Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: چنانچه مسئولان ارشد نظام در بحث غنی‌سازی دستور بازگشت به ۲۰ درصد را بدهند ما می‌توانیم در فردو غنی‌سازی ۲۰ درصد را ظرف ۴ روز آغاز کنیم.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی امروز (یکشنبه) پس از حضور در جلسه کمیسیون انرژی مجلس با حضور در جمع خبرنگاران پیرامون پتانسیل بازگشت‌پذیری هسته‌ای کشورمان اظهار کرد: ما در طول مذاکرات متنهی به برجام این امر را مد نظر داشتیم که چنانچه از سوی طرف مقابل خلف وعده صورت گیرد، تمهیدات لازم را بیندیشیم و این کار نیز انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: من نمی‌توانم در خصوص موارد و مصادیق بازگشت‌پذیری وارد جزئیات شوم اما برای نمونه باید بگویم که چنانچه مسئولان ارشد نظام در بحث غنی‌سازی دستور بازگشت به ۲۰ درصد را بدهند ما می‌توانیم در فردو غنی‌سازی ۲۰ درصد را ظرف ۴ روز آغاز کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه آغاز غنی‌سازی ۲۰ درصد در فردو ظرف ۴ روز دارای پیام‌های متعددی است گفت: برخی گفته بودند که فردو تبدیل به زمین بسکتبال شده است، اما باید تأکید کنیم که فوردو هنوز زنده است و اگرچه امیدواریم این اتفاق نیفتد، اما در صورت لزوم، توان بازگشت‌پذیری ما بالاتر از قبل خواهد بود و این یک چالش علمی است.

صالحی بیان داشت: چندی پیش سفیر فرانسه در آمریکا به مسئولان آمریکایی گفت که شما باید پاسخ دهید که اگر ایران غنی‌سازی را در حجم وسیع‌تر آغاز کند آنوقت باید چه کنیم؟

صالحی در ادامه با بیان اینکه فردا همزمان با 20 فروردین، جشن فناوری هسته‌ای در کشور برگزار خواهد شد اظهار کرد: بطور معمول فردا دستاوردهایی که در سال گذشته توسط جوانان غیور سازمان انرژی اتمی محقق شد را به نمایش می‌گذاریم.

وی افزود: ما فردا در جشن فناوری هسته‌ای حدود 83 دستاورد از بین 113 دستاوردی که انتخاب شده را به نمایش می‌گذاریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به دستاوردهای مهمی که فردا از آنها رونمایی خواهد شد گفت: فردا از سامانه‌ای که اولین نمونه شبیه‌ُساز سنجش فرایندی است رونمایی خواهد شد؛ این سامانه می‌تواند برای تحقیقات بر روی پیشران هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: همچنین فردا سانتریفیوژ دکانتری نیز رونمایی می‌شود؛ این سانتریفیوژ که توسط متخصصان سازمان انرژی اتمی ساخته شده مخصوص صنعت نفت است که انشاالله بعد از جشن فردا به صنعت نفت تحویل خواهد شد.

صالحی خاطرنشان کرد: مورد دیگری که فردا رونمایی می‌شود دستگاه اندازه‌گیری یا اسپکتورومتری است که برای اولین بار در ایران چنین دستگاه حساسی ساخته می‌َشود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۸۰۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد

به گزارش صدای ایران از ایسنا، امارات متحده عربی، شریک امنیتی ایالات متحده، اولین کشور عربی بود که نیروگاه هسته‌ای را با افتتاح نیروگاه «براکه» ساخت کره جنوبی در ابوظبی در سال ۲۰۲۱ آغاز کرد.

به نقل از رویترز، منابع آگاه که نامشان فاش نشده است، عنوان کردند امارات متحده عربی قصد دارد امسال مناقصه‌ای را برای ساخت چهار رآکتور جدید در ماه‌های آینده راه‌اندازی کند.

این منابع گفتند امارات می‌خواهد مناقصه برگزار کند و ساخت‌وساز را در اوایل امسال آغاز کند تا نیروگاه جدید تا سال ۲۰۳۲ برای رفع نیاز‌های انرژی پیش‌بینی‌شده به بهره‌برداری برسد.

مناقصه برای همه پیشنهاددهندگان بالقوه از جمله شرکت‌های آمریکایی، چینی و روسی آزاد خواهد بود.

سازمان فدرال نظارت هسته‌ای این کشور در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ریزی برای ایجاد دومین نیروگاه هسته‌ای گفت که آماده است در صورت تصمیم دولت برای ساخت نیروگاه‌های جدید، مجوز‌ها و مقررات لازم را بررسی و صادر کند.

امارات متحده عربی که در سال ۲۰۰۹ توافقنامه همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای را با آمریکا امضا کرد، می‌گوید برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز است و هدف آن تنها تولید انرژی برای کاهش وابستگی به نفت است.

امارات یکی از کشور‌هایی بود که در اجلاس آب و هوای COP ۲۸ که در اواخر سال گذشته در دبی برگزار شد، توافق نامه‌ای را امضا کرد تا تولید انرژی هسته‌ای جهان را طی چهار دهه آینده سه برابر کند.

در دیگر نقاط خاورمیانه، مصر درحال‌توسعه اولین نیروگاه هسته‌ای خود است که توسط روسیه ساخته شده است. عربستان سعودی قصد دارد برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد، اما تاکنون از امضای توافقنامه همکاری با ایالات متحده که مانع از غنی‌سازی اورانیوم این کشور خلیج‌فارس می‌شود، خودداری کرده است.

ساخت چهارمین راکتور نیروگاه براکه از نوع APR-۱۴۰۰ با طراحی کره‌ای در ژوئیه ۲۰۱۵، سه سال پس از شروع کار بر روی اولین راکتور براکه آغاز شد. سه راکتور اول اکنون به طور کامل تحت نظارت FANR فعال هستند.

نیروگاه هسته‌ای براکه که توسط کره جنوبی ساخته شده و در ابوظبی در ساحل به سمت عربستان سعودی و قطر قرار دارد، انتظار می‌رود یک چهارم برق مورد نیاز این کشور را تامین کند.


دیگر خبرها

  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • سودآوری بالای صنعت لنج‌سازی در قشم
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • (ویدئو) فردا بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران افتتاح خواهد شد
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم
  • تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ ای طی یک دهه در نیروگاه اتمی بوشهر