Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-06@16:04:10 GMT

خاطرات بهروز افخمی از شهید آوینی

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۰۳۷۲۳

خاطرات بهروز افخمی از شهید آوینی

* آشنایی ما (من و شهید آوینی) سال 59 آغاز شد. آن روزها در تلویزیون در بخش تدوین سازمان صداوسیما کار می‌کردم. من با تخصص تدوین فیلم فارغ التحصیل شدم و در بخش تدوین فیلم کار می‌کردم؛ هر کسی که به نوعی بچه مسلمان بود و کارگردانان آن زمان تلویزیون دوست نداشتند با آنها کار کنند را پیش من می‌فرستادند.

*چون من بچه مسلمان بودم و هر کسی که چهره‌اش به حزب اللهی‌ها شبیه بود را پیش من می‌فرستادند، یعنی برای من آفیش می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین فیلم‌هایی که من برای سیدمرتضی آوینی مونتاژ کردم هنوز جنگ تحمیلی آغاز نشده بود. فکر کنم فیلم «خان گزیده ها» بود. سریال شش قسمتی که به موضوع جنگ خوانین فارس (خسروخان قشقایی و ناصرخان قشقایی) با رعیت‌ها می‌پرداخت.

* خیلـــــــــی آدم صمیمی و دوست داشتنی ای بود و از همان ابتدا هم مشخص بود از مرکز روشنفکری تهران می‌آید. وقتی گفت فارغ‌التحصیل دانشکده هنرهای زیبا هست و معماری خوانده، فهمیدم. چون فضای دانشکده هنرهای زیبا را می‌شناخت.

* وقتی آوینی شروع به صحبت کرد و حتی برخی از شعرهایش را برایم خواند، متوجه شدم در همان جلسه اول یا دوم خیلی صمیمی است. در عین حال خیلی هم پرشور بود و عزم راسخی داشت. خیلی حالت انقلابی و پرشوری داشت.

* سیدمرتضی خیلی خیلی باسواد بود. آن روزها من 24 ساله بودم و مرتضی 34 ساله. آدمی بود که خیلی خوب خوانده بود، هم در زمینه هنر و هم فلسفه و ادیب بود. ادیب هم به معنای وسیعش، به این معنا که با فلسفه آشنا بود مثلا فلسفه اشراق، فلسفه اسلامی البته به فلسفه غربی هم تمایل به آن بخشی داشت که به آن فلسفه آلمانی می‌گوییم. هایدگر، هوسرل، پدیدارشناسی و... آن فلسفه‌ای که در ایران به نام هانری کوربن خیلی شناخته شد. البته من نمی‌دانم سیدمرتضی سرکلاس‌های هانری کوربن می‌رفت؛ هیچ‌وقت این را از او نپرسیدم! ولی حرف‌هایی که می‌زد از جنس حرف‌های کوربن بود یعنی فلسفه اشراق.

* مرتضی با سینما ناآشنا نبود و در دانشگاه هنرهای زیبای درس خوانده بود. به همین دلیل کاملا حرفه‌ای بود. حرفه‌ای به این معنا که می‌دانست فیلمسازی یعنی چه و چگونه باید یک فیلم را شکل داد. اما قصد نداشت فیلم براساس شیوه‌‌های کلاسیک فیلمسازی مستند یا داستانی روز دنیا بسازد، بلکه رفت که شیوه خودش را پیدا کند. این برای هر کسی است که هنرمند باشد یعنی بخواهد در زبان و بیانش مستقل باشد.

* سیدمرتضی را قبل از فیلم «عروس» دیدم. یک بار اتفاقی در مجمع هنرمندان مسلمان او را دیدم. در آن جلسه قرار بود هنرمندان انقلابی حرف‌هایشان را بگویند و کسانی که با هم مساله دارند آشتی کنند. مرتضی به آن جلسه آمد و یک گوشه‌ای نشست. وقتی او را دیدم خیلی خوشحال شدم.

چون من دیر به دیر او را می‌دیدم هر وقت که می‌دیدمش، می‌گفتم خدا را شکر شهید نشده است! بعد رفتم پیش او نشستم و سلام علیک و روبوسی کردم. اتفاقا اولین چیزی که مرتضی آوینی گفت این بود که نمی‌دانم چرا شهید نمی‌شوم؟

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: شهید آوینی بهروز افخمی روایت فتح جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۰۳۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم تجدید میثاق با شهید «مرتضی غلامی» در گناوه برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تجدید میثاق و وداع با پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» (دشتی نظری) با حضور خانواده شهید والامقام، خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران، نیروهای نظامی و انتظامی، بسیجیان، جمعی از مسئولان و با اقشار مختلف مردم، عصر شنبه همزمان با سالروز شهادت ششمین اختر تابناک امامت و ولایت حضرت امام جعفر صادق (ع) در مصلی جمعه گناوه برگزار شد.

در این آئین باشکوه و معنوی مردم ولایتمدار بار دیگر با این شهید هشت سال دفاع مقدس که بعد سال‌ها بار دیگر به دیار خود بازگشته بود تجدید میثاق کردند.

در این مراسم پیام استاندار بوشهر به همین مناسبت قرائت شد.

در متن پیام «احمد محمدی زاده» آمده است:

بسم رب الشهدا والصدیقین

وَلا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللَّهِ أَمواتًا ۚ بَل أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ سوره مبارکه آل عمران آیه ۱۶۹

هرگز گمان مکنید کسانی که در راه خدا کشته شدند، مرده‌اند بلکه آنان زنده‌اند، و در نزد خدای خویش روزی می خورند»

شهادت اوج منتهای آرمان همه پیامبران و اولیا خداست و شهدا مهاجران و دلاور مردانی از قبیله نورند که در نبرد با ظلمت به دشت روشنایی هجرت نمودند تا چونان ستاره‌ای در آسمان تیره بدرخشند و هدایتگر به سوی بهشت جاوید باشند.

در ادامه این پیام بیان شده است: شهدا با تقدیم جان خود، دین خود را به ایران و اسلام و انقلاب ادا کردند و پاسداشت یاد و نام این عزیزان وظیفه تک تک مسئولان و مردم است.

در ادامه پیام استاندار بوشهر یادآور شد: بازگشت این شهید عزیز پس از ۳۷ سال به دیار خود در کنار در کنار مردم و خانواده صبور را ارج می نهیم، بی شک حضور باشکوه مردم در استقبال و تشییع این شهید بزرگوار، نشانه فدر شناسی مردم از قهرمانان دفاع مقدس است،

در پایان پیام بیان شده است: خانواده شهدا با صبر زینبی، برای موفقیت و سربلندی نظام اسلامی ایستادگی کردند و ما مدیون این خانواده‌ها هستیم.

مداحی و عزاداری و اقامه نماز میت بر پیکر مطهر شهید به امامت حجت الاسلام رکنی حسینی امام جمعه گناوه از دیگر بخش‌های این مراسم معنوی بود، سپس پیکر مطهر شهید تا گلزار شهدا گناوه بدرقه شد.

کد خبر 6096651

دیگر خبرها

  • ️پیکر شهید «غلامی» در گلزار شهدای گناوه آرام گرفت
  • تشییع باشکوه پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه
  • اقامه نماز بر پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه
  • آئین تجدید میثاق با شهید والامقام «مرتضی غلامی» درگناوه
  • مراسم تجدید میثاق با شهید «مرتضی غلامی» در گناوه برگزار شد
  • خاکسپاری پیکر شهید مرتضی غلامی در گناوه
  • «هفت» دوباره روی آنتن
  • تشییع پیکر مطهر شهید مرتضی غلامی
  • استقبال از پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه
  • پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه استقبال شد