Web Analytics Made Easy - Statcounter

"راهپیمایی‌های بازگشت" در غزه نشان داد که جنبش حماس برای نخستین بار به مقاومت مردمی مسالمت‌آمیز به جای اقدام مسلحانه روی آورده است گرچه این جنبش تاکید دارد که سلاح خود را نیز کنار نمی‌گذارد.

به گزارش ایسنا، غزه غازی حمد، از رهبران جنبش حماس به روزنامه الحیاه گفت: راهپیمایی‌های مردمی بازگشت دارای تأثیر زیاد بودی و اهدافی را برای نوار غزه و این جنبش محقق کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این راهپیمایی به همبستگی ملی میان ساکنان غزه و گروه‌های سیاسی آن انجامید و به محاصره کنندگان غزه این پیام را رساند که محاسباتشان اشتباه است و نوار غزه هرگز سر خم نمی‌کند.

وی افزود: حماس هرگز از سلاح و گزینه مقاومت دست نخواهد کشید اما این تجربه اهمیت سلاح مقاومت مردمی و کارآمد بودن آن را ثابت کرد.

مسئولان حماس می‌گویند که تا زمانی که نیاز به سلاح نباشد به مقاومت به شکل مردمی و غیر مسلحانه ادامه می‌دهند و مقاومت مردمی جنگ تمامی مردم است اما مقاومت مسلحانه جنگ نخبه‌های نظامی است و حماس می‌خواهد در جنگ مردم نیز شرکت کند.

غازی حمد از مردم خواست مسالمت‌آمیز بودن تظاهراتشان را حفظ کنند. وی گفت: به دیوار حائل در مرز با اسرائیل نزدیک نشوید. جانتان را حفظ کنید. جان و روح امانتی از جانب خداوند است و خداوند روز قیامت درباره این دو از ما سؤال خواهد کرد.

مسئولان حماس تأکید دارند که هرگز وارد جنگی که اسرائیلی‌ها می‌خواهند حماس را به آن بکشانند، نخواهند شد. جنبش حماس تصاویر چهار تک تیرانداز اسرائیلی را که در تیررس نظامیان این جنبش بودند منتشر و تأکید کردند که حماس می‌توانست آن‌ها را بکشد اما برای ممانعت از جنگ در غزه این کار را نکرد.

یکی از این مسئولان می‌گوید: هدف از راهپیمایی‌های مردمی اول نشان دادن فاجعه محاصره و دوم قدرت مردم در مقابله با اشغالگران و سوم رساندن صدای مردم به گوش جهان است.

یکی از مسئولان حماس گفت: رهبران سیاسی و نظامی حماس بعد از جنگ 2014 تصمیم گرفتند که وارد مقابله نظامی با اسرائیل نشوند چراکه اسرائیل هم از جانب آمریکا هم جامعه بین المللی از مصونیت برخوردار است و دوم اینکه اسرائیل دولت سرکشی است که بدون ترس از محاکمه بین المللی غیرنظامیان را می‌کشد و سوم اینکه غزه سلاح ضد هوایی ندارد.

این رهبر حماس گفت: ما از ارتقای سلاح‌های بازدارنده خود دست نکشیده‌ایم اما قبل از اینکه چنین سلاحی داشته باشیم وارد جنگ با اسرائیل نمی‌شویم. ما موشک‌هایی داریم که هر روز درحال ارتقا هستند اما قدرت بازدارندگی کافی ندارند.

اسرائیل در دوره اخیر از ربات در جنگ استفاده می‌کند. به گفته مسئولان حماس این جنبش درک می‌کند که این ربات‌ها در جنگ اتی به جای سربازان استفاده می‌شود.

حماس سال میلادی گذشته برنامه سیاسی را تصویب کرد که براساس آن از روش‌های دیگری غیر مسلحانه مثل مقاومت مردمی مسالمت‌آمیز استفاده می‌شود.

یکی از مسئولان حماس می‌گوید: متن اساس‌نامه پیشین حماس بر این مبنا بود که فلسطین با زور سلاح آزاد شود اما امروزه توافقی میان گروه‌های سیاسی برای مقاومت مردمی وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۹۶۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین، میزبان مذاکرات آشتی حماس و فتح

جنبش‌های حماس و فتح و یک دیپلمات در پکن عصر جمعه اعلام کردند که چین میزبان مذاکرات آشتی داخلی میان گروه‌های فلسطینی خواهد بود.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز به نقل از ۲ مقام در جنبش‌های فتح و حماس گزارش داد که ریاست هیئت حماس برعهده موسی ابومرزوق، عضو دفتر سیاسی این جنبش و ریاست هیئت جنبش فتح برعهده عزام الاحمد، یکی از اعضای کمیته مرکزی این جنبش است.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات در پکن که اشاره‌ای به نامش نشده است، گزارش داد که این مذاکرات با هدف حمایت از تلاش‌ها در راستای آشتی میان ۲ جنبش فتح و حماس انجام می‌شود.

پیشتر مسکو میزبان نشست مشابهی در اواخر ماه فوریه برای رایزنی درخصوص تشکیل دولت وحدت ملی فلسطین و بازسازی نوار غزه بود.

یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس پیشتر به شبکه المیادین اعلام کرد که این جنبش با دعوت چین از همه جناح‌های فلسطینی برای حضور در نشستی تحت عنوان «آشتی ملی» موافقت کرده است.

پس از آنکه وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در ۱۸ آوریل گفت که ایالات متحده باید از قطعنامه سازمان ملل برای آتش‌بس در نوار غزه حمایت کند، مقامات چینی به طور فزاینده‌ای به تجاوزات مداوم اشغالگران به نوار غزه پرداخته‌اند.

وزیر خارجه چین با تکرار درخواست‌های پکن برای «آتش‌بس فوری»، جنگ اسرائیل علیه غزه را «تراژدی برای بشریت و ننگ تمدن» توصیف کرد.

در ماه مارس گذشته، ژانگ جون، نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد بر لزوم توقف حمله به غزه و توقف آسیب‌های وارده به غیرنظامیان تاکید کرد.

وی خواستار «لزوم رفع محاصره تحمیلی غزه و برداشتن موانع ورود اقلام بشردوستانه و اطمینان از ورود آن‌ها به مقدار کافی به غزه» شد.

شی جینپینگ رئیس‌جمهور چین نیز خواستار برگزاری «کنفرانس بین‌المللی صلح برای حل مناقشه» شد.

دیگر خبرها

  • خروج رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق آتش‌بس صحت ندارد
  • نشست رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی
  • نشست مهم رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی برگزار شد
  • دیدار مهم سران گروه‌های مقاومت فلسطین
  • بیانیه حماس، جهاد اسلامی و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین
  • بیانیه مشترک حماس، جهاد اسلامی و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین
  • آماده باش تمام عیار حماس برای نبرد با اسرائیل در رفح/ حمله موشکی حزب‌الله لبنان به سربازان اسرائیل
  • آماده باش تمام عیار حماس برای نبرد با اسرائیل در رفح
  • چین، میزبان مذاکرات آشتی حماس و فتح
  • شهادت ۲ فلسطینی در غرب جنین/ درگیری‌های مسلحانه مقاومت با اشغالگران در طولکرم