Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@12:29:01 GMT

داستان حفاریِ فاضلاب و کشف گورهای پارتی در اندیمشک

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۹۸۰۱۳

داستان حفاریِ فاضلاب و کشف گورهای پارتی در اندیمشک

فصل اول کاوش نجات بخشی در محدوده حفاری شرکت آب و فاضلاب اندیمشک خوزستان به کشف گورهایی مربوط به دوره‌های اسلامی و پارتی در این شهر منجر شد.

به گزارش ایسنا، شهریور سال گذشته، در جریانِ عملیات حفاری و لوله‎گذاریِ شرکت آب‌وفاضلاب شهرستانِ اندیمشک در سطح این شهرستان، کارکنان این شرکت در بلوار پیروزی با آثاری تاریخی مانند ظروف سفالی و بقایای استخوانی برخورد می‎کنند در جریان انجام این عملیات در دو نقطه‌ی دیگر نیز نمونه‌ای ازاین آثار به دست آمد که باعث شد میراث فرهنگی عملیات لوله‎گذاری را متوقف و کاوش نجات‌بخشی در این مناطق را آغاز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همان زمان در کنار ظروف سفالی به دست آمده در دیواره‌ها در روزهای نخست کاوش در چاله‌های حفاری شده برای لوله‌کشی آب و فاضلاب، دو ظرف "خمره" و "قمقمه" سفالی سالم به دست آمد، اما پس از آن کاوش‌های بیشتر نشان از بقایای دوران اسلامی در شهرستان اندیمشک دارد و از سوی دیگر در مطالعات کارشناسی اولیه شواهد نشان از وجود آثاری مربوط به دوران تاریخی و احتمالا دوران پارت‌(اشکانی) داشت.

یوسف دیناروند، سرپرست کاوش نجات بخشی در محدوده حفاری شرکت آب و فاضلاب اندیمشک دی ماه سال گذشته نیزدر جریان ادامه‌ی بررسی‌ها گفته بود؛ در جریان بررسی‌های مطالعاتی در این نقاط؛ ثبت، ضبط و مستندنگاری آثار به دست آمده در این مناطق توسط باستان شناسان انجام شد، همچنین با وجود شرایط اضطراری این کاوش، باستان شناسان در تلاش هستند تا به بهترین و دقیق‌ترین شکل، یافته‌های موجود را ثبت و مستندنگاری کنند.

اکنون دیناروند با اعلام اجرائی شدن عملیات نجات‌بخشی در این بخش تاریخی  می‌گوید: بر اساس نتایج اولیه این کاوش، از این مکان حداقل در دو دوره اسلامی و پارتی بعنوان محلی برای تدفین استفاده می‌شده است که گورهایی از هر دو دوره در این فصل، مورد کاوش قرار گرفت.

به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به گفته این باستان‌شناس؛ تصاویر قدیمی نشان می‌دهد که حداقل در  ۴۰ تا ۵۰ سال پیش، استقراری احتمالا مسکونی به شکل یک تپه در نزدیکی این مکان وجود داشته که امروزه اثری از آن دیده نمی‌شود.

وی با بیان این‌که ادامه و تکمیل مطالعات این کاوش می‌تواند به روشن شدن وضعیت استقرارهای مرتبط با این تدفین‌ها و کسب اطلاعاتی از شرایط فرهنگی تپه‌ای که در سال‌های پیش از بین رفته کمک کند، ادامه می‌دهد: در این فصل از کاوش، مطالعات میان رشته‌ای مانند ژئومورفولوژی و استخوان باستان شناسی نیز در کنار کار باستان شناسی صورت گرفته که نتایج آن به کسب اطلاعات دقیق تر از گذشته اندیمشک کمک می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۹۸۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد

مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران از انتشار نخستین فراخوان نیاز پژوهشی این شرکت در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت ملی حفاری ایران، محمدعلی بیگ‌زاده گفت: در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» این شرکت در نظر دارد نیاز پژوهشی خود را که با همکاری واحدهای مختلف فنی و عملیاتی شناسایی می‌شوند، در مقاطع مختلف زمانی و براساس نظام پژوهش، فناوری و تجاری‌سازی وزارت نفت، میان دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مراکز علمی، فراخوان کند.

وی عنوان نخستین فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را «تهیه و تدوین دانش‌ فنی، فناوری طراحی و پیاده‌سازی ثبت نرم‌افزار تخصصی مهندسی و عملیات نمودارگیری سطحی با قابلیت تطبیق با مجموعه‌های نمودارگیری سطحی» بیان کرد و افزود: این پروژه با همکاری متخصصان شاغل در واحدهای فنی و مدیریت خدمات ویژه حفاری شرکت تعریف و نهایی شده است و از طریق طرح پژوهشی اجرا می‌شود.

مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران در ادامه گفت: موضوع این طرح شامل ساخت نرم‌افزار تخصصی مهندسی عملیات نمودارگیری سطحی است که پیش از این نیز یک نوبت فراخوان شده است و اکنون براساس مصوبات نشست‌های کارگروه داوری و با توجه به اصلاحیه‌های انجام‌شده، دومین فراخوان آن منتشر شد.

بیگ‌زاده درباره راه‌های دسترسی و مشاهده فراخوان بیان کرد: این فراخوان در سامانه اجرایی تقاضا و عرضه پژوهش و فناوری (ساتع) به آدرس www.sate.atf.gov.ir و سامانه نظام ایده‌ها و نیازها به آدرس www.nan.ac قابل مشاهده است و پژوهشگران می‌توانند پیشنهاد خود را در قالب فرم پیشنهاد طرح پژوهشی روی سایت به آدرس www.rtd.nioc.ir تهیه و همراه با نامه رسمی از سوی معاونت پژوهشی دانشگاه یا رئیس پارک علم و فناوری مربوطه در سامانه ساتع ارسال کنند.

وی گفت: اطلاعات تکمیلی مربوط به طرح پیش‌گفته روی سامانه قابل دسترس بوده و آخرین مهلت بارگذاری پیشنهادها برای علاقه‌مندان تا پایان اردیبهشت امسال است. شماره‌تلفن‌های ‌ ۰۶۱۳۴۱۴۴۳۵۸ و ۰۶۱۳۴۱۴۴۳۲۰ برای پاسخ‌گویی به پرسش‌ها اختصاص دارد.

دیگر خبرها

  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند
  •  کاوش در «فلک‌الافلاک»/ قدمت ۵ هزارساله سکونت انسان در این عرصه
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • اجرای طرح بزرگ آبرسانی قلعه مختار اندیمشک نیاز آبی مردم را برطرف می‌کند
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد
  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • حفر و تکمیل ۸ حلقه چاه نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب
  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین