Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا در  هرمزگان

لاک‌پشت‌های منقار عقابی (Eretmochelys imbricata) در جزایر گرمسیر سرتاسر جهان زندگی می‌کنند. خلیج فارس و دریای عمان زیستگاه‌ های مهمی برای این گونه به‌ شمار می‌روند. IUCN این گونه را در معرض انقراض و در طبقه به‌شدت در معرض خطر معرفی کرده است. طول متوسط لاک این لاکپشت ها بین 70 تا 80 سانتی متر و وزن متوسط آنها 40 کیلوگرم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تخم گذاری لاک پشت های پوزه عقابی زودتر از گونه های دیگر آغاز می شود. عموما این تخم ریزی از اواخر اسفند تا نیمه خرداد انجام می شود. آن ها در فصل تخم گذاری معمولاً دو و گاهی سه بار به فاصله دو هفته به ساحل می آیند و عمل تخم گذاری را تکرار می کنند. خوردن گوشت لاک پشت در ایران عمومیت ندارد اما اعتقاد نادرست به ارزش غذایی و دارویی تخم این آبزی در میان برخی افراد، نسل آن ها را به شدت تهدید می کند
.

 

 

از دیگر عوامل مهم کاهش شدید جمعیت لاک پشت پوزه عقابی که دلیل اصلی شتاب در روند نزولی جمعیت حیات وحش در سراسر کره زمین نیز به شمار می رود تخریب و تصرف زیستگاه ها توسط انسان است. هر سال تعداد زیادی از لاک پشت های دریایی از گروه های سنی مختلف نیز در اثر گرفتار شدن در تورهای ماهیگیری و به دنبال آن خفه شدن و نیز برخورد با پروانه موتور قایق ها کشته می شوند.

اصلاح روش های صید و عدم قایق رانی در اطراف سواحل ماسه ای مستعد تخم ریزی لاک پشت پوزه عقابی می تواند مانع کاهش بیشتر جمعیت آن ها شده و نهایتا سبب تثبیت جمعیتی شود

این اداره کل در راستای وظایف سازمانی با همکاری جوامع بومی,سمن ها و سایر نهاد های دولتی اقدامات زیادی در جهت آموزش ,حفاظت و تکثیر لاکپشتان دریایی انجام داده که اهم آنها به شرح ذیل می باشد:

-1کمک به حفاظت از تخم و نوزاد لاک پشت های دریایی از مخاطراتی که در خشکی برای آنها وجود دارد از طریق فنس کشی ,جابجایی,حفاظت از لانه و ...

-2 آموزش های لازم در مورد آشنایی با لاک پشت های دریایی و اهمیت آنها، و ضرورت و شیوه های محافظت از آنها

3-انجام مطالعات لازم در خصوص بیولوژی، رفتار شناسی، بهداشت و مدیریت لاک پشت های دریایی

4  -همکاری با سازمانهای مرتبط با حمایت و حفاظت از لاک پشت های دریایی

5  -پیگیری ایجاد مرکزی برای زآدآوری لاک پشت های دریایی در خلیج فارس

6  -بیومتری,تگ زنی وپایش لاکپشتانی که برای تخم گذاری به سواحل جزایر هنگام,شیدور,لارک و قشم می آیندو تشکیل بانک اطلاعاتی

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حفاظت محیط زیست عمان گوشت مرگ هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۸۸۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رئیس اداره روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفظت محیط زیست آذربایجان غربی  گفت : این تور یکروزه به منظور بازدید خبرنگاران از آخرین وضعیت تالاب های اقماری استان در شهرستان نقده و انعکاس بخشی از اقدمات و دستاورد های اداره کل حفاظت محیط زیست استان با حضور دکتر سعید شهند، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی برگزار گردید .

 حامد برزگری افزود: در جریان این برنامه، جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه از آخرین وضعیت تالاب بین المللی شورگل حسنلو ، تالاب بین المللی دورگه سنگی ، تالاب طالقان و تالاب سلدوز شهرستان نقده بازدید کردند. 

وی بیان کرد : خبرنگاران به عنوان سفیران اطلاع‌رسانی، رسالت آگاهی‌بخشی و روایت صحیح از دستاورد ها و اقدامات را برعهده دارند و با بهره گیری از ظرفیت رسانه و در هم افزایی با اداره کل حفاظت محیط زیست استان می توانند در زمینه اشاعه و ارتقاء فرهنگ حفظ محیط زیست تاثیر بسزایی داشته باشند.

با پیگیری های اداره کل حفاظت محیط زیست استان ،  آبگیری  11 تالاب اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه از بهمن 1402 آغاز شده و هم اکنون نیز ادامه دارد و این تالاب ها از لحاظ وضعیت آبی و زیستگاهی در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارند.

دیگر خبرها

  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • توقیف ۲۰ خودرو تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • توقیف ۲۰ خودرو متخلف تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان
  • آشنایی دانش آموزان مهابادی با آموزه های زیست محیطی