Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-09@02:20:46 GMT

سمعک فقط باید توسط ادیولوژیست تجویز شود

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۷۹۱۲۲

سمعک فقط باید توسط ادیولوژیست تجویز شود

دبیر انجمن علمی شنوایی شناسی ایران با تاکید براینکه سمعک فقط باید توسط ادیولوژیست تجویز شود، بیان کرد: متاسفانه شاهد هستیم که سمعک در مغازه‌های خیابان جمهوری و از سوی افرادی ارائه می‌شود که در زمینه شنوایی و سمعک هیچ اطلاعی ندارند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر حمید جلیلوند از سمعک به عنوان یک وسیله پزشکی بسیار حساس و مهم نام برد و تاکید کرد: اگر سمعک اشتباه تجویز و تنظیم شود یا باعث آسیب برگشت ناپذیر به سیستم شنوایی فرد برای همیشه می‌شود و یا اینکه در درمان کم شنوایی فرد اصلا موثر نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر، آنچه که سمعک را معنی می‌بخشد، نحوه تجویز، انتخاب، تنظیم، کنترل، اندازه گیری دقیق صدای آن در نزدیکی پرده گوش فرد، پایش دوره‌ای طولانی مدت و تنظیمات مجدد آن است. به همین علت است که سمعک همچون دارو باید تجویز شود و افراد نباید سر خود و بدون بررسی‌های پزشکی و ادیولوژیک به استفاده از سمعک روی بیاورند.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در تجویز سمعک باید از گوش فرد قالب گیری شود که این کار بسیار سخت و حساسی است و احتمال آسیب به پرده گوش وجود دارد و به همین علت در تعیین تعرفه خدمت برای این کار بیشترین هزینه در نظر گرفته می‌شود، چون ریسک و مسئولیت آن برای ادیولوژیست بسیار زیاد است و جزو پراسترس‌ترین خدماتی است که ادیولوژیست ارائه می‌دهد و خود این تعرفه بالاترین هزینه را دارد.

جلیلوند با عنوان این مطلب که روند شروع و پایان تجویز و تنظیم سمعک نسبتا طولانی است چون عوامل و متغیرهای زیادی در این زمینه دخیل هستند، ادامه داد: سمعک یا درون گوش و یا در پشت گوش قرار می‌گیرد و به قالبی وصل می‌شود که درون گوش قرار می‌گیرد و صدا از طریق آن به پرده گوش ارائه می‌شود. در نوزادان و کودکان که همیشه در حال رشد هستند، مجرای گوش آنان نیز رشد می‌کند و به همین علت با بزرگتر شدن مجرای گوش، سطح فشار صدای تقویت شده از سوی سمعک در مجرای گوش کودک با رشد او کمتر و کمتر می‌شود و به همین علت، با وجود سمعک، صداها برای کودک غیر قابل شنیدن می‌شود بنابراین باید به ازای هر دو هفته (در اوایل تولد) تا هر دو تا سه ماه (در ٢ تا ٣ سالگی) سطح فشار صدای سمعک درون گوش کودک اولا اندازه‌گیری و ثانیا سمعک کودک متناسب با آن تنظیم شود و این امر در بهترین شرایط نیازمند صرف ٣٠ تا ٤٥ دقیقه از سوی ادیولوژیست برای این امر است.

وی افزود: به علت تغییراتی که در اثر کم شنوایی در سیستم شنوایی و مغز فرد رخ می‌دهد، تقویت صدا به وسیله سمعک باید دوره‌ای و طی پروتکل گام به گامی صورت پذیرد. این روند به طور میانگین در ۶ تا ۱۰ جلسه رخ می‌دهد و به هیچ وجه نمی‌توان سمعک را فقط در یک جلسه کوتاه تنظیم کرده و تحویل فرد داد. باید تغییراتی که در سیستم شنوایی رخ داده را به‌تدریج و با تنظیمات دوره‌ای منظم رفع و برطرف کرد. نوروپلاستیسیتی یا شکل پذیری مغز نیازمند صرف زمان و افزایش تدریجی میزان تقویت است.

جلیلوند تاکید کرد: تنظیم سمعک و کنترل و اندازه گیری عملکرد آن اولا نیازمند دانش پیچیده شنوایی، اکوستیک و سایکواکوستیک است، ثانیا نیازمند تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری است که هیچ‌کدام داخل کشور تولید نمی‌شود و تماما از خارج کشور و با قیمت‌های بسیار بالایی تهیه می‌شود و یک کلینیک ادیولوژی که سمعک تجویز می کند باید مجهز به تمامی این تجهیزات باشد.

دبیر انجمن علمی شنوایی شناسی ایران گفت: موارد زیادی از این قبیل در علم ادیولوژی در خصوص سمعک وجود دارد، ولی آنچه باید به آن توجه کرد، خدمات ادیولوژیست برای سمعک است. چون اگر این خدمات ارائه نگردد اولا فرد از سمعک راضی نخواهد بود، ثانیا آن هزینه ارزی که برای تهیه خود سمعک می‌شود اسراف و بی‌تاثیر خواهد بود و فقط جیب شرکت‌های غربی پر خواهد شد. به همین دلیل است که در رشته ادیولوژی که تنها رشته‌ای است که متخصصین آن مجاز به تجویز و تنظیم سمعک هستند، فقط ۸۰ نوع خدمت بالینی برای سمعک در کتاب کدهای پزشکی کالیفرنیا تعریف شده است. به همین دلیل است که هزینه تمام شده برای خدمات سمعک در کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی به اندازه دو تا سه برابر قیمت خود سمعک است.

وی در ادامه به موضوع گارانتی و خدمات پس از فروش سمعک اشاره کرد و افزود: فرد دریافت کننده سمعک باید و حتما نزد همان ادیولوژیست تجویز کننده مراجعه کند چون بسیاری از مشکلات و معضلات سمعک جنبه بالینی و ادیولوژیک دارد و باید از لحاظ بالینی و فنی بررسی و ارزیابی و عیب یابی شود و این ادیولوژیست است که باید تصمیم بگیرد برای رفع مشکل چکار کند و آیا سمعک را به شرکت سازنده بفرستد یا خیر.

جلیلوند گفت: متاسفانه سیستم بهداشتی کشور هزینه‌های احتمالی برای خدمات گارانتی شرکت‌های سازنده و خدمات دهنده سمعک در نظر گرفته است ولی چنین خدمتی را برای ادیولوژیست که در خط اول این نوع خدمات پس از فروش قرار دارد در نظر نگرفته است. متاسفانه از آن ۸۰ نوع خدمتی که در کتاب کالیفرنیا است و در دنیا در حال اجراست، فقط چند خدمت آن تعیین و اجرا می‌شود که تعداد این خدمات کمتر از انگشتان یک دست است.

وی افزود: برای ارائه خدمات حرفه‌ای ادیولوژی به افراد مراجعه کننده و برگزاری عدالت برای کاربران سمعک و متخصصان ادیولوژی نیاز است خدمات سمعک در نظر گرفته و اعمال شود. از همین رو، انجمن علمی شنوایی به دنبال رفع چنین معضلاتی از طریق رویکردهای علمی و قانونی است که در حال حاضر در اکثر کشورها اجرا و پیاده می‌شود. مثلا در ترکیه، خدمات سمعک به طور کامل اجرا می‌شود به گونه‌ای که هزینه تمام شده برای تجویز سمعک حداقل دو برابر قیمت خود سمعک است.

جلیلوند تاکید کرد: اگر فقط خود سمعک تهیه و بدون خدمات بالینی ادیولوژی به افراد ارائه شود، جز خسران مالی و جسمی چیزی برای فرد به ارمغان نخواهد داشت و ما باید در راستای تعریف و تعیین خدمات کامل ادیولوژی در حیطه تجویز و تنظیم سمعک نهایت تلاش‌مان را کنیم که هزینه‌های صورت گرفته از سوی فرد یا سازمان‌های بیمه گر به نفع فرد باشد.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: متاسفانه شاهد هستیم که سمعک در مغازه‌های خیابان جمهوری و از سوی افرادی ارائه می‌شود که در زمینه شنوایی نه تنها هیچ تخصصی ندارند بلکه اصلا هیچگونه آگاهی در زمینه سمعک نیز ندارند و متاسفانه دراین خصوص قانون وجود دارد، ولی اجرا نمی‌شود. در حالی که ارائه سمعک در تمامی کشورها فقط توسط متخصصان ادیولوژی صورت می‌گیرد، حتی در کشورهایی که رشته ادیولوژی را در دانشگاه‌های خود ندارند. در حالی که رشته ادیولوژی در ١٢ دانشگاه کشور ما دانشجو پذیرفته و متخصص تحویل می‌دهد و بیش از ۲۵۰۰ ادیولوژیست در کل کشور مشغول به کار هستند و سطح علمی و بالینی ادیولوژی ایران در منطقه رتبه اول را دارد و در سطح جهانی حرف برای گفتن دارد.

جلیلوند تاکید کرد: حمایت از ادیولوژیست‌ها موجب ارائه خدمات علمی و بالینی به استفاده کنندگان از سمعک می‌‌شود و این امر باعث افزایش سطح رضایتمندی کاربران سمعک در قبال هزینه به عمل آمده برای تهیه سمعک می‌شود، حتی در کشورهایی که ادیولوژیست ندارند، تعدادی را برای دوره دیدن در رشته ادیولوژی به کشورهایی می‌فرستند که این رشته را دارند و در آنجا دوره می‌بینند تا بتواند خدمات ادیولوژی را ارائه دهند.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۷۹۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعرفه سالن های ورزشی شهرداری در سال جدید چقدر است؟

به گزارش همشهری_ مهدی اسماعیل پور، سازمان ورزش برای اینکه اقشار مختلف جامعه از ورزش و مزایای آن بهره مند شوندکه سلامت جسمی و روحی شهروندان و ایجاد شور و نشاط در جامعه است، بلیت و بهای خدمات در ورزشی اماکن متعلق به خود را با سوبسید به دست شهروندان می رساند.
افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی طبق مصوبه شورای شهر

با وجود خدمات ارزان در اماکن ورزشی متعلق به سازمان وررش، برخی رسانه ها در انتقاد به عملکرد شهرداری تهران ادعای عجیبی را مطرح کرده اند و از افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی تعرفه خدمات در برخی از اماکن ورزشی متعلق به سازمان ورزش شهرداری تهران در سال ۱۴۰۳ خبر داده اند! در همین رابطه موضوع را از حسین اوجاقی مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران پیگیری کردیم که ضمن تکذیب این موضوع، گفت:"تعرفه های اماکن ورزشی متعلق به سازمان ورزش شهرداری تهران کاملا بر اساس مصوبه های شورای اسلامی شهر تهران بوده و افزایش نرخ اماکن ورزشی شهر تهران در سال ۱۴۰۳ برهمین اساس حدودا بین ۳۰ تا ۴۰ اقزایش داشته است.»
به اندازه تعرفه اماکن دولتی در سال گذشته
اوجاقی در ادامه تاکید می کند که سازمان ورزش شهرداری تهران ارزان ترین تعرفه خدمات ورزشی را در کشور ارائه می کند و در این رابطه می گوید: «تعرفه سال ۱۴۰۳ اماکن ورزشی متعلق به سازمان ورزش شهرداری تهران با نرخ تعرفه های ورزشی دولت و اماکن ورزشی متعلق به وزارت ورزش و جوانان در سال ۱۴۰۲ برابری می کند. به عبارت دیگر مجموعه های خصوصی که هیچ، تعرفه اماکن ورزشی شهرداری تهران مطابق با مصوبه شورای اسلامی شهر تهران امسال به اندازه تعرفه ای است اماکن ورزشی دولتی در سال گذشته دریافت می کردند.»


تفاوت تعرفه در مناطق شمال و جنوب شهر


مدیرعامل سازمان ورزش درخصوص تفاوت تعرفه خدمات ورزشی در شمال و جنوب شهر می گوید: «تعرفه خدمات ورزشی سازمان ورزش شهرداری تهران به دو بخش مجموعه های درجه دو و درجه سه تقسیم بندی می شود. تعرفه خدمات ورزشی در مناطق شمال شهر یا همان اماکن ورزشی درجه دو کمی بیشتر از جنوب شهر یا همان اماکن ورزشی درجه سه است. شمال شهر شامل مناطق یک تا ۸ و همچنین منطقه ۲۲ می شود. جنوب شهر هم مناطق ۹ تا ۲۱ است. برهمین اساس میزان افزایش تعرفه در سال جاری حدودا به ۳۰ تا ۴۰ درصد می رسد.»


تخفیف برای شهروندان

اوجاقی در ادامه به نرخ تعرفه برخی از رشته ها و خدمات ورزشی پر طرفدار در سال گذشته و سال جدید اشاره و آنها را مقایسه می کند: «برای مثال نرخ بلیت استخر در مناطق جنوب شهر در سال گذشته ۵۲ هزار تومان بود که امسال به ۶۷ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. بهای استخر در مناطق شمال شهر نیز در سال گذشته ۷۷ هزار تومان بود که امسال به ۸۴ هزار تومان رسیده است. این در شرایطی است که امسال بهاتی بلیت استخر در مجموعه های دولتی بیش از ۱۰۰ هزار تومان می شود.» با یک حساب و کتاب و سرانگشتی مشخص می شود که حداکثر افزایش نرخ تعرفه خدمات ورزشی متعلق به سازمان ورزش شهرداری تهران آنهم در رشته های ورزشی پرتقاضا و پر مخاطب در بالاترین تعرفه های اعمال شده حداکثر حدود ۴۰ درصد است که با ادعای افزایش ۱۰۰درصدی فاصله معناداری دارد!

اوجاقی با اشاره به این موضوع که شهرداری برای ورزش شهروندی سوبسید هم می دهد و بهای دریافتی از شهروندان حتی کمتر از هزینه تمام شده است، در تکمیل صحبت های خود می گوید: «سازمان ورزش شهرداری تهران و مدیریت شهری برای ارائه خدمات ورزشی به شهروندان و در بحث ورزش شهروندی نه تنها به دنبال سود دهی و درآمد زایی نیست که حتی سوبسید هم پرداخت می کند. برای مثال هزینه تمام شده هر سانس استخر تقریبا حدود ۲۰۵ هزار تومان می شود، درحالی که قیمت بلیت آن در بهترین حالت ۸۴ هزار تومان است! علاوه بر این که تعرفه های اماکن ورزشی شهرداری تهران کمتر از دولتی ها است و ارزان ترین تعرفه خدمات در کشور را داریم، در موارد بسیاری برای اقشار خاص از جمله جانبازان، خانواده شهدا، زنان سرپرست خانوار، سالمندان دارای کارت منزلت و... نیز تخفیف های ۱۰۰ تا ۵۰ درصدی نیز اعمال می شود.»

کد خبر 849532 برچسب‌ها مردان وزارت ورزش و امور جوانان ورزش معلولان شهرداری شهردارى تهران ورزش زنان ورزش بانوان تهران ورزش ورزش همگانی پایتخت

دیگر خبرها

  • توزیع سمعک رایگان بین ناشنوایان تهران
  • نگران فراگیری تک فرزندی هستیم/ دیابت و فشار خون؛ تهدیدی برای گیلان
  • دومین همایش ملی تجویز و مصرف منطقی دارو برگزار می‌شود
  • خدمات صندوق صعب‌العلاج برای بیماران تالاسمی
  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی
  • شهرک بازیافت در قم احداث می‌شود
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • تعرفه سالن های ورزشی شهرداری در سال جدید چقدر است؟