Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@04:23:42 GMT

طرف مقابل نقض عهد کند حتما پشیمان خواهد شد

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۹۱۸۲۹

طرف مقابل نقض عهد کند حتما پشیمان خواهد شد

به گزارش ایسکانیوز ، حجت الاسلام حسن روحانی در مراسم «دوازدهمین سالروز ملی فناوری هسته ای» که صبح امروز در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، با تبریک روز ملی فناوری هسته ای و تقدیر از همه کسانی که در سالیان گذشته و دولت های مختلف در این فناوری قدم برداشتند، اظهار داشت: رونمایی دستاوردهایی که در این مراسم انجام شد، پیام های زیادی دارد برای کسانی که فکر می کنند حرکت هسته ای ما در دولت یازدهم و دوازدهم متوقف و یا کند شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ملت بزرگ ایران با صراحت و شفافیت می گویم که صنعت هسته ای ما با توان، دقت و محاسبه دقیق تر امروز نسبت به دیروز سرعت بیشتری دارد.

وی افزود: سال گذشته ۴۲ پروژه را رونمایی کردیم؛ در حالی که امسال ۸۳ پروژه رونمایی شد که نشانگر آن است در مسیر فناوری علمی راه خود را ادامه خواهیم داد.

رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از وظایف مهم دولت و مسئولین این است که فضا را برای دانشمندان در رشته های مختلف علمی فراهم کند، اظهار داشت: اقتصاد و زندگی ما امروز دانش بنیان است و کسب و کار نیز به زودی دانش بنیان خواهد شد. ۳ هزار شرکت دانش بنیان در چند سال اخیر مشغول فعالیت شدند و دارای درآمد فراوانی هستند. همه باید توجه کنیم که یکی از اهداف مهم ما اقتدار ملی است و نیاز به قدرت و توان داریم.

وی افزود: از تعبیر قدرت بهتر، «اقتدار» است که به معنای قدرت مشروع و مفید برای کشور و جامعه است. قدرتی که مبنای آن تهدید و زورگویی و تجاوز نیست و قدرتی است برای منافع ملی و ثبات و امنیت منطقه و صلح جهانی است.

روحانی با بیان اینکه در این اقتدار ملی نیازمند قدرت نرم و سخت هستیم که ترکیب صحیح این دو قدرت، قدرت هوشمند را به ارمغان می آورد، تاکید کرد: دیپلماسی و فعالیت دانشمندان هسته ای ما دو روی یک سکه است، در یک سمت تلاش می کنیم تا در یک فناوری روز که برای انرژی کشور، بهداشت و سلامت، معادن و صنعت ما ضرورت دارد. تلاش های خودمان را به صورت مستمر ادامه دهیم.

وی افزود: روی دیگر این سکه قدرت دیپلماسی است. دیپلماسی نشان می دهد که ملت ایران تنها ملتی نیست که در دفاع مقدس پیشتاز باشد، بلکه منطق حرف زدن پای میز مذاکره را دارد و می تواند با بزرگترین قدرت های دنیا حرف بزند و حق ملت ایران را تثبیت کند و به توافقی برسد که بار را بر دوش مردم ما کم کند.

رئیس جمهور تاکید کرد: دیپلماسی به راه ما سرعت می دهد و هزینه ما را کم می کند. بدون دیپلماسی هم می توان کار کرد، اما با هزینه بیشتر. دیپلماسی موانع را بر می دارد و هزینه های ما را برای دستیابی به منافع ملی می کاهد.

روحانی با اشاره به اینکه به همه قدرت های دفاعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی نیاز داریم، تصریح کرد: برخی به یک روی سکه فقط نگاه می کنند، عده ای می خواهند ما تسلیم باشیم و می خواهند از منافع خود چشم پوشی کنیم. هیچگاه در پی خشنودی دشمنان و بدخواهان نیستیم بلکه به دنبال رضای خدا و خشنودی ملت خودمان و ملت های دیگر هستیم، کما اینکه در سالهای گذشته دنیا شاهد بود که در برابر تروریست ها در منطقه و کسانی که آنها را پرورش داده بودند، ایستادگی کردیم.

وی ادامه داد: دشمنان اگر در کشور ما مشکلی وجود داشته باشد، می خواهند آن را چند برابر نشان دهند و فکر می کنند برای مشکلات راه حل نداریم. تمام مشکلات دیروز، امروز و حتی فردایمان هر چه بزرگ باشد، ملت ما از آن مشکل بزرگ تر است. اتکای ما به خدای بزرگ و ملت متحدمان است.

روحانی گفت: آنها فکر می کردند می توانند با ادامه تحریم ها، ملت بزرگ ایران را بشکنند. دانشمندان بزرگ ما، جوانان ایثارگر و فداکار ما در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی دستاوردهای بزرگی را به دست آوردند.

رئیس جمهور تأکید کرد: بیش از ۱۲۰ دستاورد مهم در طول دو سال گذشته پس از برجام در صنعت هسته ای داشتیم پس برجام حرکت ما را کند نخواهد کرد و اتفاقاً پس از برجام توانستیم از همکاری کشورهای دیگر هم به خوبی استفاده کنیم.

وی یادآور شد: ما در حال حاضر با برخی کشورهای اروپایی همکاری داریم، با روسیه و چین هم همکاری های مختلفی را در حوزه هسته ای داریم. مسیر تحقیق و توسعه و حوزه تحقیقات ما در بخش هسته ای با سرعت و دقت بیشتر ادامه پیدا می کند.

روحانی اظهار داشت: ما برای اولین بار پس از برجام، وارد تجارت هسته ای شدیم. مواد هسته ای را خریدیم، فروختیم و حدود ۴۰۰ تن کیک زرد را از خارج خریداری و وارد کشور کردیم و مقداری مواد غنی شده را توانستیم بفروشیم. بنابراین ما در تجارت هسته ای ورود پیدا کرده ایم و در همکاری هسته ای با دنیا، مسیر جدیدی را آغاز کردیم.

رئیس جمهور ادامه داد: ما قدم های اولیه ساخت رآکتورهای بوشهر را برداشتیم و همه اینها نشان می دهد که ما در مسیر فناوری هسته ای، کوتاه نیامده و نخواهیم آمد. ملت ایران بداند که جوانان غیور این کشور، برای دستاوردهای علمی و فناوری، یک لحظه هم درنگ نمی کنند و ما برای تحقیق از کسی اجازه نمی گیریم، ما برای فناوری از کسی اجازه نمی گیریم. البته که آماده همکاری هستیم و مبنای ماهم از ابتدا تعامل سازنده با دنیا بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در اینجا می خواهم سپاسگزاری کنم از تمام کسانی که در طول سالیان دراز و در سالهای اخیر زحمت کشیدند و ما دستاوردهای آنها را امروز مشاهده کردیم. ما نیاز به فناوری هسته ای برای علوم و رشته های مختلف علمی داریم و علوم هسته ای جزء علوم پیشتاز ما به حساب می آید و در عین حال، ما تعامل سازنده خود را با جهان ادامه خواهیم داد.

روحانی تصریح کرد: ما یک دستاورد جدیدی را در صنعت هسته ای به دست آوردیم و آن اینکه ثابت کردیم که به عهد خود وفادار هستیم. ما ملتی هستیم که فرهنگ و دینمان به ما یاد داد که اگر پیمانی یا قراردادی را بستیم، ما آغازگر نقض آن نخواهیم بود. خیلی تحریکات پس از برجام در دو سال اخیر انجام گرفت که در راستای تخریب برجام بود و آنها می خواستند که شرایط را به نحوی کنند که ما برجام را به دست خودمان تخریب کنیم و این از سادگی آنها بود، چرا که نمی دانستند ملت ایران، هوشیار تر از این حرفها است.

رئیس جمهور افزود: اگر شما می خواهید نقض عهدی کنید، تقاص آن را خودتان باید پرداخت کنید، ۱۵ ماه است آقای جدیدی که در آمریکا بر سر کار آمده و ادعاهای بسیار زیادی هم دارد و فراز و نشیب فراوانی در کلام و سخن و عمل وی شاهد هستیم، تلاش می کند که برجام را بشکند و ظاهراً می گویند که ما تازه متوجه شدیم که در برجام کلاه بر سر ما رفته است.

وی اظهار داشت: اگر این مسئله را کسی ادعا کند، ادعای درستی نیست چرا که ما از ابتدا گفتیم که کاری که انجام دادیم، برد – برد بوده است و به نفع تمام جهان و دو طرف است و هیچ کس ضرر نمی کند اما اینکه آنها چنین احساس می کنند که ضرر کرده و سرشان کلاه رفته است، حرف دیگری است.

روحانی با بیان اینکه ساختمان برجام آنقدر محکم بوده که در این ۱۵ ماه انواع فشارها با ریشترهای مختلف را تحمل کرده، تأکید کرد: ساختمان برجام همچنان پابرجاست و این یکی از نکات مهمی است که ملت ما و نمایندگان ملت ما در مذاکرات خود با قدرت های بزرگ جهان همواره مدنظر داشته اند.

رئیس جمهور افزود: این ساختمانی نبود که پس از یک یا چند روز با قدرت و فریاد یک کشور فرو بریزد. شما دیدید که میلیارد ها دلار پول خرج کردند تا این ساختمان را بلرزانند. چقدر توئیت کردند، فکر می کردند با توئیت می توانند این ساختمان را بلرزانند اما تا به امروز نتوانستند این کار را انجام دهند.

رئیس جمهور با بیان اینکه اگر روزی به برجام از طرف دیگران لطمه ای وارد شود، ما در افکار جهان پیروز هستیم، تاکید کرد: عقب نشینی طرف مقابل از برجام به بی آبرویی و بی حیثیتی آنها دامن خواهد زد. ما برای تمام حالت هایی که ممکن است برای برجام به وجود آید تمرین کرده ایم و مشکلی نه برای فناوری و نه برای زندگی ملت ما به وجود خواهد آمد. مردم ما صبورتر و ایستادگی بالاتر از آنچه که آنها فکر می کنند، دارند.

روحانی ادامه داد: ملت ما از مسیر انقلاب و مسیر راه حق دست بر نخواهد داشت. ما آغازگر نقض تعهد نخواهیم بود اما طرف مقابل بداند که اگر نقض کنند، حتما پشیمان خواهند شد و در مدتی کمتر از یک هفته آثار آن را خواهند دید. آنها دیدند، که سال گذشته دستور تحقیق در خصوص پیشران هسته ای صادر شد و امسال شاهد نخستین دستاورد در این حوزه بودیم.

وی با بیان اینکه راه ما مشخص است و به فکر تهدید کسی نیستیم، تصریح کرد: روابطمان با همسایگان دوستانه خواهد بود. آنهایی که سخنان نادرست می زنند خواهند فهمید که این حرف ها به نفع آنها نخواهد بود.سلاح و موشک ما دفاعی است، برای دفاع از کشور هر نوع سلاحی که لازم باشد را می سازیم تا بتوانیم در این منطقه و جهان نا امن امنیت مان را حفظ کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به اقدامات رئیس جمهور فعلی آمریکا، گفت: در این ۴۰ سال از این چنین افراد در آمریکا زیاد دیده ایم و مشکلی برای ما نخواهد بود و پشتوانه ای نیز برای آنهایی که به او تکیه کرده اند نخواهد بود.

روحانی در پایان با تاکید بر اینکه روز ملی فناوری هسته ای روز تلاش مستمر دانشمندان ما برای منافع ملی است، تاکید کرد: دستاوردهای ما در صنعت هسته ای بیشتر خواهد شد و ملت ما در مسیر پیشرفت گام های بلندتری بر خواهد داشت.

حسن روحانی سالروز ملی فناوری هسته ای برجام رآکتورهای بوشهر

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۹۱۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام

آفتاب‌‌نیوز :

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آن‌ها صدام بود. آن‌ها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند. 

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم. 

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد. وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند. 

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است. 

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند. 

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم. 

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند. 

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم. 

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند. 

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • آموزش روز دوم، طرز تهیه مرغ خیارشوری
  • روی اشتباه وحشتناک: قدرت‌نمایی لورکوزن در المپیکو
  • (ویدیو) نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و ظریف
  • ۷ سوغاتی خوشمزه زنجان که باید حتماً امتحان کنید
  • ببینید| نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و محمدجواد ظریف/ «هر روز که از خواب بیدار می‌شویم وضعیت عوض شده»
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است
  • برای اولین بار منتشر شد: محمد صلاح به یورگن کلوپ چه گفت؟
  • روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود