Web Analytics Made Easy - Statcounter


در حالی که ایران می‌توانست سال ۲۰۱۹ دو اثر تاریخی و طبیعی را در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت کند اما سهمیه ثبت پرونده تاریخی خطوط راه آهن را در این سال از دست داد.

به گزارش امتداد نیوز، پرونده جنگل‌های هیرکانی به‌عنوان پرونده طبیعی در کمیته ارزیابی سال ۲۰۱۹ میراث جهانی یونسکو مورد بررسی قرار می‌گیرد و به احتمال زیاد ثبت جهانی خواهد شد این پرونده دومین پرونده طبیعی ایران بعد از کویر لوت است که تا کنون در حوزه جهانی ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پرونده میراث تاریخی که قرار بود در سال ۲۰۱۹ همراه با پرونده میراث طبیعی جنگل‌های هیرکانی مورد بررسی قرار گیرد از سوی کمیته فرهنگی میراث جهانی یونسکو با ایراد رو به رو شد این پرونده خطوط راه آهن ایران بود که یونسکو به مقیاس نقشه‌های آن و موارد دیگر ایراد گرفته بود.

در اول مارچ ۲۰۱۸ نامه‌ای از سوی کمیته فرهنگی یونسکو خطاب به سفیر ایران در یونسکو نوشته شد که در آن  یکم فوریه سال ۲۰۱۹ را آخرین فرصت برای ارسال پرونده راه آهن اعلام کرده‌اند این بدان معناست که پرونده برای سال ۲۰۱۹ ارزیابی خواهد شد تا اگر ایرادات آن برطرف و دوباره در تاریخ اول فوریه سال ۲۰۱۹ به یونسکو ارسال شود، مشکلی برای ثبت این پرونده  در سال ۲۰۲۰ در کمیته میراث جهانی وجود نخواهد داشت.

به این ترتیب ایران سهمیه ثبت پرونده تاریخی در سال ۲۰۱۹ را از دست داده و همه چیز به سال ۲۰۲۰ موکول شده است.

با این وجود محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور هنوز امیدوار است تا رایزنی‌های او و سفیر ایران در یونسکو بتواند این مشکل را حل کند. او به امتداد نیوز می‌گوید: یونسکو به نقشه‌ها ایراد گرفته بود ما نقشه‌ها را در قالب سی دی به آن‌ها داده بودیم اما دوباره نامه‌نگاری کرده و وقتی علت را فهمیدیم پرینت حدود ۷۰۰ نقشه را ارسال کردیم. سال‌های قبل این طور نبود ما کار را به سفیر ایران در یونسکو سپرده‌ایم تا رایزنی کرده و آنها را متقاعد کند که این پرونده برای سال ۲۰۱۹ ثبت شود.

پرونده رآه اهن درحالی سال ۲۰۱۷ به پرونده‌های ایران در فهرست موقت یونسکو اضافه شد و بلافاصله اقدامات برای ارسال پرونده آن برای بررسی در سال ۲۰۱۸ انجام شد که راه آهن جزو میراث تاریخی منحصر به فرد ایران نیست که بتوان ثبت جهانی آن را نسبت به ۵۵ پرونده دیگر در فهرست انتظار ایران در اولویت قرار داد.

طالبیان در پاسخ به اینکه ایران چندین سال نتوانست راه آهن را کامل کند و بالاخره دانمارکی‌ها ورود پیدا کردند می‌گوید: نباید این طور به پرونده خطوط راه آهن ایران نگاه کرد. چون راه آهن از دوره صنیع الدوله در دوره قاجار ساخته شده بود و در این دوره نیز کارگران و مهندسان ایرانی نیز کمک کرده بودند. باید جلسه‌ای با حضور مسئولان راه آهن برگزار کرد و دراین باره توضیح داد چون این پرونده ریزه کاری‌های زیادی دارد که در این پرونده به انها اشاره شده است و کل پرونده وجوهی را که ایرانی‌ها در آن نقش داشته‌اند مورد توجه قرار داده است. بسیاری از راه‌های دسترسی راه آهن را ایرانی‌ها پیدا کرده اند.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۰۶۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: همزمان با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در سطح استان پهناور اصفهان  فردا تعطیل است.

امیر کرم زاده ادامه داد: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.

استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی و ۱۵ اثر آن از جمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

۸۰ موزه و بنای تاریخی با قابلیت بازدید در سراسر اصفهان تحت نظارت و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • یونسکو جایزه آزادی مطبوعات ۲۰۲۴ را به خبرنگاران غزه تقدیم کرد
  • یونسکو جایزه «آزادی مطبوعات» را به خبرنگاران غزه تقدیم کرد
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • اعطای جایزه جهانی آزادی مطبوعات یونسکو به خبرنگاران غزه
  • جایزه سالانه یونسکو به خبرنگاران غزه اعطا شد
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت
  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون