Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@13:57:47 GMT

تلگرام بلای جان اقتصاد ایران می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۸۶۳۸۷

تلگرام بلای جان اقتصاد ایران می‌شود

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان  در حالی که در سال های اخیر سرمایه ایرانی منفی شده است و این روزها اوضاع ارز حال مناسبی ندارد در چنین شرایطی بدترین خبر ممکن باز شدن یک کانال جدید از طریق ارز دیجیتال تلگرام هم برای تقاضای خروج سرمایه و هم برای خروج سرمایه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پول اینترنتی یا همان ارزهای دیجیتال به طور معمول تقاضا محور هستند و ایجاد شبحی از یک تقاضا ولو اندک قیمتشان روی نردبان صعود می‌‌رود. با این تفاسیر یک شبکه اجتماعی زمانی رأساً اقدام به انتشار ارز دیجیتال می کند صدها راه مختلف برای ایجاد تقاضا بر روی آن دارد؛ از فروش برخی امکانات فنی تا سرویس پرداخت "گرام". در این زمان با احتمال بسیار بالا گرام یا همان ارز دیجیتال تلگرام یکی از موفق‌ترین تجارب کریپتو کارنسی خواهد بود و بازار آن به شدت سایز خواهد گرفت.

پول اینترنتی تلگرام به نظام بانکی ایران آسیب می رساند

آلبرت بغزیان استاد اقتصاد دانشگاه تهران در گفتگو با حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: برای کشوری مثل ایران که مشکل ارزی دارد هر گونه معامله دیجیتالی مثل تلگرام، ضرر اقتصادی دارد و در آن نفعی دیده نمی شود چرا که در هر صورت با یک ارز بیگانه و خارجی معامله می کنیم.

وی ادامه داد: این نوع پول بیشتر برای سوداگری است و نه از کالای ایرانی حمایت می کند و نه اشتغالی ایجاد می کند. بنابراین استفاده از این نوع ارز صرفا برای صاحب آن سود دارد. از همین رو هیچ دیدگاه علمی تا به امروز این مسئله را تایید نکرده است.

بغزیان گفت: وقتی معاملات این ارز سودی برای کشور نداشته باشد طبیعتا خودش را در خروج سرمایه، تنبل پروری، سوداگری و پولشویی خودش را نشان خواهد داد و همین باعث ضرباتی به نظام بانکی و پولی ایران می شود.

گرام استراتژیم جدید صهیوتیست هاست

عبدالمجید شیخی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان  اظهار داشت: پول های مجازی استراتژی جدید صهیونیست‌هاست که باهدف جایگزینی دلار انجام می شود چرا که دلار در حال از دست دادن جایگاه بین‌المللی خود است. یعنی پشت این مسئله همان بحث دهکده جهانی یا نظم نوین جهانی می باشد.

شیخی گفت: این پول  یک برنامه از پیش طراحی شده است که در صدد تسلط بر پول و دارایی ملل است. این پول به طرزی اقتصاد را دور می زند بدون اینکه پشتیبان فیزکی، اعتباری و علمی داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اعتبار این پول دست طراحان اصلی این برنامه است و اخیرا مشاهده شد قیمت یک ارز دیجیتالی از 14 هزار دلار به 6هزار دلار سقوط کرد و این یعنی این پول بی اعتبار است. البته برخی ها عنوان می کنند این پول مزایایی همانند دور زدن تحریم ها دارد که باید در جواب اینها گفت که این مسئله طعمه ای بیش نیست. همانند شرکت های گلد کوییست که با طعمه هایی افراد زیادی را جذب کردند و یک دفعه همه را به زمین زدند.

وی خاطرنشان کرد: تلگرام هم به خاطر اینکه در جامعه ما جایگاه و پایگاهی برای خود ایجاد کرده است تبدیل به یک بزرگراهی شده که سردمداران سلطه در اقتصاد بین الملل را به طمع انداخته است تا پولی به نام گرام را ایجاد و به این طریق جیب مردم را خالی کند.

عبدالمجید شیخی گفت: پول اینترنتی تلگرام با دور زدن اقتصاد نظام بانکی ایران را ابتر و مختل می کند و به این طریق ارزش پول ایران را به شدت کاهش می دهد؛ در هر صورت داده این پول برای کشور "هیچ" است.

ارز اینترنتی تلگرام، ارزش پولی ایران را به شدت کاهش می دهد

ابراهیم رزاقی، اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: ارز دیجیتالی تلگرام جزو مسایلی محسوب می شود که با شروع فعالیتش، مدیریت اقتصاد را از داخل می گیرد و به عوامل بیرونی واگذار می‌کند. یعنی سرنوشت ارزی ایران وابسته یک شرکت خارجی می شود که با توجه به هدف خودش فعالیت می کند و معلوم نیست در آینده با چه تدابیری عمل خواهند کرد.

او گفت: با این اتفاق گرام یعنی ارز دیجیتال تلگرام عملا جایگزین پول داخلی ما می شود آن هم با مدیریت خارجی؛ با این شرایط بانک مرکزی ایران هیچ اراده ای از خود نخواهد گذشت. در نتیجه ارزش پولی ایران به شدت کاهش پیدا می کند و نظام بانکی قدرت چندانی نخواهد داشت.

پول اینترنتی تلگرام تهدید جدی برای اقتصاد ایران

سردار غلامرضا جلالی به عنوان رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان در مورد پول اینترنتی گرام اظهار داشت: برنامه آتی تلگرام ایجاد یک شبکه جدی اقتصاد دیجیتال، تعریف بانک و نظام بانکداری و تعریف نظام دریافت و پرداخت است که این طبیعتا درآمدهای بسیار بالایی برای تلگرام خواهد داشت که چارچوب تلگرام را از شبکه اجتماعی و پیام رسان صرفا تبادل خبر، به ساختار اقتصادی سلطه‌گر تغییر می‌دهد. وقتی که مشاغل اقتصاد دیجیتال مبتنی بر شبکه و دیتای اجتماعی تولید شود، به خاطر اینکه وابسته به دولت نیست، قشر اقتصادی را از حکومت و دولت جدا می کند.

سردار جلالی در پایان خاطرنشان کرد: تعریف پول دیجیتال در تلگرام، باعث ایجاد یک نظام بانکی جدا از بانک مرکزی خواهد شد؛ وقتی پیام رسانی همه این امکانات را داشته باشد در واقع در داخل کشور دولتی ایجاد و مردم را اداره می‌کند. بر اساس مطالبی که توسط خود تلگرام منتشر شده، خطرات و آسیب های تلگرام در حوزه اقتصاد برای کشور افزایش خواهد یافت. هیچ کشوری، چه آمریکایی و اروپایی اجازه تسلط این چنینی به پیام رسان های خارجی را  نداده است.

گزارش از سعید پیرزاده

انتهای پیام/

گرام چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تلگرام قطعی تلگرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۸۶۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگزین اسکناس کیلویی

خبرساز شدن تصویری از یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از دسته‌های اسکناس ریال، بار دیگر جای خالی اسکناس درشت در اقتصاد ایران را به سیاستگذار یادآوری کرد.

به گزارش دنیای اقتصاد، البته باید توجه کرد این موضوع منافاتی با ضرورت مهار تورم به‌عنوان یک اولویت برای سیاستگذار ندارد، اما به نظر می‌رسد با کاهش ارزش ریال، انتشار اسکناس‌های جدید که قابلیت پوشش معاملات را داشته باشد، یک ضرورت محسوب می‌شود. از سوی دیگر می‌توان با اطلاع‌رسانی بیشتر، استفاده از کارت‌های اعتباری مخصوص گردشگران را هم رواج داد.

تصویر یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از اسکناس ریال بار دیگر افت ارزش ریال و جای خالی اسکناس‌های درشت را در اقتصاد ایران یادآور شد. پیش از این نیز نسبت به اثری که این موضوع بر وجهه بین‌المللی کشور خواهد داشت، اشاره کرده بودیم. حال بار دیگر ضرورت چاپ اسکناس‌های جدید در اقتصاد ایران مطرح می‌شود.

طی روز‌های گذشته تصویری در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «تصویری غم‌انگیز از ارزش سقوط پول ایران» دست‌به دست شد. این تصویر گردشگر روسی را نشان می‌دهد که ۳۰۰ دلار را به ریال ایران تبدیل کرد و به‌دلیل حجم بالای این اسکناس‌ها آن‌ها را با کیسه پلاستیکی حمل می‌کرد. در کنار مساله افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی، یکی از نکاتی که پس از انتشار این خبر باید به آن توجه کرد، جای خالی اسکناس‌های درشت در اقتصاد ایران است. همان‌طور که «دنیای‌اقتصاد» پیش از این نیز در گزارش‌هایی به این موضوع پرداخته بود سال‌ها است که پس از انتشار اسکناس ایران چک یک‌میلیون ریالی اسکناس بزرگ‌تری در اقتصاد ایران چاپ نشده است.

این در حالی است که با افزایش تورم قدرت خرید این اسکناس به‌شدت کاهش یافته است. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد زمان آن رسیده باشد که سیاستگذار پولی دست به انتشار اسکناس‌های درشت‌تری برای سهولت مبادلات افراد بزند. البته پیش از این اخباری منتشر شده بود که خبر از برنامه بانک‌مرکزی برای چاپ ایران‌چک‌های ۵۰۰ هزار تومانی می‌داد. خبری که البته پیگیری‌ها نشان داد صحت ندارد و پس از آن نیز بانک مرکزی در اطلاعیه به‌طور رسمی خبر داد برنامه‌ای برای چاپ اسکناس‌های درشت‌تر ندارد. البته مشخص نیست سیاستگذار پولی به چه دلیل فعلا قصد ندارد در این راستا اقدامی انجام دهد.

نکته دیگری که پیشتر به آن اشاره کرده بودیم، اثری است که این موضوع می‌تواند بر وجهه اقتصاد کشور در مقابل گردشگران داشته باشد. موضوعی که در جریان انتشار تصویر مذکور شاهد آن بودیم؛ بنابراین یکی از دلایلی که با استناد آن می‌توان به لزوم چاپ اسکناس‌های درشت‌تر در اقتصاد ایران اشاره کرد، همین مساله است.

نقش پررنگ کارت‌های گردشگری

البته اگر عوامل دیگر را کنار بگذاریم و بخواهیم تمرکز خود را بر مساله گردشگران خارجی بگذاریم، یکی دیگر از نکاتی که به نظر می‌‎رسد در این زمینه مغفول مانده، فراهم کردن سازوکاری برای استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری است. هر چند به‌دلیل تحریم‌ها امکان استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری سایر کشور‌ها وجود ندارد، اما بانک‌های کشور امکان استفاده از کارت‌هایی را برای گردشگران خارجی فراهم کردند.

این کارت‌ها قابلیت شارژ دارند و گردشگران می‌توانند در لحظه آن را شارژ کنند. همچنین این امکان وجود دارد که در پایان سفر، باقی‌مانده کارت را دریافت کرده و آن را به ارز کشور خود تبدیل کنند. با این حال به نظر می‌رسد به‌دلیل عدم اطلاع‌رسانی کافی برای گردشگران خارجی چندان از این قابلیت استفاده نمی‌کنند. یکی دیگر از مسائلی که ضرورت چاپ اسکناس درشت را پررنگ می‌سازد، به صرفه کردن چاپ اسکناس برای بانک مرکزی است. در شرایط فعلی بانک‌مرکزی می‌گوید هزینه چاپ اسکناس‌ها از ارزش آن‌ها بیشتر است؛ در نتیجه برای این نهاد اقدامی به صرفه نیست. حال اینکه با چاپ اسکناس‎های درشت‎تر می‌توان این مساله را برای بانک مرکزی برطرف کرد.

پوچ بودن ادعای تورمی

یکی از نکاتی که منتقدان چاپ اسکناس درشت‎‌تر در اقتصاد به آن اشاره می‌کنند، اثر تورمی آن است. این در حالی است که این امر یک موضوع فنی است و هیچ اثری بر متغیر‌های پولی و تورم ندارد. از سوی دیگر بسیاری از اقتصاد‌های پیشرفته که اسکناس‌های درشتی در آن‌ها مبادله می‌شود، تورم‌های پایینی دارند؛ بنابراین نمی‌توان گفت این اقدام می‌تواند به رشد تورم منجر شود.

به‌عبارت دیگر، آنچه می‌تواند روند تورمی فعلی را مهار کند، توجه به بی‌انضباطی مالی و بودجه‌ای دولت، کاهش هزینه‌ها و به‌طور کلی مقابله با کسری‌بودجه است. همچنین باید توجه کرد که پیشنهاد چاپ اسکناس‌های درشت‎‌تر به معنی بی‌توجهی به لزوم رفع معضل تورم نیست و لازم است سیاستگذار در کنار این اقدامات تکمیلی توجه کافی به اجرای سیاست‌های ضدتورمی داشته باشد.

دیگر خبرها

  • برادر همسر رهبری: به لحاظ عقلانی تلگرام باید بسته می‌شد | گفتم از نفسش بیندازید تا بگوید چشم!
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • ماهیگیری در رودسر بلای جان جوان ۲۲ ساله شد
  • لبه تیغ
  • رعد و برق بلای جان دام‌های عشایر در فارس شد
  • تعاونی‌های تولید؛ مصداق مشارکت مردم در اقتصاد
  • رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود
  • عفونت چشم بلای جان قهرمان کشتی شد