Web Analytics Made Easy - Statcounter

قبرستان چشمه سنگی مربوط به دوران های تاریخی پس از اسلام است که در بخش حمیل شهرستان اسلام آباد غرب واقع شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  اسلام آباد خبر، قبرستان چشمه سنگی مربوط به دوران های تاریخی پس از اسلام است که درروستای چشمه سنگی بخش حمیل شهرستان اسلام آباد غرب واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۸۲۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرام علی یاری  کارشناس  میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری  استان کرمانشاه در این رابطه در گفتگو با اسلام آباد خبر، اظهار داشت:  قبرستان مذکور در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۸۵ طی شماره 17823 به ثبت ملی رسیده و به عنوان یکی از آثار اسلامی محسوب می شود و براساس نوع خط بکار رفته و نقوش روی سنگ قبر ها مربوط به دوران صفویه به بعد تا عصر حاضر می باشد.

وی افزود: نوع نقش ها هم با فرد متوفی در ارتباط می باشد مثلا اگر فرد متوفی شکارچی بوده نقش سلاح روی سنگ قبر حک میکردند یا برای خانم ها بیشتر نقش شانه و قیچی حک شده که نشان آرایشگری فرد مورد نظر بوده است.

علی یاری گفت:  نمونه های اینچنینی زیادی در منطقه هست و در هر دهستانی که از چند روستا تشکیل شده یک قبرستان تاریخی باقدمت چندصد ساله دارند و میل های بلندی که تراشیده اند خود نماد و نشانه قبرستان بوده که از دور معلوم بشود و براساس نوع سنگش هم از سنگ های منطقه تراش خورده که کمترین فاصله ممکن با قبرستان داشته باشد.

این کارشناس میراث فرهنگی در پاسخ به این سوال خبرنگار اسلام آبادخبرکه چرا برخی از سنگتراش های روی قبرها  از همه بلند تر است، گفت: "میل" ها  خودشان نماد قبرستان هستند  حالا در بعضی جاها مشاهده می شود که به عنوان سنگ قبر شخصیت بزرگی از میل استفاده کرده اند و در کل اگر ساده و بدون نقش و نوشته باشه همان میل بوده ولی اگر نوشته و نقش داشته باشد مربوط به فرد متوفی بوده که حتما"  شخصیت مهمی داشته است.

 

 

به گزارش خبرنگار اسلام آباد خبر، علاوه بر قبرستان چشمه سنگی، تپه شماره 1 چشمه سنگی با کد 18123 ، تپه شماره 2 چشمه سنگی با کد  17823 و محوطه جشمه سنگی با کد 17852 به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسیده اند.

شایان ذکر است؛ گورستان تاریخی چشمه سنگی  در حال حاضر نیز بعنوان مزارستان اهالی روستا مورد استفاده قرار دارد.


انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۵۸۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامگذاری یکی از بزرگترین و اصلی‌ترین خیابان‌های شهر اسلام‌آباد به نام «ایران»

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی و آقای شهباز شریف بعد از ظهر امروز دوشنبه در ادامه برنامه‌های سفر رسمی رئیس جمهور کشورمان به پاکستان، پس از دیدار دوجانبه، برگزاری نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه، حضور در مراسم امضای اسناد و تشریح دستاوردها و نتایج رایزنی‌های سران و مقامات دو کشور در نشست مطبوعاتی، از لوح یادبود نامگذاری یکی از خیابان‌های اصلی و بزرگ شهر اسلام‌آباد که از مقابل پارلمان پاکستان آغاز می‌شود، رونمایی کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عمارت تاریخی فکری در بندر لنگه
  • (تصاویر) عجیب‌ترین گورستان ایران
  • نام‌گذاری یکی از خیابان‌های اسلام‌آباد به نام ایران
  • نامگذاری یکی از اصلی‌ترین خیابان‌های اسلام‌آباد به نام «ایران»
  • نامگذاری یکی از بزرگترین و اصلی‌ترین خیابان‌های شهر اسلام‌آباد به نام «ایران»
  • استقبال گرم پاکستانی ها از سید ابراهیم رئیسی+ فیلم/تاکید تهران و اسلام‌آباد بر مبارزه مشترک با تروریسم/ رئیسی: روابط ایران و پاکستان متکی بر برادری و روابط قلبی عمیق و تاریخی است/ نامگذاری یکی از اتوبان های پاکستان به نام «ایران»
  • استقبال گرم پاکستانی ها از سید ابراهیم رئیسی+ فیلم/تاکید تهران و اسلام‌آباد بر مبارزه مشترک با تروریسم/ رئیسی: روابط ایران و پاکستان متکی بر برادری و روابط قلبی عمیق و تاریخی است
  • فیلمی از مسجد وکیل بازمانده‌ای از دوران زندیه
  • استفاده از هنرمندان برای معرفی تاریخ در مناطق کم‌برخوردار
  • رونمایی از دست‌افزارهای سنگی نویافته کشف رود