Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اخیرا امیرحسین زمانی‌نیا معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت طی گفت وگویی خبر داده است که سوآپ گاز از ترکمنستان که از ژانویه (دی ماه) متوقف شده بود از روزهای اول فروردین ماه از سر گرفته شده است.

این مقام مسئول علت توقف سوآپ گاز ترکمنستان را کیفیت پایین گاز ترکمنستان عنوان کرده و گفته است برمبنای مذاکراتی که میان رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان انجام شد دستور از سرگیری سوآپ گاز داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گفته های مسئولان شرکت ملی گاز ایران تا پیش از توقف عملیات سوآپ گاز، ایران روزانه 6 میلیون متر مکعب گاز را از ترکمنستان دریافت و به کشور آذربایجان سوآپ می کرد که البته بعد از قطع صادرات گاز ترکمنستان به ایران از ابتدای سال 2017 روابط اقتصادی ایران و ترکمنستان تیره شد، ولی همواره مسئولان شرکت ملی گاز اعلام کردند که موضوع قطع صادرات گاز ترکمنستان به ایران ربطی به انجام عملیات سوآپ گاز ندارد و این عملیات ادامه خواهد یافت.

حمیدرضا عراقی نیز در بهمن ماه سال 95 یعنی یک ماه بعد از قطع صادرات گاز ترکمنستان به ایران نیز طی گفت‌وگویی اعلام کرد "فعلا برنامه ای برای توقف عملیات سوآپ نداریم" 

این گزارش حاکی است در طول بیش از یک سال از قطع انجام عملیات صادرات گاز توسط ترکمنستان مذاکرات متعددی بین دو کشور برای حل و فصل بدهی 1.9 میلیارد دلاری که ترکمنستان مدعی است باید ایران این مبلغ را پرداخت کند تا گاز این کشور به روی ایران وصل شود، انجام شده است. 

اما ظاهرا کار حل اختلاف پیش آمده از طریق مذاکره جواب نداده است زیرا اواخر سال گذشته ترکمن‌ها رسما اعلام کردند برای گرفتن حقشان از ایران در دیوان داوری سوئیس شکایت خواهند کرد.

اینکه ترکمنستانی ها در موضوع شکایت گازی از ایران یعنی همان بدهی 1.9 میلیارد دلاری حق دارند یا خیر در گزارش های قبلی به طور مفصل به آن پرداخته شده است، اما نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که ایران در آخرین باری که در دعوای حقوقی پیش آمده با بوتاش ترکیه به دیوان داوری سوئیس رفت رقمی حدود 2 میلیارد دلار جریمه شد و به جای پرداخت پول ماه ها گاز رایگان به ترکیه داد.

سوآپ گازی ترکمنستان به ایران تنها نقطه اتصال نفتی با این کشور حاشیه دریای خزر است و اگر بنا به دلالی این اتصال با این کشور قطع شود می تواند اثرات اقتصادی زیانباری را عاید ایران کند که یکی از آثار آن حذف ایران از تبدیل شدن هاب انرژی منطقه حداقل بر روی کاغذ است، زیرا این کشور با کمک هم‌پیمانان غربی خود به دنبال کشیدن خط لوله انتقال گاز تاپی است که جایگزین خط لوله صلح خواهد شد هرچند که بیژن زنگنه وزیر نفت معتقد است ترکمن‌ها این خط را احداث نخواهند کرد.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۹۱۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، خبرگزاری رویترز گزارش داد که در پی حمله پهپادی به میدان گازی «کورمور» در شهر «چمچمال» در سلیمانیه عراق، ۴ نفر کشته شدند.

به گزارش منابع خبری، یکی از مقامات اقلیم کردستان عراق در گفت‌وگو با رسانه‌های خبری اعلام کرد که در پی این حمله پهپادی، دست‌کم ۴ نیروی خارجی در این میدان گازی کشته و دو تن دیگر نیز مجروح شدند.

شهردار شهر چمچمال نیز درباره این حمله گفت: این حمله با یک پهپاد هدایت شونده از راه دور انجام شد که به ساختمان در حال ساخت داخل میدان گازی کورمور برخورد کرد.

تاکنون گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

ساعاتی پیش بود که منابع خبری از جمله شبکه المیادین از انفجار در میدان گازی «کورمور» در منطقه «چمچمال» در استان سلیمانیه خبر دادند.

گفتنی است که میدان گازی کورمور یکی از غنی‌ترین مناطق از لحاظ منابع طبیعی در استان سلیمانیه واقع در اقلیم کردستان عراق به شمار می‌رود.

این اولین حمله راکتی به میدان گازی کورمور، بزرگ‌ترین میدان گازی عراق تحت مدیریت دو شرکت اماراتی دانه گاز در سال ۱۴۰۳ و هفتمین حمله از ابتدای سال ۱۴۰۱ است.

با گذشت بیش از دو سال از اولین حمله راکتی به این میدان گازی، تا این لحظه به طور دقیق مشخص نشده است که چه گروهی در پشت این حملات قرار دارد.

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • امضا تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • مسی توقف ناپذیر؛ تاریخ سازی لئو در آمریکا و جهان
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد
  • حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه و توقف کار پمپ بنزین‌ها