Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگر، مولف و استاد پیشگام روابط‌عمومی الکترونیک با تاکید بر نقش رسانه‌ها در تحقق سیاست حمایت از کالای ایرانی تصریح کرد که ضروری است همه رسانه‌ها اعم از مکتوب و مجازی دست به دست هم داده تا سیاست حمایت از کالای ایرانی تحقق پیدا کند.

داود زارعیان دکتری علوم ارتباطات از دانشگاه علامه طباطبایی، مولف کتاب های «مبانی کلی ارتباطات جمعی»، «شناخت افکار عمومی»، «صفحه اول» و «روابط عمومی همراه»، عضو هیات‌ علمی دانشگاه علمی-کاربردی مخابرات، مدرس روابط عمومی و روزنامه نگاری در دانشگاه علامه طباطبایی و مؤسسات آموزش عالی دولتی و آزاد به سوالات خبرنگار خبرگزاری آنا درباره نقش رسانه‌ها در جامعه و تحقق سیاست حمایت از کالای ایرانی، رقابت نشریات خصوصی و دولتی، اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ای و آزادی مطبوعات پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معتقدم همه رسانه‌های مکتوب کشور، دولتی و عمومی هستند و کمتر نشریه‌ای به شکل مستقل منتشر می‌شود. بهترین راهکار این است که نشریات، خود را تقویت کنند و تبلیغات را به سمت خود سوق دهند و در جذب مخاطب خاص و ویژه موفق عمل کنند. نه اینکه نیازمند کمک و حمایت دولت باشند

* نقش رسانه‌ها در تحقق سیاست حمایت از کالای ایرانی چیست؟

- اصولا برای تحقق هر برنامه‌ای در کشور سه زیرساخت اساسی مورد نیاز است. نخستین زیرساخت از لحاظ فنی مورد بررسی قرار می‌گیرد. در بحث تولید کالای ایرانی ضروریست کارخانه‌ها، بخش‌های صنعتی و مواد اولیه برای تولید فراهم باشد. زیرساخت دوم، قانونی و حقوقی است که باید قوانین مربوط به کارگر، کارفرما، مالیات و سایر قوانین وجود داشته باشد و در نهایت زیرساخت سوم، فرهنگی است که متاسفانه در بخش‌های مختلف از جمله ترافیک، آپارتمان‌نشینی،.. و البته حمایت از کالای ایرانی به آن کمتر توجه شده است.

بنابراین باید همه رسانه‌ها اعم از مکتوب و مجازی دست به دست هم داده تا سیاست حمایت از کالای ایرانی تحقق پیدا کند. علاوه بر برنامه‌سازی در این حوزه باید بخشی از تبلیغات رسانه‌های صدا و سیما به عنوان رسانه‌های غالب و پرمخاطب در کشور، رسانه‌های مجازی و البته مطبوعات و نشریاتی که در عرصه تخصصی منتشر می‌شوند به این امر اختصاص پیدا کرده و در این چارچوب اقدام شود.

* رقابت میان نشریات خصوصی و دولتی که اغلب از سوی مدیران مسئول رسانه‌های خصوصی «نابرابر» عنوان می‌شود، از مهم ترین دغدغه‌های رسانه‌های مکتوب محسوب می‌شود. نظر خود را در این مورد بفرمایید.

- کشور ایران از حیث اداره و مدیریت رسانه‌ای، دولتی محسوب می‌شود. در واقع رسانه‌های پرتیراژ رسانه‌هایی هستند که یا مستقیماً توسط دولت حمایت می‌شوند یا با عنوان های خصوصی توسط دستگاه‌های دولتی و عمومی مثل سازمان صدا و سیما، شهرداری‌ها، بانک‌ها یا بخش صنعتی به شکل غیرمستقیم به دولت وابسته هستند. در این چارچوب تعداد محدودی نشریه کم‌تیراژ هم داریم که قرار است توسط بخش خصوصی با حمایت دولت اداره شوند.

در کشوری که رسانه‌ها توسط دولت به وسیله پرداخت یارانه حمایت می‌شوند نمی‌توان نام رسانه خصوصی را بر آنها گذاشت. چراکه مجبورند از سیاست‌های دولت و وزارت ارشاد حمایت کرده و انتقاد نکنند زیرا اگر انتقاد کنند، یارانه دولتی به آنها تعلق نخواهد گرفت.

معتقدم همه رسانه‌های مکتوب کشور، دولتی و عمومی هستند و کمتر نشریه‌ای به شکل مستقل منتشر می‌شود. بهترین راهکار این است که نشریات، خود را تقویت کنند و تبلیغات را به سمت خود سوق دهند و در جذب مخاطب خاص و ویژه موفق عمل کنند. نه اینکه نیازمند کمک و حمایت دولت باشند. بنابراین می‌توان گفت عنوان نابرابری، نه در حمایت دولت از رسانه، بلکه در فضای رقابتی معنا پیدا کند.

به غیر از دادگاه‌ مطبوعات دادگاه‌های متعدد دیگری از جمله دادگاه‌ انقلاب، دادگاه عمومی، دادگاه روحانیت و محاکم دادگستری به جرایم مطبوعات رسیدگی می‌کنند و دادگاه مطبوعات آنطور که باید به شکل علنی و با حضور هیات منصفه تشکیل نمی‌شود

*مفهوم آزادی مطبوعات چیست و چه مولفه‌هایی دارد. آیا قوانین مطبوعاتی در نظام حقوقی رسانه‌های کشور با نیاز جامعه ما متناسب است؟

- آزادی مطبوعات سال‌هاست به شکل استاندارد در دنیا تعریف شده است. شاید بیش از ۲۰۰ سال است که آزادی مطبوعات مورد توجه دست‌اندرکاران این حوزه قرار گرفته است. مفهوم آزادی مطبوعات این است که مطبوعات بتوانند در چارچوب قانون اساسی و قانون مطبوعات بنویسند بدون اینکه نگرانی یا دغدغه‌ای داشته باشند.

اصولاً آزادی مطبوعات بر اساس نظام‌های مطبوعاتی در دنیا دارای چند رکن و مولفه است. رکن اول و اصلی این است که در تاسیس مطبوعات محدودیتی وجود نداشته باشد. رکن دوم اینکه توقیف مطبوعات به دلایل مختلف ممنوع باشد. رکن سوم در عرصه‌های مختلف از مطبوعات حمایت حرفه‌ای شود و رکن چهارم دادگاه‌های مطبوعاتی باید علنی و با حضور هیات منصفه تشکیل بشود.

در بحث تاسیس مطبوعات، کشور ما جزو معدود کشورهایی است که هیات نظارت و نظام مجوزدهی دارد. اما در سال 1358، 1364 و 1379 با اینکه قانون مطبوعات وجود دارد، متاسفانه پاسخگو نیست. توقیف مطبوعات کشور در بندهای مختلف قانون اشاره شده لیکن به غیر از دادگاه‌ مطبوعات دادگاه‌های متعدد دیگری از جمله دادگاه‌ انقلاب، دادگاه عمومی، دادگاه روحانیت و محاکم دادگستری به جرایم مطبوعات رسیدگی می‌کنند و دادگاه مطبوعات آنطور که باید به شکل علنی و با حضور هیات منصفه تشکیل نمی‌شود. لذا نتیجه می‌گیریم چنانچه بخواهیم مولفه‌های آزادی مطبوعات را مورد بررسی قرار بدهیم در این عرصه با محدودیت‌هایی مواجه هستیم.

*اخلاق حرفه‌ای رسانه‌های فعلی جامعه چه نقشی در ایفای رسالت آنها دارد؟

- اخلاق حرفه‌ای از موضوعاتی است که در کشورهای مختلف بسیار حائز اهمیت است. شاید بیش از ۱۰۰ سال است که در بسیاری از کشورها نظام اخلاق حرفه‌ای مورد توجه قرار گرفته و تصویب شده است. انجمن‌های مختلفی در این عرصه شکل گرفته و هر یک از این انجمن‌ها مسئولیت نظارت بر اخلاق حرفه‌ای را به عهده دارند. اما در کشور ما به جز یک یا دو همایش که در این عرصه برگزار شده، به شکل جدی به اخلاق حرفه‌ای توجه نشده است. البته روزنامه‌نگاران، مدیران مسئول و خبرنگاران ما با تأثیر از مکتب اسلام، قانون اساسی و اعتقادات شخصی خود تا جایی که در توان دارند اخلاق حرفه‌ای را رعایت می‌کنند. لیکن بنده معتقدم اخلاق حرفه‌ای در کشور ما، هنوز فراگیر و همه‌گیر نشده است. لذا اگر بخواهیم در این حوزه موفق بشویم لازم است تلاش بیشتری کرده، نظام اخلاق حرفه‌ای را به تصویب برسانیم؛ ابلاغ کنیم، فرهنگ‌سازی کرده و از آن پاسداری کنیم.

ضروری است مدیران مسئول، تولیدات مکتوب خود را در قالب الکترونیکی ارائه دهند. همانطور که امروزه «ایبوک‌ها» جایگزین برخی کتاب‌ها شده‌اند «روزنامه نگاری الکترونیک» یا «سایبر ژورنالیست» هم در آینده توسعه پیدا خواهد کرد و به نوعی جایگزین روزنامه مکتوب و نوشتاری خواهد شد

نظام اخلاق حرفه‌ای دارای مولفه‌های زیادی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. مباحث مختلفی از جمله هدیه گرفتن، سانسورکردن، توهین و افترازدن تا مسائل معیشتی خبرنگار در مرام‌نامه‌ها و نظام‌نامه‌های دنیا وجود دارد و مورد توجه قرار گرفته است. لذا چنانچه اخلاق حرفه‌ای روزنامه‌نگاری در کشور ما توسعه پیدا کند به طور قطع و یقین خبرنگاران و رسانه‌های کشور می‌توانند به وظایف حرفه‌ای خود به نحو مطلوب‌تر و دقیق‌تر جامه عمل بپوشانند. هرچند که علی‌رغم همه کاستی‌ها، نظام اخلاق حرفه‌ای خوبی در جامعه وجود دارد لیکن باید تلاش کنیم آن را کامل‌تر کرده و نهایتا الگویی برای سایر کشورها باشیم.

*نظر شما در باره تغییر فرهنگ نوشتاری و ادبی ما با انتقال رسانه‌ها از مکتوب به مجازی چیست؟

- اختراع رادیو، تلویزیون، ماهواره، ویدئو و تلفن همراه، تهدیدی برای فرهنگ نوشتاری کشور بوده و امروزه با ورود به فضای مجازی این تهدید جدی‌تر شده است. بنابراین رسانه‌های نوشتاری می‌توانند در برابر این تهدیدها مقاومت کنند چراکه فضای مجازی به تنهایی پاسخگوی نیاز مخاطبان نیست؛ به هر حال ما عادت داریم مطالب مفصل، تحقیقاتی و تحلیلی داشته باشیم. شاید در آینده «روزنامه‌نگاری الکترونیک» تا حدودی بتواند جایگزین فضای مکتوب و کاغذی بشود اما در واقع همان روزنامه‌نگاری سنتی است که در قالب دیگری عرضه می‌شود و می‌توان گفت هدف روزنامه‌نگاری کاغذی یا نوشتاری تغییر نیافته بلکه روزنامه‌نگاری مکتوب از تکنیک‌ها، ابزارها و شیوه‌های جدیدی برای رساندن خود به مخاطب استفاده می‌کند.

ضروری است مدیران مسئول، تولیدات مکتوب خود را در قالب الکترونیکی ارائه دهند. همانطور که امروزه «ایبوک‌ها» جایگزین برخی کتاب‌ها شده‌اند «روزنامه نگاری الکترونیک» یا «سایبر ژورنالیست» هم در آینده توسعه پیدا خواهد کرد و به نوعی جایگزین روزنامه مکتوب و نوشتاری خواهد شد.

البته امروزه مشاهده می‌شود که مخاطبان شبکه‌های اجتماعی اصطلاحا ساده‌خور شده‌اند؛ اخبار کذب و متضاد را می‌خوانند و متاسفانه نظام اخلاقی پاسخگویی در این رابطه وجود ندارد. بنابراین باید توجه خاص و ویژه به سمت فضای نوشتاری هم داشته باشیم و مراقبت کنیم که جامعه فقط به سمت فضای مجازی کشیده نشود.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۷۷۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد ملی نخبگان پیش‌نویس لایحه قانون حمایت جامع از نخبگان ایرانی را در ۵۵ ماده و با تمرکز بر اثر بخش کردن نخبگان و ایجاد زمینه برای استفاده از ظرفیت ایشان در دستگاه‌های اجرایی، آماده کرده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست‌ هم‌افزایی مسئولان بنیاد ملی نخبگان و جمعی از نمایندگان خانه ملت به منظور ایجاد بسترهای مناسب برای افزایش حمایت از نخبگان در محل بنیاد برگزار شد.

در این نشست، سید سلمان سیدافقهی؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این بنیاد خانه نخبگان است، گفت: افتخار می‌کنیم که بنیاد ملی نخبگان با تدبیر مقام معظم رهبری و دغدغه‌مندی ایشان نسبت به موضوع نخبگان شکل گرفته و بعد از دو دهه به بلوغ رسیده و منشا اثر است و برخی از افرادی که در سال‌های گذشته از حمایت‌های این بنیاد بهره‌مند شدند، حالا در زمره مسئولان کشور و مدیران میانی قرار دارند.

وی افزود: بنیاد ملی نخبگان یک شجره طیبه است که عرض و طول بسیار زیادی پیدا کرده و قطعاً در آینده، انقلاب و نظام را بیش از پیش منتفع خواهد کرد.

بنیاد ملی نخبگان از تشکیل هسته‌های مسئله‌محور پژوهشی حمایت می‌کند + شیوه‌نامه

ضرورت وجود هسته‌های اندیشه‌ورزی در کنار کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی

سیدافقهی با بیان اینکه محور فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان سند راهبردی کشور در امور نخبگان است، اظهار داشت: این سند به حدی از نظر حضرت آقا اهمیت دارد که ایشان در دیدار با نخبگان و مسئولان در سال 98 فرمودند که یکی از مشکلات مهم در حوزه علم و فناوری کشور عمل نشدن به این سند است و اجرایی شدن سند را مطالبه کردند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان مسئول مستقیم نظارت بر اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان است، ادامه داد: طبق بندها و بخش‌های مختلف این سند، بنیاد ملی نخبگان باید در همه سطوح حاکمیتی و قوای سه گانه و حتی نیروهای مسلح پشتیبانی فکری و اندیشه‌ورزی نخبگان را محقق کند. مصداق دیگر از اجرایی شدن این سند اینست که در کنار کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی باید هسته‌های اندیشه‌ورزی با حضور نخبگان تشکیل شود تا این افراد به تناسب و فراخور موضوعات مختلف به مجلس شورای اسلامی کمک فکری دهند.

لزوم تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورزی در تمام دستگاه‎های اجرایی کشور

سیدافقهی یادآور شد: البته این مورد در حال حاضر توسط مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی محقق شده است، اما فراموش نکنیم بنیاد ملی نخبگان مسئولیت ایجاد چنین فضایی در تمام کشور را بر عهده دارد و باید در تمام دستگاه‌ها هیئت‌های اندیشه‌ورزی را تشکیل دهد.

وی با اشاره به لزوم شناسایی استعدادهای برتر در سراسر کشور، تصریح کرد: مسئله شناسایی به حدی مهم است که رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تاکید داشته و فرمودند فرایندها باید به گونه‌ای طراحی شوند که هیچ استعدادی حتی در دورترین نقاط کشور مورد غفلت قرار نگیرد. ایشان فرمودند اگر فردی استعداد ویژه داشته باشد، به دنیا بیاید، رشد کند و بدون آن که استعداد او شناسایی شود از دنیا برود، در حق او ظلم شده است. به همین دلیل است که حضرت آقا تاکید دارند از بین میلیون‌ها جوان ایرانی حتی یک استعداد هم نباید هدر رود. این مطالبه ایشان تکلیفی سنگین بر ذمه بنیاد ملی نخبگان است تا توان خود را برای شناسایی استعدادهای متنوع در سراسر کشور به کار بگیرد.

تعامل و همکاری بنیاد ملی نخبگان با اتاق بازرگانی

سیدافقهی اضافه کرد: در حوزه کارآفرینی نیز بنیاد ملی نخبگان برنامه ویژه طراحی کرده و تلاش دارد در تعامل و همکاری با اتاق بازرگانی، نخبگان بخش خصوصی را شناسایی کند تا به عنوان استاد راهبر، مستعدان برتر این حوزه را در مسیر نخبگی تا تبدیل شدن به کارآفرینان برتر آینده هدایت کنند. البته بستر اصلی برای اثربخشی نخبگان در اقتصاد، دستگاه‌های اجرایی هستند؛ چراکه بیش از 70 شرکت‌ بزرگ کشور دولتی مدیریت می‌شوند. به همین دلیل مسیر اثربخشی نخبگان در اقتصاد نیز باید از دولت بگذرد.

نهادها، دستگاه‌های دولتی در قبال نخبگان مسئولیت دارند/ تشکیل کمیته پیگیری امور نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: بر همین مبنا، رئیس جمهور وظایف محوله هر دستگاه در قبال نخبگان را به تفکیک ماموریت‌ها و رسالت‌های هر وزارتخانه و دستگاه ابلاغ کردند. این یعنی هر نهاد دستگاه و وزارتخانه دولتی با توجه به ماموریت‌ها و وظایف خود در قبال نخبگان مسئولیت دارد. از طرفی، طبق این ابلاغیه در هر وزارتخانه نیز کمیته پیگیری امور نخبگان به ریاست شخص وزیر و دبیری یکی از معاونان تشکیل خواهد شد تا اموری مانند پایش و رصد فعالیت نخبگان جذب‌شده در وزارتخانه مذکور و نگهداشت آنان و همچنین ایجاد زمینه برای اثربخشی حداکثری نخبگان را محقق کند. این دو هدف طبق آسیب‌شناسی از مرحله اول جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی تعیین شده‌اند.

تعامل مجلس با بنیاد الزامی برای فضای نخبگانی

وی تعامل و همکاری مجلس شورای اسلامی با بنیاد را یکی از الزامات امروز فضای نخبگانی کشور دانست و تاکید کرد: مهمترین نیاز امروز نظام نخبگانی، تصویب قوانینی است که با اتکا بر آن بتوان نقش نخبگان را در دستگاه‌های مختلف حاکمیتی و دولتی افزایش داد.

همراهی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها با نخبگان نیاز به قانون مصوب مجلس دارد

سیدافقهی ادامه داد: گرچه سند راهبردی کشور در امور نخبگان، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و یک سند بالادستی و به مثابه قانون است، اما واقعیت این است که این سند از الزام کافی برای همراهی وزارتخانه‌های مختلف به جز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برخوردار نیست و همراهی دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها نیاز به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی دارد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: بر اساس همین نیاز، بنیاد ملی نخبگان پیش‌نویس لایحه قانون حمایت جامع از نخبگان ایرانی را در 55 ماده و با تمرکز بر اثر بخش کردن نخبگان و ایجاد زمینه برای استفاده از ظرفیت ایشان در دستگاه‌های اجرایی، آماده کرده است که در صورت تصویب در مجلس شورای اسلامی می‌تواند بسیاری از مشکلات موجود را رفع کند.

احکامی پیشنهادی برای برنامه هفتم توسعه

سیدافقهی در ادامه با بیان اینکه این قانون بر حمایت مستقیم از نخبگان تاکید ندارد، گفت: این مسئله یک تجربه شکست‌خورده است. از طرفی بنیاد ملی اعتقاد دارد اگر فرد نخبه به اثربخشی برسد از حمایت مالی مستقیم بی‌نیاز خواهد بود. همچنین تصویب احکام پیشنهادی در برنامه هفتم توسعه نیز یکی دیگر از زمینه‌هایی است که مجلس شورای اسلامی می‌تواند نظام نخبگانی کشور را همراهی کند؛ به خصوص اینکه در سال‌های اخیر رهبر معظم انقلاب بر استفاده از نخبگان تاکید کرده و آن را مطالبه کردند.

ضرورت حمایت مجلس شورای اسلامی از بنیاد ملی نخبگان

وی با اشاره به مشکلات بودجه بنیاد ملی نخبگان، نیز یادآور شد: در سال گذشته تنها 47 درصد بودجه بنیاد ملی نخبگان محقق شد و همین امر سبب شد بخش زیادی از تعهدات سال گذشته انجام نشوند. با توجه به اینکه بنیاد ملی نخبگان برنامه‌های تحولی متنوع و متعددی دارد و این بنیاد با تاکید مقام معظم رهبری ایجاد شده و ایشان همواره بر نقش مهم و راهبردی آن اشاره کردند و رئیس جمهور نیز بارها موضوع نخبگان را از الزامات کشور دانسته،‌ انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی در بخش بودجه بنیاد ملی نخبگان را بیش از گذشته حمایت کند.

برنامه گفتاورد ملی نخبگان اجرایی می‌شود

سیدافقهی در پایان با بیان اینکه حمایت از نخبگان در لایه اندیشکده‌ای هزینه‌بر نیست اما به شدت برای کشور اثربخش است، گفت: در لایه اندیشکده‌ای، بنیاد ملی نخبگان برنامه گفتاورد ملی نخبگان را در سال جاری به صورت رقابت ملی اجرا می‌کند تا نخبگان حول مسائل کلان کشور با یکدیگر مناظره کنند. قطعاً رسانه‌ای شدن نظرات نخبگان سبب پیدا شدن راهکارهای برون‌رفت از مشکلات فعلی کشور خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا سلیمی؛ عضو هیات رئیسه مجلس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین حسین‌زاده بحرینی؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، عبدالحسین روح‌الامینی؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، سمیه رفیعی؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، ابراهیم عزیزی؛ رئیس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه مجلس شورای اسلامی، مهدی شریفیان؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از جمله نمایندگان مدعو در این نشست بودند که به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند.

تاکید بر اهمیت نقش و جایگاه بنیاد ملی نخبگان و جلوگیری از انحراف در ماموریت‌ها و کار ویژه بنیاد، ضرورت ثبات بنیاد و اصول کلی آن، حمایت جدی در بحث بودجه‌ از بنیاد ملی نخبگان، وجود نگاه پدرانه به استعدادها و نخبگان کشور و لزوم توجه جدی به نخبگان علوم سیاسی و حفظ نقش نخبگان در چرخش قدرت، جلوگیری از افتادن در دور باطل در تعریف اهداف خرد و کلان بنیاد ملی نخبگان و موازی‌کاری و اجرای ماموریت‌های سایر دستگاه‌ها و نهادها، ضرورت تعریف برش ماموریتی و وظایف نخبگانی در سایر دستگاه‌های اجرایی و افزایش تعامل بنیاد ملی نخبگان با دیگر دستگاه‌ها از جمله موارد مطرح شده از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این نشست بود.

تلاش برای برنامه‌ریزی در راستای استمرا مسیر نخبگی، تعریف مشوق‌های مشخص نخبگانی و به کارگیری نخبگان در جایگاه‌های مناسب و متناسب با تخصص ایشان و ایجاد فصل مشخص برای نخبگان در برنامه هفتم توسعه، ایجاد فضا و بستر در خور برای دسترسی نخبگان به منابع تحقیقاتی و ایجاد شرایط استمرار فعالیت‌های پژوهشی نخبگان، کمک به نخبگان با تسهیل و تسریع فرایندهای تبدیل ایده به محصول و راهبری نحوه‌ی رفع موانع و کنار زدن سدها در مسیر نخبگان در انجام مسئولیت‌ها و فعالیت‌ها به ویژه در شرکت‌های دانش بنیان، ایجاد کریدور و مسیر ارتباطی نخبگان ایرانی خارج از کشور و فراهم‌سازی امکان تزریق توان متخصصان غیرمقیم در بستر تعاملات دو طرفه و همچنین تسهیل راه‌های ارتباطی به منظور ایجاد بستر تبادلات فرهنگی، اجتماعی، علمی و فرهنگی و افزایش ارتباطات بین‌المللی در حوزه صنعت، دانشگاه و مراکز تحقیقاتی از دیگر مواردی بود که مورد اشاره قرار گرفت.

همچنین، پیگیری مطالبات نخبگان در رسانه‌های کشور و ارتباط مرتب و مشخص میان دولت و مجلس، لزوم ایجاد جهش مطلوب در حوزه نخبگانی کشور، افزایش انعکاس صدای نخبگان و بنیاد ملی نخبگان و توجه بیشتر به بانوان نخبه و به‌ویژه بانوان متخصص و مهارت‌محور، جلوگیری از محصور شدن در قالب‌ها و شاخص‌های شناسایی نخبگان، ایجاد مطالبات جدید از سوی بنیاد ملی و لزوم شکل‌گیری ساز و کار ارتباط جدی بنیاد ملی نخبگان با مجلس شورای اسلامی در قالب ارتباطی منسجم و قوی و به‌ویژه ارتباط با کمیسیون‌های مجلس از جمله دیگر مباحث عنوان شده در این نشست توسط نمایندگان خانه ملت بود.

فرشاد سلیمانی؛ معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان، یاسین کیخا؛ معاون سرآمدان و نخبگان، رسول محمدقلی؛ معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان، مسعود هاشمی؛ دستیار امور مجلس و دولت و محمدعمار امینی؛ مدیرکل دفتر طرح و برنامه بنیاد دیگر حاضران در این نشست بودند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • شهید مطهری اخلاق مداری در سیاست را به ما آموخت
  • جذب به‌موقع و صحیح اعتبارات و تسهیلات تکلیفی لرستان
  • رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگو با قدس: چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • برای تحقق شعار سال همه تلاش خود را به کار بسته‌ایم
  • لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد