Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@20:45:58 GMT

تنش‌آفرینی آمریکا جهان را ناامن‌تر کرده است

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۷۵۵۷۴

تنش‌آفرینی آمریکا جهان را ناامن‌تر کرده است

روزنامه رای‌الیوم تنش‌آفرینی‌های آمریکا در عرصه بین‌المللی به ویژه در قبال چین و روسیه را عامل ناامن‌تر و بی‌ثبات‌تر شدن جهان دانست.

باشگاه خبرنگاران: پایگاه اینترنتی روزنامه رای‌الیوم لندن در سرمقاله امروز خود نوشت: بسیاری از مقامات و نویسندگان غربی ما را متهم می‌کنند که ما مردم منطقه خاورمیانه به نظریه توطئه باور داریم و بیشتر تحولات در منطقه خود و جهان را به همین نظریه نسبت می‌دهیم، اما چطور اینگونه نباشیم در حالی که می‌بینیم از هر سو در سوریه، لیبی، یمن، عراق، فلسطین و سودان، توطئه‌ها ما را احاطه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سه تحول جدید ما را سوق می‌دهد که به این تحولات از زاویه همین نظریه نگاه کنیم که می‌تواند نتایج خطرناکی برای امنیت و ثبات جهان داشته باشد.

نخست: بحران رو به وخامت بین غرب و روسیه که محور آن ادعا‌های انگلیس درباره دخالت اطلاعاتی روسیه در تلاش برای مسموم کردن سرگئی اسکریپال، جاسوس سابق روس، و دخترش است.

دوم: بالا گرفتن تب اعمال تحریم‌های دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، بر دوازده میلیاردر روس است که آن‌ها از افراد نزدیک به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هستند. همچنین این تحریم‌های اقتصادی بر هفده مسئول دولتی اعمال شد به این دلیل که اطلاعات روسیه در انتخابات اخیر آمریکا دخالت داشت، روسیه شبه‌جزیره کریمه را به خاک خود الحاق کرد و از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، حمایت می‌کند.

سوم: تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفه به ارزش یکصد میلیارد دلار بر صادرات چین به آمریکا به این دلیل که چین قوانین سازمان تجارت جهانی را نقض کرده است.

در ادامه این مطلب آمده است: مبالغه نمی‌کنیم اگر بگوئیم این تحولات جنگ سرد را شعله ور می‌کند و شاید به یک جنگ گرم دیگر منتهی شود؛ زیرا طرفین روسی و چینی تهدید کردند پاسخ سختی به آمریکا خواهند داد و مسکو اعلام کرد سلطه بر دارائی‌های خصوصی تجار روس دزدی در روز روشن است و قابل قبول نیست. دولت چین همین تهدید را تکرار کرد به گونه‌ای که سبب بروز هرج و مرج در امور اقتصادی و شاید باعث وقوع جنگ‌های نظامی بعدی شود. باید به خاطر داشته باشیم که انگلیس به بهانه حفاظت از منافع هند شرقی، به هند حمله و آن را اشغال کرد.

مهمترین جرقه این جنگ سرد در انگلیس در زمینه متهم کردن روسیه به دخالت در تلاش برای ترور مزدور دوجانبه روس زده شد. دو روز پس از این اقدام، حدود یکصد و پنجاه دیپلمات روس از بیست و دو کشور اخراج شدند. روسیه این داستان را ساختگی می‌داند و موضعش زمانی تقویت شد که رئیس کارخانه نظامی انگلیسی متخصص در تولید سلاح‌های شیمیایی از اینکه سم استفاده شده برای مسموم کردن جاسوس دو جانبه از روسیه آمده باشد، رد کرد. او تاکید کرد چهارده کشور از جمله انگلیس و آمریکا این سم را تولید می‌کنند.

رئیس کنفرانس سالیانه امنیت مونیخ در افتتاحیه نشست اخیر هشدار داد ترامپ با سیاست‌های متهورانه‌اش، نقش بزرگی در سوق دادن جهان به سوی لبه پرتگاه، بازی می‌کند. با توجه به تصمیمات اخیر رئیس جمهور آمریکا، هشدار‌های وی بسیار دقیق بوده است که ممکن است این خطر با لغو توافق هسته‌ای ایران در ماه آینده به اوج خود برسد.

در انتهای این مطلب آمده است: به سبب تنش‌آفرینی آمریکا برای جنگ تجاری جهان، هدف قرار دادن چین و روسیه، زیاده‌روی در اعمال تحریم‌های اقتصادی بر این یا آن کشور، اخراج دیپلمات‌ها به شیوه‌ای که از زمان جنگ جهانی دوم بی سابقه بوده است، جهان ما ناامن‌تر و بی ثبات‌تر شده است. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003LxP

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۷۵۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

«شورای آتلانتیک» نوشت: ایران در مسیر جایگزینی روسیه به عنوان صادرکننده پیشتاز تسلیحات قرار دارد، به همین دلیل ایالات متحده نیازمند یک استراتژی مشخص برای مقابله با این روند است.

به گزارش مشرق، اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود
  • چگونگی نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در برخورد با جنگ غزه در تاریخ ثبت خواهد شد
  • مصائب فلسطینیان خواهد گذشت، اما چگونگی نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در تاریخ ثبت می‌شود
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  • نامه سرگشاده رئیس دانشگاه رازی خطاب به رؤسای دانشگاه‌های آمریکا
  • کرملین: فشار آمریکا به متحدان روسیه بی‌نتیجه است
  • اعتراف کی‌یف به دستاورد‌های نظامی روسیه
  • آخرین تحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه
  • تحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه