Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت ارز در این چند روز نوسانات شدیدی را تجربه کرده است تا جایی که از ۶ هزار تومان برای دلار، ۷ هزار تومان برای یورو و ۸ هزار تومان برای پوند هم گذشت.

ایران آنلاین / هرچند از عصر دیروز سیر نزولی قیمت دلار آغاز شد و نهایتا هم شب گذشته اسحاق جهانگیری (معاون اول رئیس‌جمهور) قول عرضه ارز تک نرخی به قیمت ۴۲۰۰ تومان را داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال و باتوجه به نزدیک بودن زمان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نگرانی‌هایی درباره وضعیت بخش خارجی نمایشگاه و نیز قرارداد‌ها و مبادلات میان ناشران ایرانی و خارجی به وجود آمده است.

داود موسایی (رئیس کمیته ناشران خارجی) درباره آخرین وضعیت ثبت‌نام و دعوت از ناشران خارجی به سی و یکمین نمایشگاه کتاب می‌گوید: ناشرانی که دعوت شده‌اند، افرادی هستند که در سال‌های گذشته و مخصوصا سال گذشته در نمایشگاه کتاب تهران حضور داشته‌اند. امسال ناشران به‌صورت تفکیکی در نمایشگاه شرکت می‌کنند. مثلا از فرانسه که ارتباط خوبی با آن‌ها داریم ناشرانی امسال هم حضور خواهند داشت. همکاران دیگر هم قصد دارند بیشتر حالت نمایشگاهی را رعایت کنند تا آن وجهی که در سال‌های گذشته رایج بود مثلا توزیع‌کننده‌ای از ۱۰ ناشر کتاب به تهران می‌آورد. حضور ناشران خارجی در سال‌های گذشته به طریق دلخواه خودشان بوده اما امسال از آنها خواستیم به‌صورت ناشر به ناشر و تفکیک شده در نمایشگاه شرکت کنند تا یک نظمی را برقرار کنیم. بن‌های نمایشگاهی هم مثل سال گذشته است و بن مشترک برای بخش‌های مختلف درنظر گرفته شده تا هر کسی بتواند انتخاب کند از بن خود در کدام بخش استفاده کند.

موسایی همچنین درباره تاثیر احتمالی افزایش تصاعدی دلار و ارز بر بخش خارجی نمایشگاه بیان می‌کند: باتوجه به وضعیت ارزی موجود و برخی مسائل دیگر، حتی کسانی که من آنها را دعوت کرده‌ بودم مثلا سه چهار ناشر طراز اول از آلمان و فرانسه ابتدا با حضور در نمایشگاه کتاب تهران موافقت کرده بودند اما بعد قضیه را منتفی کردند. یعنی عملا تنها همان ناشران سال گذشته در نمایشگاه ثبت‌نام کرده‌اند. از امروز تا ۱۲ اردی‌بهشت نمی‌دانیم باید منتظر چه اتفاقی در حوزه ارز باشیم. وقتی با ارز چنین رفتاری می‌شود ما هم نمی‌دانیم برای بخش بین‌الملل چگونه باید تصمیم‌گیری کرد و حتی ارشاد که در بدنه دولت است هم نمی‌داند قرار است منتظر چه نرخ ارزی باشد.

امیرمسعود شهرام نیا (قائم مقام نمایشگاه کتاب) اما قضاوت درباره تاثیر نوسانات ارزی بر بخش خارجی نمایشگاه را هنوز زود می‌داند و متذکر می‌شود: هنوز زود است برای قضاوت کردن. همه منتظر هستند که انشاءالله شرایط باثبات‌تر و عادی‌تر شود. تاکنون هم ما و هم ناشران حاضر مطابق روال عادی کار خودمان را انجام داده‌ایم. سفارش‌ها ارسال شده و کتاب‌های مورد درخواست ناشران تأمین شده البته نرخ ارز بالا در عرضه و تأمین کتاب خارجی، قیمت‌ها را افزایش خواهد داد و ممکن است از این نظر مشکلاتی ایجاد شود.

قائم مقام نمایشگاه کتاب ادامه می‌دهد: معمولا به این صورت عمل می‌شود که پرداخت‌ها متاخر از تحویل کتاب اتفاق می‌افتد و طبیعتا آن‌ها هم قیمت را به نرخ روز ارز محاسبه می‌کنند. همین امر می‌تواند مقداری ورود کتاب را تحت تاثیر قرار بدهد ولی هنوز برای اینکه بگوییم این تاثیر منفی قطعی است و بخش بین‌الملل نمایشگاه مشکل حادی خواهد داشت، خیلی زود است. امیدواریم با ثبات نرخ ارز شرایط عادی شده و بتوان قضاوت دقیق‌تری از وضعیت داشت.

شهرام نیا درباره وضعیت عقد قرارداد‌ها در شرایط بی‌ثبات ارزی نیز می‌گوید: اساسا خیلی تفاوتی بین حوزه کتاب با سایر حوزه‌های اقتصادی وجود ندارد. بالاخره بعد از این التهاب‌ها که اتفاقا تجربه‌اش را هم مردم ما دارند، آرامش برقرار می‌شود و امیدوارم تا پیش از نمایشگاه این اتفاق بیفتد و شرایط به گونه‌ای باشد که کمترین آسیب به مردم و طبیعتا ناشران برسد. من خوش‌بین هستم که در بخش خارجی و بخش قراردادهای نمایشگاه مشکلی نداشته باشیم. مضاف بر اینکه مبادلات اقتصادی مبتنی بر دلار بخش اندکی از نمایشگاه کتاب تهران را شامل می‌شود و شاید به ده درصد هم نرسد. بخش اصلی مبادلات در نمایشگاه ریالی است که طبیعتا قیمت ارز تاثیر منفی حادی بر آن نخواهد داشت./ایلنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۰۷۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

  وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.   علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.   وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.   توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.   علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.   وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.   حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.   وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.   اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری   علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.   وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • پیام مقاومت یمن را در نمایشگاه کتاب تهران مخابره می‌کنیم
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال
  • چین و روسیه؛ تنها شرکت‌ کنندگان خارجی نمایشگاه ریلی