Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بر خلاف باور عمومی، غذا‌های تند و استرس باعث زخم معده نمی‌شوند، اما هر دو می‌توانند زخم معده را بدتر کنند.

درد شکم

یک لایه ضخیم از مخاط، داخل معده را پوشانده است که آن را از شیره معده که فوق العاده اسیدی است، حفظ می‌کند و هر زمان که این لایه مخاطی وجود نداشته باشد، این شیره اسیدی بافت معده را می‌خورد و موجب بروز زخم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا گمان می‌کنید به زخم معده دچار هستید؟ علائم اولیه زخم معده با سایر بیماری‌ها مشترک هستند، بنابراین برای اطمینان از بیماری خود، ببینید که آیا برخی و یا همه علائم زیر را دارید یا نه.

معده درد

جای تعجب نیست که شایع‌ترین علامت زخم معده، درد معده است. معمولا احساس درد و سوزش در نیمه میانی شکم ایجاد می‌شود. از آنجا که زخم معده (زخم گوارشی) به معنای واقعی کلمه، وجود زخم‌هایی در پوشش معده یا روده کوچک است، درد به طور کلاسیک در ارتباط با ترشح اسید است.

التهاب ناحیه معده باعث انقباض‌های متناوب و تهوع ناشی از این حالت خواهد شد و اگر عضلات شکمی به شدت منقبض شوند، می‌تواند باعث استفراغ گردد

در این حالت، معمولا شدت درد بین وعده‌های غذایی و در شب به حداکثر می‌رسد، زمانی که اسید در معده ترشح شده است، اما هیچ غذایی برای هضم وجود ندارد. مصرف آنتی اسید‌ها می‌تواند به طور موقتی درد را تسکین دهد، اما احتمالا درد تا زمانی که زخم معده درمان نشود، ادامه خواهد داشت.

قی کردن یا سوزش سردل

از آن جا که زخم دیواره معده به طور مداوم در معرض اسید قرار دارد، درد معده اغلب با سوزش مزمن سردل و قی کردن همراه می‌شود (که ناشی از بازگشت اسید به داخل گلو است). علائم دیگری مانند نفخ، آروغ زدن و احساس پری معده نیز ممکن است پدیدار شود.

اگر خودتان از دارو‌های آنتی اسید استفاده کنید، ممکن است علائم موقتا کاهش پیدا کنند، اما بهتر است این مشکل را با پزشک در میان بگدذاریدو علت اصلی بروز زخم معده، وجود باکتری به نام هلیکوباکترپیلوری در معده و دیگری استفاده طولانی مدت از آسپرین و دارو‌های مسکن مانند ایبوپروفن و ناپروکسن است..

استفراغ یا حالت تهوع

استفراغ یا حالت تهوع نیز ناشی از التهابی است که در اثر تشدید زخم معده رخ می‌دهد. التهاب ناحیه معده باعث انقباض‌های متناوب و تهوع ناشی از این حالت خواهد شد و اگر عضلات دیواره شکمی به شدت منقبض شوند، می‌تواند باعث استفراغ گردد.

در برخی موارد این علائم به دلیل زخم معده ایجاد می‌شوند و غذا نمی‌تواند به راحتی به روده کوچک منتقل شود. پزشک می‌تواند علت دقیق زخم را تعیین کند و به احتمال زیاد آن را با دارو‌های آنتی بیوتیک درمان نماید. اما اگر شواهدی از انسداد وجود داشته باشد، احتمالا برای درمان باید در بیمارستان بستری شوید.

استفراغ خونی یا مدفوع خونی

زخم می‌تواند خونریزی کند و باعث استفراغ خونی شود یا موادی که به نظر می‌رسد شبیه قهوه هستند (خونی است که در معده رسوب کرده است). همچنین ممکن است مدفوع شما سیاه رنگ و خونی شود که این هم می‌تواند نشان دهنده خون هضم شده باشد. هر دو نشانه نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند.

درد قفسه سینه یا درد کمر

درد زخم معده می‌تواند به پشت و یا سینه گسترش یابد. اگر زخم از طریق دیواره روده نفوذ کرده باشد، می‌تواند درد شدیدتر، طولانی‌تر و سخت‌تر شود. زخم‌ها همچنین می‌توانند باعث سوراخ شدن معده گردند، در این صورت شما ممکن است درد ناگهانی و شدید معده را که به طور مداوم بدتر می‌شود، تجربه کنید. در این حال باید به سرعت خود را به اورژانس برسانید.

اگر پزشک به وجود زخم معده خیلی شک کند، ممکن است آندوسکوپی معده را تجویز نماید تا مشکل به طور قطعی تشخیص داده شده و درمان گردد. زخم‌ها عمدتا با دارو‌های کاهش دهنده اسید درمان می‌شوند و اگر عفونت معده با هلیکوباکترپیلوری تشخیص داده شود، مصرف دارو‌های آنتی بیوتیک آغاز می‌گردد.

منبع:تبیان

انتهای پیام/

چطور بفهمیم زخم معده داریم؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار پزشکی دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۷۱۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر بچه‌هایتان را دوست دارید به آن‌ها نودالیت ندهید

در دنیای امروز غذا‌های فوری جزو غذا‌های محبوب محسوب می‌شوند، یکی از این غذاها، نودل‌های فوری است که در کشور خودمان نیز شاهد تبلیغات گسترده تلویزیونی و بیلبورد‌های تبلیغاتی برای این غذای وسوسه‌انگیز هستیم. تبلیغاتی که بینندگانش را به خوردن این نودل‌ها با بسته‌بندی‌های وسوسه انگیز و چاشنی‌های متنوع، ترغیب می‌کنند. اما در این میان تبلیغاتی که برای بچه‌ها انجام می‌شود، بحث برانگیز است.

بسیاری از کارشناسان تغذیه معتقدند غذا‌های فوری مانند نودل فوری نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه مصرف خارج از تعادل آن می‌تواند مضرات زیادی هم داشته باشد. چرا که این نوع غذا‌ها برای خوشمزه‌تر شدن در فرایند فراوری با روغن و نمک فراوان مزه دار می‌شوند. غذا‌هایی که برای بزرگتر‌ها توصیه نمی‌شوند قطعا برای کودکان نیز مضر هستند. اما بچه‌ها با توجه به طعم‌های خوشمزه این غذای فوری از علاقه‌مندان به آن محسوب می‌شوند و والدینی که به خاطر راحتی آماده شدن آن، حاضرند آن را جایگزین غذا‌های سالم برای بچه‌ها کنند. 

نودالیت چیست؟

نودل یک غذای اصیل آسیایی است. غذایی شبیه اسپاگتی که عمدتا از آرد گندم تهیه می‌شود. این غذای فوری ابتدا در روغن سرخ و سپس خشک شده و درنهایت در بسته‌بندی‌های کوچک همراه با یک بسته طعم دهنده از چاشنی‌های مختلف فروخته می‌شوند. معمولا نودل فوری را در آب جوش می‌پزند. بعد از زمان کوتاهی می‌توان نودل را مصرف کرد. البته شیوه استفاده از آن ممکن است در نقاط مختلف فرق کند یا این که برخی‌ها هم ممکن است در هنگام مصرف موادی به آن اضافه کنند.

در ادامه درباره مضرات این غذای فوری با خانم سمیرا ابراهیم اف متخصص علوم تغذیه و مدیر انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور به گفتگو نشستیم:

این متخصص تغذیه درباره ارزش غذایی نودل می‌گوید: نودل در واقع بر پایه گندم ساخته می‌شود و مثل بقیه غذا‌های رشته‌ای موجود در بازار است. ترکیب آن برای کسانی که می‌خواهند استفاده کنند ترکیبی اجباری است و از نظر علم تغذیه ترکیب مفیدی نیست، چون که کالری خیلی بالایی دارد. یک بسته‌ای که به ظاهر یک بسته خیلی کوچک است، اما در همان بسته خیلی کوچک تقریبا ۴۰۰ کالری به فرد می‌رساند. به غیر از کالری بالا، حجم ترکیبات‌اش هم جالب نیست. حدودا ۳۵ درصد انرژی آن از چربی هست؛ و این درصد بالایی است. معمولا توصیه ما در یک رژیم غذایی مطلوب این است که حداکثر ۳۰ درصد انرژی از چربی باشد. اما با مصرف نودل در یک وعده غذایی ۳۵ درصد از انرژی از چربی است.

 کربوهیدرات آن تقریبا ۵۵ درصد است که معقول است. اما مشکل آن نداشتن فیبر است. یعنی غذایی تقریبا بدون فیبر است که قندش بلافاصله جذب می‌شود و می‌تواند زمینه ساز ابتلا به دیابت و مشکلات دیگری در درازمدت باشد. پروتیین کمی هم دارد. علاوه بر اینها نمک خیلی زیادی دارد و حتی ممکن است به عنوان طعم دهنده به آن منوسدیم گلوکامات (نوعی نمک سدیمی) اضافه کنند که آن هم ضرر‌های مخصوص به خودش را دارد و می‌تواند استفاده مدام از آن مضر باشد.

با توجه به اینکه این غذای فوری طرفداران زیادی دارد چه میزان از آن را توصیه می‌کنید؟

شاید اگر کسی بخواهد تنوع غذایی داشته باشد. یا دسترسی به غذا‌های دیگری نداشته باشد نهایتا یک‌بار درهفته به عنوان یک وعده غذایی و آن هم نه در آخر شب مصرف شود؛ و این‌که حداقل چاشنی‌های که کناراش را حذف کند تا میزان نمک اش پایین و اگر امکان‌اش هست با سبزیجات مخلوط شود تا درصد فیبرش بالا رود. تا حداقل به این شیوه ترکیبات‌اش مفید‌تر شود. اگر می‌خواهند ترکیب پروتئینی داشته باشند حتما باید به آن مواد پروتئینی مانند تخم مرغ یا گوشت اضافه کنند. اگر افرادی پروتئین برایشان مهم نیست. حتما سبزیجات را اضافه کنند می‌توانند هر نوع سبزیجاتی را به آن اضافه کنند. با فلفل دلمه ای، کلم بروکلی، هویج یا هر نوع سبزیجات دیگه‌ای استفاده کنند. سبزیجاتی که فیبرش را بالا ببرد اثرات مضر کربوهیدارت، چربی، و نمک زیاد راکمی کاهش دهد.

مهم‌ترین عوارضی که نودل فوری می‌تواند برای یک شخص داشته باشد چیست؟

زمانی که مصرف نودل زیاد می‌شود می‌تواند باعث چاقی شود. چون درصد چربی و کربوهیدرات آن بالا و پروتئین‌اش پایین است. خاصیت سیرکنندگی خیلی زیادی ندارد و فرد وقتی آن را می‌خورد ممکن است بعد از یکی یا دو ساعت گرسنه شود و دوباره به سمت غذا خوردن رود. همچنین نمک زیاد آن می‌تواند زمینه ساز ابتلا به فشار خون باشد. 

با توجه به تبلیغاتی که برای این غذا می‌شود و بچه‌ها از طرفداران آن هستند چگونه می‌توان مضرات نودل را برای بچه‌ها کم کرد؟

 همان طورکه قبلا هم بیان شد باید ترکیب‌اش اصلاح شود. نخست حذف طعم دهنده‌ای است که همراه نودال است. بعد افزودن سبزیجات است. به خصوص بچه‌ها تا فیبر لازم را دریافت کنند و همچنین سیر کنندگی برای آنها داشته باشد. چون بچه‌ها در حال رشد هستند و نیاز به پروتئین دارند اگر پروتئین کافی دریافت نکنند به جای این که در بدن‌شان عضله سازی انجام شود چربی ساخته می‌شود این موضوع درسنین پایین باعث بیماری‌های مزمن مثل دیابت و کبد چرب در بچه‌ها می‌شود مشکلی که متاسفانه خیلی هم شایع است؛ بنابراین توصیه می‌شود برای بچه‌ها حتما منبع پروتئینی و سبزیجات به نودل اضافه و دفعات مصرف آن هم کم شود. همچنین یک بسته نودل در یک وعده برای یک بچه‌ها استفاده نشود.

تا جایی که امکان دارد برای بچه‌ها توصیه نمی‌شود، چون نمک زیاد ذائقه بچه‌ها را تغییر می‌دهد. وقتی بچه‌ای از کودکی به خوردن این مقدار از نمک عادت داشته باشد، مدام به غذا‌های دیگرش هم نمک اضافه می‌کند. به این روش ذائقه بچه تغییر پیدا می‌کند. حتی به نظر من برای بچه‌ها یک‌بار در هفته هم اضافه است و غذای سالمی برای آنها نیست.

با توجه به مضرات نودل مشاهده می‌شود تبلیغات زیادی برای این ماده غذایی به خصوص در تلویزیون برای بچه‌ها می‌شود سیاست گذاری خاصی در این زمینه وجود ندارد؟

متاسفانه این رسانه‌ها به خصوص تلویزیون به جای این که به فکر سلامت افراد باشند به فکر درآمدزایی هستند. با وجود این‌که شورای سیاست گذاری سلامت و مواردی از این قبیل وجود دارد. ولی همچنان تبلیغات پفک را در تلویزیون می‌بینیم. چرا که هدف تلویزیون از تبلیغات فارغ از درستی یا نادرستی کسب درآمد است. متاسفانه چنین تبلیغات در حال انجام است و چاره‌ای در مقابل آن نداریم، اما می‌توانیم یک‌سری آموزش‌هایی را به کوکان بدهیم تا مصرف این نوع غذا‌ها کمتر یا حداقل اصلاح شود. باید جا بیافتد که هر چیزی تبلیغ می‌شود حتما مفید نیست.

منبع: ایسنا

tags # اخبار پزشکی ، سلامت سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • فال شمع روزانه امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
  • مواد غذایی‌ای که به کاهش التهاب معده کمک می‌کنند
  • از دیجی‌کالا لوازم آرایشی و بهداشتی بخرید 
  • چطور از مردها تعریف کنیم؟
  • تست شخصیت شناسی شانس: یک خورشید را انتخاب کنید و ببینید چقدر خوش شانس هستید
  • برای درمان نفخ معده چه دمنوش‌هایی بخوریم؟
  • اگر بچه‌هایتان را دوست دارید به آن‌ها نودالیت ندهید
  • معرفی بهترین روش های لاغری
  • عضو اصلی گارد جاویدان دستگیر شد + اعترافات تکان دهنده «دکتر»
  • این باکتری‌ها به خون انسان تشنه‌اند