Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مدير کل دفتر طب ايراني وزارت بهداشت گفت: از ظرفيت‌هاي دين اسلام براي ارتقا سلامت مي‌توان کمک گرفت، اما اين به آن معنا نيست که با نام اسلام و دين از مردم سوء استفاده کرد.
دکتر محمود خدادوست مديرکل دفتر طب ايراني وزارت بهداشت در خصوص صحبت هاي اخير وزير بهداشت و آيت الله مکارم شيرازي مبني بر اينکه" چيزي به نام طب‌اسلامي وجود ندارد " به جام جم انلاين گفت: آنچه که در ساختار تشکيلاتي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي وجود دارد در واقع دفتر «طب ايراني» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمامي اسناد بالا دستي اعم از در سند ملي گياهان دارويي طب سنتي، سياست هاي کلي سلامت ابلاغي مقام معظم رهبري، قانون برنامه پنجم و ششم توسعه توصيه و تاکيد شده وزارت بهداشت نسبت به توسعه و ادغام خدمات تاييد شده طب سنتي در نظام سلامت اقدام کند.
وي ادامه داد: وزارت بهداشت به دليل برداشت نگاه تحجرگرايي به اين طب، طب سنتي را به طب ايراني تغيير داد، بنابراين تمامي اسناد بالا دستي تاکيد بر آن داشته که طب ايراني ريشه در فرهنگ، باور، تاريخ و تمدن کشور ما دارد لذا بايد نسبت به توسعه آن اقدام شود.
خدادوست خاطرنشان کرد: از سال 86 تا کنون 17 دانشگاه علوم پزشکي اين رشته را ارائه مي دهند علاوه بر آن نيز سلامتکده ها و برخي مراکز در سطح کشور اين حوزه را پوشش مي دهد همچنين طب ايراني اقدامات خوبي در بحث آموزش پزشکان، پرستاران، ماماها و در همه بخش هاي نظام سلامت انجام داده است.
مديرکل دفتر طب ايراني وزارت بهداشت افزود: در سال هاي اخير برخي از کليد واژه هاي «طب نبوي»، ‌«طب رضوي»، ‌«طب الصادق»‌، «طب اسلامي»‌، «طب روايي» و «طب قرآني» استفاده مي کنند اين عناوين در هيچ کدام از اسناد بالادستي تعريف نشده است. ما نمي توانيم با وجود يک روايت طبي، اسم آن را طب اسلامي بگذاريم لذا از اين زاويه ديد معتقد هستيم که ظرفيت اعتقادي مردم نبايد با استفاده از اسلام بهره برداري سطحي شود. انسان ابعادي فراتر از ابعاد جسماني و رواني دارد که با استفاده از ظرفيت طب رايج و سنتي نمي توان به تمامي ابعاد پاسخ داد.
وي متذکر شد: برداشت سطحي از يک روايت طبي نبايد صورت گيرد بنابراين آنچه که در تکليف وزارت بهداشت در اسناد بالادستي مهم است بر اساس قانون عمل کردن است. لذا بر اساس قانون اجازه دخالت در امر درمان عهده پزشک است و از طرفي وزارت بهداشت نيز عهده دار شده طب ايراني را در نظام سلامت توسعه دهد به همين دليل قابليت و توانمندي استفاده از ظرفيت طب ايراني را در پزشکان ايجاد مي کند تا بتوانند در کنار طب رايج از آن استفاده کنند.
مدير کل دفتر طب ايراني گفت: اگر ابعاد مختلف انسان را بررسي کنيم به اين نتيجه مي رسيم که با سياهدانه و رازيانه نمي توان به شفاي پايدار دست يافت بلکه بايد از ظرفيت دين استفاده کرد. از ظرفيت‌هاي دين اسلام براي ارتقا سلامت مي‌توان کمک گرفت، اما اين به آن معنا نيست که با نام اسلام و دين از مردم سوء استفاده کرد.
به گفته خدادوست، وزير بهداشت معتقد است از ظرفيت دين براي سلامت مردم مي توان استفاده کرد اما نه بدين صورت که سلامت افراد را با چندين روايت به خطر بيندازيم. در قانون نيز از قانون تشکيلات وزارت بهداشت گرفته تا قانون برنامه ششم توسعه که جديدترين آن‌ها است، هيچ‌کجا کلمه‌اي به اسم «طب اسلامي» وجود ندارد و صحبت هاي وزير بهداشت و آيت الله مکارم شيرازي بر اين مفهوم است.
مديرکل دفتر طب ايراني وزارت بهداشت تاکيد کرد که طبق قانون اساسي ايران طبابت افراد غيرپزشک خلاف قانون است.
خدادوست در پايان گفت: بر اساس قانون مملکت جمهوري اسلامي ايران کساني که مي خواهند طبابت کنند و در امر درمان به صورت طب ايراني، طب سوزني ، طب هوميوپاتي و طب رايج مداخله داشته باشند حتما بايد پايه پزشکي داشته باشند. حال فردي که پايه پزشکي دارد و مي خواهد در طب ايراني فعاليت داشته باشد بايد تخصص در اين زمينه بگيرد يا مي تواند دوره هاي کوتاه مدت داراي مجوز وزارت بهداشت را گذرانده باشد. افرادي که پايه پزشکي ندارند و در حال طبابت هستند قطعا وزارت بهداشت و مرکز نظارت بر درمان دانشگاه ها به شدت با اين دسته افراد متخلف برخورد خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۶۹۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها

فرشید رضایی با تاکید بر اهمیت سلامت دهان و دندان و با بیان اینکه برخی افراد دهان را آینه تمام نمای بدن می‌نامند، گفت: البته این تمثیل در تبیین جایگاه دهان در سلامت بدن، بدون شواهد علمی هم نیست و امروزه دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهند عدم رعایت بهداشت دهان نه تنها با بیماری‌های مختلف دندان و لثه و زبان همراه می‌شود، بلکه وضعیت سلامت دهان و دندان و بطور خاص میکروب‌های دهان می‌تواند به بیماری‌های مختلفی در مغز، قلب و سیستم گوارشی و سایر نقاط بدن انسان منجر شود و جالب تر آنکه در صورت وجود بیماری در سایر نقاط بدن می توان نشانه‌هایی از آن را در معاینه دهان بیماران مشاهده کرد.

ارتباط سلامت مغز با سلامت دهان و دندان

وی در این باره افزود: به عنوان نمونه مطالعه ارزشمندی در ژاپن انجام شده که ارتباط سلامت مغز و سلامت دهان و دندان را نشان می‌دهد. این مطالعه نشان داد که بیماری‌های لثه و دندان و از دست دادن دندان در طول زمان به چروک شدن و آسیب بخشی از مغز منجر می‌شود که در حافظه و یادگیری نقش دارد (هیپوکمپ)؛ یعنی همان قسمت‌هایی که در آلزایمر آسیب می‌بینند. درگذشته نیز تحقیقات دیگری رابطه نزدیکی بین بیماری‌ها و التهاب لثه و دندان از یک سو و دمانس و مشکلات شناختی مغز از سوی دیگر را نشان داده بودند.

پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغزی

رضایی گفت: در واقع می‌توان چنین نتیجه گرفت که مسواک زدن و کشیدن نخ دندان و رعایت سلامت دهان و دندان فوایدی بیش از سلامت دهان دارد و بر روی سلامت ذهن و آینده شناختی و عملکرد مغز ما تاثیرات مهمی خواهد داشت. بر اساس مطالعات تصویربرداری چین و چروک‌های مغزی، بی‌دندانی ناشی از پوسیدگی شدید دندان‌ها و التهابات شدید لثه‌ها باعث افت عملکرد مغزی می‌شوند؛ گویی که چند سال به سن مغز اضافه می‌شود. مطالعه جالب دیگری از سوئد نیز نشان داد که در مقایسه بین دوقلوها، فردی که قبل از ۳۵ سالگی به بیماری‌های التهابی شدید لثه مبتلا شود یا دندانی را از دست دهد، در دهه‌های بعد خطر ابتلا به دمانس و فراموشی و مشکلات شناختی در او، حدود ۴ تا ۵ برابر بیش تر از قل دیگری می شود که لثه و دندان سالمی دارد و این مطالعه نیز شاهد دیگری برای اهمیت توجه به سیاستگذاری و اولویت بخشیدن به سلامت دهان در کشورها را خاطرنشان می دارد.

ارتباط میکروب‌های بیماری‌زا در دهان با شکل‌گیری سرطان در روده‌

وی افزود: یکی دیگر از بخش‌های بدن که نه تنها بر سلامت دهان تاثیر دارد بلکه تحت تاثیر وضعیت میکروبی و سلامت دهان و دندان است، سیستم گوارش و روده‌های بدن است. از نظر تنوع و تعداد میکروب رتبه اول به روده‌ها تعلق دارد و محیط دهان انسان در رتبه دوم و بالاتر از بقیه بخش‌های بدن قرار دارد. امروزه میکروب‌های بیماری‌زایی در دهان شناسایی شده‌اند که علاوه بر ایجاد بیماری‌های لثه و دندان می‌توانند بعد از بلعیده شدن به روده رفته و در روده انسان به شکلگیری و متاستاز سرطان کمک کنند.

 مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: فوزوباکتریوم از دهان به روده رفته و به سلول‌های سرطانی روده می‌چسبد و موارد رشد دهنده سرطان را فعال می‌کند که به تکثیر و متاستاز سرطان در نقاط دیگر بدن منجر می‌شود. بنابراین مسواک زدن و کشیدن نخ دندان نه تنها به بهداشت دهان و لثه‌ها کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به سیستم گوارشی و سلامت کلی بدن نیز کمک کند.

بیماری‌های دهان و دندان و خطر سرطان‌های مری و معده و سکته‌ها

رضایی با اشاره به مطالعه‌ای دیگر ادامه داد: در یک مطالعه بزرگ بر روی ده‌ها هزار نفر که به مدت حدود ۲۵ سال تحت بررسی قرار گرفتند، مشخص شد کسانی که سلامت دهان ضعیف‌تری داشتند و از بیماری‌های لثه رنج می‌بردند ۴۰ تا ۵۰ درصد خطر سرطان مری و سرطان معده در آن ها در طول زمان بیشتر از کسانی است که بهداشت دهان و دندان را رعایت کرده اند. بین بیماری های دهان و دندان و بیماری های قلبی عروقی و سکته هم ارتباط نزدیکی وجود دارد و رسیدگی به بهداشت دهان و دندان می تواند بر بیماری های قلبی تاثیرگذار باشد و کیفیت زندگی بیماران قلبی و سکته را بهتر کند.

وی همچنین گفت: بیماری‌های مزمن دهان و لثه‌ها بر پیدایش بیماری‌های عروق کرونر قلبی و سکته تاثیر دارند و در واقع در کنار عوامل دیگر بیماری‌ساز قلبی مانند دخانیات، چربی بالا و دیابت باید عدم سلامت دهان و دندان را هم مورد توجه قرار داد. بی‌دندان شدن نیز بر بیماری‌های رگ‌های کرونر قلب تاثیر دارد. هنوز سوالات زیادی نیز در پیش روی محققان وجود دارد که آیا بیماری‌های دهان و دندان بر پیش آگهی و سرنوشت بیماران قلبی هم بطور مشخص اثر دارد و شدت بیماری را نیز بیشتر می‌نماید یا خیر؟ نتایج تحقیقات بشر این نکته را برای سیاستگذاران بهداشتی کشور مشخص می‌نماید که سرمایه‌گذاری بر ارتقای سلامت و توجه به عوامل خطر مشترک از جمله فعالیت بدنی کم، مصرف و تبلیغ دخانیات، غذای غیرسالم، چاقی، پرفشاری خون و آلودگی هوا و افسردگی، می‌تواند دستاوردهای متعددی برای سلامت جامعه داشته باشد و با توجه به هزینه اثربخشی برنامه‌های آموزشی و مشارکت مردمی در این مسیر بهتر است به عنوان یک اولویت به موضوع آموزش بهداشت و ترویج رفتارهای سالم نگاه شود.

مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در بخش پایانی صحبت‌هایش تاکید کرد: همانطور که ژنتیک و کروموزوم افراد منحصر بفرد است؛ ردپای تاثیرات محیط زندگی انسان‌ها نیز بر سلامت آن ها منحصر بفرد است و قابل ردیابی در آزمایشات خون و ادرار و بررسی موی فرد می‌باشد. سلامت انسان علاوه بر ژنتیک و رفتارها و عادات فرد تحت تاثیر فرهنگ و وضعیت اقتصادی اجتماعی و مقررات محیطی است که در آن زندگی می کند و در کنار کروموزوم منحصربفرد انسان امروزه اکسپوزوم منحصربفرد او نیز مورد علاقه محققان و سلامت شناسان است. مداخلات ارتقا دهنده سلامت با توجه نمودن به ظرایف لایه‌های احاطه کننده انسان از خانواده و گروه‌های دوستان و همکاران و همکلاسی‌ها تا لایه‌های قانون و فرهنگ، طراحی می‌شوند و مشارکت ساختارمند مردم در ساخت محیطی حامی سلامت می‌تواند نتایج گرانقیمتی برای کل جامعه بهمراه داشته باشد.

گفتنی است کمپین ۳ روزه «دهان دریچه سلامتی» از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت با هدف توجه به سلامت و بهداشت دهان و دندان برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟
  • ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون