Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:رییس جمهوری اعلام کرد: صنعت هسته ای ایران با توان و دقت بیشتر و با محاسبه دقیق تر امروز نسبت به دیروز سرعت بیشتری دارد و حرکت هسته ای کُند نشده است.
به گزارش رداد به نقل از ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در آیین دوازدهمین سالروز ملی فناوری هسته ای که در سالن اجلاس سران برگزار شد، روز ملی فناوری هسته ای را اندیشمندان و دانشمندان جوان هسته ای کشور و ملت ایران تبریک گفت و اظهارداشت: دستاوردهایی که امروز رونمایی شد پیام بسیار روشنی برای برخی دوستان که گاهی بدون دقت حرف می زنند، داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بعضی فکر می کنند که در دولت های یازدهم و دوازدهم حرکت هسته ای ما کند شده است.سانتریفیوزهای ما نمی چرخد یا کُند می چرخد.رییس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: صنعت هسته ای ایران با توان و دقت بیشتر و با محاسبه دقیق تر امروز نسبت به دیروز سرعت بیشتری دارد.روحانی یادآور شد: سال گذشته بیش از 40 پروژه افتتاح و دستاوردهای آن را مشاهده کردیم. امسال نیز 83 پروژه رونمایی شد که نشانگر آن است که ما در مسیر فناوری علمی راه خود را ادامه داده و خواهیم داد.وی یکی از وظایف مهم دولت و مسئولان را فراهم کردن شرایط برای اندیشمندان و دانشمندان در رشته های مختلف علمی عنوان کرد و گفت: اقتصاد و زندگی ما امروز دانش بنیان است، کسب و کار ما هم به تدریج دانش بنیان خواهد شد. وی افزود: بیش از سه هزار شرکت دانش بنیان در چند سال اخیر مشغول فعالیت بوده و دارای درآمدهای فراوانی هستند، مراکز تحقیقاتی ، پردیس ها و شرکت های دانش بنیان امروز با سرعت بسیار تحسین برانگیزی در حال تلاش هستند.رییس دولت دوازدهم ادامه داد: همه ما باید توجه کنیم که یکی از اهداف مهم ما اقتدار ملی است. نیاز به قدرت و توان داریم البته منظور از تعبیر قدرت بهتر همان اقتدار است. اقتدار به معنای قدرت مشروع و مفید برای کشور و جامعه است.روحانی یادآور شد: قدرتی که مبنای آن تهدید ، زورگویی ، تجاوز نیست. قدرتی مشروع برای منافع ملی و ثبات و امنیت منطقه و صلح جهانی است. در این قدرت و اقتدار ملی نیاز به قدرت نرم و سخت داریم که ترکیب صحیح این دو قدرت قدرت هوشمند را برای ما می سازد.وی همچنین گفت: دیپلماسی و فعالیت اندیشمندان ما دو روی یک سکه است. در یک سمت برای فناوری روز که برای انرژی ، بهداشت، سلامت ، کشاورزی، معادن، صنعت ، مواد غذایی و امنیت غذایی لازم و ضروری است و تلاش های خودمان را به صورت مستمر ادامه دهیم.رییس قوه مجریه افزود: در این تلاش مستمر قدرت علمی و فناوری برای ما ساخته می شود و در کنار این قدرت نیاز به قدرت دیپلماسی داریم.روحانی خاطرنشان کرد: قدرت دیپلماسی همان هنری است که حق ما را تثبیت می کند، حقی که بدخواهان می خواهند آن را متزلزل کنند یا می خواهند از ما بگیرند، یا در برخی مراجع بین المللی آن حق ما را نامشروع جلوه دهند. دیپلماسی آن حق ما را پایدار و تثبیت می کند. وی یادآور شد: دیپلماسی نشان می دهد که ملت ایران تنها ملتی نیست که در دفاع مقدس پیشتاز باشد و به خوبی از کشورش دفاع کند یا در صحنه اقتصادی بتواند قدم های موثر و مهمی بردارد بلکه منطق و استدلال کافی برای حرف زدن پای میز مذاکره هم دارد.رییس جمهوری افزود: می تواند با بزرگ ترین قدرت های دنیا از لحاظ فنی ، حقوقی، سیاسی با آنها حرف بزند و حق ملت ایران را تثبیت کند و به توافقی برسد که بتواند بار را بر دوش مردم کم کند و مسیر پیشرفت را برای مردم فراهم کند.روحانی تصریح کرد: دیپلماسی به راه ما سرعت می دهد، بدون دیپلماسی هم می شود، کار کرد اما با هزینه بسیار بالا به خاطر موانعی که آنها ایجاد می کنند البته موانع غیرقانونی که به ظاهر با یک مصوباتی می خواهند قانونی کنند حرکت ما را کند می کنند.وی اظهارداشت: دیپلماسی موانع را بر می دارد و به حرکت ما سرعت می دهد و هزینه ها را می کاهد و برای دستیابی به منافع ملی مسیر را کوتاه تر می کند.رییس جمهوری افزود: ما نیاز به همه قدرت ها داریم. ما نیازمند قدرت نظامی و دفاعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در سیاست داخلی و خارجی هستیم. ما قدرت سخت و نرم را نیاز داریم .ادامه دارد..
برچسب ها: روحانی ، صنعت هسته ای ، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۹۱۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان احتمالا با ذراتی پر شده که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند

آیا ممکن است کیهان تحت غلبه‌ی ذراتی قرار داشته باشد که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند؟ دو فیزیکدان کشف کرده‌اند که این مدل از جهان به شکل شگفت‌انگیزی با مشاهدات سازگار است.

به گزارش زومیت، فیزیکدان‌ها در پژوهشی جدید که هنوز داوری نشده است، نشان دادند که جهان ما تحت تسلط ذراتی فرضی به نام تاکیون‌ها قرار دارد که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند. بااین‌حال، تاکیون‌ها تقریبا به‌طور قطع وجود ندارند؛ زیرا حرکت سریع‌تر از نور هر آنچه را که درباره‌ی جریان علت و معلولی از گذشته تا آینده می‌دانیم، نقض می‌کند؛ اما این ذره‌های فرضی هنوز برای فیزیک‌دان‌ها جذابیت دارند، زیرا احتمال کمی وجود دارد که حتی پذیرفته‌شده‌ترین تصورات ما مانند علیت اشتباه باشند.

به باور پژوهشگرها تاکیون‌ها می‌توانند هویت واقعی ماده تاریک باشند. ماده تاریک شکل اسرارآمیزی از ماده است که بیشترین بخش از جرم کهکشان‌های جهان را تشکیل می‌دهد و نسبت آن به ماده‌ی عادی ۵ به ۱ است.

ستاره‌شناس‌ها و فیزیکدان‌ها در حال حاضر از ماهیت ماده تاریک چیزی نمی‌دانند، بنابراین باید تمام فرضیه‌های احتمالی را در نظر بگیرند؛ زیرا گاهی یک ایده‌ی بسیار دور از واقعیت می‌تواند صحیح باشد یا حتی اگر اشتباه باشد می‌تواند به درک بهتر مسیر کمک کند.

ابرنواختر نوع Ia در کهکشان M82 از نگاه تلسکوپ فضایی هابل. این انفجارها به ستاره‌شناس‌ها امکان تخمین سرعت انبساط جهان را می‌دهند.

بر اساس محاسبات پژوهشگرها، جهان در حال انبساط مملو از تاکیون‌ها می‌تواند در ابتدا به کندشدن انبساط و سپس افزایش سرعت انبساط منجر شود. جهان ما در حال حاضر در مرحله‌ی افزایش سرعت انبساط قرار دارد که حاصل پدیده‌ای موسوم به انرژی تاریک است، بنابراین مدل کیهانی تاکیون می‌تواند انرژی و ماده تاریک را همزمان توضیح دهد.

فیزیکدان‌ها برای آزمایش فرضیه‌‌شان مدل خود را روی رصدهای ابرنواخترهای نوع Ia اعمال کردند. این ابرنواخترها نوعی انفجار ستاره‌ای هستند که به کیهان‌شناسان امکان بررسی رابطه‌ی بین فاصله و سرعت انبساط جهان را می‌دهند. ستاره‌شناس‌ها از طریق این نوع ابرنواختر در اواخر دهه‌ی ۱۹۹۰ میلادی متوجه شدند سرعت انبساط جهان در حال افزایش است.

فیزیک‌دان‌ها دریافتند که مدل کیهانی تاکیون به اندازه‌ی مدل کیهانی استاندارد ماده و انرژی تاریک در توضیح داده‌های ابرنواختر عملکرد خوبی دارد. این یافته با توجه به غیرمعمول بودن این فرضیه یک شگفتی به شمار می‌رود.

با این‌حال، این تازه ابتدای راه است. ما اکنون به مجموعه‌ای غنی از داده‌ها درباره‌ی جهان در مقیاس بزرگ، تابش پس‌زمینه کیهانی (پرتوهای باقی‌مانده از بیگ‌بنگ) و آرایش کهکشان‌ها در بزرگ‌ترین مقیاس‌ها دسترسی داریم. گام بعدی ادامه‌ی آزمایش فرضیه در برابر رصدهای بیشتر است.

البته با توجه به ماهیت غیرمحتمل تاکیون‌ها بعید است مدل کیهانی تاکیون بتواند آزمایش‌های تجربی سخت‌گیرانه را پشت سر بگذارد؛ اما ادامه‌ی مسیرهای جدید و حتی غیرعادی در کیهان‌شناسی حائز اهمیت است، چرا که ما هرگز نمی‌دانیم ممکن است در این راه به چه کشف شگفت‌انگیزی برسیم.

دانشمندان از ۵۰ سال پیش در جستجوی ماده‌ تاریک بوده‌اند و ۲۵ سال است که تلاش می‌کنند به ماهیت انرژی تاریک پی ببرند. اما هیچ‌کدام از این تلاش‌ها نتیجه‌ی جامعی به دنبال نداشته است. راه‌حل این معماها ممکن است از مسیرهای غیرمنتظره به دست بیاید.

یافته‌های پژوهش ماه مارس در پایگاه پیش‌انتشار آرکایو منتشر شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • مجری جنجالی صداوسیما به اصلاح‌طلب و اصولگرا رحم نکرد: حرامید! +تصویر
  • جهان احتمالا با ذراتی پر شده که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند
  • مجری صداوسیما: اصلاح طلبی نطفه‌اش حرام است و اصولگرایی لقمه‌اش!
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • ظرفیت شهرهای خواهرخوانده در گسترش دیپلماسی فرهنگی در اصفهان
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • موتور توربو بهتر است یا تنفس طبیعی؟
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود