Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از فیز، محققان ایرانی دانشگاه "مک‌مستر" کانادا به سرپرستی دکتر "توحید دیدار" موفق شدند یک پچ ابداع کنند که وجود باکتری‌های خطرناک درون مواد غذایی بسته‌بندی شده را تشخیص می‌دهد.

دانشمندان می‌گویند این فناوری می‌تواند چندین کاربرد دیگر داشته باشد.

یک گروه از محققان دانشگاه "مک‌مستر"(McMaster) در همیلتون، اونتاریوی کانادا، به رهبری "توحید دیدار"، استادیار مهندسی مکانیک، یک برچسب ابداع کرده است که می‌تواند پاتوژن‌های مضر را در غذاهای بسته‌بندی شده تشخیص دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گرچه این فناوری نوآورانه است، اما علم پشت آن بسیار ساده است. دکتر "دیدار" در مصاحبه تلفنی توضیح داد که این تکنولوژی به سادگی توسط چاپ مولکول‌هایی ایجاد شده است که قادر به تشخیص حضور باکتری‌های مختلف بر روی پچ هستند.

به گفته محققان، این پچ، نیاز به باز کردن بسته‌بندی برای تست آلودگی را از بین می‌برد، چرا که این پچ انعطاف‌پذیر شفاف مجهز به یک سنسور مولکولی برای تشخیص باکتری از داخل بسته‌بندی مواد غذایی است.

مشتریان می‌توانند این برچسب را با گوشی خود اسکن کنند تا وجود پاتوژن‌های مضر را دریابند.

این برچسب طوری تنظیم شده است تا یک راه قابل اعتماد برای اطمینان از سلامت مواد غذایی باشد.

"هانیه یوسفی"، فارغ التحصیل و پژوهشگر دانشکده مهندسی "مک‌مستر" و یکی از اعضای اصلی این مطالعه گفت: در آینده، اگر شما به فروشگاه بروید و بخواهید مطمئن شوید که گوشت خریداری شده شما سالم است، راه بسیار مطمئن‌تری از دیدن تاریخ انقضای محصول خواهید داشت.

این ابداع حاصل همکاری مهندسان مکانیک و مهندسان شیمی و زیست‌شیمی‌دانان است.

گروه "دیدار" در حال کار با گروه‌هایی به ریاست دانشکده مهندسی شیمی دانشکده "کارلوس فیلیپه" و زیست‌شیمی‌دانانی چون "یینگفو لی" است که آزمایشگاه وی برای توسعه تکنولوژی سیگنال‌دهی استفاده می‌شود.

این پروژه بسیار کاربردی است و دارای قابلیت استفاده فراتر از سوپرمارکت‌ها مانند شناسایی عفونت در زخم‌ها و آزمایش پزشکی برای باکتری‌های مسری است.

بنابراین گروه "لی" در حال توسعه سنسورهای بیشتر برای تشخیص باکتری‌هایی بیشتر از نمونه‌های E.coli است.

مطالعات بیشتر باید انجام شود و باید تاییدیه‌های قانونی اخذ شود، اما این پچ یک محصول با پتانسیل خوب برای بازار است و یک شریک تجاری نیز پیدا شده است.

تولید انبوه به راحتی قابل انجام است، چرا که تولید این پچ ارزان است و مولکول‌های DNA مورد استفاده برای تشخیص باکتری می‌توانند به صورت مستقیم بر روی مواد چاپ شوند.

"دیدار" گفت: یک تولیدکننده مواد غذایی می‌تواند به راحتی این فناوری را در فرآیند تولید خود قرار دهد.

یافته‌های محققان در مجله ACS Nano منتشر شده است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۹۵۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال اوسمار از زنی که قبل از شیمی درمانی به دیدن بازی پرسپولیس رفت+ ویدئو | صحبت های احساسی در تمرین سرخ ها

دریافت 19 MB

به گزارش همشهری آنلاین، اعضای تیم برای این بانوی پرسپولیسی که در دیدار قبل هم در ورزشگاه حاضر بود و تیم را حمایت کرد آرزوی سلامتی کردند.

کد خبر 849215 برچسب‌ها ویژه ورزشی فوتبال اوسمار ویرا ورزش باشگاه پرسپولیس

دیگر خبرها

  • برچسب قیمتی چلسی روی روملو لوکاکو
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • (عکس) بخندیم یا گریه کنیم؟؛ میوه فروشی که روی گوجه سبز برچسب هندوانه زد
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • تولید برچسب هوشمند برای پایش سلامت مواد غذایی دریایی
  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • استقبال اوسمار از زنی که قبل از شیمی درمانی به دیدن بازی پرسپولیس رفت+ ویدئو | صحبت های احساسی در تمرین سرخ ها
  • شاگردان امام صادق (ع)؛ از پدر علم شیمی تا ائمه اهل سنت + فیلم
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت