Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@15:22:12 GMT

انسان متّقی عمرش را صرف علم نافع می کند

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۵۳۸۸۶

انسان متّقی عمرش را صرف علم نافع می کند

آیت الله سیدان گفت: علومی برای تحصیل از درجه اولویت بالاتری برخوردارند که عدم توجه به آن ها به آخرت انسان صدمه بزند و سایر علوم در مراتب بعدی اولویت قرار می گیرند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سیدان در ادامه سلسله جلسات هفتگی اخلاق، با اشاره به عبارت «وَ وَقَفُوا اَسْماعَهُمْ عَلَی الْعِلْمِ النّافِعِ» در خطبه متقین امیرالمومنین(علیه السلام)، گفت: بر این اساس انسان متقی از شنیدن لهو و لعب، غنا، تهمت، غیبت، دروغ و سخنان نادرست و حرام پرهیز دارد و علاوه بر این مراقب است به چیزهایی گوش فرا دهد که برایش مفید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: آئین مقدس اسلام با علم نافع از هر نوع آن موافق است و با هر آن چه در ارتباط با دنیای انسان به او نفع می رساند و مفید و معقول است، مخالفتی ندارد بلکه بر آن تأکید کرده اما مراتب، درجات و طبقه بندی هایی برای علوم نافع قائل است از جمله این که میان علم و فضل تفاوت قائل می شود.

وی افزود: آئین مقدس اسلام برای همه آن چه مربوط به زندگی دنیا و آخرت انسان است برنامه دارد و از جامعیت برخوردار است و در مسائل اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی و سایر حوزه های مورد نیاز بشر حرف آخر را زده است.

آیت الله سیدان ابراز کرد: مطابق روایتی از امام صادق(ع) جامعه ‌ای که در آن یکی از سه شخصیت فقیه عادل، امیر خیّر مطاع و طبیب بصیر ثقه حضور نداشته باشد، جای زندگی نیست چرا که این سه شخصیت به ترتیب بر جنبه های معنوی، اجتماعی و بهداشتی جامعه محافظت دارند.

وی با اشاره به روایت «من خرج من بیته لیلتمس باب من العلم لینتفع به و یعلمه غیره کتب الله له بکل خطوة عبادة ألف سنة صیامها و قیامها...» و با بیان این که انسان های متّقی عمرشان را صرف علم نافع می کنند، تصریح کرد: هیچ مکتبی به اندازه آئین مقدس اسلام برای علم ارزش قائل نشده است تا آن اندازه که انسانی که برای کسب علم از منزل خارج می شود را برتر از شخصی می شمارد که همه آن چه در دنیا وجود دارد را در مسیر آخرت خرج کند.

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان اضافه کرد: علومی برای تحصیل از درجه اولویت بالاتری برخوردارند که عدم توجه به آن ها به آخرت انسان صدمه بزند و سایر علوم در مراتب بعدی قرار می گیرند.

آیت الله سیدان گفت: وضعیت روحی متّقین در گرفتاری و راحتی تفاوتی ندارد و در هر دو حالت شاکر هستند که بهترین مصداق در این زمینه را می توان حضرت زینب(س) معرفی کرد.

وی افزود: تقوا حالت وادارکننده به طاعت و بازدارنده از معصیت است که در دین ما به آن تأکید شده و امتیاز و شخصیت انسان ها بر اساس آن تعریف می شود.

وی با تأکید بر این که در آئین مقدس اسلام وضعیت خوب اقتصادی، شهرت یا قدرت ملاک برتری یا ارزش گذاری انسان ها نیست، ابراز کرد: نکته بسیار لطیفی که در این رابطه وجود دارد این است که کسب تقوا برای فقیر و غنی، معروف و گمنام، عالم و عامی، قدرتمند و ضعیف و همگان ممکن است.

آیت الله سیدان با اشاره به روایت «کل میسر لما خلق له» عنوان کرد: برخی به اشتباه از این روایت برداشت جبر دارند در حالی که منظور پیامبر(ص) این است که اسباب لازم برای رسیدن به غایت خلقت در مورد هر شخصی فراهم است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۵۳۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله یدالله صفری ظهر یکشنبه با حضور در مدرسه علمیه تخصصی ولیعصر در آئین گرامیداشت مقام معلم با اشاره به تبیین ارزش و جایگاه معلم اظهار کرد: جایگاه معلم بسیار بزرگ‌تر از یک شغل و منصب است چرا که انسانیت در گرو تربیت معلم است.

وی با بیان اینکه معلمان میراث‌دار راه و روش انبیا و اولیای الهی هستند، افزود: اگر امانتداری برجسته‌ترین اوصاف انسان و انسان گران‌بهاترین امانت الهی باشد پس معلم بی‌نظیرترین امین و امانتدار است چرا که وظیفه تربیت انسان را بر عهده دارد.

نماینده مردم اردبیل در مجلس خبرگان بهری به ایثار و اخلاص اساتید حوزه‌های علمیه اشاره کرد و ادامه داد: اساتید خواهر حوزوی با ایثار و اخلاص خود در مسیر تربیت فرزندان این جامعه همواره در تلاش و کوشش هستند و اجر و پاداشی خاص در نزد خداوند متعال دارند.

آیت الله صفری تصریح کرد: حوزه‌های علمیه اعم از برادران و خواهران مهمترین نقش تربیتی را در جامعه ایفا می‌کنند به‌خصوص خواهران طلبه که با ایثار و فداکاری خود نهال مقدس خانواده را آبیاری کرده و به مرحله کمال می‌رسانند.

کد خبر 6097055

دیگر خبرها

  • شهید مطهری الگویی وارسته برای نسل امروزی است
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • مرجعیت علمی امام صادق (ع) انحراف را به حداقل رساند
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • اصل حج بر وحدت بین مسلمانان است
  • امام صادق (ع) جامعه بشری را هدایت کرد
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود