Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با انتقاد از اجاره دادن اراضی کشاورزی از سوی برخی از زارعان استان به سیب‌زمینی‌کاران غیربومی، از کشاورزان کرمانشاهی خواست خودشان پای کار کشت سیب‌زمینی بیایند.

شهریار قاسمی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با انتقاد از اجاره دادن اراضی کشاورزی از سوی برخی زارعان به سیب‌زمینی‌کاران غیربومی از استانهای همدان و اصفهان در چند سال اخیر، اظهار کرد: با این کار نه تنها بخش زیادی از سود تولید عاید کشاورزان غیربومی خواهد شد، بلکه آن کشاورزان تلاش خواهند کرد تا نهایت استفاده را از اراضی اجاره‌ای برده و همین می‌تواند بدلیل استفاده بی رویه از منابع مشکلاتی را برای اراضی کشاورزی استان ایجاد کرده و افزایش فرسایش خاک را به دنبال داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 قاسمی ادامه داد: وقتی کشاورزان بومی خودشان به کشت محصول بپردازند، اصول کشت از جمله تناوب زراعی را رعایت خواهند کرد و همین موضوع می‌تواند نقش مهمی در حفاظت از منابع آب، خاک و... داشته باشد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اضافه کرد: با کشت محصولی مثل سیب زمینی توسط کشاورزان بومی، قطعا آنها از مصرف بی رویه سموم و مواد شیمیایی خودداری کرده و اجازه نخواهند داد اراضی‌شان آسیب جدی ببیند.

وی در ادامه سیب زمینی را جزو محصولات آب بر برشمرد و افزود:  باید به جایی برسیم که هر محصولی را با رعایت اصول فنی کشت کرده و از کشت بی رویه محصولات به ویژه محصولات آب‌بر در شرایط کنونی که با محدودیت منابع آبی و بحران آب مواجهیم، صرف نظر کنیم.

قاسمی با بیان اینکه سیب زمینی به سه صورت بهاره، تابستانه و پاییزه در استان کرمانشاه کشت می‌شود، افزود:  کشت سیب زمینی در مناطق گرمسیر استان در بهمن ماه انجام و برداشت محصول نیز در فروردین انجام می شود.

 وی اضافه کرد: کشت سیب زمینی در مناطق سرد و معتدل استان نیز یا در فصل اسفند انجام و در تیرماه برداشت محصول انجام می‌شود و یا در اردیبهشت ماه کشت شده و مهر ماه برداشت می شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از سیب زمینی کاران استان که هنوز کشت خود را انجام نداده‌اند خواست تا کشت این محصول را قبل از اردیبهشت انجام دهند، زیرا در شرایط کم آبی‌ حادث شده با کشت زودتر محصول می توانند از آب باران استفاده بیشتری ببرند.

وی برنامه سال زراعی جاری را کشت سیب زمینی در سطح 4500 هکتار اعلام کرد و افزود: اگر متوسط عملکرد سیب زمینی در استان حدود 60 تن در هکتار باشد، در سال زراعی جاری 270 هزار تن سیب زمینی در استان تولید خواهد شد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه سال گذشته حدود چهار هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت سیب زمینی رفت، گفت: سال گذشته در مجموع 165 هزار تن سیب زمینی در استان کرمانشاه تولید شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۷۲۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گندم‌کاران استان اردبیل در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند

نوبخت اژدری امروز در جلسه هماهنگی خرید تضمینی گندم استان اردبیل گفت: تمامی کشاورزان گندم‌کار باید قبل از شروع فصل خرید نسبت به ثبت‌نام در سامانه پهنه‌بندی وزارت جهاد کشاورزی اقدام کنند تا در زمان مراجعه به مراکز خرید بدون معطلی بتوانند محصول خود را به مراکز تعیین شده تحویل دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به نزدیک شدن به ایام برداشت غلات استان بیان کرد: از کشاورزان تقاضا داریم که از برداشت زودهنگام گندم و جو تولیدی خود به خاطر داشتن رطوبت احتمالی خودداری و در زمان اعلام شده از سوی کارشناسان جهاد کشاورزی نسبت به برداشت محصولات اقدام کنند.

او اظهار کرد: تمهیدات لازم برای خرید گندم از کشاورزان انجام شده و هیچ گونه مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • اجرای طرح کشت چوب در ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان
  • تخریب ۹ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی قزوین
  • طرح ملی زراعت چوب در لالی اجرا شد
  • رفع تداخل ۱۱هزار و ۱۱۷هکتار از اراضی کشاورزی قزوین
  • اجرای طرح ملی زراعت چوب با مشارکت بنیاد برکت در لالی +فیلم
  • گندم‌کاران استان اردبیل در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • گندم‌کاران در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • نشاکاری ۲۵ درصد شالیزار‌های محمودآباد
  • برداشت بیش از چهار هزار تن دانه روغنی
  • انجام شخم اولیه ۹۸ درصد از اراضی کشاورزی رودسر