Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@12:20:05 GMT

مختصات روش شناسي كل نگر در علم اقتصاد

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۰۷۰۲۶

مختصات روش شناسي كل نگر در علم اقتصاد

خبرگزاری شبستان: روش‌شناسی اثبات‌گرایانه در چارچوب نظریه نئوکلاسیک، معرفت ناقصی در اختیار ما قرار می‌دهد؛ چرا که واقعیت را به بعد کمیت‌پذیر تقلیل می‌دهد و ابعاد کیفی واقعیت اقتصادی را مد نظر قرار نمی‌دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از دبیرخانه هیأت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره، با همکاری معاونت پژوهشي دانشگاه اصفهان و دبيرخانه هيأت حمايت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، پیش اجلاسیه کرسي نظریه پردازی «روش شناسي كل نگر در علم اقتصاد» برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این نشست علمي که با ارائه دكتر عبدالمجید معرفی همراه بود، آقایان دکتر واعظ برزانی، دكتر زري باف و دكتر نصيري اقدم به‌عنوان شوراي داوران و آقایان دكتر حسيني، دكتر اميري تهراني و دكتر مقدم در اين اجلاسيه حضور داشتند.

 

دکتر عبدالمجید معرفی در شرح مختصر مبحث خود که معطوف به حل مسئله شناخت در علم متعارف اقتصاد طرح شده است با بیان این مطلب که روش‌شناسی غالب در پارادایم نئوکلاسیک علم اقتصاد متعارف، نوع خاصی از روش‌شناسی اثبات‌گرایانه به نام تأییدگرایی است، گفت: روش‌شناسی اثبات‌گرایانه در چارچوب نظریه نئوکلاسیک، معرفت ناقصی در اختیار ما قرار می‌دهد؛ چرا که واقعیت را به بعد کمیت‌پذیر تقلیل می‌دهد و ابعاد کیفی واقعیت اقتصادی را مد نظر قرار نمی‌دهد.

 

وی علت ریاضی بودن روش استنتاج و زبان علم اقتصاد را همین امر دانست و بیان کرد: شرط دستیابی به معرفت کامل‌تری از واقعیت اقتصادی را باید در پرسش از شرایط امکان معرفت در علم اقتصاد با یک رویکرد استعلایی جستجو کرد.

 

این استاد دانشگاه بیان کرد: پس از چنین بررسی‌ باید با کمک رویکرد نهادگرا، ابعاد کیفی واقعیت اقتصادی را مد نظر قرار داد و با تلفیق رویکرد استعلایی و نهادگرا به مثابه روش و به کارگیری نظریه نئوکلاسیک به مثابه منطق علم اقتصاد، بازنمایی واقعیت اقتصادی به زبان طبیعی و ریاضی هر دو، امکان‌پذیر خواهد بود و علاوه بر ابعاد کمی می‌توان ابعاد کیفی واقعیت را نیز مد نظر قرار داد».

 

این استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان ضمن نقد رویکرد اقتصادسنجی به عنوان ابزاری برای توصیه‌های عملی در سیاستگذاری که برآمده از شناختی ناقص در علم اقتصاد است تصریح کرد: روش‌شناسی‌های اثبات‌گرا، ابطال‌گرا، لاکاتوشی، کوهنی و نهادگرا در علم اقتصاد را به عنوان دیدگاه‌های رقیب این نظریه مطرح است که هیچ کدام نمی‌توانند ابعاد کمی و کیفی واقعیت را تماماً بازنمایی کنند.

 

عبدالمجید معرفی گفت: روش‌شناسی ارائه شده در این نظریه خود مبتنی بر فلسفه استعلایی کانت از یک سو و رویکرد هرمنوتیکی از سوی دیگر است.

 

وی خاطرنشان کرد: معتقدم روش‌شناسی مد نظر، با ترکیب رویکرد نهادگرا، روش ریاضی و علم آمار و با فراهم کردن نگاهی کل‌نگر به واقعیت اقتصادی، زبان غنی‌تر، روش استنتاج قوی‌تر و لذا دانش کامل‌تری از واقعیت اقتصادی در اختیار ما قرار می‌دهد.

 

 گفتنی است، در ادامه جلسه ناقدان سوالات خود را مطرح کردند و دکتر معرفی به آنها پاسخ داد. در نهایت مقرر شد تا در یک اجلاسیه دیگراین نظریه بیشتر به بحث و نقد گذارده شود.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: حمایت از کالای ایرانی آیت الله مکارم شیرازی روز ملی فناوری هسته ای کالای ایرانی دلار حسن روحانی دولت مقام معظم رهبری مجلس شیراز کرسی ترویجی نظریه پردازی اقتصاد کلیدواژگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۰۷۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ مشارکت اقتصادی در زنجان بالای ۵۰ درصد است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: نرخ مشارکت اقتصادی در زنجان بالای ۵۰ درصد است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، طیب جعفری، امروز_ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت- در مراسم تجلیل از کارگران نمونه استان اظهار کرد: هفته کارگر، فرصت مناسبی است برای تجلیل از کسانی که ردای تلاش و خدمت بر قامت استوارشان، تجسمی از اراده و همت است.

وی افزود: کارگران با اراده‌ای پولادین خود در حرکت چرخ‌های اقتصاد کشور و در اعتلای نام ایران گام بر می‌دارند و عاشقانه تلاش می‌کنند تا شعار جهش تولید با مشارکت مردم به عنوان راهبرد اقتصادی سال جاری محقق شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت:بخشی از اقتصاد استان زنجان نیز به عنوان یک استان صنعتی و کشاورزی به دست توانمند کارگران مدیریت می‌شود که امیدواریم با برنامه‌های این هفته بتوانیم برای قدردانی از زحمات آنها و اعتلای نام کارگر در جامعه گام برداریم.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت اقتصادی استان گفت: سهم زنجان با داشتن ۱.۳ درصد جمعیت کشور از تولید ناخالص داخلی کشور، کمتر از یک درصد بود، اما در فعالیت دولت سیزدهم این رقم روند رو به رشدی پیدا کرد و در حال رسیدن به بالای یک درصد است.

جعفری با اشاره به رتبه نخست زنجان در شاخص نرخ مشارکت اقتصادی در کشور افزود: از جمعیت یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفری استان، ۸۳۰ هزار نفر از جمعیت در سن کار هستند و نرخ مشارکت اقتصادی استان در فصول گذشته به‌طور میانگین بالاتر از ۵۰ درصد بوده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان ادامه داد: اقتصاد استان پاسخگوی مشارکت اقتصادی افراد جویای کار است و متناسب با رشد اقتصادی استان، شمار بیمه‌شدگان اجباری در زنجان از ۱۱۲ هزار نفر به مرز ۱۳۴ هزار نفر رسیده است.

کد خبر 749412

دیگر خبرها

  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • نرخ مشارکت اقتصادی در زنجان بالای ۵۰ درصد است
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش‌های مختلف
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش های مختلف
  • موافقت وزیر اقتصاد عربستان با ۵ پیشنهاد ایران
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • وزیر اقتصاد به عربستان می‌رود