Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت گفت: بررسی موضوع حمایت از تولید داخلی نباید عجولانه مورد بررسی قرار گیرد زیرا نتایج مطلوبی را به دنبال نخواهد داشت.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بیژن زنگنه امروز (دوشنبه، 20 فروردین) در جلسه ویژه حمایت از تولید ملی در خصوص نحوه حمایت از کالای ایرانی اظهار داشت: بحث حمایت از تولید ملی حوصله می خواهد و اقدام عجولانه در این زمینه نتایج نامطلوبی را به دنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نفت با بیان اینکه من خود را در زمینه توانمندسازی تولیدات داخلی، صاحب نظر می دانم زیرا در وزارتخانه های نیرو و نفت شرکت هایی مانند مپنا و پتروپارس ایجاد کردم که در زمینه تولید ملی فعالیت دارند.

وی خطاب به نمایندگان حاضر در جلسه افزود: نمایندگان با توجه به بعد نظارتی خود فقط نقاط دارای اشکال را بیان می کنند و در خصوص پیشرفت هایی که داشته ایم مطلبی را بیان نمی کنند که وقتی این مسائل در ذهن مردم نفوذ می کند تنها نکات منفی را می بینند.

توان کشور در استفاده از تولیدات داخلی تجهیزات صنعت نفت قابل مقایسه با 20 سال گذشته نیست

زنگنه ادامه داد: توان کشور در استفاده از تولیدات داخلی تجهیزات صنعت نفت در سال 97 قابل مقایسه با توان کشور در سال 77 نیست. در سال 76 حتی امکان یک متر لوله گذاری دریایی را نداشتیم ولی اکنون روزانه حداقل یک کیلومتر لوله گذاری دریایی را می توانیم انجام دهیم و اکنون چندین شرکت داخلی در حوزه ساخت تجهیزات نفتی فعالیت دارند که با وجود آن ها کسی  به خارج از کشور سفارش نمی دهد.

پیشرفت قابل توجه صنعت نفت در ساخت توربین، سکو و عرشه

وزیر نفت گفت: پیشرفت های قابل توجهی در ساخت تجهیزات صنعت نفت داریم که از جمله آن ها می توان به ساخت توربین ها، سکوها و عرشه اشاره کرد.

حمایت ویژه مجلس در توسعه فاز 11 پارس جنوبی

زنگنه با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی و به ویژه دکتر لاریجانی در زمینه توسعه فاز 11 پارس جنوبی به خوبی حمایت کردند، اظهار داشت: در مناقصه های 4 میلیارد دلاری هیچ اجباری برای استفاده از تولید داخلی نبود ولی 70 درصد شرکت های ایرانی برنده شدند و 80 درصد ارزش سهم متعلق به ایرانی ها شد.

باید 200 میلیارد دلار در حوزه صنعت نفت سرمایه گذاری شود

وی با بیان اینکه در حوزه صنعت نفت اگر می خواهیم پیشرفت داشته باشیم، باید تقاضا ایجاد کنیم، بیان کرد: براساس آنچه مصوب شده باید 200 میلیارد دلار در حوزه صنعت نفت سرمایه گذاری شود و به همین جهت تلاش زیادی را برای قراردادهای نفتی انجام دادیم زیرا ریشه تولید داخل در این است که جریان سرمایه گذاری را فعال کنیم.

سرمایه گذاری 42 میلیارد دلاری در صنعت نفت در سال های 90 و 91

وزیر نفت با بیان اینکه در سال 90 و 91 حدود 42 میلیارد دلار سرمایه گذاری کردیم، گفت: بیشتر این منابع صرف هدفمندی یارانه ها می شود و لازم است که در زمینه صنعت نفت باز هم سرمایه گذاری کنیم، زیرا شرکت نفت با وجود کاهش قیمت نفت هر چه که داشت صرف حوزه یارانه ها شد.

وی افزود: در حال تهیه طرحی هستیم تا 6 میلیارد دلار از داخل اعتبار معادل ریال بگیریم، البته با آن طرفی که این مبلغ را دریافت کرده ایم دلار را به روز حساب می کنیم تا تولید نفت اضافه شود.

اشتغال مهم تر از تولید نفت است

زنگنه با اشاره به اینکه اشتغال مهم تر از تولید نفت است، اظهار داشت: لیست کالاهایی که باید از داخل تهیه شوند را نوشته ایم با این وجود اگر 4 میلیارد دلار به پیمانکاران بدهیم وضعیت مطلوبی خواهند یافت و چرخه سرمایه گذاری به جریان می افتد.

انعقاد قرارداد 556 میلیون یورویی برای ساخت لوله های ویژه در ایران

وی با بیان اینکه قراردادی 556 میلیون یورویی برای ساخت لوله های ویژه در ایران منعقد کرده ایم، گفت: این قرارداد از جمله قراردادهای خوب بوده است.

وزیر نفت با اشاره به اینکه پالایشگاه اصفهان زیر نظر وزارت نفت نیست، بیان کرد: اگر این پالایشگاه خرید نامناسبی را انجام داده به من ارتباطی ندارد.

وی با بیان اینکه وزارت نفت در بسیاری از پروژه ها خریدار کالا نیست، اظهار داشت: بلکه در این زمینه ها ما به صورت پکیج درخواست می کنیم تا برایمان تاسیساتی را بسازند و مشخص می کنیم چه تجهیزاتی را باید از داخل خریداری کنند.

زنگنه ادامه داد: مهم تر از ساخت داخلی، مدیریت توسعه فناوری است. شرکت مپنا از روز اول به این جهت تاسیس شد که مدیریت ساخت نیروگاه را انجام بدهد و بخش های مختلف را با هم مرتبط سازد ولی اکنون در زمینه تولید داخلی نیز فعالیت خوبی دارد.

وی افزود: مسئولان ماشین سازی اراک به من مراجعه کرده و عنوان می کنند که ما توان ساخت برخی تجهیزات در حوزه صنعت نفت را داریم ولی من به این شرکت گفتم که باید پیمانکار از شما این تجهیزات را خریداری کند و وزارت نفت به صورت جزئی تجهیزاتی را خریداری نمی کند.

زنگنه تصریح کرد: تاکید کرده ایم که شرکت های تولید و استخراج نفت تشکیل شوند تا در کنار هر شرکت خارجی یک شرکت ایرانی ایجاد شود که الان این شرکت های ایرانی فعال شده اند.

شرکت های خارجی با دانشگاه های ما در ارتباط هستند

وی با بیان اینکه شرکت های خارجی با دانشگاه های ما در ارتباط هستند، گفت: از شرکت های پیمانکاری ایرانی نیز در مناقصات دعوت می کنیم و امتیازاتی را برای شرکت های داخلی قائل می شویم.

زنگنه افزود: به مسئله قیمت، کیفیت و زمانبندی در رقابت محصولات داخلی با محصولات خارجی موثر است و اگر می خواهیم شرکت های داخلی در سطح منطقه قدرت رقابت داشته باشند باید کیفیت محصولات سطح داخل ارتقاء یابند.

سالانه باید 30 میلیارد دلار قرارداد در حوزه صنعت نفت منعقد شود

وزیر نفت بیان کرد: درخواست ما از مجلس برای حمایت از تولید داخل این است که سالی 30 میلیارد دلار قرارداد منعقد کنیم که اگر این 30 میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شود حداقل 50 درصد آن به ایرانی ها می رسد.

زنگنه ادامه داد: یکی از اهداف گازرسانی به روستاها ایجاد رضایت و اشتغال بود زیرا هیچ تجهیزاتی از خارج وارد نشد و تمامی این پروژه با استفاده از تجهیزات تولید داخل انجام شد و 5 میلیون خانواری که به آن ها گازرسانی شد حداقل 15 میلیون بخاری خریداری کردند که نشان می دهد جریان سرمایه گذاری با این اقدام فعال شد.

وزیر نفت با بیان اینکه کشوری که به سرمایه گذاری نیاز دارد نباید سرمایه گذار را فراری دهد و باید توجه داشت که کشور در حال حاضر به سرمایه گذاری در زمینه پتروشیمی و پالایش نفت نیاز دارد، گفت: تجهیزات نفت نیاز به نوسازی دارد و روزانه 20 مورد سوراخ شدن لوله را شاهد هستیم که باید روی آن کار کرد و تقاضا برای تولید داخل را ایجاد کنیم./

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۸۹۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟

 به گزارش اتاق خبر به نقل ازگسترش نیوز :تولید گاز برای خوراک پتروشیمی ها، اقدام مناسبی است که در دست اقدام قرار دارد و می تواند پتروشیمی ها را تامین کند.

مهدوی ابری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند علاوه بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

احمد مهدوی‌ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در مراسم امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان‌های گازی کشور اظهار داشت: امروز شاهد حرکتی سازنده و اقتصادی برای کشور در اوضاع جنگ اقتصادی و سیاسی هستیم.

وی با اشاره به منابع غنی هیدروکربوری ایران افزود: باید از این نعمت به‌شکلی مطلوب حفاظت و استفاده کرد. بهره‌گیری صحیح از منابع هیدروکربوری به‌منزله تبدیل آن‌ها به ارزش‌ افزوده است تا اقتصاد کشور شکوفا شود.

 

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: وزارت نفت با وجود جنگ اقتصادی و تحریم‌ها، حرکت‌های بسیار ارزشمندی در کشور انجام داده است؛ ازجمله توسعه فازهای پارس جنوبی، به‌ویژه فاز ۱۴ که بدون حضور خارجی‌ها به سرانجام رسید.

وی با اشاره به توانایی‌های بالای صنعت پتروشیمی در کشور، گفت: پتروپالایشگاه کنگان، پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس و پتروشیمی کاویان، بدون حضور خارجی‌ها، از سوی صنعت پتروشیمی اجرا شده‌اند، بنابراین صنعت پتروشیمی توانایی فنی لازم برای اجرای طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور را نیز دارد.

وی بیان کرد: با توجه به ناترازی گاز در کشور، پتروشیمی‌ها برای هر ۲ راهکار سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت و گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز اعلام آمادگی کرده‌اند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تصریح کرد: خوشبختانه در سه ماه گذشته، جهاد و تحول انقلابی برای کوتاه‌کردن فرایند دریافت مجوزها در وزارت نفت شکل گرفت و قدردان وزیر نفت برای ایجاد این تحول هستیم. این اقدام در اقتصاد ملی مؤثر است و خوراک پایدار برای پتروشیمی‌ها تأمین خواهد شد.

وی افزود: برای تحقق شعار سال، فضای کسب‌وکار مناسب لازم است، تا درنتیجه بخش خصوصی و مردم نیز وارد سرمایه‌گذاری در صنعت شوند.

مهدوی سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در توسعه میدان‌ها را حرکتی همسو با شعار سال دانست و گفت: با این اقدام بخش خصوصی وارد یکی از حساس‌ترین سرمایه‌گذاری‌های صنعت می‌شود که افزون بر رفع نیاز صنعت پتروشیمی، به اقتصاد ملی نیز کمک خواهد شد.

وی همچنین گفت: تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند علاوه بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

وی یادآور شد: معنای سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در بالادست نفت این نیست که پروژه‌های توسعه‌ای این صنعت کند یا متوقف شود، بلکه هردو همسو با هم پیش می‌روند.

شرکت‌های پتروشیمی‌ بسته به نوع تولیدات، هیدروکربن‌های نفت یا گاز طبیعی را دریافت و آن را تبدیل به فرآورده‌های پتروشیمی می‌کنند. بنابراین خوراک در واقع همان مواد اولیه برای تولید برخی محصولات پتروشیمی است. شرکت‌های پتروشیمی بسته به نوع و ماهیت، خوراک گازی یا مایع مصرف می‌کنند. شرکت‌های پتروشیمی‌ بسته به نوع تولیدات، هیدروکربن‌های نفت یا گاز طبیعی را دریافت و آن را تبدیل به فرآورده‌های پتروشیمی می‌کنند. بنابراین خوراک در واقع همان مواد اولیه برای تولید برخی محصولات پتروشیمی است. شرکت‌های پتروشیمی بسته به نوع و ماهیت، خوراک گازی یا مایع مصرف می‌کنند

 

 

دیگر خبرها

  • «رامهرمز» ظرفیت مناسبی برای تولیدات پایین دستی پتروشیمی دارد
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • حضور ۱۱۰ شرکت در نمایشگاه بین‌المللی صنعت پخش ایران
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • آماده باش تیم‌های عملیاتی نیشکر برای مقابله با آبگرفتگی
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم