Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ریچارد کازلاریچ» سفیر پیشین آمریکا در بوسنی و هرزگوین و جمهوری آذربایجان که اینک مدیر موسسه مرکز «علوم و سیاست انرژی» و فعال در برخی اندیشکده‌های آمریکایی است، در گفت‌وگو با فارس درباره توافق هسته‌ای، روابط ایران با جمهوری آذربایجان و جنگ تجاری آمریکا با چین به اظهارنظر پرداخت.

این دیپلمات کهنه کار آمریکایی درحالی که سعی کرد موفقیت‌های دیپلماسی ایران در توسعه روابط با کشورهای همسایه را نادیده انگاشته و حتی بهانه تراشی کند، در عین حال بر نقش سازنده ایران در حل تنش‌های منطقه‌ای صحه گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  مشروح این گفت‌وگو به شرح زیر است:

در 2 سال گذشته شاهد افزایش دیدار مقام‌های ارشد ایران با جمهوری آذربایجان هستیم. نظر شما نسبت به افزایش روابط دوجانبه بین تهران و باکو چیست؟

 ریچارد کازلاریچ: «همانطور که اشاره کردید نشست‌های بسیاری را در این چند سال بین طرفین شاهد بوده‌ایم، اما من آن را به نشانه تقویت روابط دوجانبه نمی‌دانم. به نظرم ، این دو کشور باید درباره تعیین مرزهای دریای خزر به توافق نهایی برسند. با مواضع کنونی و این‌که ایران خواهان سهمی یکسان است و باکو آن‌را قبول نمی‌کند، توافق نهایی در این زمینه غیرممکن است . فکر می‌کنم با توجه به این مورد باکو سیاست محتاطی را در قبال ایران پییش گیرد.»

آیا نزدیک شدن بیشتر ایران و جمهوری آذربایجان برای رژیم اسرائیل، دشمن قدیمی ایران، خبر خوبی است؟

ریچارد کازلاریچ: «پیش بینی من این است که جمهوری آذربایجان روابط نزدیک خود را با اسرائیل حفظ می‌کند.»

بپردازیم به موضوع ناگورنو قره‌باغ. این تنش چگونه خاتمه می‌یابد؟ آیا ایران قادر است نقش میانجی را در این مسئله ایفا کند؟

ریچارد کازلاریچ:«درباره موضوع ناگورنو قره‌باغ، ما درحال وارد شدن به دوره‌ای خطرناک در این زمینه هستیم. در سال 2016، 2 کشور تعامل کوتاهی با هم داشتند اما دوباره جنگ خونین آغاز شد و تنها مداخله سیاسی روس‌ها در ایروان و باکو به آن خاتمه داد. تا زمانی‌که دو طرف به جای دیپلماسی باهم لفاظی می‌کنند، حل این مسئله غیرممکن است. البته امیدوارم که درگیری جدی بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان رخ ندهد. ایران می‌تواند با ترغیب دو طرف به گفت‌‌وگوی مستقیم مسالمت آمیز تا درگیری، در این مسئله ایفای نقش کند.»

وارد بحث توافق هسته‌ای شویم. "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا ماه می را برای تصمیم گیری در زمینه اعمال تحریم‌ها علیه ایران تعیین کرده است. آیا او در این زمینه جدیت دارد و از توافق خارج می‌شود یا فقط بلوف می‌زند؟

ریچارد کازلاریچ: «درباره آینده توافق اتمی با توجه به تغییرهای بسیار در واشنگتن از انتخاب وزیر جدید خارجه گرفته تا مشاور امنیتی جدید ،باید منتظر ماند تا ببینیم در ماه می چه اتفاقی رخ می‌دهد. از این گذشته، ترامپ آدم غیر قابل پیش بینی است . درباره سئوال شما پیرامون اصلاح یا خروج از برجام از سوی ترامپ، این را هیچکس نمی‌داند.»

در صورت خروج آمریکا از توافق، گزینه‌های ایران چیست؟

ریچارد کازلاریچ: «چون اطلاع کافی درباره تصمیم‌گیری های ایران ندارم ، نمی‌توانم پاسخی به این سئوال بدهم.»

اگر آمریکا از توافق خارج شود، آیا آنگاه کشوری در جهان به واشنگتن اطمینان می‌کند؟

ریچارد کازلاریچ:«شاید آن‌ها به آنچه که ترامپ انجام می‌دهد علاقه‌ای ندارند اما دستکم با برخی از ایده‌های پیشنهادی او موافقند. من معتقدم کشورهای جهان می‌توانند به آمریکا اعتماد کنند.»

 سئوال آخر من درباره جنگ تجاری بین آمریکا و چین است. این مسئله چه پیامدهای منفی برای جهان دارد؟

ریچارد کازلاریچ: «من مخالف استفاده ابزاری از تعرفه در این مسئله هستم. آمریکا نگرانی مشروعی را در قبال سرقت فناوری چینی‌ها دارد. آمریکا باید از سازوکارهای سازمان تجارت جهانی یا اعمال اقدام‌های محدود کننده استفاده کند. نبرد تجاری بین آمریکا و چین برای جهان بد است زیرا آسیب‌های جانبی را به کشورهای دیگر که با چین و آمریکا ارتباط دارند، می‌زند. درصورتی‌که این تنش به نبرد مبدل شود، هیچکسی برنده‌ نمی‌شود.»

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۸۵۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است

به گزارش قدس آنلاین، ان بی سی نوشت که کاخ سفید ماه‌هاست که به دنبال توافق آتش‌بس برای آزادی اسیران دربند حماس است، اما دور کنونی مذاکرات در یک برهه حساس جنگی و انتخاباتی انجام می‌شود.

مقام های آمریکایی پیش نویس توافق فعلی را آخرین و بهترین نسخه می ‌دانند، چرا که به عقیده آنها اسرائیلی‌ها در این دور از مذاکرات با شروط کلیدی موافقت کرده‌ و در مورد آنها سازش کرده‌اند.

یکی از مقام های آمریکایی در این خصوص گفت: "رئیس جمهوری بدان روی بسیار نگران میزان حساسیت برهه کنونی است که دیگر برگی برای بازی برایش باقی نمانده است.

به نوشته ان بی سی، در ماه‌های اخیر مذاکرات بر سر توافقی که شامل آتش‌ بس موقت و آزادی برخی از اسیران می‌شود به مرحله حساسی رسیده و سپس فروپاشیده است. اما به گفته مقام ها، اکنون که اسرائیل مصر است به‌رغم مخالفت‌ های آمریکا، حمله نظامی به شهر رفح را انجام دهد، شکست مذاکرات آتش‌ بس فرصتی برای احیای آن‌ باقی نمی گذارد. به گفته این مقام ها، این بار شکست در حصول توافق می تواند به تشدید جنگ و تهدید بیشتر جان اسیران منجر شود.

این بزنگاه تاریخی با اعتراض های فزاینده دانشگاهی و تهدید به تظاهرات در برنامه های انتخاباتی بایدن و سایر مقام های ارشد دولت در تابستان پیش رو همزمان شده است. برخی از مقام های دولتی به طور خصوصی گفته اند که یکی از مزیت های مهم در گشایش دیپلماتیک جنگ غزه می تواند تأثیر آن بر این اعتراضاتی باشد که در برخی از موارد به خشونت کشیده شده است.

برخی از مقام های آمریکایی نسبت به دستیابی به توافق آتش بس ابراز خوش بینی کرده و گفته اند که هدف آمریکا آن است که آتش بس موقت طولانی تر شده و راه را برای پایان جنگ هموار کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • مجری الجزیره از خجالت سیاستمدار آمریکایی درآمد؟!
  • موضع آمریکا درباره دادگاه لاهه، نشانه رویکرد دوگانه واشنگتن است
  • چرا کسی برای دختران دانشجوی آمریکایی شعر برای خواهرم نمی‌خواند!
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟/ تعهداتی «با تاریخ، با امضا»!
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟