Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@22:00:42 GMT

افزایش کیفیت تولید داخلی زمینه مصرف بیشتر را فراهم می کند

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۸۶۶۵۷

افزایش کیفیت تولید داخلی زمینه مصرف بیشتر را فراهم می کند

قزوین-رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین گفت: در صورت افزایش کیفیت محصولات تولید داخل، توجه به خدمات پس از فروش و بسته بندی، زمینه گرایش مصرف کننده به خرید کالای ایرانی بیشتر می شود.

علی پرزحمت در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اهمیت حمایت از کالای ایرانی و راههای تحقق شعار سال اظهار داشت: عملی شدن شعار سال نیازمند برنامه ریزی مدون، عزم ملی و همکاری مسئولان و مردم است و همه باید تلاش کنیم تا این کار مهم اجرایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: آنچه از سوی دولت در گام اول عملی شده برنامه ای است که که در حمایت از کالای ایرانی مصوبه ای گذرانده تا خرید کالای خارجی توسط دستگاههای اجرایی ممنوع شود که این کار می تواند بسیار مفید باشد.

پرزحمت اظهارداشت: گام دوم این است که تولید کننده باید کالای مرغوب و استاندارد و مطابق سلیقه مشتری تولید کند تا مصرف کننده برای خرید انگیزه بیشنری داشته باشد.

پرزحمت یادآورشد: در این رستا برای مردم باید فرهنگ سازی شود تا کالای مرغوب را بشناسند البته ما نیز وظیفه ای داریم و با جدیت تلاش می کنیم تا با نظارت بیشتر از تولید کالای نامرغوب جلوگیری کنیم.

قرار نیست کالای نامرغوب بدست مصرف کننده برسد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین اظهارداشت: تولیدکننده باید کالای مرغوب تولید کند و محصولاتش قیمت مناسب داشته باشد تا انگیزه خرید را تقویت کند.

وی اضافه کرد: قرار نیست به بهانه حمایت از تولید داخلی هر کالای نامرغوبی را بدست مردم بدهیم بلکه باید مردم حق انتخاب داشته باشند و ما و تولیدکنندگان لازم است پاسخگوی آخرت هم بوده و دنبال رقابت سالم باشیم.

پرزحمت گفت: در سازمان صنعت وظیفه داریم امتیازاتی به تولیدکننده بدهیم و شرایط دریافت تسهیلات را آسان کنیم تا کالای مرغوب با هزینه کمتر تولید و سود اقتصادی آنها بیشتر شود.

وی قاچاق کالا و واردات بی رویه را از آسیبهای جدی حمایت از کالای ایرانی دانست و گفت: واردات برخی کالاها مانند لوازم خانگی به تولید داخلی آسیب جدی زده و باید با کنترل قاچاق نگذاریم به تولیدات ما آسیب وارد شود.

رئیس سازمان صنعت استان یادآورشد: در شرایطی که قیمت محصولات ایرانی با خارجی یکسان نیست و دو تا سه برابر است همچنان برخی خریدار کالای خارجی هستند که باید بتوانیم قدرت رقابت خود را بالا ببریم.

پرزحمت اضافه کرد:در این شرایط حتما باید کالای ما کیفیت بالایی داشته باشد اما همه باید کمک کنیم جنس مرغوب و استاندارد تولید کنیم و با دادن امتیازاتی مانند شرایط اقساطی خرید، مصرف کنندگان بیشتری را تشویق به خرید کالای ایرانی کنیم.

پرزحمت یادآورشد: بانکها می توانند کارت اعتباری خرید به مردم بدهند و قیمت محصول را در مدت ۲۴ ماه یا ۳۶ ماه دریافت کنند تا انگیزه بیشتری برای خرید تولیدات ایرانی مهیا شود.

حمایت از نوسازی واحدهای فرسوده

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین بیان کرد: یکی دیگر از کارهای حمایتی ما کمک به نوسازی واحدهای قدیمی و فرسوده است که در این راستا واحدهایی که باید نوسازی شوند از تسهیلات مناسب برخوردار خواهند شد.

وی گفت: باید برنامه حمایتی ما به گونه ای باشد تا تولید کننده شرمنده مصرف کننده نباشد و بتواند بدون دغدغه محصولی کیفی و مرغوب تولید کند.

پرزحمت اضافه کرد: باید کیفیت مواد اولیه، خدمات پس از فروش و فروش قسطی و بسته بندی مناسب در تولید کالای ایرانی مورد توجه جدی قرار گیرد تا مسیر استفاده از کالای ایرانی هموار شود.

وی گفت: در اداره صنعت استان برنامه نظر سنجی داریم و اگر کالایی را مردم استقبال کنند و کیفیت لازم را داشته باشد حمایت می کنیم در غیر این صورت خود را ملزم به حمایت نمی دانیم تا حق مصرف کننده ضایع نشود.

پرزحمت با اشاره به ظرفیت های خوب صنعتی استان اظهارداشت: خوشبختانه استان قزوین تنوع کالایی زیادی دارد و در شوینده ها، صنایع شیشه، نساجی، کاشی و سرامیک و برخی لوازم خانگی برند است اما در برخی کالاها نیز مانند قطعات خودرو و تعدادی از لوازم خانگی مشکلاتی داریم که باید برطرف شود.

صادرات استان را افزایش می دهیم

وی بیان کرد: باید صادرات را هم جدی بگیریم و اگر کالایی رقابت پذیرباشد می تواند به صادرات هم فکر کند برای نمونه ما در شیشه های دارویی، چرخ خیاطی و برخی قطعات خودرو و کپسولهای گاز خودرو شاخص هستیم و می توانیم با محور صادرات در این بخش هم موفق عمل کنیم.

پرزحمت گفت:چشم انداز صادرات استان را بزودی پس از ابلاغ برنامه از سوی مرکز صادرات ایران ترسیم می کنیم و امیدواریم بتوانیم برای یک میلیارد دلار برنامه ریزی کنیم تا به اشتغال و تولید هم کمک شود.

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره صنعت معدن و تجارت قزوین سال حمایت از کالای ایرانی علی پرزحمت مجله ایران مهر کرمانشاه بوشهر نوروز 97 گردشگری نوروز مسافران نوروزی سانحه تصادف خرم آباد شهرکرد آیین اعتکاف گرگان خطبه های نماز جمعه سال حمایت از کالای ایرانی شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۸۶۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با این حال اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، معتقد است چنین محدودیتی تا حدودی منجر به رشد سرمایه‌ گذاری و تولید در صنعت لوازم خانگی شده است.ممنوعیت واردات لوازم خانگی حالا وارد ششمین سال خود شده است. این ممنوعیت که با هدف حمایت از تولید داخلی انجام شد، تاثیر چندان مناسبی در بازار، به‌ویژه رفع نیاز مصرف‌کنندگان نگذاشته است. چراکه بیشتر کارشناسان معتقدند ممنوعیت واردات لوازم خانگی در این مدت تنها باعث شکل‌گیری نوعی انحصار در این صنعت شد.

از جمله اینکه در این سال‌ها ‌تولیدکننده داخلی به تنها بازیگر میدان تبدیل شد و حق انتخاب از مصرف‌کننده ایرانی گرفته شد تا ناگزیر برای رفع نیاز خود ملزم به خرید محصولات داخلی شود.

گرچه به‌تازگی زمزمه‌هایی از آزادسازی واردات به گوش می‌رسد، اما به نظر می‌رسد تنها برخی از محصولات که در داخل کشور تولید نمی‌شوند وارد خواهند شد و امید چندانی به آزادسازی واردات انواع لوازم خانگی وجود ندارد.

با این همه، فعالان بازار این ممنوعیت را به فال نیک گرفته‌اند و می‌گویند این موضوع باعث شده است کیفیت محصولات داخلی افزایش پیدا کند.

افزایش سرمایه‌ گذاری پس از ممنوعیت واردات لوازم خانگی
اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: ممنوعیت واردات باعث شد تولیدکننده داخلی روی آن دسته از کالاهایی که در داخل کشور تولید نمی‌شوند سرمایه‌ گذاری کند و خط تولید آنها را راه بیندازد. از طرف دیگر استاندارد ضمانت‌نامه‌های محصولات داخلی نیز در پی این موضوع به‌روز شده است.

به اذعان او کیفیت کالاهای ایرانی حالا به حدی رسیده که مردم آن را پذیرفته‌اند و از آنها استفاده می‌کنند. همچنین میزان شکایات و نارضایتی از خدمات در اتحادیه، سازمان‌ها و ارگان‌های زیرمجموعه تقریباً به زیر یک درصد رسیده است.

این فعال صنفی با تاکید بر اینکه اطلاعی از احتمال آزادسازی واردات ندارد توضیح داد: باید برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود تا تاجری که هنوز سرمایه‌اش را از کشور خارج نکرده بتواند به صورت هدفمند کالایی را که در داخل کشور تولید نمی‌شود اما به آن احتیاج است یا تولید آن کالا به مقدار انبوه نرسیده و یا مشکلاتی در تولید وجود دارد به صورت قانونی وارد کند. در این حالت دولت می‌تواند عوارض آن کالا را بگیرد و مردم هم می‌توانند از محصولی استفاده کنند که خدمات پس از فروش دارد.

قیمت لوازم خانگی تغییر می‌کند؟
پازوکی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت محصولات داخلی افزایش پیدا خواهد کرد یا خیر گفت: وقتی فولاد که تولید داخل بوده افزایش 25 درصدی داشته و دلار برای تولیدکننده از 39 هزار تومان به 42 هزار تومان افزایش پیدا کرده است، به طور حتم تولیدکننده داخلی درصدد افزایش قیمت محصولاتش خواهد بود. حال اینکه با این افزایش موافقت شود یا خیر مشخص نیست.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی در ادامه درباره خدمات پس از فروش شرکت‌های داخلی و به‌روزرسانی استانداردهایشان توضیح داد: شرکت‌ها برای دریافت ورق و ارز نیمایی باید میزان فروش‌شان را در سامانه ثبت کنند، در نتیجه سریعاً محصول را برای مشتری نصب می‌کنند. البته از سال 97 که واردات ممنوع شد در کشور کم‌وکاستی‌هایی وجود داشت اما وضعیت رو به بهبود است. از خرداد سال گذشته شرکت‌های داخلی در حال به‌روزرسانی استانداردهایشان هستند و حالا شرکت‌هایی وجود دارند که کالا را پس از یک ماه تعویض می‌کنند و مبلغ را به مشتری بازمی‌گردانند.

بر اساس این گزارش ممنوعیت واردات لوازم خانگی طی سال‌های اخیر در این بازار انحصار ایجاد کرده است؛ با این همه اما موافقان ممنوعیت واردات لوازم خانگی معتقدند به دلیل تعدد تولیدکنندگان، برچسب انحصاری به بازار لوازم خانگی ایران نمی‌چسبد. با این حال شرایط برابری برای رقابت با تولیدکنندگان خارجی در بازار کشور فراهم نیست. از طرفی این ممنوعیت سبب شده لوازم خانگی قاچاق که در بیشتر مواقع کیفیت مطلوبی ندارند و تقلبی هستند، راه خود را به بازار کشور پیدا کنند و این موضوع تا به امروز تنها موجب ضرر مصرف‌کننده شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901766

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگو با قدس: چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • هر راننده معترضی ضد انقلاب و اراذل نیست؛ سوخت راننده افغان بیشتر از ایرانی است!
  • جهش تولید بدون تکیه بر نیروی کار میسر نیست
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • تاکید رئیس جمهور بر فراهم کردن زمینه حضور هر چه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند