Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌ گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، کتاب «راهنمای اقدام در شرایط اضطراری در مراکز فرهنگی» دارای ۱۰ فصل است و آن را خانم‌ها منیژه هادیان دهکردی، فرح سادات مدنی و پریسا عبداللهی ترجمه کرده اند.

تجزیه و تحلیل خطر، خرابکاری و هنر ستیزی، سرقت، آتش‌سوزی، سیل، نشت مواد شیمیایی، زلزله، تروریسم، موزه‌های مورد تهدید، بمب، حملات موشکی و جنگ و خطرات مربوط به امکانات ساختمانی از فصل‌های این کتاب هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در درآمد این کتاب می‌خوانیم:
این کتاب ۹ گونه حفاظت را که باید برای آثار فرهنگی و تاریخی و هنری اعمال شود شرح داده است که می‌تواند به عنوان یک دستور‌العمل مفید و کارا از آن بهره‌برداری شود.

در مقدمه این کتاب نیز آمده است:
«دستگاه‌های متولی میراث فرهنگی و آثار هنری و فرهنگی باید پیشگیری را هدف خود قرار دهند، همان‌گونه که در حوزه‌های دیگر مانند طبابت و محیط زیست و ... هم بهداشت و پیشگیری و مواظبت اموری اساسی و حیاتی محسوب می‌شوند. کتاب حاضر به دنبال آن است تا با تحلیل دقیق خطرات تهدید کننده آثار فرهنگی از جمله خرابکاری و هنرستیزی، سرقت، آتش‌سوزی، سیل، زلزله، تروریسم و نظایر این ها، شیوه‌های مقابله با این تهدیدات را برشمارد تا با اجرای آن‌ها بخشی از موضوع حفاظت پیشگیرانه تحقق یابد.»

سیدمحمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری نیز در پیشگفتار این کتاب نوشته است:
«هرچند امروزه دانش بشری نسبت به پیش‌بینی حوادث طبیعی و استفاده از فناوری‌های نوین برای کنترل شرایط و حفظ ایمنی افزایش یافته است، اما عواملی همچون افزایش مداخلات انسانی در طبیعت، غفلت، تنازعات قومی و ملیتی، دور شدن از فرهنگ و نادیده گرفتن تجربیات گذشتگان، جوامع را بیش از پیش در معرض خطرات ناشی از بلایای طبیعی و انسانی قرار داده است؛ لذا اکنون ضرورت پیشگیری و آگاهی از چگونگی مواجهه با چنین شرایطی بیش از همیشه احساس می‌شود. در این شرایط علاوه بر نجات جان انسان‌ها و محیط زیست، دست ساخته‌های بشری در طول تاریخ یا میراث فرهنگی نیز در اولویت قرار دارند.
این کتاب راهنما که براساس تجربیات به دست آمده از حوادث رخ داده در سایر کشور‌ها تهیه شده است الگویی خواهد بود برای همه افرادی مرتبط با مراکز فرهنگی اعم از مدیران و مسؤولان، کارشناسان، نیرو‌های خدمات، پشتیبانی و امنیتی هستند تا به کمک آن و با استفاده از دستورالعمل‌های ارائه شده، بتوانند در شرایط اضطراری متناسب با مجموعه‌های تاریخی و فرهنگی و شرایط محیطی خود به راهبرد‌ها و راهکار‌های بومی مورد نیاز دست یابند.»

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۹۰۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار

ولی جهانی در گفت و گو با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به بازدید و بررسی‌های به عمل آمده از روستای فصلی کوی افسانه‌ای درفک، تعداد زیادی از کلبه‌های قدیمی با یک تا یک و نیم متر و ساخته شده از سنگ و گل و چوب باقی مشاهده شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و و صنایع دستی استان گیلان با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری جنوب گیلان و منطقه درفک بیان کرد: با توجه به معماری بومی کلبه‌ها، اداره‌کل میراث‌فرهنگی گیلان در نظر دارد این روستای فصلی را به عنوان یک روستای نوسنگی، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رساند.

جهانی تصریح کرد: در این راستا پرونده ثبتی این مجموعه در دست اقدام است تا در صورت امکان در مدت دو ماه با نقشه‌برداری، پلات برداری و تهیه گزارش مستند، این روستا در فهرست آثار ملی کشور به ثبت شده و به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری کشور معرفی شود.

به گفته وی روستای فصلی درفک در طی سنوات گذشته، موقعیت خود را حفظ کرده است، یکی از جاذبه‌های این روستا دو استخر قدیمی است که دامداران منطقه شهرستان رودبار از آب آنها در بهار و تابستان استفاده می‌کنند و همچنین یخچال درفک که در زمستان پر از برف و در تابستان دارای یخ است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان، رستم مالشوران را از جذابیت‌های روستای درفک رودبار برشمرد و بیان کرد: هر ساله اواخر دوره شهریور ماه و اوایل پاییز معمولاً به رسم یاد بود یا به رسم قدیمی دامداران منطقه درفک، در استخر قدیمی که پر آب است، به شستشوی دام‌های خود می‌پردازند که این رسم ریشه در فرهنگ و تاریخ ۳۵۰۰ ساله گیلانیان دارد.

کد خبر 6097423

دیگر خبرها

  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • دستگیری عامل انتشار محتوای نامتعارف در فضای مجازی در رشت
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • بازی تیم قعرنشین لیگ حماسی شد! (عکس)
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم