Web Analytics Made Easy - Statcounter

جهان > آسیا و اقیانوسیه - همشهری آنلاین:
مرکز مبارزه با مواد مخدر افغانستان از فروردین ماه جاری مجوز فروش مواد مخدر کشف شده در معاونت مبارزه با مواد مخدر وزارت کشور افغانستان را به شرکت های دارای مجوز و نیز داروسازان مجاز صادر کرد.

به گزارش ایرنا، «اسدالله یادگاری» رئیس مطبوعات معاونت مبارزه با مواد مخدر وزارت کشور افغانستان روز شنبه با اعلام این مطلب، به کشفیات هفته گذشته این معاونت اشاره کرد و گفت که 32 تن و 36 کیلوگرم انواع مواد مخدر در این مدت کشف و ضبط شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت افغانستان تا پیش از این مواد مخدر کشف شده را هر چند ماه یک بار در بخش های مختلف این کشور با حضور نهادهای مدنی و مقامات بلند پایه دولتی امحا می کرد، اما با صدور مجوز فروش مواد مخدر کشف شده به شرکت های مجاز احتمالا این روند متوقف خواهد شد.

مواد مخدر کشف شده که یادگاری به آنها اشاره کرد در حد فاصل بین 8 تا 14 فروردین ماه جاری توسط نیروهای مبارزه با مواد مخدر وزارت کشور طی 91 عملیات جداگانه کشف و ضبط شده است.

یادگاری گفت: در جریان این عملیات ها همچنین 565 دلار، 10 دستگاه خودرو، 36 دستگاه تلفن همراه مصادره شده و در همین ارتباط نیز 96 متهم بازداشت شده اند.

در سال 1396 معاونت مبارزه با مواد مخدر وزارت کشور افغانستان در گزارش سالانه خود از کشف و ضبط 231 تن مواد مخدر خبر داده بود.

افغانستان یکی از مراکز عمده تولید کننده مواد مخدر در جهان است و سال گذشته تولید شیره تریاک در آن رکورد زد و نسبت به سال 1395 به بیش از دو برابر افزایش یافت.

در سال 1395 در افغانستان 3 هزارو 400 تن مواد مخدر تولید شده بود اما در سال 1396 این رقم بر اساس آمار بخش مواد مخدر سازمان ملل متحد در افغانستان به 9 هزار تن رسید.

در چهاردهم اسفند ماه سال گذشته رسانه های افغانستان گزارشی را منتشر کردند که کشاورزان افغان از دسترسی خود به بذر تراریخته خبر داده و گفته بودند که این بذر جدید به آنها امکان می دهد تا چهار فصل خشخاش کشت و برداشت کنند و 9 هزار تن مواد مخدر در شرایطی در افغانستان تولید شد که تنها یک فصل کشاورزان کشت داشتند حال با این بذرهای نوین به طور قطع میزان تولید جهشی قابل توجه خواهد داشت.

هر چند این سوال مهم بی جواب است که در افغانستان که توانایی تولید بذرهای تراریخته در شرایط کنونی وجود ندارد چون نیاز به آزمایشگاه های مجهز است ، پس این بذرها توسط چه کسانی در اختیار کشاورزان افغان قرار گرفته است و چطور تولید مواد مخدر بعد از 17 سال حضور نیروهای غربی که با ادعای مبارزه با تروریسم و مواد مخدر به عنوان منبع اصلی مالی آنها وارد این کشور شدند با گذشت هر سال رو به افزایش است.

در همین زمینه: نخست وزیر پاکستان برای گفت و گوهای صلح به کابل رفت سه انفجار کابل را لرزاند اعلام زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در افغانستان نخست‌وزیر پاکستان به کابل می‌رود

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۶۲۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز استفاده از نیروهای وظیفه در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی صادر شد

اشکان جعفرکریمی فوق افزود: این مجوز با پیگیری‌های این دفتر و با توجه به مشکلات دهیاری‌ها جهت تأمین نیروی انسانی مورد نیاز پایگاه‌های آتش نشانی روستایی، توسط ستاد کل نیروهای مسلح، صادر شده که بر اساس آن، به مدت ۲ سال استفاده از تعداد محدودی نیروهای وظیفه در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای غیرپزشکی برای بکارگیری در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی با اولویت مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور امکان‌پذیر شده است.

وی خاطرنشان کرد: تا کنون تعداد ۹۳۸ پایگاه آتش نشانی در مناطق روستایی کشور ایجاد شده که با برنامه‌ریزی صورت گرفته به‌ منظور دسترسی به حداقل استانداردهای لازم برای ارائه خدمات آتش‌نشانی و ایمنی به جوامع روستایی کشور، تعداد پایگاه‌های مذکور به‌مرور در حال افزایش است.

مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات این پایگاه‌ها، تأمین نیروی انسانی مورد نیاز است که به دلیل محدودیت منابع اعتباری دهیاری‌ها، استفاده از ظرفیت نیروهای وظیفه می‌تواند در رفع این مشکل، موثر واقع شود.

کریمی همچنین در خصوص اثربخشی موضوع نیز اظهار کرد: در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بر اساس مجوز اخذ شده از ستاد کل نیروهای مسلح بالغ بر ۳۵۰ نیروی امریه در پایگاه‌های آتش نشانی روستایی جذب و بکارگیری شدند که موجب فعال‌سازی این پایگاه‌ها و ارائه خدمات شبانه‌روزی در بسیاری از آن‌ها شد.

وی در ادامه افزود: در تعدادی از پایگاه‌ها با برنامه‌ریزی صورت گرفته، نیروهای امریه علاوه بر انجام خدمات اطفای حریق، نسبت به ارائه آموزش‌های ایمنی به اهالی روستاها نیز اقدام می‌کردند که در بهبود وضعیت ایمنی روستاها، بسیار اثرگذار بود.

مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی همچنین یادآورشد: با توجه به صدور مجوز جدید توسط ستادکل نیروهای مسلح، به منظور هماهنگی برای بهره‌گیری مناسب از این ظرفیت، جلسه‌ای در دفتر سیاستگذاری و نظارت راهبردی حفاظت اطلاعات نیروهای مسلح با حضور نماینده دولت در امور کارکنان وظیفه و نمایندگان سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برگزار و در خصوص چالش‌های مربوط به این موضوع و راهکارهای رفع آنها بحث و تبادل نظر و تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۲۵۴ معتاد متجاهر در مشهد جمع آوری شدند
  • جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد
  • متلاشی شدن شبکه تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی در ماهان
  • متلاشی شدن باند مواد مخدر صنعتی در ماهان
  • شبکه تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی در ماهان متلاشی شد
  • شبکه تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی متلاشی شد
  • دستگیری هجده خرده فروش مواد مخدر در کیش
  • ۲۹ خرده فروش مواد مخدر و معتاد متجاهر در گلبهار دستگیر شد
  • از کشف کود شیمیایی قاچاق در عجب‌شیر تا کشف تخم مرغ‌های فاقد مجوز در هشترود
  • مجوز استفاده از نیروهای وظیفه در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی صادر شد