بخش‌هایی از کابینه جنگی او تاکنون سرسختانه در برابر آنها مقاومت نشان داده‌اند.

وزیر خارجه عربستان: قبل از توقف جنگ در غزه هیچ بحثی درباره عادی‌سازی با اسرائیل نمی‌کنیمرسانه سعودی: تبلیغات آمریکا و اسرائیل درباره عادی‌سازی با عربستان برای تحریف افکار عمومی استعربستان سعودی شروط «عادی‌سازی» با رژیم اسرائیل را اعلام کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وعده مهم انصارالله یمن برای آغاز عملیات در دریای مدیترانه/ هشدار مجارستان درباره وقوع جنگ جهانی سوم/ وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید/ افزایش سطح هشدار برای 5 سفارتخانه کره جنوبی
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • کاخ سفید: کمک نظامی اخیر به کی‌یف حملات روسیه را متوقف نمی‌کند
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل