Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور و دارا بودن مرز مشترک با سه کشور افغانستان، پاکستان و عمان، داشتن مقاصد گردشگری و امکانات و تجهیزات خوب درمانی این ظرفیت را دارد که به یکی از قطب‌های گردشگری سلامت در ایران تبدیل شود، اما در حال حاضر این صنعت به جایگاه واقعی خود دست نیافته به طوری که در سال گذشته این استان موفق به جذب تنها ۲۵۰ گردشگر سلامت از کشور‌های همسایه شده است که این تعداد فقط یک درصد از جمعیت بیماران موجود در این کشور‌ها را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد سالانه ۲۰ هزار گردشگر سلامت از کشور‌هایی مانند کویت، بحرین، قطر، افغانستان، عراق، تاجیکستان و ترکمنستان در بیمارستان‌های مشهد پذیرش و بستری می‌شوند.

با این حال معاون گردشگری میراث فرهنگی سیستان بلوچستان معتقد است این استان ظرفیت جذب ۲۰ میلیون گردشگر خارجی پیش‌بینی‌شده در سند چشم‌انداز توسعه گردشگری سال ۱۴۰۴ کشور را دارد چرا که فقط سواحل مکران در این استان با ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت مستقر در حاشیه اقیانوس هند هم‌مرز است و اگر یک درصد این جمعیتِ اهل سفر جذب بازار ایران شوند، سیستان و بلوچستان به دروازه توسعه ایران تبدیل خواهد شد. علاوه بر این، دو کشور پرجمعیت افغانستان و پاکستان در شرق این استان وجود دارد که مردم آن نیازمند دریافت خدمات درمانی و بهداشتی هستند.

حال ظرفیت‌های درمانی موجود در سیستان و بلوچستان در کنار نیاز کشور‌های همسایه به خدمات درمانی شرایطی را فراهم آورده است که می‌توان از آن برای جذب بخشی از جمعیت ۲۰ میلیونی پیش‌بینی‌شده در زمینه گردشگر خارجی استفاده کرد، اما از قوه به فعل رساندن این شرایط نیازمند چه اقداماتی است؟

با توجه به فراهم بودن این شرایط و همچنین وجود دو مرکز دارای مجوز IPD برای پذیرش بیماران خارجی در این استان هنوز توسعه گردشگری سلامت سیستان و بلوچستان جدی گرفته نشده است به طوری که تا قبل از سال ۹۶ هیچ آماری از پذیرش بیماران خارجی در مراکز درمانی استان وجود ندارد. همچنین ستاد و سند استانی گردشگری سلامت نیز موجود نیست.

درمان؛ یکی از بازار‌های اصلی گردشگری

مجتبی میرحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: امروزه گردشگری به عنوان بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین پدیده جامعه بشری فعالیت‌های مختلفی را دربرمی گیرد و این قابلیت را دارد که برای اقشار مختلف جامعه کسب‌وکار‌هایی را ایجاد کند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: یکی از راهکار‌های افزایش تولید ناخالص ملی، گردشگری است و کشور‌هایی که برای افزایش درآمد ناخالص ملی خود از طریق گسترش بازار خدمات برنامه‌ریزی کرده‌اند، بازار گردشگری را به‌عنوان مهم‌ترین بازار با گردش مالی، اشتغال‌زایی مولد و حاشیه سود بالا انتخاب کرده‌اند.

وی ادامه داد: افزایش رشد سفر‌ها از یک‌سو و افزایش علاقه به مقصد‌های گردشگری جدید از طرف دیگر باعث شده که روز‌به‌روز پسوند‌های بیشتری را در کنار واژه گردشگری شاهد باشیم.

میرحسینی عنوان کرد: پسوند‌هایی مانند گردشگری جنگ، گردشگری مذهبی، گردشگری شهری، گردشگری روستایی، گردشگری ورزشی، گردشگری سلامت، گردشگری تفریحی، گردشگری دریایی، گردشگری رویداد‌ها و مواردی دیگر که هر روز رو به افزایش است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در این میان گردشگری سلامت یکی از اجزای اصلی بازار‌های گردشگری محسوب می‌شود، تصریح کرد: چهار عامل برند سازی در حوزه درمان، هماهنگی کامل نهاد‌های مرتبط با گردشگری درمانی، وجود نهاد بین بخشی متولی و سیاست‌گذار و زیرساخت‌های لازم در بخش بیمارستان‌های مجهز و حمل‌ونقل به ترتیب حائز اولویت اول تا چهارم در توسعه گردشگری سلامت است.

وی ادامه داد: توجه هم‌زمان به سیاست‌گذاری و حمایت سازمان‌یافته از مجموعه‌های فعال در این کسب‌وکار با تدوین استراتژی جامع و از طرفی فعال‌تر شدن مجموعه‌های ارائه‌دهنده خدمات درمانی، گردشگری سلامت و خدمات گردشگری به بیماران خارجی از جمله راه‌های توسعه این بخش است.

میرحسینی با اشاره به اهمیت آموزش در این زمینه تصریح کرد: کسانی که خدمات درمانی را فراهم می‌کنند باید به آموزش کارکنان مرتبط با بیمار خارجی، بیش از تأییدیه‌های بین‌المللی و ایجاد تسهیلات دسترسی اهمیت بدهند.

شرکت‌های تأمین خدمات گردشگری درمانی باید استاندار‌ها را رعایت کنند

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: برای توسعه گردشگری سلامت شرکت‌های تخصصی تأمین خدمات مختلف گردشگر درمانی باید به رعایت استاندارد‌های خدمات گردشگری و درمانی و نظام ارجاع تخصصی، بسیار بیشتر از مستند سازی فرآیند و تعریف بسته‌های متنوع خدمت بپردازند.

وی اظهار داشت: همچنین تخصیص بودجه خاص برای فعال‌تر نمودن ستاد تبلیغات و برگزاری نمایشگاه‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برای ترویج توانمندی‌های استان در زمینه پزشکی و درمان یکی از راهکار‌های معرفی جاذبه‌های درمانی سیستان و بلوچستان در تمام محصولات فرهنگی توزیع‌شده در بازار هدف است. این روش علاوه بر هزینه کم، در شرایط کنونی نیز کاملاً مؤثر است.

میرحسینی تصریح کرد: راهکار دیگر که باید در دستور کار قرار گیرد تشکیل ستاد ویژه توسعه گردشگری سلامت در استان است. همچنان که شورای راهبری گردشگری سلامت متشکل از چهار دستگاه است. براساس مصوبه این شورا فعالیت‌های مربوط به توسعه زیرساخت‌های گردشگری سلامت و بسترسازی برای جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران محول شده است. وزارت بهداشت وظیفه آموزش و توسعه منابع انسانی، وزارت خارجه وظیفه توسعه و بهبود روادید و ویزای درمانی با کشور‌های بازار هدف و سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری وظیفه بازاریابی و تبلیغات را برعهده گرفته است.

ضرورت تدوین سند استانی گردشگری سلامت

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: تدوین سند استانی توسعه گردشگری سلامت با توجه به وجود دغدغه‌هایی در مورد عدم وجود چشم‌انداز روشن و عدم وجود تعریف جایگاه نهاد‌های مختلف و نقش و اختیارات آن‌ها، می‌تواند بسترساز تعریف نقش و جایگاه بخش دولتی و خصوصی بوده و برنامه‌های توسعه‌ای تولیدشده در این سند، زمینه‌ساز جذب سرمایه‌گذاری خارجی و توسعه این کسب‌وکار به خصوص در حوزه کسب‌وکار گردشگری درمانی خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد شبکه گسترده بازاریابی و فروش با توجه به اهمیت بسزای دسترسی به بازار کشور‌های هدف گردشگری درمانی، ایجاد دفاتر مشترک با شرکت‌های فعال در حوزه گردشگری درمانی در هر کشور، امکان فعالیت مشترک را در زمینه تبلیغات و بازاریابی، جذب بیمار، انجام امور اولیه مانند ارسال مدارک پزشکی، دریافت هزینه‌های اولیه، تنظیم برنامه سفر، دریافت بلیت و ویزا و... فراهم می‌کند. علاوه بر اینکه به خاطر حضور در کشور مبدأ و آشنایی با بازار هدف، برنامه‌های تبلیغات، متناسب با آن بازار طراحی و اجرا می‌شود که مؤثرتر خواهد بود.

میرحسینی ادامه داد: در نهایت طراحی و تدوین راهکار‌های پذیرش بیمه‌های تکمیلی کشور‌های بازار هدف نیز از اهمیت خاصی برای توسعه گردشگری سلامت در سیستان و بلوچستان برخوردار است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: امیدواریم در سال ۹۷ با ایجاد زیرساخت‌های لازم، تشکیل شورای راهبردی گردشگری سلامت، آموزش به اجزای مرتبط با این بخش و ایجاد زمینه نقش‌آفرینی فعال‌تر بخش خصوصی شاهد تحول رو به رشدی در این بخش باشیم.

منبع تسنیم

انتهای پیام/پ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیمه سلامت اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۰۶۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن ۶۴ پروژه کلان استان فارس

استاندار فارس به برنامه‌ریزی های انجام شده برای تکمیل و تعیین تکلیف ۶۴ پروژه کلان استان در چهار سال آتی اشاره کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدهادی ایمانیه در نشست خبری ضمن تبریک روز معلم و کارگر، با اشاره به نمایشگاه اکسپو یکی از مشکلات اصلی کشور را نبود بازاریابی مناسب دانست و اظهار داشت: به منظور ساماندهی این مسئله روز گذشته در نمایشگاه اکسپو تهران از پلتفرم بازاریابی توانمندی‌های تولیدی رونمایی شد که این پلتفرم کمک خواهد کرد که تولیدات استان از جمله صنایع دستی به راحتی در معرض دید متقاضیان داخلی و خارجی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه به دنبال راه‌اندازی و ایجاد بازارچه صنایع دستی در تمام شهرستان‌های فارس هستیم، افزود: اگر بتوانیم این مهم را عمیاتی کنیم تولیدکنندگان دلگرم به و عرضه محصولات تولیدی خود می‌شوند و از هزینه‌های آنها نیز از جمله در بحث اجاره مکان کاسته خواهد شد.

استاندار فارس عنوان کرد: بحث ایجاد شهرک صنایع دستی در کنار نمایشگاه بین‌المللی واقع در شهرک گلستان شیراز در دستور کار است که با رفع موانع پیش‌رو در روزهای آتی شاهد آغاز عملیات اجرایی این شهرک خواهیم بود.

ایمانیه با اشاره به صدور 2 میلیون و 200 هزار دلار صنایع دستی استان فارس به خارج از کشور در سال 1402، گفت: این استان موفق شد که سال گذشته در زمینه صنایع دستی رتبه برتر کشور را کسب کند.

وی بیان کرد: ثبت شهر خشت به عنوان شهر حصیربافی، افتتاح و راه‌اندازی 35 کارگاه تولیدی صنایع دستی در سال گذشته از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دستی در استان است.

استاندار فارس با اشاره به نامگذاری سال 1403 با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، بیان کرد: تمام دستگاه های اجرایی استان ملزم هستند برنامه‌های خود را برای تحقق این شعار اعلام کنند.

ایمانیه افزود: هیچ دستگاه‌ها و مجموعه‌ای نمی تواند ادعا کند که با شعار سال ارتباطی ندارد و هر کدام می‌توانند به سهم خود کمک کنند که این شعار به نحو مطلوب عملیاتی و محقق شود.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی های انجام شده برای تکمیل و تعیین تکلیف 64 پروژه کلان استان در چهار سال آتی تصریح کرد: در جلسه‌ای با حضور امام جمعه شیراز، اکثر نمایندگان منتخب جدید و مسئولان قضایی استان، همه هم قسم شدند که برای به سرانجام رسیدن این پروژه‌ها طی چهار سال آتی تلاش کنند.

استاندار فارس ادامه داد: منتظر مشخص شدن سه کرسی باقیمانده نمایندگی مجلس در استان هستیم و پس از آن جلسه‌ای با حضور آیت‌الله دژکام نماینده ولی‌‍فقیه در فارس ، نمایندگان استان در مجلس و سایر متولیان امر در تهران خواهیم داشت که راه‌های عملیاتی شدن این پروژه‌ها بررسی و تصمیم‌گیری شود.

وی بیان کرد: در انتخاب این 64 پروژه نگاه کلان استانی و حتی ملی داشته‌ایم و تلاش شده پروژه‌هایی انتخاب شوند که منافع آن برای تمام استان و حتی کشور باشد.

ایمانیه، گفت: در سفر دوم هیئت دولت به فارس (مهرماه 1402) 201 تفاهم‌نامه به ارزش پنج هزار و 500 میلیارد ریال در استان منعقد شد که برای عملیاتی شدن هر بخش جلسات هفتگی در استان برگزار می‌شود.

استاندار فارس در خصوص دستاوردهای این استان در حوزه گردشگری در سال 1402 عنوان کرد: از جمله این دستاوردها می‌توان به رتبه نخست ستاد اجرایی خدمات سفر کشور، رتبه نخست اسکان، رتبه نخست ثبت آثار تاریخی جهانی و ملی، رتبه نخست ستاد اربعین، رتبه نخست شهرها و روستاهای جهانی ثبت شده در زمینه صنایع دستی، رتبه سوم کشور در تعداد مراکز درمانی و بیمارستان‌های دارای مجوز پذیرش بیماران بین‌المللی و گردشگران سلامت و رتبه دوم کشور در زمینه پذیرش بیماران بین‌المللی اشاره کرد.

ایمانیه گفت: استان فارس دارای 77 کاروان سرا، یک هزار و 465 اثر ثبت ملی، 12 اثر ثبت جهانی، سه هزار و 100 بنای گردشگری و ابنیه تاریخی دارای ثبت ملی، جهانی، تپه و محوطه، 69 هتل فعال، 20 هتل در حال ساخت، 91 هتل آپارتمان فعال، 165 بوم‌گردی دارای مجوز و 134 مهمان‌پذیر است.

وی خاطرنشان کرد: سال 1402 مجوز احداث بیمارستان وزارت نفت به نام شهدای نفت نیز در شهر سلامت اخذ شد و هم اینک در شهر سلامت مشغول احداث زیرساخت ها هستیم که سرمایه گذاران می توانند با مراجعه به مدیریت شهر سلامت برای انعقاد تفاهم نامه اقدام کنند و پس از انعقاد تفاهم نامه، زمین تحویل آنها خواهد شد.

استاندار فارس گفت: راه‌اندازی دفتر گردشگری سلامت در کشور عمان، آغاز فعالیت انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت و صدور 700 کارت صلاحیت برای تسهیل‌گران گردشگری سلامت و اعطای 85 فقره مجوز کار در حوزه سلامت برای شرکت‌های خدمات مسافرت هوایی از دیگر اقدامات در زمینه گردشگری به ویژه گردشگری سلامت است.

ایمانیه با اشاره به حضور 10 هیئت تجاری خارجی در این استان در سال 1402، افزود: در جریان حضور این هیئت‌ها که نسبت به سال 1401 رشد 30 درصدی داشته 6 تفاهم‌نامه همکاری نیز منعقد شده است.

وی گفت: عمده تمرکز ما بر روی کشورهای حوزه خلیج فارس،آسیای میانه و عراق است و ارتباط با 2 کشور چین و روسیه را نیز دنبال می‌کنیم.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • کارگران نمونه و کارفرمایان سلامت محور سیستان و بلوچستان تجلیل شدند
  • نظام سلامت مرهون اساتید و آموزگاران است
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • حضور ۱۰ هیات تجاری خارجی در فارس
  • برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن ۶۴ پروژه کلان استان فارس
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • توریسم درمانی در حال ترک ایران است؛ عراقی‌ها هم دیگر نمی‌آیند