Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - بر اساس تحلیل های بازار مسکن، طی ۶ سال اخیر همواره با کاهش میزان معاملات در دو ماه پایانی هر سال و ابتدایی سال بعد از آن با کاهش شدید معاملات مسکن مواجه می شویم. طی دو ماه اخیر نیز این اتفاق رخ داد و همانطور که پیش بینی می شد به دلیل تعطیلات نوروزی با کاهش شدید معاملات مسکن طی سه هفته اخیر روبه رو بوده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش معاملات مسکن اگرچه تأثیری در کاهش قیمت مسکن نداشته است، اما به دلیل کاهش تقاضای خرید اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن (اوراق تسه) در بازار سرمایه ـ فرابورس ـ قیمت این اوراق طی هفته های اخیر با کاهش مواجه شده است.

طی امروز (شنبه ۱۸ فروردین) اوراق تسهیلات مسکن صادره در تیر ماه ۹۶ به قیمت ۵۷ هزار و ۱۰۰ تومان و اوراق صادره در مرداد و شهریور ماه به قیمت ۵۷ هزار ۸۰۰ تومان به فروش رفته است. امروز همچنین اوراق صادره در ماه های مهر، آبان و آذر ۹۶ نیز در بازه ۵۸ هزار و ۲۰۰ تومان تا ۵۸ هزار و ۶۰۰ تومان در فرابورس به فروش رفت.

این در حالی است که نرخ اوراق تسهیلات مسکن در ماهای مهر ماه تا بهمن ماه سال گذشته با نرخ های ۷۸ تا ۸۵ هزار تومان در نوسان بود و این برای نخستین بار طی شش ماه اخیر است که قیمت اوراق تسهیلات مسکن به کمتر از ۶۰ هزار تومان می رسد. ضمن اینکه احتمال کاهش آن در روزهای آینده تا ۵۳ هزار تومان نیز وجود دارد.

حمیدرضا چراغی تحلیلگر بازار سرمایه و کارشناس بازار مسکن در این باره گفت: از آنجایی که در مرداد ماه سال گذشته، شاهد افزایش ناگهانی میزان معاملات مسکن و استقبال از خرید و فروش آن بودیم، احتمال می رود امسال نیز پس از اتمام ماه مبارک رمضان و در نیمه دوم تیرماه و مرداد ماه با افزایش خرید و فروش مسکن مواجه شویم.

وی افزود: با توجه به اینکه قرار نیست طی سال جاری وام مسکن از محل اوراق تسهیلات افزایش یابد و اگر افزایش وامی هم به تصویب برسد، از محل صندوق پس انداز مسکن یکم خواهد بود، بنابراین با توجه به اینکه با افزایش تقاضای خرید اوراق تسهیلات مسکن و نیز افزایش معاملات مسکن در تابستان احتمال دارد قیمت این اوراق نیز طی ۳ تا ۴ ماه آینده مجددا به دامنه ۷۵ تا ۸۵ هزار تومان برگردد که به معنی افزایش قیمت ۱۵ تا ۲۵ درصدی این برگه هاست.

قابل ذکر است که خرید و فروش اوراق تسهیلات مسکن، محدودیتی ۴ ماهه از زمان خرید دارد و کسانی که قصد خرید و فروش اوراق تسه را دارند، می بایست از اوراقی که تاریخ انقضای آنها در ماه های پیشِ رو نباشد و زمان طولانی تری را شامل می شود، استفاده کنند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۷۰۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ

کاهش قیمت زغال‌سنگ به دلیل عرضه بیش‌از چین به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده جهان، این منبع انرژی تجدیدناپذیر را برای نیروگاه‌های تولید برق هند قابل دسترس‌تر کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تولید برق توسط نیروگاه‌های هندی که با زغال‌سنگ وارداتی کار می‌کنند در سه هفته اول آوریل نسبت به سال قبل دو برابر شده، زیرا قیمت جهانی این سوخت آلاینده حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است. این کاهش در درجه اول به دلیل عرضه بیش از حد زغال‌سنگ در چین به‌عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده جهان است که با پایین آوردن قیمت جهانی زغال‌سنگ، این منبع انرژی تجدیدناپذیر را برای نیروگاه‌های هند قابل دسترس‌تر کرده است.

شرایط پیش‌آمده در بهترین زمان برای هند رخ داد، زیرا این کشور قرار است به‌دلیل گرمای بالای هوا در سال جاری شاهد بالاترین تقاضای برق خود باشد و از رکوردهای سال گذشته پیشی بگیرد. برآوردهای اداره مرکزی برق نشان می‌دهد که اوج تقاضای برق هند ممکن است تا سپتامبر به ۲۶۰ گیگاوات برسد که کاهش قیمت زغال‌سنگ این امر را امکان‌پذیر خواهد کرد.

افزایش تولید برق در هند

حدود ۵۵ درصد از تولید کل برق هند برعهده نیروگاه‌های زغال‌سنگ است که هشت درصد از آن را نیروگاه‌های مبتنی بر زغال‌سنگ وارداتی برعهده دارند. این نیروگاه‌ها در صورت بالا بودن قیمت‌ها، فعالیت خود را کاهش می‌دهند، اما کاهش اخیر قیمت زغال‌سنگ به آن‌ها امکان داده است تا با حداکثر ظرفیت کار کنند.

نیروگاه‌های تولید برق که با زغال سنگ داخلی کار می‌کنند نیز با توجه به تولید کافی زغال‌سنگ در کشور با ظرفیت کامل در حال فعالیت هستند. دولت این نیروگاه‌ها را موظف کرده بود تا برای اطمینان از تأمین برق کافی در تابستان سال جاری، ۶ درصد زغال‌سنگ وارداتی را با محصولات داخلی خود ترکیب کنند، اما در دسترس بودن سوخت کافی، این ضرورت را برطرف کرد.

در فاصله دسامبر سال گذشته تا فوریه سال جاری نیز واردات زغال‌سنگ حرارتی به هند از ۳۶.۶ میلیون تن در مدت مشابه سال قبل به ۵۰.۶ میلیون تن افزایش پیدا کرد. بنابراین تولید برق توسط نیروگاه‌های زغال سنگ وارداتی از یکم تا بیست‌وسوم آوریل حدود ۹۰ درصد افزایش داشته و به ۶.۵۱ میلیارد واحد رسیده است. در همین مدت تولید برق توسط شرکت‌ها با استفاده از زغال‌سنگ داخلی نیز با ۵.۰۳ درصد افزایش به ۷۸.۵۱ میلیارد واحد رسیده است.

ذخایر زغال‌سنگ در نیروگاه‌های هند ۴۶.۸۸ میلیون تن است که برای حدود ۱۹ روز فعالیت کافی و بالاتر از ۳۳.۷ میلیون تن ذخایر موجود برای نیروگاه‌ها در مدت مشابه سال قبل است.

از سوی دیگر هند با هیچ‌گونه کاهش عمده ذخایر زغال‌سنگ مواجه نخواهد بود و این ذخایر برای تقاضای فزاینده سال جاری به‌دلیل افزایش دما نیز کافی است. کل ذخایر زغال‌سنگ در هند در حال حاضر ۱۵۴.۳۷ میلیون تن است که ۲۹.۴ درصد بیشتر از ۱۱۹ میلیون تن موجود در دوره مشابه سال گذشته است.

کد خبر 749414

دیگر خبرها

  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • قیمت نفت برای سومین روز کاهش یافت
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • پرداخت تسهیلات پروژه‌های خودمالکی مسکن متوقف نشده است
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403
  • پرداخت بیش از ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به معرفی شدگان نهادهای حمایتی در دولت مردمی