Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، دبیر علمی همایش انجمن ترویج زبان و ادب فارسی گفت: علاقمندان می‌توانند برای ارسال اصل مقاله‌های خود و کسب اطلاعات بیشتر تا ۱۵ خرداد به نشانی conf.isc.gov.ir/pll۹۷ مراجعه کنند و یا با شماره تلفن‌های ۳۲۲۸۳۰۸۰-۰۷۱ و ۳۲۲۹۱۸۹۴-۰۷۱ تماس بگیرند.
دکتر کاووس حسن لی افزود: محور‌های همایش شامل نقش زبان و ادب فارسی در وحدت ملی مردم ایران و دیگر فارسی‌زبانان جهان، جایگاه زبان و ادب فارسی و ایران‌شناسی در فراسوی مرز‌های جغرافیایی ایران، اثرپذیری و اثرگذاری متقابل ادبیات فارسی و فرهنگ اسلامی، شیوه‌های ترویج زبان و ادب فارسی و ارتقای جایگاه آن، روش‌های کاربردی آموزش زبان و ادب فارسی و انواع ادبی (حماسی، غنایی، عرفانی، تعلیمی) ادبیات معاصر (ادبیلات انقلاب اسلامی، ادبیات پایداری، ادبیات کودک و نوجوان) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی از دیگر محور‌های همایش را ادبیات اقلیمی، بومی و محلی کشور، کتاب‌شناسی، نسخه‌شناسی و متن‌پژوهی، تاریخ ادبیات، بک‌شناسی، نقد ادبی و زیبایی‌شناسی، نظریه‌ها و مکتب‌های ادبی، دستور زبان، زبان‌شناسی، تاریخ زبان فارسی و گویش‌های رایج زبان فارسی، عرفان‌های کاذب و جریان‌های شبه‌معنوی در ادب فارسی، ادبیات تطبیقی و موضوع‌های میان‌رشته‌ای، کتاب‌های مرجع ادبی و فرهنگ‌های تخصصی و موضوعی در گستره‌ی زبان و ادب فارسی، نقد و بررسی گرایش‌های رشته‌ی زبان و ادبیات فارسی، نقد و بررسی پایان‌نامه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته‌ی زبان و ادبیات فارسی، تحلیل محتوای کتاب‌های زبان و ادبیات مدارس، آسیب‌شناسی ترجمه‌ی متون ادبی از زبان فارسی به زبان‌های دیگر و از زبان‌های دیگر به زبان فارسی، شگرد‌های آموزش مجازی در رشته‌ی زبان و ادبیات فارسی، استفاده از امکانات رایانه‌ای در فعالیت‌های ادبی اعلام کرد.
دبیر علمی همایش انجمن ترویج زبان و ادب فارسی گفت :موضوعات ویژه‌ی این همایش شامل: حافظ‌شناسی و حافظ‌پژوهی و نقش حافظ در گسترش فرهنگ ایرانی و زبان و ادب فارسی، زبان‌ها، گویش‌ها، لهجه‌ها و ادبیات و مشاهیر ادبی در استان فارس، فرهنگ و ادب عامه، محلی و اقلیمی در استان فارس و دیگر موضوعات مرتبط با زبان و ادب فارسی است.
سیزدهمین همایش بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ۱۸ تا ۲۰ مهر در شیراز برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۸۶۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی شیوا، عضو هیئت‌علمی گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در یک گفگوی تلفنی در مورد چگونگی افزایش توان زبان فارسی در ساحت توانمندسازی گنجینه واژگانی گفت: برنامه‌ریزی زبانی یك برنامه‌ریزی سنجیده علمی، حساب شده برای حال و آینده زبان بر اساس داشته‌های زبان است.

او افزود: برای برنامه‌ریزی زبانی باید همپای دانش‌های روز و در حد توان و یا بیشتر باید واژه‌سازی و واژه‌گزینی انجام شود و علم روز را به زبان خودمان بیاموزیم.

شیوا با بیان اینكه توانایی زبان فارسی امروز در گرو این است كه زبان فارسی زبان علم باقی بماند یا اگر كاستی‌هایی در این زمینه وجود دارد برطرف شود تصریح كرد: جلوه‌گاه این برای برنامه‌ریزی زبانی می‌تواند در نهادهایی مانند فرهنگستان زبان و ادب فارسی باشد.

عضو هیئت‌علمی گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار داشت: اگر زبان فارسی بتواند از عهده تعبیر و اصطلاح‌گزینی برای واژه‌های تخصصی در هر زمینه‌ای برآید می‌توان به ماندگاری درازمدت آن کاملاً امیدوار بود.

*** رخنه زبان بیگانه، زبان را از پویایی باز می‌دارد

وی با اشاره به اینكه امروزه در حوزه علوم جدید بسیاری از اصطلاحات و واژگان وارد زبان فارسی شده است بیان داشت: اگر دروازه‌های زبان را به حال خود رها كنیم و به روی زبان بیگانه گشوده باشد به مرور واژگان بیگانه چنان در زبان رخنه می‌كند كه زبان را از پویایی باز می‌دارد و به وابستگی عادت می‌دهد.

شیوا اذعان داشت: واژه‌سازی یكی از مهم‌ترین اركان در برنامه‌ریزی زبانی است و باعث می‌شود ‌شان زبان حفظ شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پشت‌پرده گزارش بی‌بی‌سی درباره مرگ نیکا شاکرمی
  • بحران ادبیات داریم
  • فراخوان ارسال مقالات به همایش بین المللی «۷۵ سال اشغالگری در فلسطین»
  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند
  • همایش بهاباد شناسی برگزار می شود
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران