Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-19@02:45:25 GMT

چرا بی دلیل گریه می‌کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۵۱۳۷۴

چرا بی دلیل گریه می‌کنیم؟

در اغلب موارد افرادی که افسردگی شدید دارند بیشتر احساس بی حالی دارند تا گریه کردن. با این وجود افسردگی می‌تواند با افزایش احساس نیاز به گریه کردن شناخته شود.

سرویس سبک زندگی فردا:  گریه کردن ممکن است بی هیچ دلیلی و کاملا خود به خودی باشد. ممکن است حین انجام کار‌های روزانه گریه تان بگیرد و تعجب کنید که چرا دارید بی دلیل گریه می‌کنید؟به نقل از بیتوته گریه‌های مکرر معمولا عجیبند و گاهی اوقات نشان دهنده مشکلات سلامتی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

گریه کردن ممکن است بی هیچ دلیلی و کاملا خود به خودی باشد. ممکن است حین انجام کار‌های روزانه گریه تان بگیرد و تعجب کنید که چرا دارید بی دلیل گریه می‌کنید؟ در برخی موارد گریه شاید به خاطر علتی فیزیکی باشد و در برخی موارد احساسات ناخوداگاه شما که پردازش نشده است. اگر بی دلیل چشمانتان پر اشک می‌شود با خواندن این مقاله متوجه خواهید شد که چه اتفاقی افتاده و چه باید بکنید.

 

چرا بی دلیل گریه می‌کنم؟

 

افسردگی

در اغلب موارد افرادی که افسردگی شدید دارند بیشتر احساس بی حالی دارند تا گریه کردن. با این وجود افسردگی می‌تواند با افزایش احساس نیاز به گریه کردن شناخته شود.

برخی از علایم دیگر افسردگی که به تشخیص آن کمک می‌کند عبارتند از:

غم در اکثر مواقع روز

احساس بی ارزشی و ناامیدی

از دست دادن انرژی

از دست دادن لذت از چیزی‌هایی که قبلا برایتان لذت بخش بوده

گریه غیر قابل کنترل

دشواری تمرکز

دشواری تصمیم گیری

افزایش نیاز به خواب

ناتوانی در خوابیدن یا بی خوابی

مشکلات گوارشی یا معده

سردرد

کاهش میل جنسی

تغییرات اشتها، کاهش وزن یا افزایش وزن

افکار خودکشی و مرگ

افسردگی در صورتی که درمان نشود معمولا بدتر خواهید شد؛ بنابراین اگر فکر می‌کنید دلیل گریه شما افسردگی است در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید.

بسیاری از مردم قبل یا بعد از یک حمله اضطرابی گریه می‌کنند. این حملات یک لحظه از غلبه ترس است. در بسیاری موارد حس ترس از نابودی یا مرگ به سراغ فرد می‌آید. گریه کردن، پاسخ طبیعی به این احساسات وحشتناک است. دیگر افراد این احساسات قوی را بعد از حمله اضطراب همچنان حفظ می‌کنند شاید به این دلیل که احساس می‌کنند چقدر در زمان حمله بی پناه بوده اند. به علت شدت حملات ترس گریه کردن امری کاملا طبیعی است.

نشانه‌های اضطراب عبارتند از:

احساس ناتوانی

احساس نگرانی

احساس سرخوردگی، ترس یا خطر

تنفس سریع یا عمیق که با حملات اضطرابی رخ می‌دهد

افزایش ضربان قلب

لرز

تعریق زیاد

دشواری تمرکز بر چیز‌هایی غیر از نگرانی‌های جاری

احساس خستگی یا ضعف

ممکن است پاسخ، چرا من بی هیچ دلیلی گریه می‌کنم، اضطراب باشد و خود به خود از بین نرود و یا حتی علایمش بدتر شود. اضطراب اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود به سرعت قابل درمان است.

استرس

افزایش سطح اضطراب با افزایش اشک مرتبط است، از جمله گریه بی دلیل. بسیاری از متخصصین بر این باورند که به همین دلیل استرس هم منجر به اشک ریختن می‌شود. موقعیت‌هایی که به طور مرتب پیچیده می‌شود منجر به اشک ریختن می‌شوند مثل تنش‌های بین فردی. گریه کردن می‌تواند به حل و فصل مناقشان کمک کرده و به نوعی حمایت فرد در مقابل دیگران باشد.

اگر استرس زیادی در زندگیتان دارید بهتر است هر روز برای تشخیص عوامل استرس زای زندگیتان وقت گذاشته و رفعشان کنید. با وجودی که استرس به عنوان یک مشکل پزشکی شناخته نمی‌شود، ولی می‌تواند باعث بدتر شدن یا ایجاد مشکلاتی برای سلامتی شود از جمله بیماری‌های قلبی و اختلال گوارش.

سندرم پیش از قاعدگی

تقریبا ۲۰ – ۴۰ درصد زنان سندرم پیش از قاعدگی را تجربه می‌کنند. گریه بی دلیل به هماره سردرد و نفخ یکی از عوامل رایج این مشکل است. سایر علایم این مشکل شامل خستگی و تحریک پذیری است. اگر گریه بی دلیل شما به خاط سندرم پیش از قاعدگی است که تنها راهکار صبر کردن است و بعد از شروع قاعدگی احساسات شما به حالت قبل برگشته و گریه کردنتان کمتر می‌شود.

کمبود خواب

بزرگسالان هم درست مثل بچه‌ها اگر خسته باشند گریه می‌کنند. اگر ناگهان شروع به گریه کردن می‌کنید ممکن است دلیلش خواب ناکافی در شب باشد. در واقع، تحقیقات نشان داده هاند افرادی که به طور منظم فقط شبی ۴.۵ ساعت می‌خوابند تغییر در روحیه شان را تجربه می‌کنند. ساده‌ترین راه برای حل این مشکل خواب کافی شبانه است. اغلب افاد به ۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه نیاز دارند.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Llv

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۵۱۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علایم افسردگی در سن یائسگی به چه شکل است؟

 به گزارش تابناک، مریم میرمبیگی اظهار کرد: یائسگی در زنان یک اختلال یا بیماری نیست، بلکه یک روند طبیعی بدن است که همه زنان با آن مواجه هستند، اما تجربه و شدت علایم آن در همه زنان یکسان نیست و ممکن است برخی با علائم جسمانی سخت یا تغییرات هورمونی مواجه شوند و برخی خیلی از علایم آن را تجربه نکنند.

وی افزود: معمولا ممکن است این تغییرات جسمانی، تغییرات روحی روانی هم به دنبال داشته باشد. طبق تحقیقاتی که انجام شده حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد خانم‌ها در این دوران دچار اختلال‌های روانی خواهند شد. مثلا خانم‌ها ممکن است این پیام را دریافت کنند که با شروع به یائسگی وارد پیری شده‌ام، دیگر زیبا نیستم و دچار احساس پوچی شوند.

شایع‌ترین عوارض روحی یائسگی

وی ادامه داد: اما گذشته از علائم جسمانی مثل گُرگرفتگی که‌ بیشتر مطرح است، اختلال در حافظه، احساس سردی و گرمی شدید، مشکل در کارکردهای جسمانی و جنسی هم دیده می‌شود. همچنین به دنبال بروز یکسری علائم مثل افسردگی و اضطراب ناشی از این تفکر که وارد پروسه پیری شده‌ام، حساسیت افراطی به ظاهر خود پیدا می‌کنند. شایع‌ترین عوارض روحی و روانی دوران یائسگی کم کاری اجتماعی است و برخی از زنان خیلی تمایل ندارند که در جمع‌ها و فضای اجتماعی حاضر شوند.

این کارشناس سلامت افزود: محققان حوزه روان و بهداشت بر این باور هستند که بسیاری از بیماری‌های جسمانی که در طول این دوره تجربه می‌شود، می‌تواند فرد را مستعد یکسری اختلالات روانی کند و در این بین برخی از زنان بیشتر مستعد این علائم هستند. طبق آخرین نسخه مرجع روان‌شناسی انجمن روان پزشکی آمریکا و تحقیقات انجام شده، زنانی که در دوره نوجوانی، جوانی و یا در دوره pms  اختلالات خلقی بیشتری را نسبت به سایرین تجربه می‌کنند، مستعد این اختلال‌ها و علایم با شدت بیشتری در دوران یائسگی هستند.

میرمبیگی ادامه داد: طبق تحقیقات ۶۵ تا ۷۰ درصد خانم‌ها بعد از زایمان به خاطر تغییرات هورمونی و چون به خاطر نقش جدیدی که به آنها داده استراحت آنها کم‌ می‌شود، دچار افسردگی پس از زایمان می‌شوند. زنانی که افسردگی پس از زایمان را تجربه می‌کنند چون تغییرات هورمونی شدیدی دارند، ممکن است در دوران یائسگی هم علائم بیشتری را نشان دهند. همچنین زنانی که اختلال شخصیتی مرزی دارند به خاطر این تغییرات هورمونی که اتفاق می‌افتد، بیشتر مستعد افسردگی دوران یائسگی هستند.

علایم افسردگی در این دوره از عمر به چه شکل است؟

این کارشناس سلامت در ادامه اظهار کرد: علائم کاملا تیپیک است و بر اولین چیزی که تاثیر می‌گذارد تغییر وزن و اشتهاست. در یائسگی به خاطر تغییرات هورمونی چربی زیر پوست زیاد می‌شود، وقتی سن خانم‌ها بالا می‌رود اگر ورزش نکنند و سبک تغذیه‌ی سالم را رعایت نکنند اکثرا مستعد چاقی‌های شکمی و پایین تنه هستند و اغلب شکایت می‌کنند که با رژیم وزن کم نمی‌کنند.

وی ادامه داد: مشکل در خواب که بسیار در زنان شایع است و اکثرا خواب‌های کوتاه مدت دارند و یا اگر به خواب می روند خوابشان کیفیت چندانی ندارد. ممکن است به خاطر تغییرات هورمونی مشکل در تمرکز داشته باشند و حافظه‌شان کمی مختل می‌شود. متاسفانه بسیاری از زنان در این دوره خیلی به سلامت جسمانی‌شان اهمیت نمی‌دهند. در صورتی که این دوره‌ای است که باید خیلی بیشتر به سلامت خود اهمیت دهند.

میرمبیگی گفت: در حالی که به خاطر اینکه سطح استروژن بدن کاهش پیدا کرده و کلسیم بدن کم می‌شود زنان در این دوره باید کلسیم مصرف کنند، چرا که اکثرا مستعد پوکی استخوان هستند. از طرفی به تدریج متوجه می‌شوند که نسبت به گذشته کند شده‌اند و این باعث می‌شود که از انجام دادن فعالیت‌هایی که قبلاً دوست داشتند، لذت نبرند.

وی یادآور شد: در خصوص علائم و تغییرات روحی و جسمی یائسگی متاسفانه زنان چون تصور می کنند این یک پروسه طبیعی است، پس هیچ اقدامی درباره آن نباید داشته باشند و نیازی به مراجعه به متخصص نمی‌بینند. در حالی که توصیه می‌کنیم، در این دوران حتما به روانشناس و روانپزشک مراجعه کنند. چون اکثرا به خاطر اختلال خوابی که‌ دارند، پرخاشگر و بی‌حوصله می‌شوند و نیاز است که حتما دارو مصرف کنند.

گُر گرفتگی درمان دارویی ندارد اما علائم آن را می‌توان کاهش داد

این کارشناس سلامت در خصوص گر گرفتگی که مشکل شایع این دوران است، گفت: گر گرفتگی درمان قطعی و دارویی ندارد. معمولا این گر گرفتگی از گردن به بالاست و سر و صورت اکثرا برافروخته است. این یک پروسه تدریجی است و فقط تنها کاری که می‌توان انجام داد این است که با داروهایی که پایه گیاهی دارد، علائم گُرگرفتگی را کاهش داد. معمولا خانم‌ها وقتی یائسه می‌شوند، بسته به شرایط فردی ممکن است این علایم را از شش ماه تا دو سال داشته باشند و ممکن است هیچ کدام از این علایم را تجربه نکنند.

وی تاکید کرد: بهترین کار برای کنار آمدن با یک پروسه طبیعی بدن و زندگی، پذیرفتن آن است. اینکه بپذیریم وارد یک مرحله جدیدی از زندگی شده‌ایم و برای اینکه بخواهیم این مرحله را سپری کنیم، باید اقداماتی که موثر هستند را انجام دهیم.

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • دلایل افزایش وزن که از آن بی خبر هستید
  • یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • ببینید | گریه اراذل و اوباش پورشه‌سوار
  • گریه های دختر ایرانی در سیل دوبی (فیلم)
  • اسراییل صدای گریه نوزاد برای مردم غزه پخش می‌کند
  • حواستان به افسردگی دوران سالمندی باشد
  • چهره احمدی نژاد بعد از عمل زیبایی پلک تغییر کرد؟ /گریه های او در یک مراسم +تصاویر
  • ورزش می تواند با آرام کردن مغز سلامت قلب را حفظ کند
  • علایم افسردگی در سن یائسگی به چه شکل است؟
  • ببینید | گریه‌های ماهور الوند از دیدن سکانسی عاشقانه با بازی زانیار خسروی