Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@10:53:39 GMT

پایان ماه‌عسل اقتصادی ایران و هند؟

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۴۳۰۱۷

پایان ماه‌عسل اقتصادی ایران و هند؟


فرارو- در صورت لغو برجام، نه تنها روابط اقتصادی ایران و هند، بلکه همه اعضای گروه پنج بعلاوه یک، بازنده خواهند بود.
به گزارش فرارو، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار‌ها از توافق هسته‌ای انتقاد کرده و آن را "بدترین" توافق خوانده است. او برای کشور‌های اروپایی امضاکننده برجام، اولتیماتومی تعیین کرد تا این توافق را تا ۱۲ ماه می‌ آینده، "اصلاح" کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در غیر این صورت از آن خارج خواهد شد.
حال با توجه به تهدید‌های مکرر ترامپ به خروج از این توافق، رسانه‌ها، تاثیرات فروپاشی این توافق بر روابط اقتصادی ایران با دیگر کشور‌ها را مورد بررسی قرار دادند. در همین رابطه، وبگاه اینترنشنال پالیسی دایجست، طی یادداشتی به تبعات لغو برجام برای روابط اقتصادی ایران و هند پرداخت.
در پی رفع تحریم‌ها پس از امضای برجام، روابط اقتصادی ایران و هند توسعه پیدا کرد. اینترنشنال‌پالیسی‌دایجست نوشت:"هند به طور سنتی، یکی از شرکای تجاری بزرگ ایران و مشتری منظم نفت آن بوده است. در سال ۲۰۱۶، هند، بعد از چین، مقصد دوم صادرات ایران و هشتمین واردکننده بزرگ کالا به ایران بود. سوای روابط نیرومند سیاسی و دیپلماتیک، گزارش مرکز رصد پیچیدگی اقتصادی دانشگاه ام آی تی، نشان داد که ۱۸ درصد صادرات ایران به هند می‌رود. این در حالی است که ۷.۱ درصد واردات ایران از هند می‌آید."
هنگامی که در سال ۲۰۱۷، ایران ۷۷۷ میلیون بشکه نفت خام صادر کرد؛ هند بعد از چین، دومین واردکننده بزرگ نفت ایران بوده است. برجام، موانع بهبودی روابط اقتصادی ایران و هند را از بین برد. پس از امضای توافق هسته‌ای، سرمایه‌گذاری شرکت‌های هندی در بندر چابهار، بشدت تسهیل شد. اما اگر برجام دونالد ترامپ، برجام را لغو کند، چه اتفاقی برای این روابط اقتصادی رو به رشد خواهد افتاد؟
این وبگاه در پاسخ به این پرسش نوشت: "اگر توافق (هسته‌ای) ایران، به هر طریقی تضعیف شود و اگر آمریکا مسیر تضعیف مفاد این سند را ادامه دهد، آینده تاریک خواهد بود. علاوه بر این، تجارت درست بین ایران و هند نیز ناکام خواهد ماند."
در ادامه یادداشت آمده: "اکنون رئیس‌جمهور ترامپ، که ناشایستگی و بی‌تجربگی او آشکار است، می‌خواهد قراردادی را لغو کند که تایید شده و کارآمد و به نفع جامعه جهانی است. اگر او برای تحقق اهدافش در برجام مصمم باشد، بازندگان بسیاری وجود خواهند داشت. اقتصاد ایران چیز‌هایی از دست خواهد داد... . تجارت و بازرگانی ایران و هند، به شکل منفی‌ای تاثیر خواهد پذیرفت. رابطه اقتصادی دو کشور با شکست مواجه خواهد شد. به طور کلی، دیپلماسی بین المللی، سازمان ملل و شورای امنیت آن، اتحادیه اروپا و برخی از باتجریه‌ترین دیپلمات‌ها و مذاکره‌کنندگان پنج به علاوه یک و ایران که ساعت‌های بی‌شماری برای به سرانجام رساندن این توافق حیاتی صرف کردند، همه در دو سطح اقتصادی و سیاسی مانند روابط ایران و هند بازنده خواهند بود. همه این‌ها به خاطر تصمیمات سیاستی غیرعاقلانه اتفاق می‌افتد."

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۴۳۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

به گزارش جام جم آنلاین، رئیس‌جمهور در دومین همایش بین المللی ایران و آفریقا اولین گام بین جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا را اراده دو کشور در توسعه روابط دانست و گفت: ضرورت دارد که برنامه دقیقی هم نسبت به کل قاره آفریقا و هم نسبت به یک یک کشورهای آفریقایی با زمانبدی مشخص شود. اولین گام بین جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا اراده است، به حمدالله این اراده وجود دارد و این نشست نمادی از اراده کشورهای آفریقایی و ایران است برای گسترش روابط اقتصادی است. 

آیت الله رئیسی دومین گام را شناخت ظرفیت‌های قاره آفریقا و جمهوری اسلامی ایران برشمرد و بیان کرد: بعضا برخی فعالان اقتصادی آشنایی کامل با ظرفیت‌های فی مابین ندارند و برگزاری این همایش به شناخت بهتر ظرفیت‌های متقابل کمک شایانی خواهد کرد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های خوبی داشته و می‌توان ایران اسلامی را کشوری پیشرفته و فناور نامید. شناخت پیشرفت‌ها و دستیابی جمهوری اسلامی ایران به فناوری‌های نوین اهمیت بسیاری دارد.

وی با اشاره به تفاوت نگاه ایران به آفریقا به نسبت کشور های غربی اظهار کرد: همکاری با آفریقا مورد تاکید امام خمینی و همچنین مورد تاکید رهبر انقلاب بوده است. غربی‌ها آفریقا را برای خودشان می‌خواهند اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم. این تفاوت دیدگاه حائز اهمیت است. تاریخ آفریقا نشان دهنده این است که بسیاری از کشورهای غربی چگونه ذخایر آفریقا را چپاول کرده‌اند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه نیروی انسانی کارآمدی در آفریقا وجود دارد، بیان کرد: این باور ماست اگرچه غربی‌ها تبلیغ می‌کنند که خودشان می‌توانند دستیابی به فناوری نوین و خلاقیت دارند اما ما باور داریم که استعداد،‌ دانش و توانایی آفریقا از مغرب زمین چیزی کم ندارد و توان دستیابی به بسیاری از عرصه‌ها را دارد.

شکل‌گیری اقتصاد مکمل در گرو همکاری همه طرف‌هاست

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه پیگیری مجدانه برای تحقق اهداف لازم است، تصریح کرد: اگر پیگیری مجدانه صورت نگیرد اهداف فقط بر روی کاغذ و به عنوان آرمان دست نیافتنی باقی خواهد ماند.پیشینیان کارهای بسیاری می‌خواستند انجام دهند اما فرصت‌ها از دست رفت و نشد آنچه باید اتفاق افتد.امیدوارم نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران و هم این نشست بتواند اقتصاد مکمل ایران و آفریقا را شکل دهد.

وی با اشاره به توانمندی های ایران در صدور خدمات فنی مهندسی اظهار کرد: ما توانمندی‌هایی داریم تحت عنوان صدور خدمات فنی و مهندسی، ظرفیت‌هایی نیز در آفریقا وجود دارد که اگر این ظرفیت‌ها به هم ضمیمه شود اقتصاد مکمل شکل می‌گیرد.شکل‌گیری اقتصاد مکمل در گرو همکاری و فعالیت همه طرف‌هاست و اگر همه دست به دست هم دهند این اتفاق خواهد افتاد. 

اراده،شناخت ظرفیت ها و رفع موانع از مسائل مهم بین ایران و آفریقاست

رییس جمهوربیان کرد: فراوری معادن در آفریقا از موضوعات مهمی است که با توجه به دانشی که جمهوری در این زمینه دارد ومی تواند به فرآوری معادن آفریقا کمک‌کند.کشت فراسرزمینی از دیگر ظرفیت های مهم است.تامین مواد اولیه با قیمت مناسب می‌تواند برای همه فعالان اقتصادی ومراکز تولیدی از سوی آفریقا صورت گیرد.

وی با اشاره به شاهکار مهندسان ایرانی در ساخت سد در سریلانکا تاکید کرد: خدمات فنی ومهندسی در ایران به برکت انقلاب اسلامی جایگاه قابل قبولی دارد که مورد قبول همگان است سدی که در کشور سریلانکا ساخته شد متخصصان ایرانی تکنولوژی و فناوری که در آن بکار برده بودند کم نظیر و در بخشی بی نظیر بود.امکان ساخت پالایشگاه ونیروگاه از سوی جمهوری اسلامی وجود دارد و می توانیم در این زمینه با کشور های آفریقای همکاری داشته باشیم.

آیت الله رئیسی اراده و شناخت ظرفیت ها و رفع موانع پیش رو را از مسائل مهم بین ایران و آفریقا برشمرد و گفت: رفع مشکل نقل وانتقال مالی وپولی از زیرساخت های ضروری است. در قاره آفریقا ارتباط با کشور ها نسخه مختص خود را می طلبد و باید برنامه های متفاوت برای هر کشور و اقلیم داشت‌.

پیگیری مجدانه شرط موفقیت در فعالیت‌های اقتصادی است

رئیس‌جمهور در ادامه پیگیری مجدانه را شرط موفقیت در فعالیت‌های اقتصادی دانست وبیان کرد: برای انجام کارها باید هدفگذاری داشته باشیم. کار را باید به روز دنبال کرد و این ظرفیت‌های برای قاره آفریقا و ما مهم است. باید زمان‌بندی انجام کارها را محدود کنیم.برنامه کار با زمانبندی دقیق انجام شود. پیگیری مجدانه شرط موفقیت در کار اقتصادی است. به همکاران در وزارت‌خانه‌های مختلف به ویژه وزارت امور خارجه و وزارت صمت اعلام کرده‌ام که شرط موفقیت در شناخت، انعقاد قرارداد، حل مسائل زیرساختی و دستیابی به اهداف اقتصادی پیگیری مجدانه موضوع به صورت روزانه است.

دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا امروز جمعه هفتم اردیبهشت ماه سال جاری با حضور نمایندگانی در سطح مقامات عالی کشورهای آفریقایی از جمله وزرای اقتصادی بیش از ۳۰ کشور آفریقایی برگزار شد.

دیگر خبرها

  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اقتصادی ایران و آفریقا
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل «مرز صلح» به «مرز شکوفایی»
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با کاظمی قمی
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • توافق ایران و پاکستان برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی
  • توافق برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی | مرز مشترک ۲ کشورباید «مرز صلح و دوستی» باشد